ترجمه‌ی شعرهایی از استاد "صالح بیچار" (به کُردی: ساڵح بێچار)…

همچون خاشاکی در باد  روزی مرگ، می‌آید و به نزد عزیزانم، می‌بَرَدم  مُبدل…

ترجمه‌ی چند شعر از خانم "#سارا_پشتیوان" توسط #زانا_کوردستانی

هنوز هم از تاریکی می‌ترسم  ولی تو دیگر از ترس‌های من…

 رهبرم

                رفتی به جاودانه ونام تو زنده است در قلبها همیشه مقام…

په کابل کې د علامه عبدالشکور رشاد بابا شلم تلین…

تېره یکشنبه د لیندۍ یا قوس پر ۱۱مه په کابل…

    نیو لیبرالیزم چگونه انسان، انسانیت و ارزش های انسانی و…

سلیمان کبیر نوری امروز، اهرمن نیو لیبرالیزم خونتا یعنی امپریالیزم خون…

طالبان دستخوش بازی های آشکار روسیه و چین و بازی…

نویسنده: مهرالدین مشید سایه ی سنگین دیپلوماسی روسیه و چین و…

اشک سیل آسا 

رفتی و با رفتنت روی غزل بی رنگ شد سکته گی…

بیاد رمان سوسیالیسم تخیلی " چه باید کرد؟ "

Tschernyschweski, N.G, (1828-1889) آرام بختیاری دمکرات های انقلابی پیشا مارکسیستی و جنبش…

          داکتر اسد اله حبیب ، حبیب مردم افغانستان   

      تابش گهرباری ازتا بنده گی های مردم افغانستان در چرخش…

قانون اساسی یا حقوق اساسی 

  تحقیق ونگارش از سخی صمیم  نظریات و افکار این قلم انفرادی…

دبیر و مدیران بخش اجرایی دومین (جشنواره جهانی شعرِ سبزمنش)…

به گزارش سبزمنش به نقل از دبیرخانه‌ی دومین(جشنواره جهانی شعرِ…

شاعر و نویسنده‌ی کُرد

استاد "عمر علی" (به کُردی: عومه‌ر عه‌لی)، شاعر و نویسنده‌ی…

باز مرغ هوسش پر گیرد عمل لغو خود از…

در سالون کنفرانس بن اول که ۲۳ سال قبل فجایع…

پاکستان بهای تروریست پروری خود را می پردازد

نویسنده: مهرالدین مشید تنش ها میان کابل و اسلام آباد و…

اغراق در بیان موقعیت جغرافیایی افغانستان

برخی تحلیلگران قراردادی در شبکه های تلویزیونی در باب موقعیت…

موشک بالستیک قاره‌پیما چیست؟

همانطور که از نام موشک بالستیک قاره‌پیما پیداست، این سلاح‌ها…

مردم افغانستان حکومت قانونی می خواهند؛ نه زندانی به نام…

نویسنده: مهرالدین مشید امارت طالبان با اسلام بیگانه است و با…

اهدای کتب توسط دوکتور فیض الله نهال ایماق به کتابخانه…

 سه صد و شصت  و هشت  جلد کتاب به وزارت…

برتراند راسل،- صلح، سوسیالیسم، روشنگری

Bertrand Russel (1872- 1970) آرم بختیاری کوشش ناتمام برای کشف فرمول جهان.  راسل(1970-1872)،…

برای چهارمین بار از سپردن کرسی افغانستان در ملل متحد…

افغانستان بحیث یک کشور ، عضو دائمی سازمان ملل متحد…

«
»

هاری دولت پنهان و دکترین هسته‌ای فدراسیون روسیه

تایا سیلورهلم (Taya SILVERHELM)– تحلیلگر، روزنامه‌نگار

ا. م. شیری- قوی‌ترین و خطرناک‌ترین دشمن رژیم فاشیستی- صهیونیستی آمریکا، صلح و امنیت در جهان است. پس، حداکثر توان خود را برای تقویت و پیروزی این دشمنان امپریالیسم آمریکا به کار گیریم. 

***

تیم بایدن در آخرین روزهای حاکمیت خود به سیم آخر زد و به برافروختن آتش یک جنگ بزرگ امیدوار است

پس از اینکه دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا، برخی اعضای دولت آیندۀ خود را منصوب کرد، ساکن فعلی کاخ سفید هار شد و نتوانست چیزی بهتر از اعطای مجوز به زلنسکی برای انجام حملات موشکی «اتکمز» به عمق خاک روسیه در ١٧ نوامبر بدهد.

بدنبال این مجوز کاخ سفید، رژیم کی‌یف در ١٩ نوامبر ۶ موشک به منطقۀ بریانسک در ١٣٠ کیلومتری مرز با اوکراین شلیک کرد. وزارت دفاع روسیه اعلام کرد: بر اساس داده‌های تأئید شده، موشک‌های عملیاتی تاکتیکی اتکمز ساخت آمریکا مورد استفاده قرار گرفته است.

