بزرگداشت ازدهمین سال درگذشت داکتراناهیتا راتبزاد  

به تاریخ هفت سپتامبر سالجاری ازسوی  شورای سراسری زنان افغانستان…

بازی با دم اژدها یا تعامل با حاکمان تروریست و…

نویسنده: مهرالدین مشید تبدیل شدن افغانستان به مفرزۀ تروریسم  و احتمال…

دلسوز صابر

بانو "دلسوز شیخ صابر"  (بە کُردی: دڵسۆز شێخ سابیر -…

عرفان در هنر

دکتر بیژن باران عرفان در هنر تجسمی با هنر کلامی…

زیبا پسند

غم خانه گشته است دل مستمند من هم شد خمیده قد…

احمد مسعود به دنبال چیست ؟

                              نوشته ی : اسماعیل فروغی      به…

اطاق فکر، د فکر خونه یا (Think Tank) یعنی چه؟

نور محمد غفوری در بین گروه های سیاسی، اجتماعی، علمی و…

دیدی گذرا بر اندیشه های اصلاحی در اسلام و جایگاه…

نویسنده: مهرالدین مشید تروریسم بازتولید اسلام سیاسی و بی پایه بودن…

فراز و فرود کاتوتسکی، از مارکسیست کبیر تا اپورتونیست "مرتد"

karl kautsky 1854-1937 آرام بختیاری کائوتسکی مرتد رنگات؛ تئوریسین سوسیال دمکراسی. کارل کائوتسکی…

گذر عمر 

رسول پویان  عمـر در انـتـظار می گذرد  بـا دل بـی قـــرار می…

شماره دوم/ سوم سال ۲۷م محبت

شماره دوم/ سوم سال ۲۷م محبت از چاپ برآمد و…

امید

قاسم آسمایی عبدالله سپنتگر از جملۀ سروده سرایانی است که کم…

در باره شرایط انقلاب مسالمت آمیز

ترجمه. رحیم کاکایی یوری آنتونوف وظیفه کنونی و اصلی مبارزه توده های…

پرچمداران!

امین الله مفکر امینی       204-01-09! ســر فرازیهـــا بـــود پرچمداران را درنبرد بــا…

« قانون » اسارت اسلامی افغانستان 

میر عبدالواحد سادات انگیزهء پرداختن به این موضوع، نشر سندی است…

مخالفت با طالبان دفاع از حق است و نه دفاع…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان نباید بخاطر شماری خاینان حق مشروع مردم…

هیوا قادر"، شاعر، رمان‌نویس و مترجم نامدار کُرد

استاد "هیوا قادر"، شاعر، رمان‌نویس و مترجم نامدار کُرد، زاده‌ی…

دستورهای سیاه یا «قانون امربه معروف ونهی از منکر» حکومت…

 ح «حریف» آلمان – آگست ۲۰۲۴ قانون ، دساتیروقواید عمومی واجباری است…

د بڅرکي صاحب بشپړه مرکه

د ادب او فرهنګ درنو او پتمنو مینه والو! ښاغلی بڅرکی…

به بهانۀ نگاهی به دیوان اشعار نثار احمد " نثاری"

نویسنده: مهرالدین مشید از طفیل عشقری، شایق جمال و حیدری بوریای فقر…

«
»

یورونیوز: ترامپ و پوتین در پی بازی برد-برد هستند

شبکه تلویزیونی یورو نیوز گزارش داد: رئیسان جمهوری آمریکا و روسیه در حالی امروز (دوشنبه) در هلسینکی فنلاند دیدار می کنند که بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران سیاسی بر این باورند آنان راهبرد بازی برد-برد در خاورمیانه را پیگیری می کنند.

