ظلم ظالم

رسول پویان جهان به لاف وپـوف ظلم برنمی گردد اســـیـر ظالـــم و…

روز جهانی زن در میانۀ بحران و عقبگرد تاریخی

اعلامیۀ سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان به پیشواز هشتم مارچ، روز…

نه به جنگ، نه به استبداد؛ راه ما رهایی اجتماعی…

اعلامیه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان در مورد جنگ امریکا-اسرائیل با…

زردشت نیچه؛ پیشگویی تراژدی ایرانی؟

Friedrich Nietzsche (1844-1900) آرام بختیاری تراژدی ایران، یا شیعه ایرانی، از زبان…

جنگ با ایران؛ معادله برنده و بازنده در ترازوی ژئوپلیتیک

نویسنده: مهرالدین مشید تهران خشمگین در نبرد برای بقا این نوشته با…

کوتاه خاطره هایی از مسکو

(کمیته سرتاسری سازمان دموکراتیک جوانان افغانستان، فستیوال جهانی جوانان و…

اعلامیه در محکومیت جنگ ارتجاعی میان پاکستان و افغانستان

سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان جنگ و صف‌آرایی نظامی میان قدرت…

بوی ریا 

برسد کاش به تو یار چو پیغام کنم  وصفی از لعل…

               کاروان وحدت 

بر خیز تا هم آ ییم ، با  کاروان وحدت  جا…

دوست دارم این وطن را !

امروز زمان آن فرارسیده است که مردم افغانستان یک‌صدا بگویند…

زبرځواکونه څنګه په نورو هېوادونو خپل نفوذ ساتي؟

ليکنه: حميدالله بسيا په ساده ډول زبرځواک  يا سوپر پاور  Superpower…

افغانستان در مدار واگرایی؛ تراژیدی‌های اجتماعی، سیاسی و رسانه‌ای

نویسنده: مهرالدین مشید با ادعا های فراتر از « پنج چاریک»…

آیا طالبان دروغ می گویند یا وزارت خارجه ی روسیه؟ …

  نوشته ی : اسماعیل فروغی       بتاریخ بیست و سوم…

د سعوديانو او تر دوی بر لاسونه هم بيا د…

عبدالصمد ازهر                 …

چهل و یکمین سالگرد وفات مولانا داکتر استاد محمد سعید…

روز پنجشنبه مورخ « هفت حوت سال ۱۴۰۴ هجری شمسی…

محکومیت تجاوز نظامی پاکستان بر افغانستان

اعلامیه و فراخوان انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان بنام خداوند حق و…

وزیر دفاع پاکستان؛ از ناگفته های ساختاری تا راهبرد های…

نویسنده: مهرالدین مشید سیاست ابهام استراتژیک پاکستان؛ ازاعتراف‌های تاکتیکی تا ناگفته‌های…

بمناسبت روز های جهانی عدالت اجتماعی و زبان مادری

بنام خداوند حق و عدالت هموطنان گرامی، ۲۰ و ۲۱ فبروری روز…

مارکوس تولیوس سیسرو

هغه د لرغوني روم فیلسوف، سیاستوال، وکیل، ویناوال، شاعر او…

مبانی نظری عدالت اجتماعی

نور محمد غفوری بررسی نظریه‌ها و رویکردهای معاصر چکیدهعدالت اجتماعی از بنیادی‌ترین…

«
»

فوربس: آمریکا به اوکراین خیانت کرد

نشریه آمریکایی با اشاره به خیانت واشنگتن به اوکراین در زمینه حمایت تسلیحاتی، به کی‌یف توصیه کرد در تامین گلوله‌های توپ که نقشی کلیدی در میدان نبرد دارند، روی کمک پنتاگون حساب باز نکند.

فوربس: آمریکا به اوکراین خیانت کرد

رسانه آمریکایی در گزارشی به خیانت واشنگتن به اوکراین در جنگ با روسیه پرداخته و نوشته است: هنگامی که بودجه آمریکا برای اوکراین در دسامبر سال گذشته به پایان رسید و جمهوری‌خواهان حامی روسیه در کنگره آمریکا بودجه پیشنهادی «جو بایدن» رئیس‌جمهور این کشور را تصویب نکردند، توپخانه‌های اوکراین نخستین بخشی از نیروهای مسلح بودند که از این خیانت آسیب دیدند؛ چراکه آمریکا یکی از اهداکنندگان اصلی توپ‌های هویتزر و راکت‌اندازها بود و واشنگتن تامین بخظ اعظم مهمات این تسلیحات را برعهده داشت.

