نو کانتی ها،- مخالف سوسیالیسم و ماتریالیسم دیالکتیکی

neukantism.نو افلاتونی آرام بختیاری نو کانتی ها؛ نیم قرن میان مارکسیسم و…

غم دوشینه و سرنوشت نافرجام و دردناک مردم افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید کشتی شکستگانیم ای بادشرطه برخیز  باشد که باز بینیم …

برگردان شعرهایی از ژنرال پاییز

زنده‌یاد “محمدعمر عثمان” ملقب به “ژنرال پاییز” در سال ۱۹۵۷…

خلق در دانه لری - مرواریت های ناب

قۉشیق ( دو بیتی )   داکتر فیض الله ایماق باید گفت که،…

آشتی کردن طالبان با مردم افغانستان، راهی برای پایان جنگ…

نویسنده: مهرالدین مشید زهر پاشی های قومی و زبانی و توطیۀ…

 ترجمه‌ی شعرهایی از سردار قادر 

استاد "سردار قادر" (به کُردی: سه‌ردار قادر)، شاعر کُرد زبان،…

خموشی

 نوشته نذیر ظفر شــــــــد مــــدتی که ورد زبانم ترانه نیست آوای مــــن…

چشم براه وحدت

            چشمم براه  وحدت  پیوند وهمد لی جانم فدای وحدت وصد ق…

دوحه سر دوحه، پروسه های پیچیده و آرمانهای خشکیده 

نوشته از بصیر دهزاد  سومین کنفرانس در دوحه  درست سه هفته…

کور و نابینایان خرد

تقدیم به زن ستیز های بدوی و ملا های اجیر، آن…

فضیلت سیاسی و افغانستان

در نخست بدانیم٬ ماکیاولی در شهریار و گفتارها٬ در واقع…

بهای سنگین این خاموشی پیش از توفان را طالبان خواهند…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان بیش از این صبر مردم افغانستان را…

گلایه و سخن چندی با خالق یکتا

خداوندا ببخشایم که از دل با تومیخواهم سخن رانم هراسانم که…

(ملات گاندی در مورد امام حسین

باسم تعالى در نخست ورود ماه محرم و عاشوراء حسينى را…

جهان بی روح پدیداری دولت مستبد

دولت محصولی از روابط مشترك المنافع اعضاء جامعه می باشد٬ که…

ضانوردان ناسا یک سال شبیه‌سازی زندگی در مریخ را به…

چهار فضانورد داوطلب ناسا پس از یک سال تحقیق برای…

پاسخی به نیاز های جدید یا پاسخی به مخالفان

نویسنده: مهرالدین مشید آغاز بحث بر سر اینکه قرآن حادث است و…

طالبان، پناهگاه امن تروریسم اسلامی

سیامک بهاری شورای امنیت سازمان ملل: ”افغانستان به پناهگاه امن القاعده و…

  نور خرد

 ازآن آقای دنیا بر سر ما سنگ باریده عدوی جان ما…

عرفان با 3 حوزه شناخت/ ذهن، منطق، غیب

دکتر بیژن باران با سلطه علم در سده 21،…

«
»

چاه ویلی به نام اوکراین

مجلس نمایندگان آمریکا در حالی به بسته کمکی ۴۵ میلیارد دلاری به اوکراین رای داد که تداوم این هزینه‌های هنگفت از میل آمریکا به نظامی‌گری و رویای فرسایش بحران اوکراین نشان دارد؛ جنگی که از نگاه ناظران اگرچه برای غرب سودآورد است اما در نهایت زرادخانه‌های آنها را نیز خالی خواهدکرد.

مجلس نمایندگان آمریکا به تازگی ارایه یک بسته کمکی ۴۵ میلیارد دلاری به اوکراین را تصویب کرد. این بسته کمکی بخشی از لایحه بودجه یک تریلیون و ۶۶۰ میلیارد دلاری دولت است که چند روز گذشته به تصویب مجلس سنا رسید و در حال حاضر برای امضای نهایی در اختیار جو بایدن قرار گرفته است.

این بسته کمکی جدید نظامی و اقتصادی بیشتر از تمام بسته های کمکی دیگری است که در مجموع به ارزش ۵۰ میلیارد دلار از سوی آمریکا به اوکراین در سال جاری میلادی در کنار تحریم روسیه از سوی کشورهای غربی از جمله قراردادن سقف قیمت بر نفت روسیه اختصاص داده شده است.

امضای این بسته حمایتی، پس از سفر رئیس جمهور اوکراین به واشنگتن و دیدار با جو بایدن رئیس جمهور آمریکا اتفاق افتاد. این دومین سفر زلنسکی به ایالات متحده از زمان تصدی سمت ریاست جمهوری و اولین سفر از زمان آغاز جنگ اوکراین بود.

