سیاسي، اقتصادي، ټولنیز او کلتوري سیستمونه

نور محمد غفوری د لومړي څپرکی: سیاسي سیستم(دوهمه برخه) ۳.  د سیاسي…

انسان؛ در جست‌وجوی خویشتن (3)

تهیه و تدوین : فرشید یاسائی ...انسان تنها موجودی نیست که…

هرات؛ جغرافیایی که تاریخ را به راهبرد پیوند می‌دهد

وحیدالله نورزی بنیان‌گذار NIDA | افسر ارشد سابق ANP/ANCOP | استراتژیست…

سیاسي، اقتصادي، ټولنیز او کلتوري سیستمونه

نور محمد غفوری ځانګړتیاوې، داخلي جوړښت او د فعالیت څرنګوالی سریزه انسانان په…

مهاجرت سیاسی ایرانیان به افغانستان؛ روایت ورود، اسکان، زندگی و…

https://www.youtube.com/watch?v=4VlvDEplC-8 گفت‌وگوی سیزدهم رسانه ما با اسدالله کشمند، از رهبران حزب…

پا شیده گی وحدت!

امین الله مفکر امینی                      2026-04-11 ســالها رنج کشیــدیم ز پاشیده گی…

محمد بشیر دودیال

د ښاغلي پروفیسور استاد محمد بشیر دودیال د یو خوندور…

کتابی در خدمت ایمان یا ابزاری برای تحکیم قدرت

 نویسنده: مهرالدین مشید  از ادعای حقیقت دینی تا بهره‌برداری سیاسی و…

ادبیات مدرن، شعار " هنر برای هنر " نیست

Modernism . آرام بختیاری ادبیات مدرن؛ پیش از انقلاب و قبل از…

 اندیشهٔ روشن، قلم آگاه و رسالت روشنگری

داکتر سید احمد جهش؛ داکتر سید احمد جهش از نویسندگان و…

غوث الدین بهروز؛ شاعر خوش‌قریحه 

سخنی به قاضی غوث الدین بهروز ! صدای بیداری در…

عنایت پژوهان گردانی

 سمنگان گنجینه‌ای از انسان‌های فرهیخته دارد. عنایت پژوهان گردانی شاعر برخاسته…

د سیستمونو ډولونه (دوهمه برخه): اصلي او فرعي سیستمونه او…

نور محمد غفوری سریزه سیستمونه د جوړښت، فعالیت، موخې او له چاپېریال…

هرات؛ جغرافیایی که تاریخ را به راهبرد پیوند می‌دهد

Wahidullah Noorzai از میراث تمدنی خراسان تا ساختار اجتماعی، قدرت منطقه‌ای…

 ابتکار ملی؛ یگانه راه گذار به صلح پایدار و حاکمیت…

 نویسنده: مهرالدین مشید رهایی افغانستان در کرو ساز و کار ملی،…

سیاسي ګوند او داخليدموکراسي

لیکوال: نور محمد غفوری پیلامه: دا مقاله چې د ۲۰۱۶م کال د…

دومقاله

نویسنده: جمشید کو‌هستانی فرستنده: محمدعثمان نجسب Iwnd Maban Mbik ################### اول ساختار و مدلهای سیاست جنایی ! مقدمه…

ادب چیست؟

برهان الدین « سعیدی » از خدا جوییم  توفیق  ادب  ـــ …

وقتی اختلال به قدرت تبدیل می‌شود: چه کسی پس از…

Wahidullah Noorzai Noorzai International Doctrine Academy (NIDA) مقدمه: هرمز؛ میدان سنجش قدرت،…

«
»

پروژه محرمانه واشنگتن؛ ایجاد «توئیتر کوبایی» با هدف رسیدن به «بهار کوبایی»

افشاگری آسوشیتدپرس

خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی مشروح از پروژه محرمانه دولت آمریکا برای ایجاد شبکه پیام‌رسان به منظور ایجاد ناآرامی‌ در کوبا پرده برداشت. 

خبرگزاری آسوشیتدپرس روز پنج‌شنبه با انتشار گزارشی از تلاش‌های مخفیانه دولت آمریکا برای ایجاد ناآرامی در کوبا پرده برداشت. بنا بر این گزارش، واشنگتن تلاش کرده است با ایجاد یک شبکه پیام‌رسانی گسترده در کوبا، به ایجاد تظاهرات‌های ضددولتی در این کشور کمک کند. آسوشیتدپرس از این شبکه تحت عنوان «توئیتر کوبایی» یاد کرده است.

بنا بر این گزارش، «جو مک اسپدون» از جانب دولت آمریکا مسئول ایجاد این شبکه اجتماعی بوده و با همین هدف در سال 2010 برای انجام مراحل پایانی این پروژه به بارسلونا سفر کرده است. مک اسپدون برای آنکه بتواند این شبکه را از دید دولت کوبا پنهان نگه دارد، شبکه‌ای از شرکت‌های صوری مرتبط به حسابی در جزایر «کیمن» را ایجاد کرده است. این شرکت‌ها بدون آنکه اعلام شود ارتباطی با دولت آمریکا دارند، وظیفه ارتباط‌گیری و جذب نیرو برای پیشبرد این پروژه را ایفا کرده‌اند.

به نوشته آسوشیتدپرس، بودجه این پروژه را آژانس توسعه بین‌الملل که در پوشش کمک‌های بشردوستانه فعالیت می‌کند، ارائه کرده است.

آنطور که اسناد در دست آسوشیتدپرس و مصاحبه‌های صورت‌گرفته با افراد دخیل در پروژه نشان می‌دهد، این «توئیتر کوبایی» که «زان‌زانئو» نام داشته، از پیامک تلفن همراه برای فرار از نظارت‌های دولتی کوبا استفاده می‌کند.

این اسناد همچنین نشان می‌دهد که دولت آمریکا قصد داشته است با ایجاد یک مرکز ارسال پیام «غیرجنجال برانگیز» گام به گام این پروژه را پیش ببرد. به این صورت که پیام‌های این مرکز در ابتدا تنها به اخبار مرتبط با ورزش، موسیقی و وضعیت آب و هوا محدود بوده و بعد از آنکه تعداد مشترکین افزایش یافت و احتمالا به چند صد هزار نفر رسید، از آن برای ارسال محتوای سیاسی با هدف ایجاد تجمعات در زمانی کوتاه به منظور شکل‌گیری «بهار کوبایی» یا آنطور که اسناد دولتی آمریکا اشاره می‌کند «ایجاد موازنه بین دولت و جامعه»، استفاده شود.

به نوشته آسوشیتدپرس، این سامانه در زمان اوج خود توانسته 40 هزار مشترک جذب کند. البته این مشترکین اطلاعی از دست داشتن دولت آمریکا در ایجاد سامانه یا جمع‌آوری اطلاعات شخصی آن‌ها توسط آژانس‌های اطلاعاتی آمریکا نداشته‌اند.

در یکی از دست‌نوشته‌های مربوط به شرکت «موبایل اکورد» به تاریخ 2010، آمده است: «به هیچ وجه هیچ اشاره‌ای به نقش دولت ایالات متحده نمی‌شود. این موضوع برای موفقیت بلندمدت این سرویس و همچنین کسب اطمینان از موفقیت مأموریت، حیاتی است.»