جوردانو برونو (بخش نخست)

« اندیشه‌ای فراتر از مرزهای زمانه »  تهیه و تدوین :…

حضرت دوست

نوشته نذیر ظفر  شدم خراب إزا و خوب‌تر نمیگردم نهال خشک   شدم با…

 پس از پنج سال؛ آغاز شمارش معکوس برای پایان یک…

نویسنده: مهرالدین مشید پنج سال پس از بازگشت طالبان به قدرت،…

جوهر عشق

رسول پویان دلی از جـوهـر عشق آفریدند سری در پیکـر عشق آفریدند سفر…

۱۵ اگستروزی که نه‌تنها جمهوریت؛ بلکه رویاهای یک ملت فرو…

نویسنده: مهرالدین مشید ۱۵ اگست ۲۰۲۱ را نباید صرف به‌عنوان روز…

آیازبان پارسی گویشی مردم کابل و تهران  ویا گویش هزارگی …

نوشته: دکتر حمیدالله مفید در این پسین روز ها برخی ماجراجویان…

آسیب شناسی  استقلال افغانستان آن در بعد های سیاسی، اقتصادی،…

نوشته از بصیر دهزاد   روابط بین المللی و تکنالوژی معاصر…

کمدی الاهی یا کمدی انسانی؟ بالزاک و دانته

Balzak, Honore de (1799- 1850) آرام بختیاری بلبشو و شهر فرنگ جامعه…

         پنجساله گی چیره گی تاریکی درافغانستان       

    نوشته ی :اسماعیل فروغی                                                            پنجسال ازفاجعه ی تسلیم دادن…

میرزا تورسون‌زاده شاعر صلح و دوستی تاجیکستان

 برگردان. رحیم کاکایی زویا عثمانووا میهن‌دوستی پرشور که هرگز چیزی را بر…

 افغانستان ؛ در چنبره افراطیت دینی و تندروی قومی

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در طول تاریخ معاصر خود، به‌ویژه در…

از دیدگاه علم سیاست !

تلاش و سعی چه به شکل مسلحانه باشد یا غیر…

افغانستان در بن‌بست؛ راه‌های برون‌رفت و چشم‌انداز آیند

نویسنده: مهرالدین مشید فردای افغانستان و چگونگی عبور از وضعیت موجود در…

فرانس مهرینگ؛ تئوریسین ژورنالیست، ژورنالیست صاحبنظر

France Mehring (1846- 1919 ) آرام بختیاری مهرینگ؛ کوشش در راه روشنگری…

افغانستان در آستانه یکخطر وبحران جدید ( تداوم بحران نیم قرنه) 

نوشته از بصیر دهزاد  آغاز جنگ ها و حملات پراگنده گروه…

قرائت های تاریخی و فراتاریخی دینی؛ از بن بست تا…

نویسنده: مهرالدین مشید در دو سده اخیر، یکی از مهم‌ترین رویکردها…

تضاد دین و حقیقت...!

توهم خدای دین، حقیقتِ بشر را در آزادی او به…

نقدواره پژوهشیِ بر  مفاهیم جمهوری و جمهوریت 

1میرعبدالواحد سادات     از منظر  حقوق اساسی و علوم سیاسی  در راستای :  …

روح و نَفْس چیست؟

برهان الدین « سعیدی»  بادِ نفس مر سینه را ز اندوه…

طبع  شکسته

نوشته نذیر ظفر  2/8/26 ورجینیا  كوچهِ ما پر از گلِ است ،…

«
»

وزیر خارجه سوریه: مدعیان سخنگویی مردم سوریه نباید خائن و مزدور دشمن باشند

ˈولید المعلمˈ وزیر امور خارجه سوریه روز چهارشنبه در افتتاحیه کنفرانس ژنو 2 گفت: آن دسته از کسانی که به نمایندگی از سوی ملت سوریه سخن می گویند، نباید به ملت خود خیانت کرده و یا مزدور دشمنان باشند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، المعلم خطاب به مخالفان دولت سوریه شرکت کننده در این کنفرانس افزود: شما ای کسانی که به نمایندگی از سوی ملت سوریه سخن می رانید، تا کنون برای این ملت چه کرده اید ؟ به جز گروههای تروریستی مسلح چه ایده و برنامه ای داشته اید ؟ یقین دارم که شما هیچ اختیاری از خود ندارید و این موضوع بر همگان روشن و آشکار است .

