نگاهی به یک نگاه نادرست در مورد نام زبان پارسی 

نوشته: دکتر حمیدالله مفید ————————————‫-‬ از مدت ها به این سو در…

زبان پارسی چون ستاره!

امین الله مفکرامینی                    2025-23-02! درآسمـــــانِ ادب، نورافشان است پارسی چون ستـاره چه بازیب…

چیستی عشق؟

چیستی در پی علت و مبدا گرایی پدیده می باشد٬ که…

میدان هوایی بگرام

گیریم که ادعای غلط ترامپ در مورد حضور چینائی ها…

دلبری مهرورز!

امین الله مفکر امینی                         2025-22-02! دلبـری مهــــرورزی دارم که دیـــده و دلم…

غیابت رهبران طالبان بازی استخباراتی یا آغاز یک سونامی وحشتناک

نویسنده: مهرالدین مشید خود کامگی ملاهبت الله و نارضایتی و خشم…

خانه های مردم افغانستان دور از دسترس مردم

زمانی " خانه ملت " که منظور پارلمان افغانستان است…

عاشق وفاسق!

امین الله مفکر امینی      2025-20-02! درعشـق وعاشقـــــی گردربزم عشق نمیســـــــوزی مشـــــو ز این…

«حزب باد»: تحلیل پدیده فرصت‌طلبی و تبعیت از جریانات غالب…

«حزب باد Opportunism»: تحلیل پدیده فرصت‌طلبی و تبعیت از جریانات…

        زیارتگاه امام صاحب ولایت کندز دومین شهر مذهبی افغانستان

  نوشته کریم پوپل مورخ ۲۱ فبروری ۲۰۲۵    مقدمه  ولسوالی امام صاحب با داشتن…

روایتی از کشت زار های خستۀ رنگین کمان خاطره ها

نویسنده: مهرالدین مشید این هم می گذرد ما مرده ایم، مرده ی در…

             تاریخچه نام گردیز

نوشته : کریم پوپل مورخ ۱۵فبروری ۲۰۲۵ بسیاری از دوستان یکی از…

مماشات خویشتن دارانۀ غرب با طالبان و پراگنده گی مخالفان…

نویسنده: مهرالدین مشید نشست های بیرونی پیرامون افغانستان؛ بستر سازی برای…

چاپنداز

بزکش، پهلوانی که  با سواری اسب، بز را به دایره…

انارستان دل 

رسول پویان  دل ز درد و داغ هجران بی‏نوا افتاده است  برگ…

فیلسوف شدن دانشمند اتمی، بعد از یکسال زندان

Weizsäcker, k.F.(1912-2007) آرام بختیاری فیزیک دان اتمی، میان فلسفه و رسالت صلح. کارل…

کلبه ی تارم!

امین الله مفکر امینی       2025-11-02! دربســاطی بیکسی ام ، دلبری آمـد با…

خاطره ها بیانگر واقعی ترین حقایق تاریخی 

نویسنده: مهرالدین مشید خاطره ها تصویری از "تاریخ در بستر جغرافیا" بازهم…

ګوندي فعاليتونه او دموکراسي

نور محمد غفوری یادونه: دا مقاله مې په ۲۰۱۸ کال لیکلې ده…

«
»

ترامپ: اوکراین به صلحبان نیاز دارد/خاورمیانه وضعیت نسبتا خوبی دارد

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرد که ایالات متحده در حال حاضر هیچ کمک نظامی به اوکراین ارسال نمی‌کند.

ترامپ روز سه‌شنبه به خبرنگاران گفت: «در حال حاضر، ما هیچ کمکی ارائه نمی‌دهیم.»

رئیس‌جمهور آمریکا همچنین از احتمال لغو تحریم‌های آمریکا علیه روسیه سخن گفت.

تحریم‌های روسیه ممکن است لغو شود

دونالد ترامپ اعلام کرد که تحریم‌های آمریکا علیه روسیه همچنان پای بر جاست، اما ممکن است در آینده لغو شود.

ترامپ روز سه‌شنبه در پاسخ به سوالی درباره احتمال لغو تحریم‌ها در جریان مذاکرات برای پایان درگیری اوکراین گفت: «نه، ما هنوز هیچ تحریمی را لغو نکرده‌ایم. فکر می‌کنم در آینده این اتفاق بیفتد، اما در حال حاضر، ما با لغو هیچ تحریمی موافقت نکرده‌ایم.»

