عشق بود آن !

امین الله مفکر امینی                        2026-22-!06 در ایــن دهری ِ مجاز مجوییـــد ومگویید…

اسلام‌گرایی؛ از رستاخیز ضد استعمار تا چالش افراطیت و امکان…

نویسنده: مهرالدین مشید مطالعه‌ای در اندیشه متفکران مسلمان و تجربه افغانستان،…

لرمانتوف نابغه سرکش ادبیات روسیه

برگردان. رحیم کاکایی «خانه من هر جا که آسمانی باشد، آنجاست...» مترجم: همپای…

افغانستان در چهار راۀ رقابت های ژیوپلیتیک و ا ستراتیژی…

نویسنده: مهرالدین مشید از عمق استراتژیک پاکستان و هند تا عمق…

جنگ های فناورانه وفکری در عصر جدید ، بررسی جایگاه…

مقدمه . إِنْ يَنْصُرْكُمُ اللَّهُ فَلا غالِبَ لَكُمْ وَ إِنْ يَخْذُلْكُمْ…

خطر متافیزیگ نادیده گرفته شد

Metaphisiker. آرام بختیاری فلسفه متافیزیک؛ رونق دین، اعتراض سکولاریسم.  نوع تفکر متافیزیکی در…

مرگ چیست؟

برهان الدین « سعیدی »  به روز مرگ چو تابوت من…

وحدت ملی و حکومت مشروع؛ میان امیدهای فردا و چالش‌های…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان بر سر دو راهی؛ وحدت ملی یا…

بیان ابراهیم

خانم بیان ابراهیم (به کُردی: بەیان ئیبراهیم) شاعر کُرد زبان…

کیف آزادی

رسول پویان لباس غـم برون از قـامت شـادی کنید هردم بـرای شادخـواری…

زنان وجهاد سیاسی علیه ظلم واستبداد

مقدمه  از دید قرآن کریم وسنت نبوی ، زنان دارای شآن…

خیزش زنان هرات؛ آزمون مردانگی فراقومی  و تجلی همبستگی ملی

نویسنده: مهرالدین مشید هتک حرمت به زنان هرات؛ پرده از سیمای…

         چه باید کرد 

چه  با ید  کرد  ها  بسیا  ر گشته  از ینکه  راه …

باسط محمد غریب

آقای "باسط محمد غریب" (به کُردی: باست حەمە غەریب) شاعر…

طالبان نماد خشونت، تبعیض و سرکوب علیه زنان و دختران

شباهنگ راد یکی از مهم‌ترین روایت‌ها در تبیین پدیدهٔ طالبان این…

دیار حلبچه‌ای

شاعر کُرد زبان "دیار حلبچه‌ای" (به کُردی: دیار هه‌له‌بجه‌یی) با…

ایدئولوژی ستیزان؛ خود ایدئولوژی گرایند

ideologie . آرام بختیاری ایدئولوژی انسانی؛ ضروری، مفید و رهایی بخش است.  ایدئولوژی؛…

 پری قره‌داغی

بانو "پری قره‌داغی" (به کُردی: پەری قەرەداخی) شاعر معاصر کُرد،…

از صنف درس تا پشت فرمان؛ روایت یک نسل

نویسنده: مهرالدین مشید آینه غربت؛ روایت زندگی یک نسل در یک…

جبار صابر

استاد "جبار صابر" (به کُردی: جەبار سابیر) شاعر معاصر کُردزبان…

«
»

جنگ مستعمراتی نیابتی آمریکا علیه یمن و سعی در ابقاء ولیعهد رسوای عربستان

 

فرح نوتاش           جبهۀ جهانی ضد امپریالیست            قدرت زنان وین 20.11.2018

 

ترامپ بعد از رویداد سلاخی در کنسولگری عربستان گفت: محمد بن سلمان به او گفته است که از قتل خبر نداشته است و بن سلمان را دوست خوبی برای آمریکا قلمداد کرده واظهار داشته که در ایجاد کار برای جوانان آمریکایی کمک فراوانی به آمریکا کرده است. ( البته با خرید انبار تسلیحات آمریکایی!)  

سی آی ای بعد از شنیدن نوار صوتی قتل خاشوقجی در کنسول گری عربستان در ترکیه، و شنیدن مکالمات سفارت عربستان در واشنگتن با بن سلمان و خاشوقجی قبل از قتل ، اعلان کرد:

آمر قتل در کنسول گری، بن سلمان (ولیعهد عربستان) بوده است..

19 نوامبر، ملک سلمان بن عبدالعزیز پادشاه مستأصل عربستان، در نطق سالانۀ خود در مجلس شورای اسلامی عربستان،( بجای پرداختن به قتل خاشوقجی) ، از جامعۀ جهانی خواست  به برنامۀ هسته ای و موشکی ایران پایان دهد!

و او همچنین از دستگاه قضایی و دادستان های عربستان، ( که 18 نفر را دستگیر کرده اند و 5 نفر را محکوم به اعدام کرده اند  وسخنی از آمر قتل به میان نیاورده اند !)، تقدیر کرد.

جهان بهم ریختۀ ملک سلیمان او را به دادن وعدۀ همکاری با کشورهای غیر عضو اپک در بازار نفت واداشت!