ولودیمیر زلنسکی پس از تصویب این بسته کمکی در پیامی در توئیتر تشکر خود را از اعضای کنگره و رهبران هر دو حزب آمریکا اعلام و اظهار کرد این موضوع بسیار مهم و حیاتی است که دولت آمریکا در این نبرد دوشادوش اوکراین بایستد.

بایدن همچنین در نشست خبری مشترک با زلنسکی در واشنگتن، گفت: بیش از ۵۰ کشور جهان تانک، موشک، مهمات توپخانه و همچنین میلیاردها دلار در اختیار اوکراین قرار داده‌اند و متعهد به ارائه دو هزار عراده تانک و خودروی زرهی و ۵۰ سامانه موشکی برای حمایت از اوکراین و تقویت موقعیت این کشور شده‌اند.

سیل کمک های نظامی به اوکراین

با آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین، آمریکا و کشورهای اروپایی برای توقف پیشروی ارتش روسیه، ضمن اعمال تحریم‌های شدید و پیاپی علیه مسکو، انواع تسلیحات نظامی را در اختیار ارتش اوکراین قرار دادند که به گفته کارشناسان این مسئله یکی از عوامل طولانی‌ شدن جنگ در اوکراین است.

بر اساس گزارش وبسایت آماری «استاتیستا»، با نگاهی به وعده‌های کمک نظامی به اوکراین از ۲۴ ژانویه تا ۳ اوت ۲۰۲۲ ( ۴ بهمن ۱۴۰۰ تا ۱۲ مرداد ۱۴۰۱) دولت ایالات متحده متعهد شده بیشترین تسلیحات و سایر تجهیزات نظامی را فراهم کند. به گفته «ردیاب پشتیبانی اوکراین» توسط موسسه کیل، ۲۵ میلیارد دلار کمک نظامی آمریکا تا تاریخ مشخص شده به این کشور اختصاص یافته ‌است.

بریتانیا، کشوری است که در رتبه دوم کمک‌های نظامی قرار دارد و با رقم کمی بیش از ۴ میلیارد دلار، تعهد بسیار کمتری نسبت به ایالات متحده دارد. با این حال، تعهدات یادشده برای کمک نظامی به صورت نسبی، هر کدام تقریبا ۰.۱ درصد از تولید ناخالص داخلی آمریکا و بریتانیا را تشکیل می‌دهند.

با نگاهی به این معیار، همسایگان کوچکتر اوکراین بیشتر به کمک‌های نظامی روی آورده‌اند؛ برای مثال لهستان (کمک نظامی ۰.۳ درصد تولید ناخالص داخلی) یا استونی (۰.۸ درصد) را به اوکراین اختصاص داده‌اند. حتی زمانی که کمک های نظامی، مالی و بشردوستانه ارائه شده یا تعهد داده شده توسط ایالات متحده با هم جمع شود، این رقم فقط به ۰.۲ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور می‌رسد.
دیگر اهداکنندگان بزرگ کمک نظامی به اوکراین، آلمان و کانادا هستند؛ به ‌گونه‌ای که تعهدات نسبی آنها به ترتیب فقط ۰.۰۳ درصد و ۰.۰۶ درصد از تولید ناخالص داخلی‌شان است.

هلند نیز تا پایان امسال ۲.۵ میلیارد یورو به اوکراین کمک خواهد کرد. چند ماه پیش وزیر دفاع هلند در گفت‌وگو با «الکسی رزنیکوف» همتای اوکراینی خود با بیان اینکه کشورش از ابتدای جنگ تاکنون بیش از ۲۱۰ میلیون یورو کمک‌های نظامی شامل اسلحه، مهمات و تجهیزات جنگی را در اختیار کی‌یف قرار داده ‌است، افزود: هلند به حمایت‌های نظامی از اوکراین ادامه می‌دهد.

وی ادامه داد: هم‌اکنون، ۹۰ نظامی هلندی در انگلیس در حال ارائه آموزش‌های پایه به سربازان اوکراینی هستند.

در مجموع، بحران اوکراین که از پنجم اسفند ماه سال ۱۴۰۱ آغاز شد و تا به امروز ادامه دارد، وارد یک فاز فرسایشی شده‌ به‌گونه‌ای که بسیاری از ناظران بر این باورند که تا مدت‌ها تداوم خواهد یافت زیرا این نبرد دیگر جنگ بین ۲ واحد سیاسی نیست بلکه زورآزمایی بین بلوک غرب و شرق با هدف تغییر نظم جهانی است.

اما آن‌گونه که مشخص است این زورآزمایی در خاک اوکراین انجام می‌شود و در صورت تداوم طولانی مدت، این کشور اروپای شرقی بیش از پیش هزینه تقابل شرق و غرب را بر دوش خواهد کشید و در نهایت ویرانه‌ای از آن باقی خواهد ماند. البته امکان خالی شدن زرادخانه های غربی نیز وجود دارد؛ موضوعی که از ماه ها پیش نشانه های آن آشکار شده و در صورت تحقق، احتمال اینکه در سال ۲۰۲۳ ورق برگردد، دور از ذهن نیست.