نیروهای آمریکایی در اروپا می‌مانند

رئیس‌جمهور آمریکا همچنین اعلام کرد که ایالات متحده همچنان به استقرار نیروهای خود در اروپا ادامه خواهد داد.

ترامپ در دفتر بیضی کاخ سفید به خبرنگاران گفت: «بله، ما در اروپا حضور خواهیم داشت. ما همین حالا هم در اروپا هستیم. اروپا دوست ماست، اما از ما در تجارت سوءاستفاده می‌کند، که ما از آن خوشمان نمی‌آید.»

توافق بر سر معادن نادر؛ ارزش قرارداد شاید یک تریلیون دلار!

رئیس‌جمهور آمریکا همچنین در جمع خبرنگاران اعلام کرد که توافق با اوکراین بر سر معادن عناصر نادر ممکن است به ارزش یک تریلیون دلار برسد.

ترامپ گفت: «این توافق بسیار بزرگی است. ممکن است یک قرارداد یک تریلیون دلاری باشد، شاید هم کمتر یا بیشتر، اما مربوط به عناصر نادر و سایر منابع است.»

حضور زلنسکی در واشنگتن مشکلی ندارد

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا سه‌شنبه همچنین اعلام کرد که اگر ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، برای دیدار با او به واشنگتن بیاید، مشکلی ندارد.

ترامپ گفت: «شنیده‌ام که او روز جمعه می‌آید. اگر بخواهد، از نظر من مشکلی ندارد.»

شبکه خبری فاکس نیوز روز سه‌شنبه گزارش داد که زلنسکی قرار است این جمعه برای دیدار با ترامپ به واشنگتن سفر کند، در حالی که گزارش‌هایی حاکی از آن است که کی‌یف با امضای نسخه اصلاح‌شده توافق بر سر مواد معدنی حیاتی و عناصر نادر موافقت کرده است.

رویترز پیشتر از توافق دو طرف در این زمینه خبر داده بود. بلومبرگ هم روز سه‌شنبه گزارش داد که دولت اوکراین احتمالا توصیه خواهد کرد که توافق با آمریکا را در تاریخ ۲۶ فوریه امضا کند.

ترامپ گفت: «ما می‌گوییم ببینید… ما می‌خواهیم این پول را پس بگیریم.»

طبق این توافق پیشنهادی، واشنگتن سهمی از درآمد منابع اوکراین دریافت خواهد کرد. یکی از اصلاحات کلیدی در نسخه جدید، حذف بندی است که اوکراین را متعهد به پرداخت ۵۰۰ میلیارد دلار از درآمدهای نفت، گاز و مواد معدنی به آمریکا می‌کرد. منابعی به این روزنامه گفتند که مذاکرات همچنان ادامه دارد و شرایط نهایی ممکن است تغییر کند.

اوکراین به «شکلی از صلحبانی» نیاز دارد

رئیس‌جمهور آمریکا همچنین اعلام کرد که اوکراین به نوعی از استقرار نیروهای صلحبان نیاز دارد.

ترامپ به خبرنگاران گفت: «ما هم به صلحبانی نیاز داریم.»

او افزود: «شکلی از صلحبانی که برای همه قابل قبول باشد.»

نقش قطر و عربستان در پایان دادن به «آشفتگی»

ترامپ همچنین با اشاره به «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و اجرای توافق آتش‌بسی با مقاومت فلسطینی حماس گفت: «من به صراحت اعلام کردم که این وظیفه نتانیاهو و اسرائیل است که با حماس در مورد گروگان‌ها (اسیران صهیونیست) برخورد کنند.

دونالد ترامپ در ادامه با اشاره به تهدید قبلی خود علیه گروه‌های مقاومت گفت: «فکر نمی‌کنم حماس مرا در مورد تهدید در صورت آزاد نکردن گروگان‌ها مسخره کند.»

به گفته ترامپ، «به نظر می‌رسد وضعیت خاورمیانه نسبتا خوب پیش می‌رود.»

رئیس‌جمهور آمریکا همچنین گفت قطری‌ها می‌خواهند «به کل این آشفتگی در خاورمیانه پایان دهند و افزود: «عربستان و قطر با ما رفتار شگفت‌انگیزی دارند و می‌خواهند به آشفتگی در خاورمیانه پایان دهند.»