دولت پدیده عقلی – تحلیل موردی حمله پاکستان در ولایت پکتیکا

دولت پدیده قوم و یا دینی مطلق نیست. و دین…

هر شکستی ما را شکست و هیچ شکستی شکست ما…

نویسنده: مهرالدین مشید با تاسف که تنها ما نسل شکست خورده…

نوروز نبودت

- بیژن باران چه کنم با این همه گل و…

عرفان در مغز

دکتر بیژن باران     لامارک 200 سال پیش گفت: به پذیرش…

نماد های تاریخی- ملی و نقش آن در حفظ هویت…

نور محمد غفوری اشیاء، تصاویر، نشان‌ها، مفاهیم، یا شخصیت‌هایی که نمایانگر…

در دنیای دیجیتالی امروز، انسان‌ها به مراتب آسیب پذیرتر شده…

دیوارها موش دارند و موش‌ها گوش! این مثل یا زبانزد عام…

خالق تروریستهای اسلامی؛ الله است یا امریکا؟

افشاگری جسورانه از ژرفای حقیقت سلیمان کبیر نوری بخش نخست  درین جا می…

چگونه این بار حقانی ها روی آنتن رسانه ها قرار…

نویسنده: مهرالدین مشید از یک خلیفه ی انتحاری تا "امید تغییر"…

شب یلدا 

شب یلدا شبی شور و سرور است  شب تجلیل از مدت…

سجده ی عشق!

امین الله مفکر امینی      2024-21-12! بیا کــــه دل ز تنهایــی به کفیدن…

فلسفه کانت؛ تئوری انقلاب فرانسه شد

Immanuel Kant (1724-1804) آرام بختیاری  نیاز انسان عقلگرا به فلسفه انتقادی. کانت (1804-1724.م)،…

حال: زمانست یا هستی؟

بیت: غم فردا، کز غصه دیروز ریزد به هجوم انرژی، کشف زمان…

درختی سرشار از روح حماسی  و جلوه های معبودایی

نویسنده: مهرالدین مشید تک "درخت توت" و دغدغه های شکوهمند خاطره…

کهن میلاد خورشید 

رسول پویان  شـب یلـدا بـه دور صندلی بـسـیار زیبا بود  نشـاط و…

مبانی میتودیک طرح و تدوین اساسنامهٔ سازمانهای مدنی

نور محمد غفوری شاید همه خوانندگان محترم روش تحریر و طُرق…

انحصار طلبی ملا هبت الله، کشته شدن حقانی و سرنوشت…

نویسنده: مهرالدین مشید ختلاف های درونی طالبان و کش و قوس…

ریحان می شود

قاضی پشتون باسل حرف  نیکو مرکسان را  قوت  جان میشود قوت جسم…

کهن جنگ تمدن 

رسول پویان  نفـس در سـینۀ فـردا گـره افتاده بازش کن  بـرای خــاطــر…

ترجمه‌ی شعرهایی از بانو روژ حلبچه‌ای

هر گاه که باران،  آسمان چشمانم را در بر می‌گیرد. آن، تکه…

سلام محمد

استاد "سلام محمد" (به کُردی: سەلام موحەمەد) شاعر کُرد، زاده‌ی…

«
»

      اوکراین ، درآینده  بارِدوش اروپا خواهد شد

      نوشته ی : اسماعیل فروغی

      با دخالت و درگیرشدن بیشترامریکا درجنگ غزه و شرقمیانه که بدون شک برای آن کشوربسیارهزینه بردارخواهد شد ، آرام آرام اوکراین ازنظرامریکا افتاده و سرپرستی جنگ اوکراین بیشتربه اروپاییان انتقال‌ داده خواهد شد . از نظرامریکا ، اروپا باید باربیشترجنگ اوکراین را به دوش بکشد ؛ زیرا آنگونه که امریکا باربار اذعان داشته است ، این جنگ بیشتربه دلیل حفظ امنیت اروپا به راه افتاده است . ومخصوصاً حالا که اروپاییان قصد دارند هرچه زودتر اوکراین را به عضویت اتحادیه ی اروپا درآورند ، طبیعتاً امریکا ازاروپاییان می خواهد تا باراین عضو نازددانه ی جدید شان را هم بیشترخودشان به دوش بکشند.

