رنه ډکارت

دی د پنځلسمې پېړۍ یو فرانسوي فیلسوف، ریاضی پوه، فزیک…

ماکسیم گورکی

برگردان. رحیم کاکایی نویسنده‌ی کلاسیک ادبیات روسیه و شوروی، نویسنده‌ی برجسته‌ی…

جنگ‌های ژئوپلیتیک و فروپاشی عقلانیت سیاسی در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فاجعهٔ فکری و سیاسی در پرتو منطق ساختاری…

آمریکا و سیاست بیطرفی افغانستان

سیاست بی‌طرفی افغانستان برخاسته از موقعیت جغرافیایی آن است ،…

شرم و حیا

بزرگانِ اهلِ عرفان و تصوف، در بابِ حفظِ شرم و حیا بسیار تأکید نموده‌،  آن را بلند ترین درجه…

منطق سود و ویرانی: تحلیل مارکسیستی جنگ و استثمار در…

 تقابل کثرت‌گرایی و واقعیت طبقاتی درحالی‌که نظریه‌پردازان کثرت‌گرا (پلورالیست)، جامعه را…

جمهوریت در افغانستان؛ پروژهٔ گذار یا قربانی فساد و بی‌کفایتی…

نویسنده: مهرالدین مشید زوال جمهوریت؛ پروژه های زیربنایی و بازی های…

ژان پل سارتر

دی فرانسوي فیلسوف، ډرامه لیکونکی، ناول او رومان لیکونکی، ژوند…

پسا مدرنیسم؛ حامی عوام، منتقد نخبگان. 

postmodernism. آرام بختیاری  پست مدرنیسم؛ نه آتش به اختیار، و نه حیدر…

واژه های آریه ،آریا، ایرانمویجه و آریانا در بازار لیلام…

نوشته : دکتر حمیدالله مفید در این پسین روز ها  برخی …

 جشن نوروز در گذرگاه تاریخ

نوشته : داکتر حمیدالله مفید واژه نوروز را آریایی های باستانی…

د تلویزیوني سیاسي بحثونو اخلاقي معیارونه

 نور محمد غفوری پیلامه د تلویزیوني سیاسي بحثونو په اړه مې مخکې…

از هیولای ساخته‌شده تا دشمن مقدس؛ روایت قدرت از تروریسم

نویسنده: مهرالدین مشید تروریسم سایه ای که قدرت ها می سازند…

رايحه

دوم حمل ١٤٠٤ خورشيدىفکر تو زیبنده ‌‌‌‌‌‌ی دل‌ها شدهوسوسه…

بخاطر محکمه عاملان جنایات جنگی و ضد بشری تجاوز نظامی…

اعلامیه و فراخوان انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان بنام خداوند حق و…

از شکست دکترین عمق استراتژیک تا طلوع رقابت نیابتی هند

نویسنده: مهرالدین مشید شکست عمق استراتژیک  و جنایات نظامیان تروریست پرور افغانستان…

د تلویزیوني سیاسي بحثونو اهمیت

نور محمد غفوری مقدمه:د تلویزیونی سیاسی بحثونو په ماهیت مو په…

تولستوی ، لئو نیکولایویچ

برگردان. رحیم کاکایی دانشنامه بزرگ شوروی  و. یا. لاکشین کنت لئو نیکولایویچ تولستوی…

      عید شما مبارکباد 

مبا رکبا د عید ی روزه  دا را ن به آ…

نوروز؛ ارث نیاکان

رسول پویان کهـن نـشـاط بهـاران جشن نوروز است سرور سرو خرامان جشن…

«
»

ترامپ: اوکراین به صلحبان نیاز دارد/خاورمیانه وضعیت نسبتا خوبی دارد

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرد که ایالات متحده در حال حاضر هیچ کمک نظامی به اوکراین ارسال نمی‌کند.

ترامپ روز سه‌شنبه به خبرنگاران گفت: «در حال حاضر، ما هیچ کمکی ارائه نمی‌دهیم.»

رئیس‌جمهور آمریکا همچنین از احتمال لغو تحریم‌های آمریکا علیه روسیه سخن گفت.

تحریم‌های روسیه ممکن است لغو شود

دونالد ترامپ اعلام کرد که تحریم‌های آمریکا علیه روسیه همچنان پای بر جاست، اما ممکن است در آینده لغو شود.

