نمونه های اشعار کهن فارسی، بخش دوم با اضافهء اشعار…

******** در ادامه مطالب فبلا ارايه و نشر شده در سایتهای…

پارادوکس انرژی در افغانستان: زغال‌سنگ یا آب؟

​تحلیلی بر گذار از سوخت‌های فسیلی به توسعه پایدار ​ ​افغانستان در…

افتضاح اپستین و فروپاشی وجدان بشریت در سرمایه‌داری پسین

نویسنده: مهرالدین مشید در دهه‌های اخیر، مطالعات انتقادی قدرت و جرم…

«او با تلخی، بیهوده‌گویی و خودپسندی را تمسخر می‌کرد…»

 به مناسبت دویستمین سالگرد تولد م. ای. سالتیکوف- شچدرین برگردان: رحیم…

مرگ ارزش و اخلاق

رسول پویان مگـر جـزیـرۀ اپـسـتـیـن دام شـیطان بود که مرگ ارزش واخلاق…

از دوری ی میهن سوزم!

امین الله مفکر امینی     2026-01-02! چنان از دوری ی میهن سوزم بجان…

        یک نـامـه به تاریخ؛ و یک نـخوانـدنی ترین!

با هدیه سلام ها و احترامات قلبی و وجدانی؛ این…

افغانستان؛ از کانون تروریسم فراملی تا عرصه‌ی مانورهای ژئوپلیتیک قدرت‌های…

 نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در دو دهه‌ی اخیر به یکی از…

گلهای خشم کلان شهرهای بورژوایی

Baudelaire, Charles (1821-1867) آرام بختیاری شعر نو بودلر میان: نیما، هدایت، و…

                                            واقعیت چیست

واقعیت با نظریات مختلف و دید گاه ها ی متنوع…

هزیان تب آلود!

شدت تب تروریسم که بیش از نیم قرن استبلشمنت پاکستان…

 افغانستان قربانی سیاست‌های امنیتی منطقه‌ای است، نه متهم دائمی

نور محمد غفوری در سوسیال میدیا خواندم که وزارت دفاع طالبان…

وحدت نیروهای ملی دموکراتیک ومترقی

وحدت بمثابه واقعیت انکار ناپذیری ضرورت تاریخی در برابر استعمار…

عدالت اجتماعی

نوشتهء نذیر ظفر‎عدالت روزی پیـــــدا میشه آخر‎سفاکان ترد و رســـوا…

خودتحقیری و خودتخریبی؛ تبیین فلسفی مفهومی

۱. خودتحقیری (Self-Denigration) در معنای فلسفی، خودتحقیری حالتی است که در…

سرمایه‌داری لیبرال و واکنش سوسیال‌دموکراسی

نور محمد غفوری تقابل، اصلاح یا همزیستی انتقادی؟ مقدمه سرمایه‌داری لیبرال به‌عنوان نظام…

             تشدید تنش تهران و واشنگتن؛ پس‌لرزه‌های منطقه‌ای آن

نویسنده: مهرالدین مشید سرنوشت دیکتاتوری‌های دینی؛ آزمون بقا برای اخوندیسم و…

دربارۀ «اصولنامۀ جزایی محاکم» اداره طالبان

اعلامیۀ انجمن سراسری حقوق؜دانان افغانستان بنام خداوند حق و عدالت انجمن سراسری…

هر که را مشکلی است!

امین الله مفکر امینی          2026-30-01 ! هر که را مشکلی باشد ناچار…

آ.و. لوناچارسکی

برگردان. رحیم کاکایی و.گ. بلینسکی پیشگفتار مترجم درباره ویساریون بلینسکی نویسنده، منتقد…

«
»

تفاوت عمیق دیدگاه در حکومت ؛ رفتن به پرتگاه نیستی

 آغاز  کار حکومت وحدت ملی به رهبری محمد اشرف غنی  با تنش های سیاسی و درگیری های درونی آغاز شد و انتظار می رفت با گذشت زمان این درگیری ها کاهش یابد اما انتطار با یاس همراه شد.

