آیا زمان همگرایی نیروهای سیاسی افغانستان فرا نرسیده است؟

 نویسنده: مهرالدین مشید از راست و چپ تا طالبان؛ ضرورت توافق…

آته ایسم؛ ضرورت انقلاب و روشنگری است؟

Atheism: خدا ناوری  آرام بختیاری 2600 سال بحث و جدل خونین؛ آته…

ابونواس اهوازی؛نمایندۀ شادخواریهای عصر ساسانی

(بخش۳)،علی میرفطروس -«من فرزندِ جامم؛ از آن شیر می‌نوشم  و تا روز رستاخیز،…

شرحی بر شعر اخلاق و تمدن

شرحی بر شعر اخلاق و تمدن

زورا سورونبایوا  شاعر، نویسنده و نمایشنامه‌نویس قرقیزی شوروی

برگردان. رحیم کاکایی زورا سورونبایوا  نخستین نویسنده زن در قیرقیزستان شوروی،…

افغانستان؛ وقتی دخالت خارجی سرنوشت یک انقلاب را تغییر داد

https://www.youtube.com/watch?v=cX5Rlj8weaA از ورود شوروی تا فاجعه نجیب‌الله؛ چه بر سر افغانستان…

خاطرات امین الله مفکر

خاطرات اینجانت امین الله مفکر امینی شاعر و نویسنده درچـــاربــــــخش مختصرا…

افغانستان در دوراهی تاریخ؛ تداوم بحران یا گذار به حاکمیت…

 نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان امروز در نقطه‌ای حساس از تاریخ معاصر…

بی تفاوتی جهان در برابر تروریزم جهادی در افغانستان!

القاعده و طالبان دو رویی یک سکه اند! جهان در برابر…

اخلاق و تمدن

رسول پویان مگـر جـزیـرۀ اپـسـتـیـن دام شـیـطان بود که مرگ ارزش واخلاق…

مشروعیت‌زدایی قومی طالبان؛ خلع سلاح قومی این گروه

 نویسنده: مهرالدین مشید یکی از مهم‌ترین موانع در مسیر حل بحران…

آن کارسون، برنده نوبل ادبیات ۲۰۲۶؛ از ادبیات کلاسیک تا…

      بهرام رحمانی bahram.rehmani@gmail.com  آکادمی سوئد روز پنج‌شنبه ۸ اکتبر ۲۰۲۶، جایزه نوبل…

رمانتیسم؛ عطر شانل آیدا، یا سیگار اشنو شهلا ؟

Romantik . آرام بختیاری رمانتیک، مکتبی چند وجهی؛ خردگریز، اتوپیستی، هومانیستی. رمانتیک واژه…

رساله‌ای در باب تخیل (3)

« آزادی و هراس انسان از خلوت خویش » تهیه و…

جنگ ایران، محاسبات ترامپ و بازتعریف آسیب‌پذیری در جغرافیای منطقه

وحیدالله نورزی جنگ‌ها را نمی‌توان تنها با شمار حملات، میزان خسارات…

دو یاداشت !

1-- افغانستان و اثرات موقعیت جغرفیایی ان . 2-- چاره اساسی…

تعلق بر انسانیت بجا است !

امین الله مفکر امینی              2026-08-10! بــه هر طرف مینگرم بوی تعلقات…

از قهرمان‌سازی تا نقد تاریخی؛ بازخوانی کارنامه رهبران در شش…

 نویسنده: مهرالدین مشید بزرگ‌نمایی رهبران؛ ناسپاسی به آرزو های مردم افغانستان رخدادهای…

ابونواس اهوازی؛نمایندۀ شادخواری های عصر ساسانی(بخش۲)

علی میرفطروس -« عربِ بادیه نشین را رها کن و او…

پروفیسور استاد  نصیب الله سیماب

له ښاغلي پروفیسور استاد  نصیب الله سیماب سره، چې د…

«
»

ترامپ در آخر خط؛ تحلیف بایدن و وضعیت جنگی آمریکا

همزمان با مراسم تحلیف جو بایدن، اف‌ بی‌ آی می‎گوید از ترس حمله نیروهای خودی، گارد مستقر در واشنگتن را رصد می‌کند.