ترامپ روز سه‌شنبه در پاسخ به سوالی درباره احتمال لغو تحریم‌ها در جریان مذاکرات برای پایان درگیری اوکراین گفت: «نه، ما هنوز هیچ تحریمی را لغو نکرده‌ایم. فکر می‌کنم در آینده این اتفاق بیفتد، اما در حال حاضر، ما با لغو هیچ تحریمی موافقت نکرده‌ایم.»

نیروهای آمریکایی در اروپا می‌مانند

رئیس‌جمهور آمریکا همچنین اعلام کرد که ایالات متحده همچنان به استقرار نیروهای خود در اروپا ادامه خواهد داد.

ترامپ در دفتر بیضی کاخ سفید به خبرنگاران گفت: «بله، ما در اروپا حضور خواهیم داشت. ما همین حالا هم در اروپا هستیم. اروپا دوست ماست، اما از ما در تجارت سوءاستفاده می‌کند، که ما از آن خوشمان نمی‌آید.»

توافق بر سر معادن نادر؛ ارزش قرارداد شاید یک تریلیون دلار!

رئیس‌جمهور آمریکا همچنین در جمع خبرنگاران اعلام کرد که توافق با اوکراین بر سر معادن عناصر نادر ممکن است به ارزش یک تریلیون دلار برسد.

ترامپ گفت: «این توافق بسیار بزرگی است. ممکن است یک قرارداد یک تریلیون دلاری باشد، شاید هم کمتر یا بیشتر، اما مربوط به عناصر نادر و سایر منابع است.»

حضور زلنسکی در واشنگتن مشکلی ندارد

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا سه‌شنبه همچنین اعلام کرد که اگر ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، برای دیدار با او به واشنگتن بیاید، مشکلی ندارد.

ترامپ گفت: «شنیده‌ام که او روز جمعه می‌آید. اگر بخواهد، از نظر من مشکلی ندارد.»

شبکه خبری فاکس نیوز روز سه‌شنبه گزارش داد که زلنسکی قرار است این جمعه برای دیدار با ترامپ به واشنگتن سفر کند، در حالی که گزارش‌هایی حاکی از آن است که کی‌یف با امضای نسخه اصلاح‌شده توافق بر سر مواد معدنی حیاتی و عناصر نادر موافقت کرده است.

رویترز پیشتر از توافق دو طرف در این زمینه خبر داده بود. بلومبرگ هم روز سه‌شنبه گزارش داد که دولت اوکراین احتمالا توصیه خواهد کرد که توافق با آمریکا را در تاریخ ۲۶ فوریه امضا کند.

ترامپ گفت: «ما می‌گوییم ببینید… ما می‌خواهیم این پول را پس بگیریم.»

طبق این توافق پیشنهادی، واشنگتن سهمی از درآمد منابع اوکراین دریافت خواهد کرد. یکی از اصلاحات کلیدی در نسخه جدید، حذف بندی است که اوکراین را متعهد به پرداخت ۵۰۰ میلیارد دلار از درآمدهای نفت، گاز و مواد معدنی به آمریکا می‌کرد. منابعی به این روزنامه گفتند که مذاکرات همچنان ادامه دارد و شرایط نهایی ممکن است تغییر کند.

اوکراین به «شکلی از صلحبانی» نیاز دارد

رئیس‌جمهور آمریکا همچنین اعلام کرد که اوکراین به نوعی از استقرار نیروهای صلحبان نیاز دارد.

ترامپ به خبرنگاران گفت: «ما هم به صلحبانی نیاز داریم.»

او افزود: «شکلی از صلحبانی که برای همه قابل قبول باشد.»

نقش قطر و عربستان در پایان دادن به «آشفتگی»

ترامپ همچنین با اشاره به «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و اجرای توافق آتش‌بسی با مقاومت فلسطینی حماس گفت: «من به صراحت اعلام کردم که این وظیفه نتانیاهو و اسرائیل است که با حماس در مورد گروگان‌ها (اسیران صهیونیست) برخورد کنند.

دونالد ترامپ در ادامه با اشاره به تهدید قبلی خود علیه گروه‌های مقاومت گفت: «فکر نمی‌کنم حماس مرا در مورد تهدید در صورت آزاد نکردن گروگان‌ها مسخره کند.»

به گفته ترامپ، «به نظر می‌رسد وضعیت خاورمیانه نسبتا خوب پیش می‌رود.»

رئیس‌جمهور آمریکا همچنین گفت قطری‌ها می‌خواهند «به کل این آشفتگی در خاورمیانه پایان دهند و افزود: «عربستان و قطر با ما رفتار شگفت‌انگیزی دارند و می‌خواهند به آشفتگی در خاورمیانه پایان دهند.»