دولت پدیده عقلی – تحلیل موردی حمله پاکستان در ولایت پکتیکا

دولت پدیده قوم و یا دینی مطلق نیست. و دین…

هر شکستی ما را شکست و هیچ شکستی شکست ما…

نویسنده: مهرالدین مشید با تاسف که تنها ما نسل شکست خورده…

نوروز نبودت

- بیژن باران چه کنم با این همه گل و…

عرفان در مغز

دکتر بیژن باران     لامارک 200 سال پیش گفت: به پذیرش…

نماد های تاریخی- ملی و نقش آن در حفظ هویت…

نور محمد غفوری اشیاء، تصاویر، نشان‌ها، مفاهیم، یا شخصیت‌هایی که نمایانگر…

در دنیای دیجیتالی امروز، انسان‌ها به مراتب آسیب پذیرتر شده…

دیوارها موش دارند و موش‌ها گوش! این مثل یا زبانزد عام…

خالق تروریستهای اسلامی؛ الله است یا امریکا؟

افشاگری جسورانه از ژرفای حقیقت سلیمان کبیر نوری بخش نخست  درین جا می…

چگونه این بار حقانی ها روی آنتن رسانه ها قرار…

نویسنده: مهرالدین مشید از یک خلیفه ی انتحاری تا "امید تغییر"…

شب یلدا 

شب یلدا شبی شور و سرور است  شب تجلیل از مدت…

سجده ی عشق!

امین الله مفکر امینی      2024-21-12! بیا کــــه دل ز تنهایــی به کفیدن…

فلسفه کانت؛ تئوری انقلاب فرانسه شد

Immanuel Kant (1724-1804) آرام بختیاری  نیاز انسان عقلگرا به فلسفه انتقادی. کانت (1804-1724.م)،…

حال: زمانست یا هستی؟

بیت: غم فردا، کز غصه دیروز ریزد به هجوم انرژی، کشف زمان…

درختی سرشار از روح حماسی  و جلوه های معبودایی

نویسنده: مهرالدین مشید تک "درخت توت" و دغدغه های شکوهمند خاطره…

کهن میلاد خورشید 

رسول پویان  شـب یلـدا بـه دور صندلی بـسـیار زیبا بود  نشـاط و…

مبانی میتودیک طرح و تدوین اساسنامهٔ سازمانهای مدنی

نور محمد غفوری شاید همه خوانندگان محترم روش تحریر و طُرق…

انحصار طلبی ملا هبت الله، کشته شدن حقانی و سرنوشت…

نویسنده: مهرالدین مشید ختلاف های درونی طالبان و کش و قوس…

ریحان می شود

قاضی پشتون باسل حرف  نیکو مرکسان را  قوت  جان میشود قوت جسم…

کهن جنگ تمدن 

رسول پویان  نفـس در سـینۀ فـردا گـره افتاده بازش کن  بـرای خــاطــر…

ترجمه‌ی شعرهایی از بانو روژ حلبچه‌ای

هر گاه که باران،  آسمان چشمانم را در بر می‌گیرد. آن، تکه…

سلام محمد

استاد "سلام محمد" (به کُردی: سەلام موحەمەد) شاعر کُرد، زاده‌ی…

«
»

افزایش محبوبیت سوسیالیسم در آمریکا

C:\Users\User\Pictures\za1.jpg

آگنیا کرنگل (AGNIA KRENGEL)

ا. م. شیری

مجلس نمایندگان آمریکا در ۲ فوریه قطعنامه‌ای دایر بر محکومیت «دهشت‌های سوسیالیسم» تصویب کرد.

با نگاهی به نتایج نظرسنجی‌ها، می‌توان استنباط کرد که بحران سرمایه‌داری در غرب، موجب افزایش محبوبیت سوسیالیسم شده و اعتقاد به نظام اجتماعی «ابدی» در ایالات متحده آمریکا نیز متزلزل گشته است.

البته، اکثر آمریکایی‌ها هنوز سرمایه‌داری را مثبت تلقی می‌کنند. در نظرسنجی جدید «Axios» و «Momentive»، در حالی که ۵۷ درصد شرکت‌کنندگان در نظرسنجی نظام سرمایه‌داری را مثبت می‌بینند، ۳۶ درصد گفته‌اند که نظام سرمایه‌داری را منفی می‌بینند. این در حالی است، که در ژانویۀ ۲۰۱۹، این نسبت ۶۱ به ۳۶ بود. روند واضح است. مردم متوجه هستند که سرمایه‌داری نسبت به آن‌ها بی تفاوت است و نمی‌تواند استاندارد زندگی مناسبی برای آنها فراهم کند.

در ایالات متحده ۳۴ میلیون نفر، از جمله ۹ میلیون کودک، از ناامنی غذایی رنج می‌برند. طبق گزارش کارزار مردم فقیر، تقریباً نیمی از ساکنان ایالات متحده فقیر هستند یا درآمد پائینی دارند. در سال ۲۰۲۲، موج قدرتمند تورم ایالات متحدۀ آمریکا را درنوردید. در پاسخ، فدرال رزرو کاهش رشد دستمزدها را با این استدلال که این امر به کاهش بحران تورمی کمک می‌کند، پیشنهاد کرد. این در حالی است که اجاره‌بها در کشور در حال افزایش است و بیش از ۴۰ درصد مستأجران بیش از ۳۰ درصد درآمد خود را صرف اجاره می‌کنند.

