حکومت آخوندی ایران جنایت کربلای قرن را رقم زد، یزیدان…

محمدعثمان نجیب ایران در گرمای سوزان، زمین را زیر پای هم‌وطنان…

حیات بشری را آتش فشان خاموشی به شدت تهدید میکند

نویسنده:مهرالدین مشید جهان در معرض توفانی فراتر از جنگ سوم  این پرسش…

دومین بار طی طریق در تعامل گذری انسان با هوش…

*محمدعثمان نجیب، بنیاد‌گذار مکتب دینی فلسفی من بیش‌از این نه…

درک لنینی از دموکراسی: نگاهی از سده 21

ترجمه. رحیم کاکایی یرومنکو ولادیمیر ایوانوویچ دکترعلوم فلسفه، مشاور رئیس مجلس قانونگذاری…

افغانستان در سایۀ رقابت‌های ژئوپولیتیکی جهانی ناشی از جنگ اسرائیل…

مقدمه تنش‌های دراز ‌مدت میان ایالات متحده آمریکا، اسرائیل و جمهوری…

فیلسوف آس و پاس،- مدافع مالکیت خصوصی!

max stirner (1806-1856) آرام بختیاری ماکس اشتیرنر، آغاز آنارشیسم فردگرایانه. ماکس اشتیرنر(1856-1806.م) آلمانی،…

افغانستان- آموزشگاهی خونین برای ایران و همسایگان 

سلیمان کبیر نوری در این مقاله می‌خوانید: چکیده نئولیبرالیسم و استعمار؛ تجربه‌ای عینی افغانستان؛…

جنگ های جیوپولیتیک جدید و افغانستان تحت حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید از بازگشت تروریسم تا تقابل قدرت های بزرگ در…

سید جمال الدین افغان

 فیلسوف ،دانشمند بنیانگذار نهضت فکری وجنبش آزادی  خواهی افغانستان ،اساسگذار  اتحاد اسلامی ومبارز…

  به آرمان وطن

بیا برویم کشور تا بان را بسا زیم  خا نه ی…

نوستالوژی و جاذبه های فکری و اعتقادی 

نویسنده: مهرالدین مشید نوستالوژی و گذشته گرایی های فکری و اعتقادی زمانیکه…

تاریخ‌گرایی و ارزش هنری رمان‌های میخائیل شولوخوف

ترجمه. رحیم کاکایی به مناسبت 120 سالگی میخائیل شولوخوف ای. کووالسکی (درباره مسئله…

نامه‌ی سرگشاده از سوی یک مهاجر، به صدراعظم آلمان!

آمریکا به سیم آخر زد. حمله‌ی آمریکا بر ایران، دردسر…

تنش میان ایران و اسراییل و پس لرزه های بحران…

نویسنده: مهرالدین مشید وارد شدن امریکا در جنگ و به صدا…

عزّ و شرف وطن 

در خانـه قـوی باش که چوراچور است  دزدان به کمین فانوس…

فطرتی انسانی

امرالدین نیکپی در اوایل دانشگاه ، داستان‌های مذهبی بسیاری دربارهٔ طرد…

جهان صلح وصفا!

امین الله مفکر امینی                   2025-19-06 جهانـی صلح وصفـــای بشربماتم کشیـــــده جـاهــــلانیکی برسیاستهای…

سرنوشت انسان امروز در چنگال مومیایی فروشان دیروز

نویسنده: مهرالدین مشید زنده گی مدرن در آینۀ زوال تاریخی در جهان…

سیمون دوبوار،- رفاقت و عشق اگزستنسیالیستی

Beauvoir, Simone de (1908- 1986). آرام بختیاری سیمونه و سارتر،- ازدواج سفید…

کتاب زبدۀ تاریخ

رسول پویان فسانه خوان وفسون سرگذشت موسارا مگـر خـرد بکــنــد حـل ایـن…

«
»

