هشدار ۵ آژانس سازمان ملل درباره گرسنگی چندین میلیون نفری در جهان
به گزارشخبرگزاری شینهوا، پنج آژانس سازمان ملل متحد روز سهشنبه با انتشار گزارشی اعلام کردند در سال ۲۰۱۷ در جهان از هر ۹ نفر یک نفر یا مبتلا به سوء تغذیه یا با کمبود شدید مواد غذایی رو به رو بودند.
این گزارش را سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، صندوق بینالمللی توسعه کشاورزی، صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف)، برنامه جهانی غذا و سازمان جهانی بهداشت با عنوان «وضع امنیت غذایی و تغذیه در جهان درسال ۲۰۱۸» منتشر کردند.
در این گزارش آمده است: «اطلاعاتی که امسال جمعآوری شد از تشدید گرسنگی در جهان حکایت دارد. شمار افرادی که از گرسنگی رنج میبرند از سه سال قبل در حال افزایش است و به سطح ۱۰ سال قبل رسیده است. در مجموع شمار افرادی که از سوء تغذیه رنج میبرند یا با کمبود مواد غذایی رو به رو هستند سال ۲۰۱۶ از ۸۰۴ میلیون نفر فراتر رفت و سال ۲۰۱۷ به حدود ۸۲۱ میلیون نفر رسید.»
این آژانسهای سازمان ملل متحد اعلام کردند اوضاع در آمریکای جنوبی و اغلب مناطق آفریقا بدتر شده و سوء تغذیه که ویژگی اصلی آسیا در سالهای اخیر بود در این منطقه به صورت قابل توجه کاهش یافته است.
تاخیر رشد کودکان در سطح جهان در حال کاهش است، اما در همین حال میزان آن با حدود ۱۵۱ میلیون کودک زیر پنج سال (بیش از ۲۲ درصد) در سال ۲۰۱۷ غیر قابل قبول است.
مشکلات دسترسی به مواد غذایی در سطح جهان خطر کمبود وزن و تاخیر رشد را در کودکان افزایش داده است، عواملی که با پیامدهای آتی مهم اضافه وزن و چاقی مرتبط است. این عوامل همچنین با اضافه وزن دختران در سن تحصیل و چاقی زنان به ویژه در کشورهای با درآمد متوسط و کشورهای با سطح درآمد بالا مرتبط است.
سازمان ملل متحد اعلام کرد قیمت بالای مواد غذایی، استرس ناشی از ناامنی غذایی و سازگاری فیزیولوژیکی با محدودیتهای غذایی نشان میدهد خانوادههایی که در ناامنی غذایی به سر میبرند بیشتر با خطر چاقی و اضافه وزن رو به رو هستند.