برنی سندرز، سیاستمدار مشهور دموکرات آمریکایی، نکات برنامۀ خود را برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ فهرست کرده است: «ما پیروز خواهیم شد. زیرا، اهداف ما پاسخگوی نیازهای همۀ کارگران این کشور است. مراقبت‌های بهداشتی یک حق انسانی است، نه یک امتیاز. ثروتمندان و صاحبان قدرت مالیات صادقانه پرداخت خواهند کرد. ما دانشکده‌ها و دانشگاه‌های دولتی را رایگان خواهیم کرد و همه را از وام‌های دانشجویی آزاد خواهیم کرد». بلی، اینها فقط کلمات هستند، اما سندرز برای اینکه رأی‌دهندگان را متقاعد سازد، می‌گوید که او یک سوسیال دموکرات سرسخت است و قصد دارد در ایالات متحده اصلاحات اساسی انجام دهد.

نامزد انتخابات که احتمالاً با ترامپ رقابت خواهد کرد، ناراحت از این نیست که واژۀ «سوسیالیسم» برای بسیاری از آمریکایی‌ها تقریباً مانند یک توهین است. ترامپ همچنین این را می‌داند و به آمریکایی‌ها دربارۀ «دهشت‌های کمونیسم» در رابطه با برنی سندرز یادآوری می‌کند: «من فکر می‌کنم او یک کمونیست است، وقتی به برنی فکر می‌کنم، به کمونیسم فکر می‌کنم. حالا اسمش «سوسیالیست» است، مگر او در مسکو ازدواج نکرد؟». با این حال، ترس آمریکایی‌های عادی به تدریج به سمت دیگر، به این سمت که روسیه نمی‌تواند به اندازۀ نظام اجتماعی-اقتصادی خود به آن‌ها آسیب برساند، می‌رود. برای بسیاری از آمریکایی‌ها کلمۀ «سوسیالیسم» تقریباً مانند یک توهین به نظر می‌رسد.

آمریکایی‌ها از افزایش فاصلۀ طبقاتی ناراضی هستند. با این حال شکاف بین ثروتمندان و فقرا در آمریکا بطور فزاینده افزایش می‌یابد. در سال ۲۰۱۹، ۴۰ درصد جمهوری‌خواهان بین ۱۸ تا ۳۴ ساله اعتقاد داشتند که دولت باید سیاست‌هایی را برای کاهش شکاف بین ثروت و فقر اجرا کند، امروز به ۵۶٪ افزایش یافته است. اما مجلس نمایندگان برای محکوم کردن این روند، با عجله قطعنامۀ «محکومیت دهشت‌های سوسیالیسم» را در ۲ فوریه تصویب کرد. همۀ ۲۱۹ عضو حزب جمهوری‌خواه به این قطعنامه رأی مثبت دادند، اما دموکرات‌ها تقسیم شدند: ۱۰۹ نفر رأی موافق، ۸۶ نفر رأی مخالف و ۱۴ نفر رأی ممتنع داد. با این حال، به اعتقاد «Peoples Dispatch»، «سوسیالیسم در ایالات متحده محبوب‌تر می‌شود».

نظرسنجی در میان جمهوری‌خواهان در ردۀ سنی ۱۸ تا ۳۴ ساله نشان داد که محبوبیت سرمایه‌داری بین سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱ از ۸۱ درصد به ۶۶ درصد کاهش یافته است. درصد بزرگسالان ایالات متحده با دیدگاه مثبت نسبت به سوسیالیسم در همان دورۀ زمانی، از ۳۹ درصد به ۴۱ درصد افزایش یافته است.

کارلا ریس، یکی از رهبران اتحادیه در نیویورک، می‌گوید: «فکر می‌کنم این موضوع به خوبی نشان می‌دهد افرادی که توسط سیاست‌های حاکمیتی تهدید می‌شوند، چگونه تکیه‌گاه خود را از دست می‌دهند… آن‌ها نمی‌توانند بر بحران‌هایی که طبقۀ کارگر در ایالات متحده از آن رنج می‌برد، تمرکز کنند… مجلس نمایندگان در تلاش است تا ایدئولوژی کاملاً منسوخ شده را تداوم بخشد… سرمایه‌داری کشورها را غارت نموده، جهان را مسموم کرده است و ما را به سمت شیوۀ زندگی ناپایدار، فردگرایی و مصرف‌گرایی سوق می‌دهد… اما سوسیالیسم کاملاً برعکس».

شاید ما میزان افزایش اعتراضات به نظم اجتماعی در آمریکا را که با تبدیل دولت به ماشین خدماتی برای شرکت‌های فراملیتی «جهان را مسموم نموده و شیوۀ زندگی ناپایدار ایجاد کرده است»، دست‌کم می‌گیریم. شاید آغاز رویارویی روسیه و غرب در سال ۲۰۲۲ به ارزیابی دقیق‌تری منجر شود؟

نقل از: بنیاد فرهنگ راهبردی

https://eb1384.wordpress.com/2023/02/17/

۲۸ بهمن-دلو ۱۴۰۱