و باج دیگرش در تاوان رسوایی بزرگ سلاخانه ای پسرش ، بعد از این همه قتل و کشتار فلسطینیان توسط  همپیمان دیرینش اسرائیل، ابراز او: ” برای عربستان سعودی، فلسطین یکی از مهمترین الویت هاست” بود !

20 نوامبر ، وزیر امور خارجۀ عربستان دست داشتن بن سلمان در قتل خاشوقجی را شدیدا رد کرد و آن را عبور از خط قرمز شان اعلان کرد. ( حتما با مجوز آمریکا!)

اردوغان که در دفاع از جمال خاشوقجی و رسوا کردن قاتل او بن سلمان، سنگ تمام  گذاشته است،

و هرگزسخنی از مسلک مشترک خود و خاشوقجی “اخوان المسلمینی” به میان نیاورده است. و

حمایت خاشوقجی از حوثی ها همواره در سایه بوده است.

ولی در این میان اولین معترض به اعدام خاشوقجی، قبل از سلاخی اودر کنسول گری عربستان، رژیم انگلیس بوده است که در شنود های خود از سران عربستان، کاشف دستور اعدام بوده و اعتراض خود را علیه آن همزمان اعلام کرده است.

حال اگر آقای جرمی هانت وزیر امور خارجۀ انگلیس راهی عربستان و امارات متحده ( ائتلاف جناح آمریکایی علیه حوثی ها ی یمن) برای گرفتن سهم بریتانیا از جنگ یمن است ، نه جای تعجب!  و اگر ملک سلیمان پادشاه عربستان در تسلیم محض برای نجات ولیعهد خونخوار خود، پیشاپیش بی چانه حمایت خود را از تلاش های سازمان ملل برای خاتمه دادن به جنگ یمن اعلان کرده است نه جای عجب!

واکنون، آقای جرمی هانت ، یک هفته بعد از دیدار با نوکران آمریکا، عربستان و امارات متحده، ، برای دیدن طرف های خودی، عازم تهران شده است. اگر چه تهران همواره نقش خود را در جنگ  یمن تکذیب کرده است ولی محور گفتگوها در تهران، جنگ یمن و نقش ایران در منطقه بوده است!

انگلیس که بعد از قتل جمال خاشوقجی، فرصت را مناسب برای گرفتن ماهی از آب گل آلود وخاتمه

دادن به بحران یمن دیده،  پیشنویس قطنامۀ خود را به سازمان ملل ارائه داده است. در این قطعنامه آتش بس فوری بندر حدیده ، در مهلتی 14 روزه، بازکردن راه های کمک رسانی به جنگ زده گان تعیین ، تزریق نقدینگی به بانک مرکزی یمن و پرداخت حقوق های معوقه و در خواست مذاکرات صلح برای پایان جنگ در نظر گرفته شده است.

بعد از رسوائئ جهانی در قتل خاشوقجی، عربستان حملات خود را به بندر حدیده در یمن متوقف کرده  و حوثی ها نیز در خواست سازمان ملل برای آتش بس را قبول کرده اند. ولی آتش بس 19 نوامبر بعد از چک سفید های ملک سلیمان و رجز خوانی وزیر امور خارجه اش در 20 نوامبر پایان یافته و عربستان بمباران بندر حدیده را از 20 نوامبر سر گرفته است. گویی ولیعهد خونخوار عربستان از آمریکا ” اجازۀ ماندن ”  را دریافت کرده است!

وزیر امور خارجۀ بریتانیا در ایران، خواهان آزادی دو تابعیتی ها نیز شده است و ابراز کرده که  این افراد بی گناه نباید ابزار فشار دیپلماتیک شوند. و درطلب آزادی دو تابعیتی ها، با تهدیدی ملایم زندانی شدن آنان را برای ملایان هزینه دار توصیف کرده است!

سال گذشته روزنامۀ تلگراف انگلیس نوشت ” خانم زاغری برای این در زندان است که بریتانیا پول تانک های چیفتن را به ایران باز پرداخت نمی کند.

قرار داد ایران و انگلیس در رابطه با تحویل تانک ها توسط انگلیسی ها در سال 1970  متوقف شده است و دادگاه لاهه انگلیس را، به پرداخت 500 میلیون دلار جریمه ملزم شناخته است. ولی دولت های ایران و انگلیس این موضوع را تکذیب می کنند!

رژیم ملا، زندانی کردن دو تابعیتی ها را روکش مطلوبی برای کتمان وابستگی هایش یافته است!

وحشت از مردم، امپریالیست ها و نوکرانشان را به پنهان کاری شدید وایفای مدام نقش

وا  می دارد.

جنگ چهار سالۀ یمن از 2015، به بدترین بحران انسانی در جهان دامن زده است. دلیل این جنگ نیابتی مستعمراتی رژیم صهیونیستی آمریکا در یمن، سلطه به راه های آبی جهان و معابر خروج نفت و منابع دیگر، و گماردن نوکران خود به حاکمیت یمن است.

این جنگ، 22 میلیون انسان را در یمن در معرض مرگ از قحطی و گرسنگی قرار داده است ونسل کشی با نشانه گرفتن بیش از یک میلیون کودک از کمبود غذا ودارو با شدت اعمال می شود.

یمن …

پایان درد کجاست ؟

womens-power.farah-notash.com

www.farah-notash.com

Women’s Power