 رسانه اروپایی افزوده است: چنین می نماید که دیدار دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین آرایش جدیدی را در خاورمیانه به نمایش بگذارد. همزمان نیز دیپلمات های اسرائیلی فعالیت خود را در آمریکا و اروپا افزایش بی سابقه ای داده اند و در این میان، سفرای اسرائیل در روسیه و آمریکا نقش بسیار پررنگی در این دیدار دارند.
گری کارن سفیر رژیم صهیونیستی در مسکو روز شنبه در مصاحبه‌ای بار دیگر بر خروج ایران از سوریه تاکید کرد و گفت که تل آویو به هیچ عنوان حضور نظامی جمهوری اسلامی را در سوریه تحمل نخواهد کرد.
از سوی دیگر، ران درمر سفیر رژیم صهیونیستی در آمریکا نیز تصریح کرد که اگر واشنگتن و مسکو در مذاکرات هلسینکی برای خروج ایران از سوریه توافق کنند، برای منطقه خوب و مثبت است.
در ادامه گزارش آمده است: به نظر می‌رسد، مسکو نمی خواهد وارد مسابقه تسلیحاتی با آمریکا شود و از همین رو با تاکید بر منافع ملی خود در منطقه، به دنبال حل منازعات کرملین و کاخ سفید است.
ترامپ هم اعلام کرده در این دیدار در رابطه با دخالت روسیه در انتخابات آمریکا نیز گفت وگو خواهد کرد. اگر این نکته را بپذیریم که مسکو تلاش کرده بود هیلاری کلینتون در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 شکست بخورد، این موضوع بیانگر آن است که بسیاری از منازعات و سیاست‌های اعلانی کاخ سفید و کرملین فرمایشی و به عبارتی دعوای زرگری است و اگر تعریف و تمجیدهای پوتین و ترامپ در دوران تبلیغات را نیز کنار این نکته قرار دهیم، به نظر می رسد روسیه و آمریکا در این ایام بیش از هر دوران دیگری همگرایی در سیاست‌های اعمالی دارند، اگر چه طبیعی است هر کشوری ملاحظات منافع ملی خود را در سیاست خارجی جست وجو کند.
ترامپ در شرایطی به دیدار پوتین می‌رود که سفر اخیر او به اروپا و شرکت در اجلاس سالانه سران سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) که هفته پیش در بروکسل برگزار شد، موفقیت بیشتری از شرکت رئیس جمهوری آمریکا در آخرین اجلاس سران هفت قدرت بزرگ اقتصادی جهان یا جی 7 (ماه گذشته) در کانادا به همراه نداشت.
ترامپ به خاطر ادامه جنگ اقتصادی علیه اتحادیه اروپا، وضع تعرفه‌های فولاد، انتقاد از آلمان به خاطر تعامل با روسیه و خرید گاز از خط لوله «جریان آبی شمال-2» که گاز این کشور را از راه دریای سیاه به ترکیه و غرب اروپا منتقل می‌کند، انتقاد از دولت انگلیس به خاطر مدیریت خروج از اتحادیه اروپا و اجرای «برگزیت» حتی نزد همپیمانان سنتی واشنگتن محبوبیت لازم را ندارد و برای نمونه دیدار سه روزه وی از بریتانیا بزرگترین تظاهرات اعتراضی در این کشور را علیه یک رئیس دولت آمریکا به دنبال داشت.
یورو نیوز در ادامه نوشته است: اما در مقابل، پوتین با برگزاری موفق مسابقات فوتبال جام جهانی، استفاده از وضعیت انتقادی در مناسبات کشورهای دو سوی آتلانتیک، خروج آمریکا از توافق اتمی گروه 1+5 با ایران و همچنین استفاده از رقابت تهران و تل آویو در سوریه، انزوای سیاسی مسکو را که پیامد اشغال شبه‌جزیره کریمه در سال 2014 و اعمال تحریم‌های غرب شکل گرفت، پشت سر گذاشته و همچنین ضمن تثبیت موقعیت داخلی خود، بار دیگر نقش روسیه را در صحنه مناسبات جهانی فعال کرده است.
به گزارش رسانه اروپایی برخلاف دو دیدار قبلی پوتین و ترامپ در آلمان و ویتنام که کفه قدرت به نحو محسوسی به نفع واشنگتن سنگینی می‌کرد، ملاقات امروز سران در شرایطی متعادل و حتی تا حدودی برتری مسکو انجام می‌شود. پس باید منتظر نشست، اما مشخص است که روسیه و آمریکا خاورمیانه جدیدی را با منافع مشترک مبتنی بر یک بازی برد-برد دنبال می‌کنند.