خدمۀ رزمی روسی سامانۀ پدافند هوایی اس-۴٠٠ و سامانۀ موشکی پدافند هوایی پانتسیر ۵ فروند از موشک‌ها را ساقط کردند و به ششمین موشک نیز آسیب رساندند. ترکش‌های موشک ششم در محوطۀ فنی یک مرکز نظامی سقوط کرد و باعث آتش سوزی شد که به سرعت مهار و خاموش گردید.

خبرگزاری بلومبرگ به نقل از یک منبع آگاه، در ٢٠ نوامبر اطلاعاتی در مورد حمله با ١٢ موشک «سایۀ طوفان» به روستای مارینو در منطقۀ کورسک منتشر کرد. این اطلاعات بعداً توسط روزنامۀ انگلیسی دیلی تلگراف تأئید شد.

در این مطلب آمده است: «از موشک‌های سایۀ طوفان پس از آن استفاده شد که روسیه یک حملۀ متقابل در نزدیکی کورسک انجام داد. منطقۀ کورسک در ماه اوت به تصرف نیروهای اوکراینی درآمد.

تیم بایدن به سیم آخر زد و به برافروختن آتش یک جنگ بزرگ امیدوار است.  به احتمال قوی این آتش گُر خواهد گرفت. زیرا، نخبگان دولت پنهان آمریکا قصد دارند مراسم تحلیف ترامپ در ژانویه ٢٠٢۵ را به هر بهانه‌ای مختل کنند.

تاکر کارلسون، روزنامه‌نگار مشهور آمریکایی که یکی از معتمدان رئیس‌جمهور منتخب آمریکا است، معتقد است که جو بایدن با اعطای مجوز استفاده از موشک‌های آمریکایی اتکمز به زلنسکی، وارد جنگ علیه روسیه شد.

یک ستون نویس در شبکه اجتماعی X نوشت: «رئیس جمهور- اردک لنگ به تازگی جنگ ویرانگری را با خطرناک‌ترین کشور جهان آغاز کرده است. همۀ ما به کشته شدن خیلی نزدیک هستیم. دعای انسان‌های خوب، دو هفته پیش به انتخاب دونالد ترامپ کمک کرد. جنگ با روسیه و ایران به یک حملۀ تلافی‌جویانه تبدیل شد».

نمایندگان مجلس و کارشناسان روس آنچه را که در حال رخ دادن است، گامی در جهت تشدید تنش بین غرب و روسیه می‌دانند. حملات با موشک‌های اتکمز و سایۀ طوفان مذاکرات بالقوۀ صلح را مختل می‌کند و به تلفات جدید در رویارویی می‌انجامد.

الکسی چپا، نمایندۀ دومای دولتی روسیه گفت: «افرادی که چنین تصمیماتی اتخاذ می‌کنند، ظاهرا دکترین هسته‌ای جدید ما را به دقت مطالعه نکرده‌اند. چنین سیاستمدارانی مسئول هزاران قربانی در میان مردم بی‌گناه خواهند بود».

لازم به ذکر است که روز سه شنبه، ١٩ نوامبر، فرمان رئیس جمهور ولادیمیر پوتین مبنی بر تأئید اصول سیاست دولتی فدراسیون روسیه در زمینۀ بازدارندگی هسته‌ای منتشر شد.

سند جدید، دکترین هسته‌ای روسیه را که از ژوئن سال ٢٠٠٠ به اجرا در آمده بود، لغو و نسخۀ جدید آن را معرفی می‌کند. دیمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی رئیس دولت تأکید کرد که به روز رسانی دکترین هسته‌ای به دلیل وضعیت فعلی مرتبط با مارپیچ تنش بین روسیه و غرب رخ داده است.

سخنگوی کرملین تصریح کرد: «بارزترین نمونۀ واقعیت‌های امروزی کدام است؟ مقامات دولتی آمریکا تصمیم می‌گیرند از سلاح‌های خود، سلاح‌های ساخت آمریکا، علیه فدراسیون روسیه استفاده کنند. این یک نمونۀ آشکار وضعیت جدید در سراسر کشور ما است و این امر به روز رسانی دکترین ما را ضروری می‌سازد».

لازم به ذکر است که بر اساس دکترین جدید، سلاح‌های هسته‌ای که کاربرد آن یک اقدام افراطی و ضروری است، همچنان به عنوان یک ابزار بازدارنده باقی مانده است. با این حال، در مقایسه با سند معتبر قبلی، نکات مربوط به استفاده احتمالی از آن گسترش یافته است.

به عنوان مثال، در بند ١١ قسمت دوم این سند گفته می‌شود: «تجاوز به فدراسیون روسیه و (یا) متحدان آن توسط هر کشور غیر هسته‌ای با مشارکت یا حمایت یک کشور هسته‌ای به عنوان حمله مشترک آن‌ها تلقی می‌شود».