وزیر امور خارجه سوریه توضیح داد: هر کس می خواهد به نمایندگی از سوی ملت سخن بگوید به سوریه تشریف ببرد . هر کس می خواهد به نمایندگی از سوی ملت سوریه سخن بگوید باید سه سال در برابر تروریسم ایستادگی و مقاومت کرده باشد و پس از آن به اینجا آمده و به عنوان نماینده ملت سخن گوید.

المعلم ادامه داد: آنچه که در سوریه جریان دارد آیا کاملا ثمره تلاش خارجی ها است ؟ خیر ، سوری های حاضر در این سالن در تحولات سوریه شرکت کردند و زمینه را فراهم آوردند که بهای آن چیزی جز ریخته شدن خون ملت سوریه نبود. کسانی که مدعی اند نماینده رویکرد ملت سوریه هستند از نظر سیاسی صد بار تاکنون با یکدیگر اختلاف پیدا کرده اند و رهبران در صحنه آنها به سرتاسر کره زمین پناهنده شده اند.

المعلم همچنین از کشورهای عرب حوزه خلیج فارس که از مخالفان سوریه حمایت می کنند به شدت انتقاد کرد.

وزیر امور خارجه سوریه ادامه داد: مایه تاسف من و ملت سوریه است که نمایندگان برخی از کشورهای حاضر در این سالن دست شان به خون ملت سوریه آغشته شده و برخی از کشورها تروریسم را به سوریه صادر کردند و از نظر رسانه ای و مالی و تسلیحاتی تروریست ها را تشویق و تقویت کرده اند و به گروههای نامشروع مشروعیت بخشیده و برخی را نامشروع جلوه دادند.

وی افزود: کشورهایی که به دژ استوار و نفوذناپذیر سوریه سنگ پرتاب کردند باید به خانه شیشه ای لرزان خود نگاهی می افکندند. آنها با بی شرمی تمام به ما درس دمکراسی و پیشرفت می دهند در حالیکه خود غرق در جاهلیت و عقب ماندگی هستند .

المعلم افزود: پس از کنار رفتن نقاب، چهره واقعی آنها برملا شد. آنها می خواستند با صدور مهم ترین محصول ملی خود یعنی تروریسم ثبات سوریه را برهم زنند و این کشور را از بین ببرند. آنها از دلارهای نفتی خود برای خرید سلاح و اعزام نیروهای مزدور بهره بردند.

وزیر امور خارجه سوریه در ادامه این پرسش را مطرح کرد که چه کسی به شما و آنها گفته است که ملت سوریه می خواهد هزاران سال به عقب برگردد؟

المعلم همچنین از رجب طیب ادوغان نخست وزیر ترکیه که دولت متبوع وی از مخالفان سوریه حمایت می کند به عنوان حامیان تروریست های حاضر در سوریه نام برد.

وی گفت : اگر دولت اردوغان نبود ، سوریه چنین وضعی نمی یافت. ترکیه تروریستها را آموزش داد و مسلح کرد و به داخل سوریه فرستاد. آنها فراموش کرده بودند که ممکن است آتش این فتنه دامن آنها را نیز بگیرد که گرفته زیرا تروریسم دین ندارد و وفادار کسی نیست و تنها به خود وفا می کند.

المعلم به شرکت کنندگان در کنفرانس ژنو 2نیز گفت : بیاید برای مبارزه با تروریسم و گفت و گو در سرزمین سوریه دست به دست هم دهیم.

وی افزود: اگر واقعا نگران وضعیت ملت سوریه هستید، از ما دست بردارید و به فرستادن سلاح به داخل سوریه و حمایت از تروریست ها و مجازاتها و محاصره مردم کشورمان پایان دهید و راه عقل و منطق در پیش گیرید .

المعلم همچنین خطاب به وزیرخارجه آمریکا گفت: آقای کری این ملت سوریه است که به تنهایی حق دارد ، رییس جمهور و نظام حاکم بر خود را تعیین و مشخص کند.ما در سوریه با یکدست تروریسم را می کوبیم و با دست دیگر کشورمان را می سازیم.

نشت ژنو 2 که به بررسی بحران سوریه اختصاص دارد از امروز در مونترو سوئیس آغاز بکار کرد.