حیات بشری را آتش فشان خاموشی به شدت تهدید میکند

نویسنده:مهرالدین مشید جهان در معرض توفانی فراتر از جنگ سوم  این پرسش…

دومین بار طی طریق در تعامل گذری انسان با هوش…

*محمدعثمان نجیب، بنیاد‌گذار مکتب دینی فلسفی من بیش‌از این نه…

درک لنینی از دموکراسی: نگاهی از سده 21

ترجمه. رحیم کاکایی یرومنکو ولادیمیر ایوانوویچ دکترعلوم فلسفه، مشاور رئیس مجلس قانونگذاری…

افغانستان در سایۀ رقابت‌های ژئوپولیتیکی جهانی ناشی از جنگ اسرائیل…

مقدمه تنش‌های دراز ‌مدت میان ایالات متحده آمریکا، اسرائیل و جمهوری…

فیلسوف آس و پاس،- مدافع مالکیت خصوصی!

max stirner (1806-1856) آرام بختیاری ماکس اشتیرنر، آغاز آنارشیسم فردگرایانه. ماکس اشتیرنر(1856-1806.م) آلمانی،…

افغانستان- آموزشگاهی خونین برای ایران و همسایگان 

سلیمان کبیر نوری در این مقاله می‌خوانید: چکیده نئولیبرالیسم و استعمار؛ تجربه‌ای عینی افغانستان؛…

جنگ های جیوپولیتیک جدید و افغانستان تحت حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید از بازگشت تروریسم تا تقابل قدرت های بزرگ در…

سید جمال الدین افغان

 فیلسوف ،دانشمند بنیانگذار نهضت فکری وجنبش آزادی  خواهی افغانستان ،اساسگذار  اتحاد اسلامی ومبارز…

  به آرمان وطن

بیا برویم کشور تا بان را بسا زیم  خا نه ی…

نوستالوژی و جاذبه های فکری و اعتقادی 

نویسنده: مهرالدین مشید نوستالوژی و گذشته گرایی های فکری و اعتقادی زمانیکه…

تاریخ‌گرایی و ارزش هنری رمان‌های میخائیل شولوخوف

ترجمه. رحیم کاکایی به مناسبت 120 سالگی میخائیل شولوخوف ای. کووالسکی (درباره مسئله…

نامه‌ی سرگشاده از سوی یک مهاجر، به صدراعظم آلمان!

آمریکا به سیم آخر زد. حمله‌ی آمریکا بر ایران، دردسر…

تنش میان ایران و اسراییل و پس لرزه های بحران…

نویسنده: مهرالدین مشید وارد شدن امریکا در جنگ و به صدا…

عزّ و شرف وطن 

در خانـه قـوی باش که چوراچور است  دزدان به کمین فانوس…

فطرتی انسانی

امرالدین نیکپی در اوایل دانشگاه ، داستان‌های مذهبی بسیاری دربارهٔ طرد…

جهان صلح وصفا!

امین الله مفکر امینی                   2025-19-06 جهانـی صلح وصفـــای بشربماتم کشیـــــده جـاهــــلانیکی برسیاستهای…

سرنوشت انسان امروز در چنگال مومیایی فروشان دیروز

نویسنده: مهرالدین مشید زنده گی مدرن در آینۀ زوال تاریخی در جهان…

سیمون دوبوار،- رفاقت و عشق اگزستنسیالیستی

Beauvoir, Simone de (1908- 1986). آرام بختیاری سیمونه و سارتر،- ازدواج سفید…

کتاب زبدۀ تاریخ

رسول پویان فسانه خوان وفسون سرگذشت موسارا مگـر خـرد بکــنــد حـل ایـن…

چرا مردان از زنان قوی تر نیستند؟ پروفیسور دکتر شمس سینا بخش…

«
»

نامزد ضد چین در تایوان پیروز انتخابات شد

نتایج ۱۰۰ درصد آرای شمرده شده از شعب اخذ رای در انتخابات ریاست جمهوری تایوان نشان می‌دهد، نامزد حزب حاکم تایوان، «ویلیام لای چینگ-تی» با نزدیک به یک میلیون رأی بیشتر در انتخابات ریاست جمهوری این جزیره خودمختار پیروز شده و دو رقیب وی نیز شکست خود را پذیرفته‌اند.

پیش از این رسانه‌های تایوان گزارش داده بودند که با بسته شدن شعب اخذ رای، «لای چینگ-ته»، نامزد استقلال‌طلب انتخابات از همان ابتدا از دو نامزد اصلی دیگر به نام‌های «کو وِن جه» و «هو یو ای» پیشتاز بوده است.

به گزاش بلومبرگ، نتایح حاصل از شمارش ۱۰۰ درصد آرا نشان می‌دهد که «لای چینگ-ته» که حامل استقلال کامل تایوان از چین است، با ۴۰.۱ درصد آرا در جایگاه نخست ایستاده است. «هو یو ای»، اپوزیسیون دولت کنونی تایوان و چهره نزدیک به چین، با ۳۳.۵ درصد آرا در جایگاه دوم ایستاده و پس از او «کو وِن جه» با ۲۶.۵ درصد در جایگاه سوم قرار دارد؛ سیاستمداری که گفت‌وگوی همزمان با آمریکا و چین را ترجیح می‌دهد.

«کو وِن جه» که نامزد «حزب مردم تایوان» در این انتخابات بود، از حامیان خود قدردانی کرد و گفت که این انتخابات نشان داد «حزب پیشروی دموکرات» و «کومینتانگ» دیگر تنها احزاب محبوب در تایوان نیستند.

«هو یو ای» از حزب کومینتانگ نیز از هواداران خود عذرخواهی و اظهار کرد که از ناامید کردن آنان متاسف است.

پیش‌بینی‌های پیش از انتخابات نیز از پیروزی «لای چینگ-ته» خبر می‌داد، اما شایان توجه است که دو حزب نماینده اپوزیسیون تقریباً سه‌پنجم آرای صندوق‌ها را به خود اختلاص دادند؛ امری که نشان‌دهنده میزان تمایل موجود برای تغییر در جریان سیاسی تایوان است. دو نماینده اپوزیسیون پیش‌تر قصد تشکیل یک ائتلاف را داشتند، اما مذاکرات آنان در ماه نوامبر سال گذشته به شکست انجامید.

تایوان جزیره‌ای خودگردان است که چین آن را بخشی از سرزمین اصلی خود قلمداد کرده و حمله نظامی را یکی از راه‌های پس گرفتنش معرفی کرده است. ایالات متحده به عنوان حامی تسلحیاتی اصلی تایوان، معاهداتی را با این جزیره امضا کرده که بر اساس آن‌ها، در صورت حمله چین، آمریکا باید مداخله کند.

طبق گزارش رویترز، در انتخابات تایوان، حزب حاکم «دموکراتیک ترقی‌خواه» که سردمدار جدایی این جزیره از چین است، به دنبال سومین دوره حضور یکی از اعضای این حزب در پست ریاست‌جمهوری بوده و کاندیدای آن‌ها «لای چینگ ته» معاون «تسای اینگ ون» رئیس‌جمهور کنونی این جزیره است.

چین، لای را یک «جدایی‌طلب خطرناک» توصیف و درخواست‌های او برای مذاکره را رد کرده است. لای می‌گوید متعهد به حفظ صلح در سراسر تنگه تایوان است و به تقویت دفاعی این جزیره ادامه می‌دهد.