      با پیوستن اوکراین به اتحادیه ی اروپا ، مالیه دهنده گان اروپایی مکلف می شوند تا بارادامه ی جنگ فرسایشی اوکراین با روسیه را ، باراعمار دوباره ی صدها زیرساخت ویران شده درجنگ و بارنظام فاسد اوکراین را بیشتر به شانه بردارند ‌؛ که بی تردید این بارکشی و دنباله روی و ترس ازامریکا ، آرام آرام کمراین اتحادیه راهم خواهد شکست.
درست متکی به همین سیاست دنباله روی و ترس ازامریکاست که اتحادیه ی اروپا بسته ی کمک 55 میلیارد دالری به اوکراین را برای پیشبرد جنگ به تصویب رساندند. این تصمیم درحالی اتخاذ شد که اعضای کنگره ی ایالات متحده ی امریکا این مشتعل کننده گان اصلی آتش جنگ دراوکراین ، با بهانه ها و ترفندهای گونه گون از تصویب کمک یکباره گی 61  میلیارد دالری امریکا به اوکراین سر باز زده اند.

       حقایق نشان می دهد که سهمگیری مستقیم دولت‌های اروپایی در تمام جنگهایی که امریکا به راه انداخته است و حالا در جنگ اوکراین و پیروی از تحریم های بی رویه ی امریکا علیه روسیه ، سبب ایجاد بحران های جبران ناپذیر اقتصادی دراروپا شده و تاکنون صدها میلیارد دالر به اقتصاد و تجارت آنان صدمه وارد کرده است.
این دنباله روی جبن آلود ، کیسه های هر اروپایی متوسط الحال را خالی تر و دسترخوان اش را کم رونق تر کرده است.

     ایالت متحده ی امریکا که می خواهد همانند ترفند سودآور سیاست ” ایران هراسی ” در برابر اعراب ، با استفاده از سیاست ” روسیه هراسی ” ، اروپاییان ثروتمند را هم بچاپد ، تاکنون با فروش بی رویه ی تسلیحات مدرن نظامی ازجمله دهها فروند جت جنگی اف 35 بالای اروپاییان ، سودهای کلان چند صد میلیاردی به جیب زده است . این درحالیست که واشنگتن اتحادیه ی اروپا را از خریدن تولیدات روسی منع می کند درحالی که خود به خرید یورانیوم و سایر مواد حیاتی از روسیه تا هنوز ادامه داده است . این درحالیست که ایالات متحده شرکت های اروپایی را مجبور کرده است به جای خرید منابع ارزان انرژی از روسیه ، گازمایع گران قیمت امریکایی را خریداری نمایند.

      واقعیت این است که امریکا با براه انداختن جنگ اوکراین در اروپا ، در پهلوی تضعیف و ازهم پاشی روسیه ، تضعیف و ازهم پاشی اتحادیه ی اروپا را نیز مد نظر دارد . واشنگتن می خواهد با ادامه ی جنگ ویرانگر اوکراین ، با یک تیر چندین فاخته را شکار نماید.
ولی آیا امریکا تا چه زمانی و تا کجا می تواند این سیاست دورویی اش را با اروپاییان به پیش برده ، از نام اروپا و حالا حالا ازامکانات مالی – نظامی اروپا برای پیشبرد سیاست‌های خودخواهانه و جنگ طلبانه اش سود ببرد ؟

     آیا اروپاییان این را نمی دانند که ایالات متحده ی امریکا از هفتاد هشتاد سال به اینسو ، آنان را با خدعه و نیرنگ ، پشت هرجنگی کشانده است ؟ آیا آنان نمی دانند که نظام تک قطبی برهبری امریکا آخرین روزهایش را سپری می کند ؟
بدون شک همه را می دانند.

       به باورمن اروپاییان با درک این حقیقت که نظام تک قطبی برهبری امریکا آخرین روزهایش را سپری می کند ، دیریا زود به سیاست های دنباله رویِ بی چون چرا ازامریکا پایان داده ، به جای رودر رویی با جهانِ جنوب – بخصوص بجای رو در رویی با چین و روسیه ، سیاست همزیستی وهمکاری متقابل را با این دو کشور بزرگ در پیش خواهند گرفت و جهان نو را با واقعیت های انکار ناپذیر نو قبول خواهند نمود .

     اروپاییان این را هم  می دانند که آنان ناگزیربه نزدیکی و همکاری با روسیه استند واروپا فقط در دوستی و همکاری با روسیه است که به آرامش و رفاه و صلح حقیقی می رسد نه دردشمنی و عداوت با روسیه ….