توهم پولی، دستمزد، تورم ـــ برشی از کتاب: «درس‌گفتارهای کاپیتال»

دانش و امید، شمارهٔ ۲۹، اردیبهشت ۱۴۰۴ ــ  اوایل سال ۱۴۰۳،…

     انزوای نمایشی، همکاری پنهانی: از انکار علنی تا توافق پشت…

نویسنده: مهرالدین مشید انزوای دیپلوماتیک تا معامله در سایه: روایت دوگانه…

یوغلط خبر د جنجال منبع

نور محمد غفوری په دې ورځو کې د مغرضو او دروغجنو…

و.ای. لنین- وحدت فلسفه و سیاست

ترجمه. رحیم کاکایی اوگورودنیکوف ولادیمیر پتروویچ، دکتر علوم فلسفه، پروفسور، رئیس کرسی…

ناله یی میهن

رخت سفر ببستم و سوی وطن شدم در آرزوی دیدن مهد کهن…

از شمس النهار ، بنیاد گزاری مطبوعات مدرن

1میرعبدالواحد سادات ترقیات عالم روبه بالاست  ما از بالا به پایین می…

روز جهانی مطبوعات و روزگار آشفته و نابسامان روزنامه‌نگاری در…

نویسنده: مهرالدین مشید هرچند روز جهانی مطبوعات (۳ می) فرصتی است…

ریشه‌یابی پیدایش سادات، خواجه، آقا و بار بی‌معنای مذهبی دادن به…

محمدعثمان نجیب بخش نخست:  مراد من این‌ است تا بدانیم، چرا مردمان…

مارکوزه؛- فیلسوف التقاطی جنبش دانشجویی

Herbert Marcuse (1898-1879) آرام بختیاری نیاز  فیلسوف "چپ نو" به فرویدیسم. مارکوزه (1979-1898.م)،…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت دوم  ادامه قسمت اول   نباید یک اصل عمده…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت اول   انگیزه این مقاله  تداوم بحث های…

وحدت ملی یگانه ضامن بقای کشور است

اگر از چهار راهی ها گذر کنی مزدور کار ،…

تقسیم جهان 

رسول پویان  زمیـن در بین غـولان جهـان تقسیم می گردد  تـوگـویـی از…

یووالی د بریا کيلي، د نن ورځې اړتیا

ليکنه: حميدالله بسيا په تاریخ کې ډېرې داسې شېبې شته چې ملتونه…

نقش و جایگاۀ اصلی دین در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فشرده عصر حاضر، که با بحران‌های هویتی، اخلاقی، زیست‌محیطی…

 ماکار گرو نیروی توانای جها نیم 

             به استقبال روز بین المللی کارگر  انسان بخاطر زنده ماندن خود…

پیام تبریک به مناسبت اول ماه مه، روز همبستگی کارگران…

درود بر تلاشگران خستگی ناپذیر زندگی،   اول ماه مه، روز گرامیداشت…

هار و فراق 

 نوشته نذير ظفر ساحل ورجنيا  28 اپريل 2025 امد  بهار و   سبز …

تراشه قلب فنآوری دیجیتال سده 21

بیژن باران قلب فنآوری دیجیتال تراشه در طراحی، تولید، کاربرد، ساختن…

افغانستان؛ طعمه قدرت‌های منطقه‌یی و قربانی جنگ‌های نیابتی

چکیده افغانستان طی دهه‌های اخیر همواره درگیر جنگ، بی‌ثباتی و بحران‌های…

«
»

جنبش مردمی جلیقه زردها در فرانسه و سرکوب معترضان توسط پلیس

شنبه های اعتراضی مردم فرانسه نسبت به سیاست های اقتصادی دولت و ناکارآمدی امانوئل مکرون رییس جمهوری فرانسه ؛ در حالی وارد بیستمین هفته خود شده است که شهرهای مختلف این کشور روز گذشته باردیگر صحنه درگیری و برخورد خشونت بار پلیس با معترضان بود.

