زبرځواکونه څنګه په نورو هېوادونو خپل نفوذ ساتي؟

ليکنه: حميدالله بسيا په ساده ډول زبرځواک  يا سوپر پاور  Superpower…

افغانستان در مدار واگرایی؛ تراژیدی‌های اجتماعی، سیاسی و رسانه‌ای

نویسنده: مهرالدین مشید با ادعا های فراتر از « پنج چاریک»…

آیا طالبان دروغ می گویند یا وزارت خارجه ی روسیه؟ …

  نوشته ی : اسماعیل فروغی       بتاریخ بیست و سوم…

د سعوديانو او تر دوی بر لاسونه هم بيا د…

عبدالصمد ازهر                 …

چهل و یکمین سالگرد وفات مولانا داکتر استاد محمد سعید…

روز پنجشنبه مورخ « هفت حوت سال ۱۴۰۴ هجری شمسی…

محکومیت تجاوز نظامی پاکستان بر افغانستان

اعلامیه و فراخوان انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان بنام خداوند حق و…

وزیر دفاع پاکستان؛ از ناگفته های ساختاری تا راهبرد های…

نویسنده: مهرالدین مشید سیاست ابهام استراتژیک پاکستان؛ ازاعتراف‌های تاکتیکی تا ناگفته‌های…

بمناسبت روز های جهانی عدالت اجتماعی و زبان مادری

بنام خداوند حق و عدالت هموطنان گرامی، ۲۰ و ۲۱ فبروری روز…

مارکوس تولیوس سیسرو

هغه د لرغوني روم فیلسوف، سیاستوال، وکیل، ویناوال، شاعر او…

مبانی نظری عدالت اجتماعی

نور محمد غفوری بررسی نظریه‌ها و رویکردهای معاصر چکیدهعدالت اجتماعی از بنیادی‌ترین…

اینشتین؛ جمهوری خواه، سوسیالیست احساسی

Albert Einstein (1879-1955) آرام بختیاری آلبرت اینشتین: دانشمند، فیلسوف، هومانیست، جهان وطن.  آلبرت…

آموریم خود کفایی !

امین الله مفکر امینی                    2026-16-02! هـــر که آمد در این خطه ی…

آگاهی، عدالت و دموکراسی؛ سه رکن تحول پایدار

نور محمد غفوری تحول سیاسی و اجتماعیِ پایدار، نه با شعار…

بحران روایت ملی در افغانستان؛ غلبه گفتمان‌های قومی و ایدئولوژیک

نویسنده: مهرالدین مشید  بحران داعیهٔ ملی و جست‌وجوی رهبری راستین در…

نمونه های اشعار کهن فارسی، بخش دوم با اضافهء اشعار…

******** در ادامه مطالب فبلا ارايه و نشر شده در سایتهای…

پارادوکس انرژی در افغانستان: زغال‌سنگ یا آب؟

​تحلیلی بر گذار از سوخت‌های فسیلی به توسعه پایدار ​ ​افغانستان در…

افتضاح اپستین و فروپاشی وجدان بشریت در سرمایه‌داری پسین

نویسنده: مهرالدین مشید در دهه‌های اخیر، مطالعات انتقادی قدرت و جرم…

«او با تلخی، بیهوده‌گویی و خودپسندی را تمسخر می‌کرد…»

 به مناسبت دویستمین سالگرد تولد م. ای. سالتیکوف- شچدرین برگردان: رحیم…

مرگ ارزش و اخلاق

رسول پویان مگـر جـزیـرۀ اپـسـتـیـن دام شـیطان بود که مرگ ارزش واخلاق…

از دوری ی میهن سوزم!

امین الله مفکر امینی     2026-01-02! چنان از دوری ی میهن سوزم بجان…

«
»

اولین سخنرانی ترامپ به عنوان رییس‌جمهوری آمریکا

«دونالد ترامپ» برای اولین بار به عنوان رییس‌جمهوری جدید آمریکا برای مردم این کشور سخنرانی کرد.

ترامپ گفت: قاضی محترم رابرترز و روسای جمهوری سابق ، هموطنان و مردم جهان از همه شما متشکرم. ما شهروندان آمریکا دست به دست هم می‌دهیم تا کشور خود را بازسازی کرده و مسیر تاریخ آمریکا و جهان را تغییر دهیم.

وی افزود: چالش‌های بیشماری پیشرو داریم و دشمنان زیادی در مقابل ما قرار خواهند گرفت اما وظایف خود را به خوبی انجام می‌دهیم. از اوباما و میشل برای کمک به ما در فراهم کردن زمینه انتقال قدرت متشکریم.

ترامپ تاکید کرد: مراسم امروز در عین حال معنی خاصی دارد چراکه تنها انتقال قدرت از حزب به حزب و از فردی به فرد دیگر نیست، بلکه ما قدرت را از کاخ سفید و واشنگتن به مردم منتقل می کنیم. عده‌ای در پایتخت از خدمات دولت استفاده می کنند اما مر دم سهمی از ثروت کشور ندارند. سیاست‌مدارا ن پولدار اما مردم بیکار شدند. پیروزی آنها پیروزی شما نبود. درحالی که آنها در واشنگتن جشن می گرفتند جایی برای جشن گرفتن شما نبود.

ترامپ خطاب به مردم تاکید کرد: این لحظه، لحظه شما و متعلق به شماست.  متعلق به همه آنهایی است که اینجا جمع شده‌اند یا تماشاگر این مراسم هستند.

وی افزود:  ایالات متحده و این کشور، کشور شماست. مهم نیست کدام حزب دولت را در دست دارد مهم این است که دولت دست مردم است یا نه. امروز در یاد مردم می‌ماند چون مردم حاکم این کشور شدند.

رییس‌جمهور جدید آمریکا تاکید کرد:  مردان و زنان فراموش شده کشور دیگر فراموش نمی‌شوند. همه به شما گوش می‌دهند. دست به دست هم جزو جنبشی می‌شوید که جهان تا به حال به خود ندیده است. در کانون این جنبش دولتی برای خدمت به مردم وجود دارد.

وی با بیان اینکه همه مطالبات مردم به حق است که مردمی به حق دارند، گفت: مادران و کودکانی در کشور ما دچار فقر شدند، نظام آموزشی مملو از پول نقد است، ولی دانش آموزان ما را گرفتار مواد مخدر کرده و ظرفیت‌های آنها را ربوده است.

ترامپ خاطرنشان کرد:  خرابی‌های آمریکا همین الان به نقطه پایان خود می‌رسد. ما یک ملت هستیم. درد این ملت درد ما، رویای آنها رویای ما و کامیابی آنها، کامیابی ماست. این سوگند امروز سوگند تعهد به همه آمریکاست.

وی با انتقاد از سیاست‌های گذشته آمریکا تاکید کرد:  ارتش‌های دیگر را تقویت کردیم اما قوای مسلح خود را تضعیف کردیم. از مرزهای خود حفاظت نکردیم اما در مرزهای دیگر حضور داشتیم. میلیاردها دلار خرج کردیم در حالیکه مرزهای خودمان تضعیف شد و اعتماد به نفس خودمان از بین رفت. کارخانه های ما یکی پس از دیگری از بین رفت. ثروت طبقه متوسط ما ربوده شد و در سراسر جهان توزیع شد.