فطرتی انسانی

امرالدین نیکپی در اوایل دانشگاه ، داستان‌های مذهبی بسیاری دربارهٔ طرد…

جهان صلح وصفا!

امین الله مفکر امینی                   2025-19-06 جهانـی صلح وصفـــای بشربماتم کشیـــــده جـاهــــلانیکی برسیاستهای…

سرنوشت انسان امروز در چنگال مومیایی فروشان دیروز

نویسنده: مهرالدین مشید زنده گی مدرن در آینۀ زوال تاریخی در جهان…

سیمون دوبوار،- رفاقت و عشق اگزستنسیالیستی

Beauvoir, Simone de (1908- 1986). آرام بختیاری سیمونه و سارتر،- ازدواج سفید…

کتاب زبدۀ تاریخ

رسول پویان فسانه خوان وفسون سرگذشت موسارا مگـر خـرد بکــنــد حـل ایـن…

چرا مردان از زنان قوی تر نیستند؟ پروفیسور دکتر شمس سینا بخش…

حقیقت فرا ذهنی: بنیاد برترین واقعیت

ذهنیت به مفهوم تفکر٬ و تعقل از جوهر حقیقت٬ بنیاد…

ژرفنای فاجعه در افغانستان و سناریو های فراراه ی طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید ستم طالبان و ایستادگی ملت؛ اراده مردم افغانستان…

پایداری

ثبا ت و پا یداری را نمانده  قدر و مقدارش چنان…

مهر پدر

دستت پدر ببوسم و سر هم به پای تومیخواهم آنچه…

نمونه هایی از کهنترین اشعار فارسی

تا بدانجا رسیده دانش من که بدانم همی که نادانم ( ابو…

ترامپ و بازتعریف روابط بین‌المللی؛ از تنش‌های ژئوپلیتیک تا دیپلماسی…

نویسنده: مهرالدین مشید ترامپ از دور زدن تنش های دیپلوماتیک تا…

چرا مردان از زنان قوی تر نیستند؟

پروفیسور دکتر شمس سینا بخش دوم درین جا می خوانید: -چطور میتواند یک…

پرتو عقل و خرد 

رسول پویان  جهان که در دل دانش می‏کند تابـش  به جهل تیره…

نامه‌ی سرگشاده‌ی محمدعثمان نجیب، بنیادگذار مکتب دینی-فلسفی من بیش از…

آقای ترامپ! تو نه در قامت یک سیاست‌مدار آمدی، نه به…

افغانستان، میان دو لبه تیغ؛ تحول نرم یا سقوط ساختاری

نویسنده: مهرالدین مشید نجات افغانستان در گرو راهی؛ میان تحول نرم…

دولت: کاملِ ناتمام...!

دولت یا خدمات عامه و زمانیکه توسط میثاق مردمی همانا…

فرق بین شادی و لذت

 محمدنعیم «کاکر خیلی ها فکر می‌کنند که شادی و لذت یکی…

شلینگ و هگل،- دعوای 2 فیلسوف دولتی

Schellig, F.W (1775- 1854 آرام بختیاری فلسفه شلینگ،- مفاهیم ناروشن، تعاریف ناتمام. شلینگ…

عید قربان

ای وطندار عید قربان شد قربانت شوم صدقه‌ی حال خراب و…

«
»

قطار ترامپ سرعت گرفت/ مستقل‌ها به جمهوریخواهان نزدیک میشوند

نظرسنجی اخیر CNN‌ به عنوان یکی از معتبرترین نظرسنجی‌های انتخاباتی آمریکا، حاکی از آن است که دانلد ترامپ در محورهای مختلف موفق به پیشی گرفتن از هیلاری کلینتون شده است.
 اکنون، یک هفته است که ترامپ از کلینتون پیشی گرفته و با قدرت می‌تازد؛ درست قریب به 10 روز پیش بود که خانم «کلیان کانوی» – مدیر ستاد ترامپ – به هواداران نامزد جمهوریخواهان قول داد که طی دو هفته آینده همگان شاهد درخشش ترامپ و ستاد وی خواهند بود. ظاهرا، قول کانوی اجابت شده و پیروزی و تفوق ترامپ بر کلینتون در آخرین نظرسنجی صورت گرفته، خبر از جهش و فاصله میلیاردر نیویورکی می‌دهد. باید صبر کرد  و دید که آیا این روند موفقیت به هفته‌های دیگر نیز می‌انجامد یا نه.

