ناپاسخگویی به چالش های جهانی؛ نشانه های زوال تمدن غربی!؟

نویسنده: مهرالدین مشید بحران های جهانی پدیده ی تمدنی یانتیجه ی…

عشق و محبت

رسول پویان در دل اگـر عـشق و محبت باشد نجـوای دل آهـنـگ…

جهان در یک قدمی فاجعه و ناخویشتن داری رهبران سیاسی…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در حاشیه ی حوادث؛ اما در اصل…

چند شعر از کریم دافعی (ک.د.آزاد) 

[برای پدر خوبم کە دیگر نیست]  ترک این مهلكه با خون…

مکر دشمن

  نوشته نذیر ظفر با مکـــــر خصم ، یار ز پیشم…

نویسنده ی متعهد نمادی از شهریاری و شکوهی از اقتدار…

نویسنده: مهرالدین مشید تعهد در قلمرو  ادبیات و رسالت ملی و…

اهداف حزب!

امین الله مفکر امینی      2024-12-04! اهـــــدافِ حــزبم بـــودست صلح وصفا ی مــردم…

پسا ۷ و ۸ ثور٬ در غایت عمل وحدت دارند!

در نخست٬ دین ماتریالیستی یا اسلام سیاسی را٬ بدانیم٬ که…

نگرانی ملاهبت الله از به صدا درآمدن آجیر فروریزی کاخ…

نویسنده: مهرالدین مشید پیام امیر الغایبین و فرار او از مرگ؛…

مدارای خرد

رسول پویان عصا برجان انسان مار زهرآگین شده امروز کهن افسانۀ کین،…

افراطیت و تروریسم زنجیره ای از توطیه های بی پایان

نویسنده: مهرالدین مشید تهاجم شوروی به افغانستان و به صدا درآمدن…

عید غریبان

عید است رسم غصه ز دلها نچکاندیم درد و غم و…

محبت، شماره یکم، سال ۲۷م

شماره جدید محبت نشر شد. پیشکش تان باد!

روشنفکر از نظر رفقا و تعریف ما زحمتکشان سابق

Intellektualismus. آرام بختیاری روشنفکر،- یک روشنگر منتقد و عدالتخواه دمکرات مردمی آرامانگرا -…

پیام تبریکی  

بسم‌الله الرحمن الرحیم اجماع بزرگ ملی افغانستان به مناسبت حلول عید سعید…

عید خونین

رسول پویان جهان با نـقـشۀ اهـریمنی گـردیـده پـر دعوا چه داد و…

بازی های ژیوپولیتیکی یا دشنه های آخته بر گلوی مردم…

نویسنده: مهرالدین مشید بازی های سیاسی در جغرافیای افتاده زیر پاشنه…

ادریس علی

آقای "ادریس علی"، (به کُردی: ئیدریس عەلی) شاعر و نویسنده‌ی…

گزیده‌ای از مقالهٔ «هدف دوگانهٔ اکوسوسیالیسم دموکراتیک»

نویسنده: جیسون هی‎کل ــ با گذشت بیش از دو دهه از…

مثلث خبیثه ی استخباراتی ایکه افغانستان را به کام آتش…

نویسنده: مهرالدین مشید اقنوم سه گانه ی شرارت در نمادی از…

«
»

اژه ای و نتیجه !


به گزارش رادیو بی بی سی محسنی اژه ای از ‘محاکمه غیابی’ تعدادی از منتقدان سیاسی مقیم خارج خبر داد. آقای محسنی اژه ای گفته که اگر به محکومان مقیم خارج یا وکلایشان دسترسی نباشد، احکام “به نحو دیگر ابلاغ می شود” غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی دستگاه قضایی ایران، گفته است “برخی افراد که در جریان فتنه ۸۸ در مظان اتهام بودند و به خارج از کشور گریخته بودند” در اسفند ماه گذشته “به صورت غیابی محاکمه و محکوم شده اند”.

“مشخص نیست که چرا محاکمه معترضان به نتایج آن انتخابات، پس از برگزاری انتخابات دوره بعد ریاست جمهوری صورت گرفته است”
آقای علوی، در مرداد ۱۳۹۲ تاکید کرده بود: “هر شخصی که خلافی نداشته باشد، تضمین می‌دهیم مشکلی نخواهد داشت.”در همین ارتباط، حسن قشقاوی، معاون پارلمانی وزارت امور خارجه نیز، آبان ماه گذشته خبر داد که به دستور حسن روحانی رئیس جمهور، کمیته‌ای برای بازگشت فعالان سیاسی خارج از کشور به ایران تشکیل شده است.


