اینشتین؛ جمهوری خواه، سوسیالیست احساسی

Albert Einstein (1879-1955) آرام بختیاری آلبرت اینشتین: دانشمند، فیلسوف، هومانیست، جهان وطن.  آلبرت…

آموریم خود کفایی !

امین الله مفکر امینی                    2026-16-02! هـــر که آمد در این خطه ی…

آگاهی، عدالت و دموکراسی؛ سه رکن تحول پایدار

نور محمد غفوری تحول سیاسی و اجتماعیِ پایدار، نه با شعار…

بحران روایت ملی در افغانستان؛ غلبه گفتمان‌های قومی و ایدئولوژیک

نویسنده: مهرالدین مشید  بحران داعیهٔ ملی و جست‌وجوی رهبری راستین در…

نمونه های اشعار کهن فارسی، بخش دوم با اضافهء اشعار…

******** در ادامه مطالب فبلا ارايه و نشر شده در سایتهای…

پارادوکس انرژی در افغانستان: زغال‌سنگ یا آب؟

​تحلیلی بر گذار از سوخت‌های فسیلی به توسعه پایدار ​ ​افغانستان در…

افتضاح اپستین و فروپاشی وجدان بشریت در سرمایه‌داری پسین

نویسنده: مهرالدین مشید در دهه‌های اخیر، مطالعات انتقادی قدرت و جرم…

«او با تلخی، بیهوده‌گویی و خودپسندی را تمسخر می‌کرد…»

 به مناسبت دویستمین سالگرد تولد م. ای. سالتیکوف- شچدرین برگردان: رحیم…

مرگ ارزش و اخلاق

رسول پویان مگـر جـزیـرۀ اپـسـتـیـن دام شـیطان بود که مرگ ارزش واخلاق…

از دوری ی میهن سوزم!

امین الله مفکر امینی     2026-01-02! چنان از دوری ی میهن سوزم بجان…

        یک نـامـه به تاریخ؛ و یک نـخوانـدنی ترین!

با هدیه سلام ها و احترامات قلبی و وجدانی؛ این…

افغانستان؛ از کانون تروریسم فراملی تا عرصه‌ی مانورهای ژئوپلیتیک قدرت‌های…

 نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در دو دهه‌ی اخیر به یکی از…

گلهای خشم کلان شهرهای بورژوایی

Baudelaire, Charles (1821-1867) آرام بختیاری شعر نو بودلر میان: نیما، هدایت، و…

                                            واقعیت چیست

واقعیت با نظریات مختلف و دید گاه ها ی متنوع…

هزیان تب آلود!

شدت تب تروریسم که بیش از نیم قرن استبلشمنت پاکستان…

 افغانستان قربانی سیاست‌های امنیتی منطقه‌ای است، نه متهم دائمی

نور محمد غفوری در سوسیال میدیا خواندم که وزارت دفاع طالبان…

وحدت نیروهای ملی دموکراتیک ومترقی

وحدت بمثابه واقعیت انکار ناپذیری ضرورت تاریخی در برابر استعمار…

عدالت اجتماعی

نوشتهء نذیر ظفر‎عدالت روزی پیـــــدا میشه آخر‎سفاکان ترد و رســـوا…

خودتحقیری و خودتخریبی؛ تبیین فلسفی مفهومی

۱. خودتحقیری (Self-Denigration) در معنای فلسفی، خودتحقیری حالتی است که در…

سرمایه‌داری لیبرال و واکنش سوسیال‌دموکراسی

نور محمد غفوری تقابل، اصلاح یا همزیستی انتقادی؟ مقدمه سرمایه‌داری لیبرال به‌عنوان نظام…

«
»

بهارعرب درابتذال بادهای پاییز !

رفع ممنوعییت از رانندگی زنان عربستان تا مجوز صدور فتوا برای زنان در عربستان و در ادامه ورود به ورزشگاهها و رفع ممنوعییت سفر بدون اجازه همسر ، موسیقی ام کلثوم در تلویزیون عربستان ….قدمهایی که از طرف حاکمان عربستان برداشته شده که به نظرم نکته دارد .