قطار ترامپ سرعت گرفته است

در نظرسنجی مشترک بعمل‌آمده توسط CNN و ORC که در میان 1001 نفر با درصد خطای 3.5 برگزار شده، دانلد ترامپ توانست با جذب مجموعا 45 درصد آرا، در مقابل هیلاری کلینتون با 43 درصد آراء پیروز شد. «گری جانسون» نامزد حزب لیبرال موفق به کسب 7 درصد آرا شد و «جیل استاین» نامزد حزب سبز هم 4 درصد آرا را بدست آورد.
رقابت سخت بین کلینتون و ترامپ پس از گردهمایی ملی دو طرف، آغاز شد و سخنرانی هیلاری در کنار نمایش خانواده «خان» که به شدت به ترامپ ضربه زد، موجب گردید تا او در ماه آگوست در نظرسنجی‌ها حتی تا 9 درصد اختلاف جلو برود و سرمستانه احساس قدرت کند. یکی دیگر از پاشنه‌های آشیل ترامپ که کلینتون و ستادش به استادی از آن بهره بردند، پررنگ کردن موضوع ارتباط ترامپ با روسیه و بالاخص از طریق «پل مانافورت» رییس پیشین ستاد وی بود. این امر، لطمه بسیاری به ترامپ وارد ساخت و موجب تنزل جایگاه وی در نظرسنجی‌ها شد اما با اقدام هوشمندانه جهت عزل مانافورت و جایگزینی دو مهره به‌واقع آبدیده به نام «کلیان کانوی» و «استفن بنون» این جایگاه که با توجه به روحیه مردم آمریکا قابل بازگشت است، به سرعت تغییر یافت. ماه آگوست را به جرات می‌توان بدترین ماه انتخاباتی برای ترامپ دانست. چرا که در عین حملات رسانه‌ای و تنزل در نظرسنجی‌ها، چند تن از چهره‌های شاخص حزب جمهوری‌خواه هم حمایت خود از کلینتون را اعلام نمودند. به هر جهت، آن روزها گذشت و اکنون در آخرین نظرسنجی CNN‌ شاهد برتری ترامپ هستیم گرچه هنوز 59 درصد شرکت‌کنندگان معتقد به پیروزی نهایی کلینتون در انتخابات سراسری و 34 درصد معتقد به پیروزی ترامپ هستند.

در نظرسنجی مذکور، نامزد حزب سوم که گری جانسون است، موفق به دریافت 15 درصد رای لازم جهت مجاز شدن به حضور در مناظره نشده است. مناظرات قطعا پرحاشیه‌ای که تا کمتر از سه هفته دیگر آغاز می‌شوند. اما چیزی که بسیار خودنمایی می‌کند میزان تفاوت بین هواداران دو رقیب اصلی از حیث سن، تحصیلات، نژاد، جنسیت، و تعلق حزبی است. 92 درصد از رای‌دهندگان دموکرات‌ از هیلاری و 90 درصد از رای‌دهندگان جمهوریخواه از ترامپ حمایت می‌کنند. یک مزیت برای ترامپ این است که وی توجه مستقل‌ها را بیشتر از کلینتون به خود دارد.  جدول زیر، نشان‌دهنده تمامی جزییات مربوط به نظرسنجی معتبر روز گذشته است:

دانلد ترامپ هیلاری کلینتون
رتبه اول دوم
آرای کسب شده به درصد 45 43
مستقل‌ها 49 درصد 29 درصد
زنان متاهل 38 درصد 53 درصد
زنان مجرد 73 درصد
مردان متاهل 54 درصد 32 درصد
مردان مجرد
افراد زیر 45 سال 29 درصد 54 درصد
افراد بالای 45 سال 54 درصد 39 درصد
سفیدپوستان 55 درصد 34 درصد
رنگین‌پوستان 18 درصد 71 درصد
سفید‌پوستان با سواد 36 درصد 49 درصد
سفیدپوستان کم سواد یا بی‌سواد 68 درصد 24 درصد

نکته اینجاست که هواداران گری جانسون –نامزد حزب لیبرال- از میان گروه‌هایی هستند که خود را یا لیبرال و یا از مستقل‌ها می‌دانند. در هر دو صورت، فرقی نمی‌کند. چرا که آنها تیشه به ریشه هیلاری کلینتون می‌زنند و عملا رای آنها به نفع ترامپ محسوب می‌گردد. تحلیل اخیر منتشر شده توسط CNN نشان می‌دهد که تنزل در انظار عمومی، هیلاری کلینتون دارای شیب زیادی بوده است.
هیلاری کلینتون که به دروغ‌پردازی و عدم شفافیت با رسانه‌ها و مردم مشهور است، وقتی دیروز از وی سوال شد که نظرش در مورد نظرسنجی مذکور چیست، اظهار داشت: «برای من، نظرسنجی‌ها اصلا اهمیتی ندارد. وقتی در یک نظرسنجی پیروز می‌شوم –کما اینکه در بسیاری از آنها پیروز شدم- برایم اهمیتی ندارد. وقتی هم که در یک نظرسنجی شکست می‌خورم، اصلا برایم مهم نیست چون اعتقادی به نظرسنجی ندارم.