 – اعتماد در آمریکا از بین رفته است تا جایی که حتی مقام‎های این کشور نمی‌توانند به نیروهای گار ملی اعتماد کنند. در چند روز گذشته، بیش از ۲۵ هزار نیروی گار ملی که وابسته به ارتش آمریکاست در واشنگتن و دیگر شهرهای آمریکا مستقر شده‌اند تا امنیت مراسم تحلیف ریاست جمهوری جو بایدن را تامین کنند. طبق آمار، این تعداد نیرو حتی از تعداد نیروهای آمریکایی مستقر در افغانستان و عراق بیشتر است. آمریکا هر لحظه به زمان برگزاری تحلیف ریاست جمهوری و پایان دوران ترامپ نزدیکتر می‌شود و با شرایط تازه‌ای روبرو می‌شود. نگرانی از انحراف سربازانی که برای تامین امنیت واشنگتن و برخی دیگر از شهرهای آمریکا مستقر شده‌ اند اکنون دغدغه‌ ای برای رژیم آمریکاست. از سوی دیگر گزارش‌هایی منتشر می‌شود بر این اساس که «کیف هسته‌ ای» که در اختیار ترامپ قرار دارد، برای دیگر مسئولان این کشور نگرانی ایجاد کرده است چرا که احتمال می‌دهند او این کیف را به جو بایدن تحویل ندهد. دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا که ۲۰ ژانویه پایان دوران اوست، اعلام کرده در مراسم تحلیف جو بایدن، شرکت نخواهد کرد؛ به همین واسطه نگرانی‌هایی به خاطر تحویل کیف هسته‌ ای به وجود آمده است. اوضاع آمریکا به قدری آشفته است که حتی نظام حاکم در این کشور در یک سرگردانی سیاسی و رفتاری قرار گرفته و نمی‌داند که چگونه با رفتارهای ترامپ برخورد کند. بحث استیضاح دونالد ترامپ که در مرحله نخست به تصویب رسید، به سرانجام نخواهد رسید چرا که زمان برای استیضاح او کوتاه است و ترامپ تا یک روز دیگر کاخ سفید را ترک خواهد کرد. حضور ۲۵ هزار نیروی مسلح از گارد ملی این کشور که جزو نیروهای آموزش دیده در زمینه سرکوب و کنترل آشوب‌ها و اعتراضات هستند، خود عاملی برای تحریک مردم و هواداران دونالد ترامپ است. شاید در مقطعی کوتاه، مشاهده این نظامیان مسلح با ابزار و ادوات جنگی در سطح شهر رعب و وحشت میان مردم ایجاد کند، اما چنین تصاویری شاید تاکنون در آمریکا به این شکل دیده نشده باشد و باعث تحریک هواداران ترامپ شود. واشنگتن و بسیاری از شهرهای آمریکا شاهد حضور نظامیانی است که یک کشور در آستانه جنگ را به تصویر می‌کشد. مقام‌های نظامی آمریکا، نگران یک حمله خودی یا تهدید دیگر از جانب نظامیان دخیل در برنامه تامین امنیت مراسم تحلیف جو بایدن، هستند. هر اندازه که ۲۵ هزار نیروی مسلح گارد ملی از سوی سازمان‌های امنیتی آمریکا بررسی شوند، نمی‌توانند همه آنها را خالی از هرگونه انحراف در انجام وظایف خود بدانند. نظام سیاسی حاکم در آمریکا اکنون با چند مشکل روبرو است.

همزمان با مراسم تحلیف جو بایدن، اف‌ بی‌ آی می‎گوید از ترس حمله نیروهای خودی، گارد مستقر در واشنگتن را رصد می‌کند.

اعتماد در آمریکا از بین رفته است تا جایی که حتی مقام‎های این کشور نمی‌توانند به نیروهای گار ملی اعتماد کنند.

در چند روز گذشته، بیش از ۲۵ هزار نیروی گار ملی که وابسته به ارتش آمریکاست در واشنگتن و دیگر شهرهای آمریکا مستقر شده‌اند تا امنیت مراسم تحلیف ریاست جمهوری جو بایدن را تامین کنند.

طبق آمار، این تعداد نیرو حتی از تعداد نیروهای آمریکایی مستقر در افغانستان و عراق بیشتر است.

آمریکا هر لحظه به زمان برگزاری تحلیف ریاست جمهوری و پایان دوران ترامپ نزدیکتر می‌شود و با شرایط تازه‌ای روبرو می‌شود.

نگرانی از انحراف سربازانی که برای تامین امنیت واشنگتن و برخی دیگر از شهرهای آمریکا مستقر شده‌ اند اکنون دغدغه‌ ای برای رژیم آمریکاست.

از سوی دیگر گزارش‌هایی منتشر می‌شود بر این اساس که «کیف هسته‌ ای» که در اختیار ترامپ قرار دارد، برای دیگر مسئولان این کشور نگرانی ایجاد کرده است چرا که احتمال می‌دهند او این کیف را به جو بایدن تحویل ندهد.

دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا که ۲۰ ژانویه پایان دوران اوست، اعلام کرده در مراسم تحلیف جو بایدن، شرکت نخواهد کرد؛ به همین واسطه نگرانی‌هایی به خاطر تحویل کیف هسته‌ ای به وجود آمده است.