میراثهای بد و نا میمون سیزده سا ل گذشته

نوشته ی : اسماعیل فروغی

آنگونه که معلوم است ، از اول جنوری 2015 تمام قوتهای رزمی ناتو و ایالات متحده ی امریکا از شهرها و محلات ملکی افغانستان پا پس کشیده ، در جنگها سهم مستقیم نمیگیرند و با همان تعداد محدود و معین از قبل پیشبینی شده ( در کل حدود 12000 سرباز شامل 10800 سرباز امریکایی ) در داخل بارّکها و پایگاههای نظامی شان آرام میگیرند و تنها به نقش حمایوی و آموزشی شان ادامه میدهند .
از نظر امریکایی ها جنگ در افغانستان فروکش کرده ، آنگونه که بارک اوباما اخیراً ابراز داشته است ؛ القاعده و طالبان ، آن توانایی سیزده سال قبل را ندارند تا امنیت افغانستان و منطقه را با خطر جدی مواجه سازند .
اما آیا میتوان با این ادعا موافقت نمود ؟ آیا واقعاً جنگ در افغانستان فروکش کرده و القاعده و طالبان توانایی برهم زدن امنیت در افغانستان و منطقه را از دست داده اند ؟ ــ جنگی که تا هنوز با بیرحمی تمام ، هر روز جان دهها هموطن بیگناه ما را گرفته و تنها طی دو ماه اخیر بیش از هشتصد هموطن ما را بکام مرگ فروبرده است . با این گپ هرگز نمیتوان موافقت نمود . امنیت ما بیشتر از پیش در مخاطره قرار داشته و مخالفان نظامی دولت همچنان نیرومندتر ازپیش به قتل و ویرانی در افغانستان ادامه میدهند .
به گزارش هیأت معاونت سازمان ملل متحد درافغانستان ، یوناما ؛ در سال 2014 ، تلفات غیر نظامیان در افغانستان نسبت به پنجسال اخیر بیشتر شده و تا پایان امسال از مرز ده هزار نفر خواهد گذشت .
امریکایی ها تا کنون یک تریلیون دالر ( هزار میلیارد دالر ) در جنگ افغانستان که طولا نی ترین و پر هزینه ترین جنگ برایشان بوده است ، بمصرف رسانیده اند و آنگونه که پیشنینی شده است تا سال 2016 به بیشتر از 120 میلیارد دالر دیگر هم ضرورت دارند . بر اساس اظهارات مقامات رسمی آنکشور ، دولت ایالات متحده امریکا علاوه بر مصارف نظامی ، تنها 105 میلیارد دالر را برای ایجاد و اعمار زیرساختها در کشور ما بمصرف رسانیده است .
اما نتایج و ثمرات واقعی اینهمه مصارف گزاف چیست ؟ بیایید با هم میشماریم :
ــ ایجاد فاسد ترین نظام دولتی در جهان اولین و بزرگترین ثمره ی اینهمه مصارف گزاف و کوششهای ایالات متحده ی امریکاست .
ــ به میراث گذاشتن کشوری نا امن که هر روز دهها فرد بیگناه در آن بقتل میرسند ، میتواند دومین حاصل و ثمره ی این کوششها باشد .
ــ گسترش چندین برابر کشت و قاچاق مواد مخدر یکی دیگر از ثمره های سیزده سال کوشش امریکایی ها و انگلیسان در افغانستان بحساب میآید .
ــ و بالاخره برخلاف اظهارات مقامات امریکایی ، تقویت بیش از پیش قدرت جنگی سازمانهای تروریستی القاعده و همانند آن و تقویت گروه طالبان ؛ ثمره و حاصل دیگر تلاشهای سیزده ساله ی امریکایی ها و یاران شان بشمار میرود .
دولتی که امریکایی ها افتخار اساسگزاری آنرا دارند ، طی سیزده سال گذشته فاسد ترین اشخاص و گروهها را که در قا چاق مواد مخدر ، غصب زمین ، استفاده ی نامشروع از دارایی های عامه و رشوه و فساد تخصص داشتند ، دور خود گردآورده بود . این گروهها و اشخاص استفاده جو ( شامل جهاد یون و عمال وارد شده از امریکا و غرب ) همه وظیفه داشتند تا به اشاره ی مدیران خارجی شان ، با بکاربردن هر شیوه ی ممکن ، جنگ و نا امنی را شعله ور نگهداشته ، فساد را دامن بزنند و از آب خت شده ماهی های بزرگ ، هم برای خود و هم برای حامیان دلال خارجی شان بچنگ آورند. درست در نتیجه ی همین رویه ی سود جویانه و ضد ملی بود که بزرگترین مقامات دولتی بشمول برادران ، خویشاوندان و آشنایان رییس جمهور کرزی ، وزرا ، یاران و دستیاران وی ، سمارقوار همه به مولتی میلیونرها مبدل شده و در نتیجه ، دولتی غرق در فساد را از خود بمیراث گذاشتند . هرگاه واقعبینانه به مسأله بپردازیم ، اکنون نیز میراث خواران و مدیران همان دولت غرق در فساد حامد کرزی در درون دولت گویا وحدت ملی ( که بازهم امریکایی ها آنرا مهندسی و مدیریت کردند ) جذب شده و شواهد گواهی میدهد که فساد و گند یده گی درین دولت هم ، همچنان ادامه خواهد یافت . دولت کنونی که بازمانده و ثمره ی ناجور همان سیاستهای ناصواب دولتمردان امریکا برای ایجاد فاسد ترین نظام دولتیست ، متشکل از همان اشخاص و آدمهاییست که فضای تاریک و دودزده ی شرایط جنگی آنانرا در رأس قدرتهای نامشروع قرار داده است . این اشخاص و آدمهای قدرتمند که خصیصه های قومی ، مذهبی ، تنظیمی و گروهی شان بسیار نیرومندتر از ویژه گی های ملی و وطنی شان میباشد ؛ هرگز توانا یی حل مسایل مبرم ملی را نداشته و نخواهند داشت . این حقیقت را دولتمردان کنونی در نخستین ماههای کار شان به اثبات رساندند . آنان نشان دادند که با چه بیرحمی زمان را تلف نموده و همانند دولتمردان قبلی فرصتهای خوب برای تأمین امنیت ، رفاه و آبادی وطن را از دست میدهند .
آنان با چسپیدن به علاقمند یها و وابسته گیهای شخصی ، قومی و گروهی شان بیش از شش ماه انتخابات را به درازا کشانده و حدود سه ماه دیگر نتوانستند بر روی کابینه ی گویا حکومت وحدت ملی به توافق برسند . آنان با بی پروایی تمام کشوری را که در آتش جنگ میسوزد سه ماه تمام بی وزیر جنگ گذاشته و اوضاع مبهم و سردرگم را آنقدر ادامه داد ند تا بگفته ی مقامات وزارت مالیه ی کشور ، ذخایر دولتی ته کشیده و دولت توانایی پرداخت معاشات بسیاری مامورانش را از دست داد .
به باور من هرگاه اوضاع به همین منوال و در حیطه ی تنها شعارها و ” اکت ” های قشنگ سیاسی و نمایشی به پیش برود ، ما بازهم بازنده خواهیم بود . نا امنی ، فساد و سردرگمی همچنان ادامه خواهد یافت و زمان و تاریخ دولتمردان کنونی را نخواهد بخشید .
پایان ــ دسامبر 2014