این بدان معنی است که کشورهای هسته‌ای آمریکا، انگلیس و فرانسه، که به همراه اوکراین فاقد زرادخانۀ هسته‌ای به خاک روسیه حمله می‌کنند، می‌توانند به عنوان متجاوزان تعبیر شوند.

بند ١٨ قسمت سوم نیز بسیار جالب توجه است. این بند در مورد پاسخ روسیه به تجاوز به نزدیکترین متحد ما – بلاروس – صحبت می‌کند.

در این سند تصریح شده است: «فدراسیون روسیه این حق را برای خود محفوظ می‌دارد که در پاسخ به استفاده از سلاح‌های هسته‌ای و (یا) دیگر انواع سلاح‌های کشتار جمعی علیه خود و (یا) متحدانش و همچنین، در صورت تجاوز به فدراسیون روسیه و (یا) جمهوری بلاروس به عنوان کشور متحد روسیه با استفاده از سلاح‌های متعارف که حاکمیت و (یا) تمامیت ارضی آن‌ها را مورد تهدید ‌قرار دهد، از سلاح‌های هسته‌ای استفاده نماید».

نخبگان سیاسی واشنگتن هم گام‌های جنون‌آمیز دولت قبلی خود و هم تجدید نظر در دکترین هسته‌ای روسیه را اگر چه با عصبانیت، اما درک کردند. بحث‌های داغ در هیأت حاکمه در مورد آنچه در حال روی دادن است، آغاز شده و حتی پیشنهادهایی برای استیضاح رئیس جمهور فعلی قبل از پایان دورۀ ریاست جمهوری او در ٢٠ ژانویه مطرح شده است.

توماس ماسی، نمایندۀ جمهوری‌خواه کنگره در شبکه‌های اجتماعی نوشت: «بایدن با دادن اجازۀ حملات موشکی دوربرد به خاک روسیه، مرتکب یک اقدام جنگی غیرقانونی شده و جان همۀ شهروندان آمریکایی را به خطر انداخته است. این، یک جرم قابل استیضاح است و این نیز یک واقعیت عیان و آشکار است که او دست‌نشاندۀ بی‌ارادۀ دولت پنهان است».

دولت دموکرات علاوه بر اعطای جواز حملات دوربرد علیه روسیه، عرضۀ مین‌های ضدنفر به کی‌یف را که طبق کنوانسیون اُتاوا ممنوع شده، تأئید کرد. اوکراین این سند را در سال ٢٠٠۶، در زمان ریاست جمهوری ویکتور یوشنکو امضا کرد.

دمیتری پسکوف، سخنگوی رئیس جمهور روسیه گفت: «روند کلی نشان می‌دهد، که دولت فعلی آمریکا در واپسین روزهای خود، کاملا به ادامۀ جنگ در اوکراین متعهد است و برای اجرای تعهد خود به هر کاری دست می‌زند. به هر حال، این یک نکتۀ قابل توجه است که روسیه و آمریکا کنوانسیون اُتاوا را امضا نکرده‌اند. اما اوکراین یکی از امضاکنندگان این کنوانسیون است».

سفارت آمریکا در کی‌یف از بیم واکنش مسکو، تعطیلی عجولانۀ خود را در ٢٠ نوامبر اعلام کرد. بدنبال آن، سفارتخانه‌های انگلیس، ایتالیا، اسپانیا، یونان و ایرلند نیز از این روند پیروی کردند. اما ، متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه بدون اینکه منتظر حمله باشد، اعلام کرد که سفارت آمریکا در کی‌یف در ٢١ نوامبر کار عادی خود را از سر خواهد گرفت.

در عین حال، ظاهراً پنتاگون از تشدید تنش در روابط با روسیه حمایت نمی‌کند. در ٢٠ نوامبر، دریاسالار توماس بوکانان، نمایندۀ فرماندهی استراتژیک پنتاگون گفت، که آمریکا برای جلوگیری از جنگ هسته‌ای، گفتگو با روسیه، کرۀ شمالی و چین را لازم می‌داند.

او طی سخنرانی در مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی در واشنگتن گفت: ««رویکرد کل دولت باید بر تعامل با رقبای ما، بر گفت‌وگوی واقعی و اساسی متمرکز شود و نباید متوقف شود… واقعا هم هیچ‌کس خواهان جنگ هسته‌ای نیست».

در نتیجه، احتمال اینکه دولت ملال‌آور آمریکا نتواند تحریکات «دولت مخفی» برای راه‌اندازی پروژه‌ای به نام «جنگ جهانی سوم» را به طور تمام و کمال اجرا کند، بسیار زیاد است.

منتشره در: بنیاد فرهنگ راهبردی

https://eb1384.wordpress.com/2024/11/22/

٢ آذر- قوس ١۴٠٣