حکومت آخوندی ایران جنایت کربلای قرن را رقم زد، یزیدان…

محمدعثمان نجیب ایران در گرمای سوزان، زمین را زیر پای هم‌وطنان…

حیات بشری را آتش فشان خاموشی به شدت تهدید میکند

نویسنده:مهرالدین مشید جهان در معرض توفانی فراتر از جنگ سوم  این پرسش…

دومین بار طی طریق در تعامل گذری انسان با هوش…

*محمدعثمان نجیب، بنیاد‌گذار مکتب دینی فلسفی من بیش‌از این نه…

درک لنینی از دموکراسی: نگاهی از سده 21

ترجمه. رحیم کاکایی یرومنکو ولادیمیر ایوانوویچ دکترعلوم فلسفه، مشاور رئیس مجلس قانونگذاری…

افغانستان در سایۀ رقابت‌های ژئوپولیتیکی جهانی ناشی از جنگ اسرائیل…

مقدمه تنش‌های دراز ‌مدت میان ایالات متحده آمریکا، اسرائیل و جمهوری…

فیلسوف آس و پاس،- مدافع مالکیت خصوصی!

max stirner (1806-1856) آرام بختیاری ماکس اشتیرنر، آغاز آنارشیسم فردگرایانه. ماکس اشتیرنر(1856-1806.م) آلمانی،…

افغانستان- آموزشگاهی خونین برای ایران و همسایگان 

سلیمان کبیر نوری در این مقاله می‌خوانید: چکیده نئولیبرالیسم و استعمار؛ تجربه‌ای عینی افغانستان؛…

جنگ های جیوپولیتیک جدید و افغانستان تحت حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید از بازگشت تروریسم تا تقابل قدرت های بزرگ در…

سید جمال الدین افغان

 فیلسوف ،دانشمند بنیانگذار نهضت فکری وجنبش آزادی  خواهی افغانستان ،اساسگذار  اتحاد اسلامی ومبارز…

  به آرمان وطن

بیا برویم کشور تا بان را بسا زیم  خا نه ی…

نوستالوژی و جاذبه های فکری و اعتقادی 

نویسنده: مهرالدین مشید نوستالوژی و گذشته گرایی های فکری و اعتقادی زمانیکه…

تاریخ‌گرایی و ارزش هنری رمان‌های میخائیل شولوخوف

ترجمه. رحیم کاکایی به مناسبت 120 سالگی میخائیل شولوخوف ای. کووالسکی (درباره مسئله…

نامه‌ی سرگشاده از سوی یک مهاجر، به صدراعظم آلمان!

آمریکا به سیم آخر زد. حمله‌ی آمریکا بر ایران، دردسر…

تنش میان ایران و اسراییل و پس لرزه های بحران…

نویسنده: مهرالدین مشید وارد شدن امریکا در جنگ و به صدا…

عزّ و شرف وطن 

در خانـه قـوی باش که چوراچور است  دزدان به کمین فانوس…

فطرتی انسانی

امرالدین نیکپی در اوایل دانشگاه ، داستان‌های مذهبی بسیاری دربارهٔ طرد…

جهان صلح وصفا!

امین الله مفکر امینی                   2025-19-06 جهانـی صلح وصفـــای بشربماتم کشیـــــده جـاهــــلانیکی برسیاستهای…

سرنوشت انسان امروز در چنگال مومیایی فروشان دیروز

نویسنده: مهرالدین مشید زنده گی مدرن در آینۀ زوال تاریخی در جهان…

سیمون دوبوار،- رفاقت و عشق اگزستنسیالیستی

Beauvoir, Simone de (1908- 1986). آرام بختیاری سیمونه و سارتر،- ازدواج سفید…

کتاب زبدۀ تاریخ

رسول پویان فسانه خوان وفسون سرگذشت موسارا مگـر خـرد بکــنــد حـل ایـن…

«
»

هاوانا ۵۵ سالگی انقلاب را برگزار می کند

رفقا، دوستان، همراهان گرامی مقاله «هاوانا ۵۵ سالگی انقلاب را برگزار می کند»، هدیه سال نو میلادی من به شماست. بدینوسیله، سال جدید ۲۰۱۴ میلادی و سالگشت انقلاب ظفرمند کوبا را به شما، به مردم مقاوم کوبا در زیر چانه امپریالیسم خونخوار آمریکا و رهبران انقلابی عاری از آزمون و خطای آن، بویژه، به فرمانده فیدل و همچنین، به رفقا و دوستان مسیحی در هر گوشه میهن و جهان تبریک گفته، امیدوارم سال نو، سال برآمد انقلابی و تحولات بنیادی در مقیاس جهان و ملی باشد.

سال نو مبارک! زنده باد فیدل! پاینده باد کوبا، جزیره مقاومت و آزادی!

