چه بازی دردناک با سرنوشت انسان 

نویسنده: مهرالدین مشید  قدرت ابزاری برای رهایی انسان، نه ابزاری برای…

آیا هوش مصنوعی مسلمان است؟

عثمان نجیب من یادداشتی از یک پیش‌بینی هراس انداز در مورد…

خالق  “ قرارداد اجتماعی ” را گرامی میداریم 

میرعبدالواحد سادات  1 تتبع و نگارش از :  میر عبدالواحد سادات  دوم جولای مصادف به دوصدو چهل و هفتمین سال وفات یکی از تاثیر گزار ترین نمایندگان  عصرروشنگری اروپا و برجسته ترین نقاد آن عصر ژان ژاک روسو  است .  اندیشمندی که…

نه یک پیروزی دیپلوماتیک؛ بلکه یک اشتباه استراتژیک در هندسه‌…

نویسنده: مهرالدین مشید                              به رسمیت شناسی طالبان از سوی روسیه و…

اخراج بی رویه ی مهاجران افغان از ایران

  نوشته ی :اسماعیل فروغی       این روزها خبراخراج دسته جمعی و گسترده…

شناخت روسیه از طالبان

با خانه نشینی و بیکاری که چشم و گوش با…

داد خواهی بخاطر حق و حقوق افغانان مظلوم و داعیه…

بنام خداوند حق و عدالت مهاجرت افغانان که درطی نیم قرن…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

سیاست فاشیستی اخراج افغانها باید فورا متوقف شود!

هیچ انسانی غیر قانونی نیست! جمهوری اسلامی در پی شکست مفتضحانه…

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز!!

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز،…

حکومت آخوندی ایران جنایت کربلای قرن را رقم زد، یزیدان…

محمدعثمان نجیب ایران در گرمای سوزان، زمین را زیر پای هم‌وطنان…

حیات بشری را آتش فشان خاموشی به شدت تهدید میکند

نویسنده:مهرالدین مشید جهان در معرض توفانی فراتر از جنگ سوم  این پرسش…

دومین بار طی طریق در تعامل گذری انسان با هوش…

*محمدعثمان نجیب، بنیاد‌گذار مکتب دینی فلسفی من بیش‌از این نه…

درک لنینی از دموکراسی: نگاهی از سده 21

ترجمه. رحیم کاکایی یرومنکو ولادیمیر ایوانوویچ دکترعلوم فلسفه، مشاور رئیس مجلس قانونگذاری…

افغانستان در سایۀ رقابت‌های ژئوپولیتیکی جهانی ناشی از جنگ اسرائیل…

مقدمه تنش‌های دراز ‌مدت میان ایالات متحده آمریکا، اسرائیل و جمهوری…

فیلسوف آس و پاس،- مدافع مالکیت خصوصی!

max stirner (1806-1856) آرام بختیاری ماکس اشتیرنر، آغاز آنارشیسم فردگرایانه. ماکس اشتیرنر(1856-1806.م) آلمانی،…

افغانستان- آموزشگاهی خونین برای ایران و همسایگان 

سلیمان کبیر نوری در این مقاله می‌خوانید: چکیده نئولیبرالیسم و استعمار؛ تجربه‌ای عینی افغانستان؛…

جنگ های جیوپولیتیک جدید و افغانستان تحت حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید از بازگشت تروریسم تا تقابل قدرت های بزرگ در…

سید جمال الدین افغان

 فیلسوف ،دانشمند بنیانگذار نهضت فکری وجنبش آزادی  خواهی افغانستان ،اساسگذار  اتحاد اسلامی ومبارز…

  به آرمان وطن

بیا برویم کشور تا بان را بسا زیم  خا نه ی…

«
»

هانس بلیکس: جنگ عراق، توازن صلح‌آمیز قدرت در جهان را به بار آورده است

 

بازرس سابق تسلیحاتی سازمان ملل که در جلوگیری از حمله 2003 آمریکا به عراق ناکام ماند، معتقد است چنین جنگی آخرین مورد در نوع خود خواهد بود چرا که کشورها یاد گرفته‌اند، همکاری کنند.

به گزارش  روزنامه ایندیپندنت، هانس بلکیس، بازرس سابق تسلیحاتی سازمان ملل بر این باور است که جنگ عراق می‌تواند دلیلی برای آخرین جنگ بزرگ در میان کشورها باشد. بر اساس خوشبینی بلیکس، از فروپاشی عراق می‌توان یک توازن صلح آمیز قدرت در جهان را انتظار داشت.

