تشدید اختلافات سیاسی در آمریکا
پایگاه اینترنتی سی ان ان در گزارشی نوشت: آمریکاییها در آستانه فرا رسیدن روز استقلال در این کشور در ارتباط با وضعیت این کشور با یکدیگر اختلاف نظر دارند.
در این گزارش آمده است: به ندرت آمریکاییها در ارتباط با ارزشهای کشورشان دچار اختلاف نظر شده اند. در حالی که دویست و چهل و ششمین سالگرد استقلال آمریکا دوشنبه شب با آتش بازی جشن گرفته میشود مسائل سیاسی ممکن است در صدر مسائلی نباشد که در ذهن اکثر مردم این کشور میگذرد. با این حال، همه افراد شاهد یک دوره حزبی انکارناپذیر در زندگی خود هستند.
اتحادی که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در سخنرانی روز تحلیف خود خواستار ایجاد آن شد، اکنون بیش از هر زمان دیگری مبهم به نظر میرسد. دموکراسی آمریکا همچنان برای بقای خود تقلا میکند و این در حالی است که کمیته منتخب مجلس نمایندگان آمریکا -که درباره حمله روز ششم ژانویه سال ۲۰۲۱ به ساختمان کنگره آمریکا تحقیق میکند- در حال افشای جزئیات ترسناک تری از تلاش دونالد ترامپ برای سرقت انتخابات سال ۲۰۲۰ است.
در همین حال، رئیسجمهور سابق آمریکا بی صبرانه در تلاش برای به راه انداختن کارزار انتخاباتی ۲۰۲۴ است که ریشه در دروغ دارد و این موضوع نشان دهنده تمایلات استبدادی فزاینده اش است.
در اقدام دیگری که نشانه وجود آشفتگیهای سیاسی قابل توجه است، دادگاه عالی در آمریکا اخیرا میلیونها زن را از حق سقط جنین محروم کرد. این تصمیم تأییدکننده کارزار ۵۰ ساله فعالان محافظه کار است که بسیاری از آنها به دلایل اخلاقی با سقط جنین مخالفند و این اقدام را با قتل یک کودک متولد نشده برابر میدانند.
اما تصمیم دادگاه عالی آمریکا و نظام در حال ظهوری که خواهان اعمال محدودیتهایی بر سقط جنین در سراسر آمریکاست با خشم در سایر بخشهای جامعه آمریکا مواجه شده است. روز یکشنبه، کریستی نوم، فرماندار جمهوری خواه داکوتای جنوبی -که نامزد بالقوه جمهوری خواه در انتخابات ریاست جمهوری است- در گفتگو با شبکه تلویزیونی سی ان ان در پاسخ به این سوال که آیا یک دختر ده ساله که مورد تجاوز قرار گرفته است باید مجبور به بدنیا آوردن فرزندش شود یا چگونه ایالت او از زنان محروم از حق پایان دادن به بارداری محافظت میکند، از ممنوعیت سقط جنین در ایالت خود دفاع کرد.
با توجه به اختلافات سیاسی پنهان در ورای جشنهای ملی روز دوشنبه، جای تعجب نیست که ۸۵ درصد از بزرگسالان آمریکایی در نظرسنجی انجام شده توسط آسوشیتدپرس که هفته گذشته منتشر شد، اعلام کردند اوضاع در کشور در مسیر اشتباهی پیش میرود. نتایج این نظرسنجی به آنچه آشکار است رسمیت بخشید: آمریکا با وجود همه مزیت ها، منابع فراوان، رفاه نسبی و سابقه تلاش برای ارتقاء دموکراسی خود، در حال حاضر کشوری نیست که با خودش مشکلی نداشته باشد. باور به این کلیشه که بهترین روزهای آمریکا در راه است دشوارتر میشود. تنشهای اجتماعی با فشارهای اقتصادی تشدید میشود.
جنگ در اوکراین سبب افزایش قیمت مواد غذایی و بنزین میشود. به نظر میرسد دوران دشوار ریاست جمهوری بایدن شامل تلاش برای جلوگیری از وخامت اوضاع از طریق تزریق صدها میلیون دلار به اقتصاد این کشور میشود. جنایات با اسلحه در شهرها یادآور یک گذشته خشونت آمیزتر است و هر دوشنبه گزارشی تلخ از تیراندازی به روی عموم مردم در آمریکا منتشر میشود.
بسیاری از مقامات در هر دو جناح در حال تشدید اختلافات در راستای تأمین منافع سیاسی هستند و این موضوع تنها بر خشم مردم در سراسر کشور میافزاید.