چه بازی دردناک با سرنوشت انسان 

نویسنده: مهرالدین مشید  قدرت ابزاری برای رهایی انسان، نه ابزاری برای…

آیا هوش مصنوعی مسلمان است؟

عثمان نجیب من یادداشتی از یک پیش‌بینی هراس انداز در مورد…

خالق  “ قرارداد اجتماعی ” را گرامی میداریم 

میرعبدالواحد سادات  1 تتبع و نگارش از :  میر عبدالواحد سادات  دوم جولای مصادف به دوصدو چهل و هفتمین سال وفات یکی از تاثیر گزار ترین نمایندگان  عصرروشنگری اروپا و برجسته ترین نقاد آن عصر ژان ژاک روسو  است .  اندیشمندی که…

نه یک پیروزی دیپلوماتیک؛ بلکه یک اشتباه استراتژیک در هندسه‌…

نویسنده: مهرالدین مشید                              به رسمیت شناسی طالبان از سوی روسیه و…

اخراج بی رویه ی مهاجران افغان از ایران

  نوشته ی :اسماعیل فروغی       این روزها خبراخراج دسته جمعی و گسترده…

شناخت روسیه از طالبان

با خانه نشینی و بیکاری که چشم و گوش با…

داد خواهی بخاطر حق و حقوق افغانان مظلوم و داعیه…

بنام خداوند حق و عدالت مهاجرت افغانان که درطی نیم قرن…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

سیاست فاشیستی اخراج افغانها باید فورا متوقف شود!

هیچ انسانی غیر قانونی نیست! جمهوری اسلامی در پی شکست مفتضحانه…

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز!!

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز،…

حکومت آخوندی ایران جنایت کربلای قرن را رقم زد، یزیدان…

محمدعثمان نجیب ایران در گرمای سوزان، زمین را زیر پای هم‌وطنان…

حیات بشری را آتش فشان خاموشی به شدت تهدید میکند

نویسنده:مهرالدین مشید جهان در معرض توفانی فراتر از جنگ سوم  این پرسش…

دومین بار طی طریق در تعامل گذری انسان با هوش…

*محمدعثمان نجیب، بنیاد‌گذار مکتب دینی فلسفی من بیش‌از این نه…

درک لنینی از دموکراسی: نگاهی از سده 21

ترجمه. رحیم کاکایی یرومنکو ولادیمیر ایوانوویچ دکترعلوم فلسفه، مشاور رئیس مجلس قانونگذاری…

افغانستان در سایۀ رقابت‌های ژئوپولیتیکی جهانی ناشی از جنگ اسرائیل…

مقدمه تنش‌های دراز ‌مدت میان ایالات متحده آمریکا، اسرائیل و جمهوری…

فیلسوف آس و پاس،- مدافع مالکیت خصوصی!

max stirner (1806-1856) آرام بختیاری ماکس اشتیرنر، آغاز آنارشیسم فردگرایانه. ماکس اشتیرنر(1856-1806.م) آلمانی،…

افغانستان- آموزشگاهی خونین برای ایران و همسایگان 

سلیمان کبیر نوری در این مقاله می‌خوانید: چکیده نئولیبرالیسم و استعمار؛ تجربه‌ای عینی افغانستان؛…

جنگ های جیوپولیتیک جدید و افغانستان تحت حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید از بازگشت تروریسم تا تقابل قدرت های بزرگ در…

سید جمال الدین افغان

 فیلسوف ،دانشمند بنیانگذار نهضت فکری وجنبش آزادی  خواهی افغانستان ،اساسگذار  اتحاد اسلامی ومبارز…

  به آرمان وطن

بیا برویم کشور تا بان را بسا زیم  خا نه ی…

«
»

هنر مُخرب جنگ !

جان بولتون به جای هربرت مک‌مستر رئیس شورای امنیت ملی آمریکا شد . جان بولتون تابستان پارسال در گردهم‌آیی گروه‌هایی از مخالفان جمهوری اسلامی، با محوریت سازمان مجاهدین خلق گفت: “تا قبل از سال ۲۰۱۹، ما که این‌جا هستیم، در تهران جشن خواهیم گرفت.”
عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان حکومت اسلامی ایران در کانال تلگرام خود نوشت : “خبر کوتاه است اما معنا دار. جان بولتن حامی آمریکایی منافقین عالی ترین پست سیاسی را در دولت تمامیت خواه ترامپ بدست آورد”.