وی هم‌چنین آنچه را که امروز در خاورمیانه در حال رخ دادن است یک “آغاز مجدد” (Reset) خواند؛ در حالیکه پنج عضو دائم شورای امنیت را “اربابان جنگ” نامید که در نهایت با یکدیگر در حال همکاری هستند.

 

این بازرس سابق تسلیحاتی سازمان ملل در ادامه گفت: آنچه که من در سوریه می‌بینم، همکاری میان روسیه و آمریکاست و چین مخالفتی ندارد و درباره ایران نیز یک “آغاز مجدد کوچک” در دستورات جهانی مشاهده می‌شود. حقیقت این است که خواسته پنج عضو دایم شورای امنیت از ایران برای توقف غنی سازی 20 درصدی یک گام کوچک اما نشانه‌ای جالب توجه است.

 

از دید بلیکس “امروز دیگر یک قدرت نیست که تصمیم می‌گیرد بلکه رهبری جمعی است که تاثیر گذار است. اینها تغییراتی اولیه اما بسیار مهم است. امروز ما شاهد همکاری سازمان ملل برای امحای تسلیحات شیمیایی سوریه هستیم و فردا امیدوارم که به جای بمباران‌های آمریکا شاهد بازرسی‌های تاسیسات هسته‌ای ایران باشیم.”

دکتر بلیکس که در عدم دخالت نظامی آمریکا در عراق ناکام ماند، معتقد است: ” پس از جنگ ناموفق در عراق به عقیده من مداخلات نظامی یکجانبه و جنگ‌های کمتری – در سطح کلان- را میان کشورها شاهد خواهیم بود و می‌توان تنش‌زدایی‌های جهانی بزرگتر و همکاری‌های بین‌المللی بیشتری را انتظار داشت. این فرضیه و امیدواری من است.”

این بازرس سابق افزود: گفته‌های داگ هامرشلد، دیپلمات و سیاستمدار سوئدی را به یاد آورید. او که دبیرکل سازمان ملل بود، عادت داشت بگوید سازمان ملل اگر برای ایجاد یک بهشت برای ما ساخته نشده باشد از تبدیل شدن جهان به یک جهنم حتما جلوگیری می‌کند.

بلیکس درباره فعالیت و تلاش‌های باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا گفت: باید به اوباما و جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا احترام بگذارید. آن‌ها بهترین کار را انجام دادند و توافق با روسیه درباره تسلیحات شیمیایی دولت دمشق و عدم دخالت در امور سوریه بسیار ارزشمند بود. من از بابت مقاومت در برابر نظامی‌گری‌ آمریکا و کمیته روابط عمومی اسرائیل و آمریکا (آیپک) که از بروز جنگ دیگری در خاورمیانه جلوگیری کرد، از اوباما تشکر می‌کنم. با وجود افراد جنگ طلب در کنگره آمریکا و عربستان و اسرائیل به عنوان متحدان سنتی واشنگتن، اتخاذ چنین تصمیمی کار ساده‌ای نبود اما عملی شد.

بلیکس که سابق بر این وزیر امور خارجه سوئد و حقوق‌دانی بین‌المللی بوده که همچنان از بابت جنگ عراق ناراحت است، گفت: نتیجه به بار آمده از جنگ عراق به دلیل شتاب دیوانه وار جورج بوش، رئیس جمهوری سابق آمریکا و تونی بلر، نخست وزیر پیشین انگلیس بود تا علیه عراق به جنگ دست بزنند. متاسفانه انگلستان و آمریکا به جای اعتماد و تکیه بر گزارش‌هایی که ما درباره زرادخانه تسلیحات شیمیایی عراق ارائه کردیم به اطلاعات اشتباه وابسته بودند. عقیده من درباره آینده خاورمیانه یک راه حل اساسی برای تشنج زدایی و ایجاد یک منطقه عاری از سلاح اتمی است؛ دستور کاری که دو سال قبل ارایه شد اما آمریکا آن را رد کرد. ایجاد چنین منطقه‌ای باید مورد بررسی و مذاکره کشورهای منطقه خاورمیانه قرار بگیرد نه آنکه از جانب کشورهای خارجی تحمیل شود. این منطقه بایستی اسرائیل را نیز شامل شود و تل آویو باید برای توقف چرخه سوخت اتمی ایران، خود از تسلیحات اتمی‌اش چشم پوشی کند.

وی درباره روابط متشنج میان آمریکا و چین نیز گفت: آمریکا باید درباره چین و حتی هند و برزیل هوشیار عمل کند. تحقیر این کشورها باعث تحریک و انجام اقدامات تلافی جویانه می‌شود. کشورها هم اکنون بسیار مستقل شده‌اند و خواستار درگیری‌های مسلحانه نیستند بنابراین باید به یکدیگر گوش دهند و همکاری داشته باشند.