به نوشته بی بی سی در جریان مذاکرات هسته‌ای که عربستان خطر ایران را عمده کرده بود اوباما خطاب به کشور‌های عرب منطقه و به خصوص عربستان گفت که خطر داخلی که شما را تهدید می‌کند به مراتب بزرگتر از خطر ایران است . “مردم … منزوی ، و با واقعیت‌ها بیگانه‌اند، جوانان بیکارند و ایدئولوژی رسمی، مخرب و و تهی از معناست… و این اعتقاد وجود دارد که برای ابراز نارضایی‌های سیاسی هیچ راهی وجود ندارد…

زمانی که بهار موسوم به عرب توسط غرب استارت خورد برای چیده مان نظم نوین در خاورمیانه جدید….تقریبا تمامی جغرافیای خاورمیانه را پوشاند به جزعربستان . این به معنی نادیده گرفتن نبود . حاکمان عرب به خوبی متوجل شدند که غرب روی سر آنها هم خواهد آمد و اینگونه است که بهار عرب در ابتذال بادهای پاییز سرگردان میشود . پس حاکمان شبه جزیره عربستان با دست خودشان شروع کردند . موضوع زنان در عربستان از بقیه نقاط عقب افتاده جهان بدتر است . جایگاه زنان در حاکمییت پادشاهی عرب حتی به اندازه حیوان هم نیست . مبنای همه این محدودیت‌ها نگاه و عینک جاهلانه دین و شرع است . محدودیت‌هایی که موجب شده عربستان سعودی در جدول شاخص شکاف جنسیتی (که مجمع جهانی اقتصاد تهیه می‌کند) عملا بدترین کشور دنیا باشد. (در جدول سال ۲۰۱۶ فقط یمن و سوریه پایین‌تر از عربستان بودند که هر دو درگیر جنگ‌اند).

درعربستان زنان به دلیل سرکوب تاریخی مضاعف اساسا وارد مسیر تجدد نشدند و هنوز چنین ظرفیتی ندارند . مواردی مثل آزادی صدور فتوا جنبه عملی ندارد ولی جنبه تبلیغاتی خوبی در جنگ هژمونی بین عربستان و حکومت اسلامی ایران دارد . زنان جغرافیای عربستان زمان لازم دارند تا خودشان را در جامعه سیاسی و عقب مانده پادشاهی عرب پیدا کنند . مهمتر از قانون صدور فتوا هم داده شود آنها توان استفاده از آن را ندارند پس تهدیدی برای وضع هیچ قانونی نیستند . مجوز صدور فتوا وحتی بقیه قدمها هم زنان عربستان را در حالت سردرگمی قرار داده است ، چرا که به آنها از کودکی آموزش میدهند هیچ حقی ندارند . اما قدمها و شکستن این دگم و انجماد اجتماعی راه و مسیری جدید را برای زنان باز میکند .


زنان تحت حاکمییت حکومت اسلامی ایران دارای ظرفییت های بالایی در زمینه های مختلف هستند به همین دلیل از کوچکترین روزنه ها توان استفاده بهینه دارند . زنان جغرافیای ایران در نیمه راه تجدد به حکم نشست گوادلوپ بازماندند و توسط شیعه به قرون وسطی هدایت شدند . در حکومت اسلامی زنان در هر حرکتی تهدیدی سیاسی اجتماعی جدی برای حکومت اسلامی ایران هستند ….پس زنان پشت درب ورزشگاهها و حضانت فرزندان ، سهم ارثیه نیمه و حق طلاق … مانده اند . البته در قمه زنی و زنجیر زنی و رای دادن و صیغه شدن ، خیلی آزادند !

پلیس در ایالت نوادای آمریکا در تلاش است انگیزه تیراندازی خونین یکشنبه شب در شهر لاس وگاس که حداقل ۵۹ کشته و ۵۲۷ زخمی به جا گذاشت را کشف کند.استیون پداک، ۶۴ ساله، از طبقه سی و دوم هتل “مندلی بی” به روی شرکت کنندگان در یک کنسرت موسیقی در آن سوی بلوار لاس وگاس آتش گشود.پلیس در اتاق او در هتل مندلی بی ۱۶ سلاح و در خانه محل زندگی اش در نوادا “بیش از” ۱۸ سلاح و مواد منفجره کشف کرده است.

هر نوع حوادثی ضد انسانی از این جنس محکوم و غیر قابل توجیه است . کاخ سفید برای احترام به قربانیان پرچم پایین کشید و من فقط از ذهنم گذشت که در جنگ شش ساله نیابتی سوریه با مهندسی غرب چه چیزی باید پایین بیاید ؟ جنگی که روزانه صدها نفر قربانی دارد ؟

سربازی در بازگشت از جنگی ، تشویق شد و مدال شجاعت گرفت . مدتی بعد در نزاعی دوستش را کشت و اورا به دادگاه و محاکمه بردند و گفتند : تو حق آدمکشی نداری ؟ سرباز گفت ولی هفته پیش دولت برای این کار جایزه و مدال به من داد و این آدمکشی چه فرقی با آن آدمکشی دارد ؟



اسماعیل هوشیار