نکته قابل توجه این است که میزان مشارکت مردم در انتخابات، نسبت به سال گذشته کاهش یافته و در واقع این میزان مشارکت با یک شیب تنزلی مشهود، بطور سالیانه و در هر دوره رو به کاهش است. میران مشارکت در این سال 46 درصد است که نسبت به مقدار 57 درصد سال 2012، 60 درصد سال 2008، و 64 درصد سال 2004 کمتر است. هم‌اکنون، 55 درصد از هواداران، در این نظرسنجی اعلام کرده‌اند که گرچه در انتخابات شرکت می‌کنند، اما شور و شوقی نسبت به آن ندارند. این در حالی است که 56 درصد از هواداران ترامپ اعلام کرده‌اند که برای حضور در انتخابات سرشار از شور و شوق هستند. از طرف دیگر، میزان حمایت رای‌دهندگان ثبت‌نام‌کرده از ترامپ، از 37 درصد به 41 درصد افزایش یافته است. جدول زیر، نشان‌دهنده میزان امید و باور مردم شرکت‌کنندگان در نظرسنجی نسبت به 4 محور اصلی مورد بحث در سیاست‌های کلان دو نامزد انتخاباتی است.

کاندیدا اقتصاد مبارزه با تروریسم سیاست خارجی مهاجرت
دانلد ترامپ 56 درصد 51 درصد 56 درصد 47 درصد
هیلاری کلینتون 41 درصد 45 درصد 40 درصد 49 درصد

همانطور که مشخص است، میزان امید و باور مردم به اینکه ترامپ در اقتصاد و مبارزه با تروریسم موفق‌تر از هیلاری عمل خواهد کرد، مشهود است. در زمینه سیاست خارجی هم عملا باور بر این است که هیلاری بسیار قوی‌تر عمل می‌کند و قاعدتا این به شناخت مردم آمریکا از کلینتون و سبقه دیرینه فعالیت وی در سیاست و بالاخص به عنوان وزیر خارجه برمی‌گردد. اما در بحث مهاجرت، آرا تقریبا با هم برابر است. بطور کل، با توجه به آمار درج‌شده در جدول، می‌توان اینگونه استنتاج کرد که در حال حاضر، دانلد ترامپ دست بالا را در انظار عمومی دارد.
اما باید توجه داشت که به رغم حضور اخیر ترامپ در چند شبکه تلویزیونی و ادعای اینکه زندگی بهتری برای اقلیت‌های نژادی و بومی ایجاد می‌کند، هنوز 58 درصد از آنها بر این باورند که کلینتون شرایط زندگی بهتر برای آنها ایجاد می‌نماید و فقط 36 درصد به ترامپ باور دارند. همچنین در مجموع غیرسفیدپوستان، 86 درصد به کلینتون و 12 درصد به ترامپ معتقدند.

در زمینه صداقت، 50 درصد از مردم به ترامپ و فقط 35 درصد کلینتون باور دارند. بطور کل، وضعیت ترامپ در دریافت حمایت از هوادارانش در این زمینه بهتر است. 94 درصد از حامیان وی به صداقتش ایمان دارند و این در حالی است که فقط 70 درصد از حامیان کلینتون به صداقت او باور دارند. 11 درصد هم ترامپ را صادق‌تر می‌دانند.
همچنین، 56 درصد معتقدند که کلینتون صبر و فراست کافی برای ریاست جمهوری را داراست و 36 درصد به ترامپ معتقدند. در زمینه توانایی فرماندهی کردن کل قوا هم، 50 درصد به کلینتون اعتقاد دارند و 45 درصد به ترامپ.

منابع:
http://edition.cnn.com/2016/09/06/_politics-zone-injection/trump-vs-clinton-presidential-polls-election-2016/index.html

https://www.theguardian.com/us-news/live/2016/sep/06/donald-trump-hillary-clinton-us-election-campaign-polls-live