ا. م. شیری

***

اولگا گاربوز (Olga Garbouz)

سرچشمه:

http://sovross.ru/modules.php?name=News&file=article&sid=595695

برگردان از: ا. م. شیری

۱۰ دی- جدی ۱۳۹۲

پس از پیروز انقلاب، فیدل کاسترو اولین سخنرانی خود را در اول ماه ژانویه سال ۱۹۵۹در مقابل خلق با این جملات آغاز کرد: «بالاخره ما به سانتیاگو رسیدیم. راه دشوار و طولانی بود، ولی ما آن را طی کردیم». همان روز، ارتش انقلابی با استقبال پرشور مردم وارد شهر شد که فیدل در همان سخنرانی خود آن را دژ انقلاب و پایتخت موقت اعلام کرد.

آن روز، پارک غیرقابل تصور بود، گام برداشتن در آن ممکن نبود. انسانهای عادی و پارتیزانها که برای اولین بار با هم روبرو می شدند، همدیگر را در آغوش می گرفتند، اشک شوق می ریختند و به کوبا، انقلاب و فیدل درود می فرستاندند… یکی از شرکت کنندگان حوادث، چنین تصویری هم از آن ترسیم می کند: «من هرگز آن زن به زانو نشسته، اشک شوق در گونه و چشم دوخته بر ایوانی را که فیدل در آن ایستاده بود، فراموش نمی کنم».

درست ۵۵ سال قبل در سانتیاگو دِ کوبا مراسم با شکوه انقلاب برگزار گردید. در آستانه جشن کارهای بازسازی گسترده در شهر انجام می شود. این کارها در وهله نخست به میدان تاریخی کارلوس مانوئل دِ سسپدس مربوط می شود که مردم محل با وجود ساختمانهایش اغلب آن را پارک می نامند. بامهای ساختمآنها، قسمتهای چوبی پله ها، نرده ها، پنجره ها ترمیم شده، چراغهای تزئینی تازه در همان ساختمان دولتی نصب گردیده است، که فیدل کاسترو پیروزی انقلاب را از ایوان آن اعلام کرد و گفت: «این بار، خوشبختانه کوبا به اهداف انقلاب دست یافته است. بار دیگر سال ۱۸۹۸ که آمریکائیها آمدند و خود را صاحب کوبا اعلام کردند، …تکرار نخواهد شد. کوبا به سال ۱۹۳۳ هم که مردم به وقوع انقلاب باور کرده بودند، اما باتیستا پس از تصرف قدرت سیاسی، به کشور خیانت کرد و دیکتاتوری خشن خود را برقرار ساخت، باز نخواهد گشت. کوبا مانند سال ۱۹۴۴ نیز نخواهد بود که مردم صادقانه باور کرده بودند که خلق قدرت را بدست گرفته، ولی ماجراجویان به قدرت دست یافته بودند. این بار انقلاب بوقوع پیوسته بدون ماجراجویان، خائنان و اشغالگران!»

البته، توجهات تنها به ابنیه یادآور دوره انقلاب ختم نمی شود. کارهای بازسازی در ساختمان باستانی سانتیاگو، مشهور به کاخ دیه گو ولاسکس نیز انجام شده است. از نو گاشیکاری شده، دیوار ساخت دهه سوم قرن شانزدهم نوسازی شده، سرامیکهای آسیب دیده کف تعویض گردیده است. همه جوانب کلیسای جامع شهر سانتیاگو با داربست چوبی پوشانیده شده است. این کلیسا قرار است در مراسم ۵۰۰ سالگی خود که در سال ۲۰۱۵ برگزار می شود، با شکوه تمام شرکت نماید. در کلیسا هنوز همه کارها به پایان نرسیده، اما نمای تعمیر شده ساختمان برای برگزاری مراسم انقلاب آماده است. توجه خوبی هم به بازسازی خود میدان مبذول شده: همه کف با سنگهای گرانیت پوشانده شده، چراغها و نیمکتها نصب گردیده است.

پائیز سال گذشته طوفان سندی آسیب جدی به شهر سانتیاگو دِ کوبا وارد ساخت، و هنوز  موفق نشده اند همه عواقب آن را از میان بردارند. سقف هتل «کاسا گراندا» با صدها سال قدمت نیز، یکی دیگر از  خسارت دیدگان طوفان است، که تعمیر شده است.

واضح است، کارهای بازسازی و ساخت و ساز تنها به ابنیه تاریخی محدود نمی شود. در آستانه  ۵۵ سالگی انقلاب گفته می شود، که ساخت بیش از ۳۰۰ ساختمان مسکونی در منطقه سان پدریتو  در همان شهر سانتیاگو دِ کوبا به پایان رسیده است. در اینجا نه تنها مجتمع های جدید در چهارچوب اجرای برنامه توسعه مسکن ساخته شده، بلکه، با توجه به سیلخیز بودن منطقه مذکور، سیلبندهایی برای جلوگیری از خطر به زیر سیل رفتن مناطق اطراف آن در اطراف رودخانه شهر احداث گردیده است.