شلوغی و ترافیک مدیا و شروع جنگ….مرا یاد کره شمالی انداخت . تا 2 هفته قبل از اعلام توافق کره شمالی و آمریکا برای مذاکره ، جنگ اتمی کره در مدیا شروع هم شده بود…


انتخاب افرادی مثل جان بولتون درکاخ سفید به نظر من از علائم جنگ نیست ، به علائم پیشگیری از جنگ مربوط است ، حکومت اسلامی با این علائم هشداری تحت فشار قرار میگیرد که کار به جنگ نکشد تحریمهای تازه اروپا هم مثل نان اضافه اش است. جنتی صاحب یا سهامدار نصف حکومت اسلامی ایران قبل از نوروز به صراحت گفت نگران سال آینده است….آمریکا اگر جنگ و سرنگونی حکومت اسلامی گزینه جدی برایش بود ، 150 میلیارد دلار را در تابلوی برجام به حلق حکومت نمیریخت تا جلوی فروپاشی سیستم را در درون خودش بگیرد .

جنگ برای غرب هم عملی است و هم وقتی پای منافعش باشد حتما انجام میدهد ، ولی تا به حال اصلاح حکومت اسلامی ایران نفع بیشتری برایش دارد . قدمهای متفاوتی در سطح جهانی و منطقه ای و داخلی باید برداشته شود تا استحاله حکومت اسلامی ایران عملی شود . اصلاحات تند عربستان یکی از قدمهای منطقه ای مربوطه است که حاکمان تهران مجبورند از روی آن رونویسی کنند . انواع روشها و رویکرد متناقض غرب در زمین سیاست ( مذاکره یا جنگ ) ربطی به دلسوزی برای مردم ندارد آنها فقط دلسوز منافع خودشان هستند .


هورا کشیدن عده ای برای جنگ یا بیانیه علیه جنگ هر دو از نظر سیاسی یک وزن دارد . به اندازه هیچ ! آنها درک درستی از شروع و علائم یک جنگ واقعی ندارند . تجربه جنگ اول خیلج با حضور میلیونی مخالفان جنگ ، یادشان رفته که جنگ با همه مخالفتها اتفاق افتاد .  حکومت اسلامی نه توان جنگ دارد و نه تمایل…در صورت وقوع جنگ سپاه پاسداران باید بار اصلی جنگ را به دوش بکشد که فعلا بار اقتصاد و رفاه و تجملات و بخور بخور روی دوشش است، تمام زورش را زده و میزند که این شرایط فعلی مفت خوری و چپو کردن را به تاخیر بیاندازد .

درعراق و لیبی غرب مستقیم وارد شد ، چون از بافت فرهنگی جامعه درکی نسبی داشتند که مردم تحت هیچ شرایطی وارد نمیشوند و کنترل اوضاع از دستشان خارج نمیشود . در ایران مشکل اصلی حکومت اسلامی عنصر داخلی و مردم گرسنه هستند با اولین جرقه جنگ مردم هم وارد میشوند که این برای حاکمان مسلمان تهران خطرناکتر ازبمب های ناتو است و البته حضور مردم خوشایند غرب هم نیست .

دل کندن از شرایط فعلی برای حاکمان اسلامی در ایران آسان نیست اما باید است …. مثل کودکی که باید با پستانک خداحافظی کند. به نظر من جنگها در مجموع و در هر شرایطی زشت و احمقانه ترین رویکرد تاریخ انسان است . جنگ خوب و بد و مقدس معنی ندارد . با این همه و چنانچه به دلایل مشخصی در تابلوی جنگ قرار بگیریم ، حاکمان مسلمان در تهران مسئولییت اول جنگ را تاریخا به دوش باید بکشند . مثل جنگ ایران و عراق که مقصر ردیف اول حکومت اسلامی ایران بود . خودشان تازه رسیده بودند و هنوز ریپ میزدند که به فکر صدور آن قلاب اسلامی خودشان به عراق بودند . صدام خیلی احمق بود که با جنگ واکنش دفاعی نشان داد ولی واکنشش کاملا طبیعی بود .


جنگ هنر نیست ، جنگ فقط روشی زشت و احمقانه و متفاوت است در سیاست….در طرف مقابل استمرار همین شرایط برزخی حاکم بر ایران هم مطلوب نیست . حضور افراد در کاخ سفید تفاوتشان در پیش بردن خطوط استراتژیک کیفی نیست . آنها در استراتژی خاورمیانه بزرگ بعد دوران جنگ سرد ، حکومت اسلامی را با استحاله بند نافش را بستند . با این همه اگر همین بند ناف ، در جهت منافعشان درست عمل نکند دستشان خالی نیست و توان چرخش دارند ، این نکته ای است که اتاق فکر ولایت فقیه قطعا از آن غافل نیست.


اسماعیل هوشیار
24.03.2018