آقای قشقاوی با ذکر اینکه “نمایندگان چندین وزارتخانه از جمله وزارت اطلاعات و وزارت امور خارجه” در این کمیته عضویت دارند، علت برنگشتن بعضی از ایرانی‌ها را “القائات اپوزیسیون در خارج از کشور” دانست. معاون وزارت امور خارجه بعدها گفت که دبیرخانه “کمیته بازگشت ایرانیان خارج از کشور” در وزارت اطلاعات قرار دارد. پس از انتخابات سال ۱۳۸۸ و برخوردهای شدید نیروهای امنیتی با معترضان به نتیجه اعلام شده از سوی حکومت، تعداد زیادی از فعالان سیاسی و اجتماعی و روزنامه نگاران، ایران را به مقصد کشورهای دیگر ترک کردند .

نتیجه : محسن اژه ای بیخودی زرزر زیادی نمیکند . حکومت برای دفع فشارهای داخلی و بیرونی درمورد حصر مثلا سران فتنه 1388 باید یک زرزری بکند ! اما درهمین شیوه دفع فشارها…. نکاتی نهفته است .

– موضع محسن اژه ای درمورد جنبش عمومی مردم درخرداد 1388 اهمییت خاص تاریخی آن را مطرح میکند . در جنبش مردم که حکومت اسلامی به عنوان فتنه از آن یاد میکند شاید اولین بار بود که مردم ایران رسما به تمامییت حکومت اسلامی نه گفتند و عدم مشروعییت آن را مُهر زدند . مقام عظما و بقیه مقامات خودشان میفهمند و دردشان را درهمین مواضع نشان میدهند .

– دروغهای روحانی برای بخشش و بازگشت ایرانیان رسمی میشود . شاید هم حکومت از عکس العمل ایرانی های خارج از کشور کلا ناامید شده است . روحانی جهت تبلیغات خیلی حرفها زده است که به قول قدیمیها بی مایه فطیر است . ولی بعد از 35 سال تجربه دروغ ، نیازی به زمان طولانی جهت برملا شدن آن نیست .

– این نشان میدهد که حکومت اسلامی درمسیر خوردن جام زهر به عکس العمل ایرانیان تبعیدی توجه خاصی دارد و برایش مهم است . منظور پول و یا فیزیک افراد نیست . ولی برخورد سیاسی افراد با دروغهای حسن روحانی و باور آنها مورد توجه است . حتی عاشقان سیاسی ولایت هم دیگر دروغهای حکومتی را جدی نمیگیرند .

– نهایتا اینکه وزارت اطلاعات و یا هرارگان دیگری درحکومت اسلامی….نیازی نیست به فکرامنییت نفرات برگشتی باشند . برای نشان دادن تاثیرات جدی جام زهر استحاله ، فضای جامعه ایران نباید امنیتی باشد . افراد زمانی به بازگشت حتی فکرمیکنند که حس کنند وببینند که امنییت مردم داخل ایران برای حکومت مهم است . ازفضای پلیسی امنیتی 3 دهه گذشته خبری نیست . پرونده ترورهای داخلی بسته شده است . ثبات اقتصادی و سیاسی نسبی حاکم است . برای داشتن ثبات نسبی اقتصادی و سیاسی ، تیغ حذف فیزیکی باید در داخل ایران برای همیشه غلاف شود . با تفنگ و باتوم و تیغ ثبات سیاسی و اقتصادی خلق نمیشود تا حفاظت شود ! ادبیات حذف باید تمام شود . و نهایتا اینکه نبض امور در داخل ایران و برای تمام مردم ایران تنها ملاک سنجش واقعی برای ایرانیان تبعیدی است . به قول شاعرکه تو دردرون چه کردی که بیرون خانه آیی ؟

– حکومت اسلامی خیلی دوست دارد تا ظهور امام زمان به مذاکرات هسته ای ادامه دهد و همزمان از منافذ دیگر خودش را مکررا بچپاند ! ولی دوره و زمانش به سرآمده است و فقط حق انتخاب دارد که چطور به یک ” پایان مبارک ِ ” بدون درد فکر کند .

 

اسماعیل هوشیار

15.04.2014