بمناسبت سالگرد انقلاب هدیه ارزشمندی به استان گوانتانامو اهدا شد. همین روزها در ناحیه لوس لیانوس که تا کنون یک بیمارستان روستائی فعالیت می کرد، یک مؤسسه پزشکی مدرن تأسیس گردید. این مؤسسه دارای شعبه کمکهای فوری پزشکی، بخش مراقبتهای ویژه، تراوماتولوژی، زنان و زایمان و ازمایشگاه بالینی می باشد. این مؤسسه پزشکی ۲۰ تختخوابی است و چهار  تخت آن به بخش کودکان اختصاص یافته است. بیمارستان با دستگاههای پیشرفته سونوگرافی و الکتروکاردیوگرافی تجهیز شده است. با تأسیس مرکز پزشکی جدید، ساکنان منطقه از امکانات آن نوع تشخیص پزشکی بهره مند شدند، که قبلا بخاطر آن می بایست ۱۵۰ کیلومتر تا گوانتانامو یا ۶۰ کیلومتر تا باراکوآ طی کنند. ۲۰ دکتر و ۳۲ پرستار در این مرکز فعالیت می کنند.

همه اینها گواهی از آن می دهند، که اگر تا انقلاب فقط سه نفر دکتر داروساز در مجموع پرسنل نظام پزشکی این ناحیه فعالیت می کرد، امروزه جمعیت ۲۹ هزار نفری این ناحیه از خدمات ۹۱۱ نفر کادر پزشکی استفاده می کنند، که از میان آنها ۱۲۸ نفر پزشک و ۱۵۴ نفر پرستار هستند. ۴۲ نفر از پزشکان ناحیه برنده مدال افتخار کوبا می باشند.

پزشکان انترناسیونالیست کوبا در خارج از میهن نیز سالگرد انقلاب را برگزار می کنند. همین روزها یکصد کادر پزشکی کوبایی مشغول خدمت در بلیز سالگشت انقلاب را جشن گرفتند. همراه با آنها مقامات وزارت بهداشت و تندرستی، فارغ التحصیلان از دانشگاههای کوبا، اعضای کمیته همبستگی و دوستان کوبا در مراسم جشن شرکت داشتند.

مردم جزیره هوونتود (جزیره پینوس سابق، همان جزیره که مهاجمان به پادگان مونکادا برهبری فیدل کاسترو دوره محکومیت خود در آن گذراندند) نیز به دستاوردهای کوبا در عرصه بهداشت و تندرستی افتخار می کند. شاخص آماری سال جاری نشان می دهد این منطقه دارای کمترین میزان مرگ و میر در میان نوزادان- ۲ نوزاد در هزار تولد- بوده است. این نمودار در سال ۲۰۱۲ در کوبا در مجموع ۴ و ۶ دهم در هزار و در سال رو به پایان ۲۰۱۳ به ۴ و ۲ دهم در هزار، یعنی به پائین ترین حد خود در تاریخ کوبا رسیده است. روبرتو مورالس، وزیر بهداشت و تندرستی کوبا تصریح می کند که میزان مرگ و میر در میان نوزادان در کوبا در عرض  پنج سال اخیر تقریبا ۵ به ۱۰۰۰ بوده و مرگ مادران هنگام زایمان در جزیره هوونتود در ۱۱ سال اخیر به صفر رسیده است. عمر متوسط در کوبا ۷۷ سال و ۹ ماه است و ۱۸ و ۳ دهم درصد جمعیت از مرز ۸۰ سالگی گذشته اند.

طبق سنت در ساعت ۱۲ شب ۳۱ دسامبر از قلعه لاکابانیا در هاوانا ۲۱ گلوله توپ به افتخار ۵۵ سالگی انقلاب شلیک خواهد شد. و البته که، در سراسر کشور مراسم فرهنگی بسیاری شامل: کنسرتها، صحنه های نمایشی، بویژه برای کودکان، نمایشگاهها، مجالس شعرخوانی، بازارهای کتاب، دیدار با پارتیزانهای مبارز قهرمان و بسیاری دیگر برنامه ریزی شده است.

فیدل کاسترو در همان سخنرانی ژانویه خود در سانتیاگو هشدار داد: «انقلاب اکنون شروع شده و این یک کار ساده نیست؛ کار انقلاب با دشواریها و خطرات همراه است. ما تصور نمی کنیم که حل همه مشکلات آسان خواهد بود. ما می دانیم، که موانع زیادی در سر راهمان خواهد بود، اما ما انسانها به اصول خویش معتقدیم، ما به عبور از دشواریها عادت کرده ایم. خلق ما می تواند مطمئن باشد، که ما به وعده های خود عمل خواهیم کرد و هرگز از از اجرای آنها سرپیچی نخواهیم کرد. ما خیانت نمی کنیم». بی تردید، انقلابیون کوبا در مدت بیش از نیم قرن هرگز دلیلی برای شبهه در سخنان فیدل بدست ندادند.