نخستین تنش شریک قدرت اقای غنی با عبدالله رسانه یی شد و این تا جای پیش رفت که احتمال کنار گیری یک بدنه حکومت زیر نام ریاست اجرایی شد ، تنش میان معاون اول ریاست جمهور نیز از چشم ها دور نماند . چندین بار هم شماری از وزرای کابینه حتی وزیر مالیه کشور که از نزدیکان رییس جمهور غنی بود به دلایلی که روشن است از کوچی های شان کنار گیری کردند. حنیف اتمر که در میان رسانه های داخلی و خارجه به نام پایه اصلی حکومت یاد میشد دور از انتظار از قدرت کنار رفت و دلیل آنرا تفاوت نظر با حکومت عنوان کرد.

در اخرین مورد حکمت خلیل کرزی معین سیاسی وزارت خارجه نیز استعفا داد .

اقای کرزی در استعفا نامه اش نوشت که تفاوت عمیق دیدگاه در حکومت وحدت ملی، زمینۀ خدمت را بیشتر محدود کرده است، من حضور دوامدارم را در این حکومت، برای دفاع از حقوق اساسی مردم افغانستان مؤثر نمی‌دانم و باور دارم که در چنین وضعیتی حضورم در کنار مردم مفید و مؤثر است“.

این استعفا نامه نشان میدهد که رهبری حکومت زیر نام وحدت ملی با سراسیمگی و دست و پاچگی کامل به سر می برد و ادامه این وضعیت افغانستان را به پرتگاه نیستی خواهند کشاند.

در کنار این ، روابط رییس جمهور با جریان های سیاسی نیز چندان خوب نیست ، احزاب سیاسی با اکثریت ، مخالف برنامه ها و طرح های حکومت در زمینه های متفاوت اند که تفاوت را در دو جلسه مشورتی صلح که در یک هفته گذشته با سران احزاب سیاسی برگزار شده بود می توان مشاهده کرد.

آنها با قدرت تمام برنامه های ریاست جمهور و طرح های اقای غنی را انتقاد کرده و ادامه وضعیت را به نفع مردم این کشور نداستند.

این جریان های سیاسی از حکومت خواستند که برای بیرون رفت از بحران سیاسی ، اقتصادی و امنیتی کشور به سیاست های بازنگری کند.

 ادامه  اين تنش ها تنها در ارگ ، مقام های حکومتی  و جریان های سیاسی باقی نمانده است، اين روزها اين تنش ها در جامعه افغانستان رخنه کرده است و بر زندگی اجتماعي شهروندان افغانستان تاثير گذاشته است. اين وضعيت را می توان در جاهای مختلف مشاهده کرد، از بحث های که در ميزگردهای رسانه های تصويری برگزار می شود تا بحث های مسافرين يک تاکسی، اما بازتاب اين تنش ها و در نتيجه تاثير آن بر روابط اجتماعی را، بيشتر از همه جا، مي توان در شبکه های اجتماعی مشاهده کرد

در چنین اوضاعی است که مردم، از عملکرد های حکومت  در کشوردلسرد شده و نمی خواهند که در کنار حکومت برای ثبات کار کنند. چیزی که از علت های اصلی دل زده گی همه گان از رویدادهای سیاسی و افزایش بی تفاوتی ها در برابر این مسایل دانسته می شود.
 بحث دیگری که زیاد برای رییس جمهور غنی حیاتی است موضوع انتخابات ریاست جمهور سال آینده است که وی نیز نامزد انتخابات ریاست جمهور گفته می شود .

تنش های سیاسی که در چهار سال گذشته  از عملکر های حکومت در کتاب تاریخ نوشته شده است تاثیر ناگوار به آینده سیاسی اقای غنی گذاشته است و مردم با اطمینان باورمند اند که دادن رای به رییس جمهور غنی در دور دوم به معنا تکرار اشتباهات گذشته خواهد بود.

اقای غنی اینبار بدون حمایت جریان های سیاسی کلان ، بدون حمایت طرفداران سابق و از همه مهمتر بدون حمایت میلیون ها  شهروند ناراضی کشور که دسترخوان شان در زمان حکومت وحدت ملی خالی شد به میدان رقابت های انتخاباتی خواهد رفت که نتایج این انتخابات نیز از اکنون روشن است.

 

زاهد شاداب