اوضاع آمریکا به قدری آشفته است که حتی نظام حاکم در این کشور در یک سرگردانی سیاسی و رفتاری قرار گرفته و نمی‌داند که چگونه با رفتارهای ترامپ برخورد کند.

بحث استیضاح دونالد ترامپ که در مرحله نخست به تصویب رسید، به سرانجام نخواهد رسید چرا که زمان برای استیضاح او کوتاه است و ترامپ تا یک روز دیگر کاخ سفید را ترک خواهد کرد.

حضور ۲۵ هزار نیروی مسلح از گارد ملی این کشور که جزو نیروهای آموزش دیده در زمینه سرکوب و کنترل آشوب‌ها و اعتراضات هستند، خود عاملی برای تحریک مردم و هواداران دونالد ترامپ است.

شاید در مقطعی کوتاه، مشاهده این نظامیان مسلح با ابزار و ادوات جنگی در سطح شهر رعب و وحشت میان مردم ایجاد کند، اما چنین تصاویری شاید تاکنون در آمریکا به این شکل دیده نشده باشد و باعث تحریک هواداران ترامپ شود.

واشنگتن و بسیاری از شهرهای آمریکا شاهد حضور نظامیانی است که یک کشور در آستانه جنگ را به تصویر می‌کشد.

مقام‌های نظامی آمریکا، نگران یک حمله خودی یا تهدید دیگر از جانب نظامیان دخیل در برنامه تامین امنیت مراسم تحلیف جو بایدن، هستند.

هر اندازه که ۲۵ هزار نیروی مسلح گارد ملی از سوی سازمان‌های امنیتی آمریکا بررسی شوند، نمی‌توانند همه آنها را خالی از هرگونه انحراف در انجام وظایف خود بدانند.

نظام سیاسی حاکم در آمریکا اکنون با چند مشکل روبرو است.

نخستین مشکل اساسی نظام لیبرال سرمایه داری آمریکا، نوع واکنش هواداران مسلح ترامپ در روزهای منتهی به مراسم تحلیف ریاست جمهوری جو بایدن و به ویژه روز ۲۰ ژانویه است.

هنوز برآوردی از نوع رفتار مردم معترض و هوادار ترامپ از سوی سازمان‌های امنیتی آمریکا به دست نیامده است و نمی‌توانند پیش بینی کنند که آنها در این روزها چه واکنشی از خود نشان می‌دهند.

باصطلاح ابر قدرت جهان عاجز از برگزاری یک مراسم تحلیف ریاست جمهوری ساده است!

تصویری از آمریکا منتشر شده که نشان می‌دهد هواداران مسلح ترامپ در شهرهایی چون میشیگان سلاح در دست، تظاهرات کرده‌ اند و پلیس نیز نمی‌تواند با آنها برخورد کند.

مشکل دیگر آمریکا در شرایط کنونی، نوع رفتاری است که ترامپ هنگام خروج از کاخ سفید از خود نشان خواهد داد.

هیچ نکته‌ ای در این شرایط در آمریکا عادی نیست؛ ترامپ اکنون تبدیل به یک معضل بزرگ برای آمریکا شده است؛ وی اگر کیف هسته‌ای را تحویل ندهد چه خواهد شد؟ 

شرکت نکردن ترامپ در مراسم تحلیف خود یک چالش جدی برای باصطلاح دموکراسی آمریکایی است و حکومتی که نمی‌تواند یک مراسم تحلیف عادی برگزار کند؛ قطعا دولت جو بایدن با مشکلات زیادی همراه خواهد شود.

مشکل دیگر حضور نظامیان در سطح شهرهای آمریکاست.

بیش از ۲۵ هزار نیروی گارد ملی در شهرهای آمریکا مستقر شده‌اند که می‌توان ادعا کرد در میان آنها، هوادار ترامپ نیز یافت می‌شود.

غربالگری این نیروها هر اندازه دقیق هم باشد باز هم نمی‌توان آنها را یکدست کرد به همین خاطر است که نگرانی از این بابت جدی است.

آنها مسلح هستند و با گلوله‌ های واقعی در شهرها مستقر شده‌اند؛ اگر تعدادی از آنها از دستور مافوق خود تمرد کرده و خلاف جهت برنامه ریزی شده حرکت کنند، اوضاع وخیم‌تر خواهد شد.

باید تهدیدات چریک‌های راست افراطی، برترپنداران سفیدپوست و دیگر گروه‌های رادیکال را نیز به مشکلات روز چالش‌های آمریکا در مراسم تحلیف اضافه کرد.

به نظر می‌رسد که مراسم تحلیف ریاست جمهوری جو بایدن به یک افتضاح و آبروریزی سیاسی برای آمریکا تبدیل شده که پیامدهای آن طی روزهای آینده همچنان ادامه داشته باشد.