 تظاهرات مردمی در شهرهای مختلف فرانسه از جمله ‘پاریس’، ‘بوردو’، ‘اوینیون’، ‘نیس’ و ‘لیون’ در حالی روز گذشته برگزار شد که کاخ الیزه به دنبال تشدید تنش ها و درگیری ها در جریان اعتراض های دو هفته پیش، محدودیت ها و ممنوعیت های بسیاری در این چارچوب اعمال کرده بود.
علاوه بر ممنوعیت تظاهرات در خیابان شانزه لیزه و محدوده کاخ ریاست جمهوری، مجلس، میدان ‘کنکورد’ و ‘طاق پیروزی’ در پاریس ، برگزاری هر گونه تظاهرات در شهرهای بوردو و اوینیون از جمله دیگر ممنوعیت ها بود که البته این شهرها صحنه درگیری معترضان و پلیس و استفاده نیروهای پلیس از گاز اشک آور شد.
اگر چه جمعیت حاضر در خیابان ها بنا به اعلام وزیر کشور فرانسه در روز گذشته 33هزار و 700 از جمله 4هزار نفر در پاریس را شامل می شد و به نسبت هفته پیش اندکی کاهش داشت اما حضور مجدد معترضان در شهرهای مختلف حتی با وجود محدودیت ها و ممنوعیت ها نشان از عزم جدی آنها بر تداوم مسیری دارد که از 17نوامبر 2018 تاکنون در پیش گرفته اند و تا زمان تحقق وعده های خود دست از اعتراض نمی کشند.
به دنبال دستگیری بیش از 50نفر از معترضان در تجمع های هفته پیش، روز گذشته نیز بنا به اعلام رسانه های فرانسوی دهها نفر دیگر در شهرهای مختلف فرانسه به ویژه شهرهایی که تظاهرات در آنها ممنوع شده بود، بازداشت شدند.
در جریان اعتراض های جلیقه زردها که از 17نوامبر سال 2018 آغاز شده، تاکنون 11نفر کشته و دستکم 2 هزار تظاهرکننده و یک هزار نیروی پلیس زخمی شده اند.
تاکنون حدود 9هزار نفر در جریان این اعتراض ها بازداشت شده اند. اعتراض های مردمی در حالی تداوم دارد که از یک سو امانوئل مکرون همچنان بر مواضع خود در چارچوب گفت و گوی ملی اصرار دارد و از سوی دیگر معترضان همچنان خواستار برکناری رئیس جمهوری فرانسه هستند.
تجمعات روز گذشته در حالی برگزار شد که مقام های فرانسوی نگرانی خود را از بروز خشونت های جدید در این تظاهرات اعلام کرده بودند.
خبرگزاری فرانسه نوشت: این جنبش اجتماعی و غیر سیاسی که متولد شبکه های اجتماعی است، در اواسط ماه نوامبر در برابر سیاست مالیاتی و اجتماعی دولت فرانسه به درگیری ها انجامید.
به گفته پلیس روز گذشته 25 نفر از معترضان در پاریس دستگیر شدند و هشت هزار و 53 مورد اقدام پیشگیرانه از سوی پلیس انجام شد.
در شهر ‘مونپلیه’ بنا به اعلام برگزار کنندگان، حدود 2هزار و 500نفر از معترضان به خیابان ها آمدند که در جریان درگیری ها در این شهر، 2نفر از نیروهای پلیس از ناحیه صورت و پا زخمی شدند.
در جریان درگیری های این شهر، 9 نفر از معترضان دستگیر که سه نفر آنها آزاد شدند. در شهر ‘اپینال’ هم 8 معترض دستگیر شدند اما به کسی آسیبی نرسید.
بنا به اعلام رسانه های فرانسوی، در شهر ‘نیور’ فرانسه هم 500نفر از معترضان که قصد ورود به مرکز شهر را داشتند با ممانعت پلیس مواجه شدند و پلیس برای متفرق کردن آنها از گازهای اشک آور استفاده کرد
برخی از درگیری ها در اوینیون واقع در جنوب فرانسه بین معترضان و پلیس رخ داد که پلیس از نارنجک دودزا (اشک آور) استفاده کرد.
شهر بوردو فرانسه نیز صحنه درگیری معترضان و نیروهای پلیس بود.
یکی از معترضان به نام ‘ماری’ که 38 سال دارد به خبرگزاری فرانسه گفته ‘زندگی کردن و نه زنده ماندن، حق من است؛ من سه چیز می خواهم: دستمزد بالا، مالیات پایین تر و برنامه ریزی طرح شهروندی و تا زمانی که این سه را دریافت نکرده ام ، به اعتراضات خود ادامه خواهم داد.
به نوشته «لو پاریزین»، روز گذشته 5هزار نفر در شهر بوردو تجمع کردند که چهره های سرشناس جلیقه زردها از جمله ‘اردیک دروئه’ و ‘ژروم رودریگز’ نیز در جمع معترضان حضور داشتند.
این روزنامه فرانسوی افزود: در مجموع 59نفر در جریان اعتراض های روز گذشته از سوی پلیس دستگیر شدند.
به گزارش ایرنا، ‘امانوئل مکرون’ رییس جمهوری فرانسه که از ماههای ابتدایی حضور در الیزه، به خاطر مواضع و سیاست های اتخاذی در معرض انتقادهای شدید قرار داشته، چهار ماه است که با چالش عمیق نارضایتی مردمی به نام جنبش ‘جلیقه زردها’ روبرو شده است.
موج جدید اعتراض ها علیه مکرون از 17 نوامبر سال 2018 در واکنش به تصمیم دولت به افزایش مالیات سوخت از سر گرفته شد که 288 هزار فرانسوی در 2034 منطقه فرانسه را به خیابان ها و جاده ها کشاند؛ این اعتراض ها روز گذشته به بیستمین هفته خود رسید.