به گزارش فوربس، در اوایل جنگ به لطف کمک‌های واشنگتن، اوکراین در حملات توپخانه‌ای نسبت به روسیه قوی‌تر ظاهر شده بود اما حالا نیروهای روس روزانه ۱۰ هزار گلوله توپ شلیک می‌کنند، درحالی‌که گلوله‌های توپ شلیک‌شده از اوکراین یک‌پنجم این میزان است.

در نتیجه بن‌بستی که میان کنگره آمریکا و کاخ سفید بر سر تصویب بودجه حمایتی اوکراین ایجاد شده، نیروهای روسیه توانسته‌اند قدرتمندترین توپ‌های خود را در میدان نبرد مستقر کرده و مواضع ارتش اوکراین را در شهرهای خط مقدم هدف قرار دهند.

به گزارش این نشریه آمریکایی، این در حالی است که وقتی کمک‌های آمریکا برقرار بود، نیروهای روسیه خطر تجمیع این تعداد از سامانه‌های توپخانه‌ای را در میدان نبرد نمی‌پذیرفتند؛ زیرا ممکن بود این سامانه‌ها هدف توپخانه‌های اوکراینی قرار گیرند. اما حالا که اوکراین با کمبود گلوله‌های توپ مواجه است، نیروهای این کشور گلوله‌های باقی‌مانده را برای حیاتی‌ترین شرایط ذخیره کرده‌اند؛ از جمله هنگامی که روس‌ها سعی در نفوذ به خطوط دفاعی اوکراین دارند.

این باعث شده روس‌ها مناطق شهری اوکراین را آن‌قدر تخریب کنند که نیروهای اوکراینی دیگر جایی برای پنهان‌شدن نداشته باشند. در این صورت، دفاع از این مناطق عملاً برای اوکراینی‌ها غیرممکن می‌شود و این تکنیکی است که روس‌ها در تصرف شهر مارینکا در شرق اوکراین به کار گرفته و اوکراینی‌ها را وادار به عقب‌نشینی کردند.

بر اساس گزارش فوربس، اوکراین سعی دارد با استفاده از پهپادهایی که قابلیت «دید اول‌شخص» دارند، سامانه‌های توپخانه‌ای روسیه را فلج کند. این در حالی است که برد عملیاتی این پهپادها کمتر از ۴ کیلومتر است؛ اما روس‌ها توپخانه‌های خود را در فاصله ۱۵ تا ۲۴ کیلومتری خطوط مقدم مستقر می‌کنند.

این نشریه آمریکایی در انتهای گزارش خود به کی‌یف توصیه کرده که راهی برای تامین گلوله‌های توپخانه پیدا کند، اما برای تحقق این هدف روی کمک آمریکا حساب نکند.

اوکراین که نتوانست در ضدحمله پر سروصدای خود دستاورد چندانی داشته باشد حالا به دنبال احیای جریان حمایت‌های نظامی غرب است؛ کمک‌هایی که به اذعان مقامات اوکراینی ادامه جنگ بدون آن‌ها برای کی‌یف ناممکن خواهد بود. آمریکا بزرگ‌ترین تأمین‌کننده تسلیحاتی اوکراین است؛ اما کاخ سفید و کنگره ایالات متحده تا امروز برای تصویب بودجه حمایتی جدید اوکراین به توافق نرسیده‌اند.

جمهوری‌خواهان کنگره آمریکا علاوه بر یادآوری این نکته که مسائل داخلی آمریکا در اولویت قرار دارند، می‌گویند که کاخ سفید باید یک استراتژی ملموس و شفاف ارائه دهد که ارسال بودجه مضاعف به اوکراین را توجیه کند؛ راهبردی که مشخصاً نشان دهد تخصیص بودجه مضاعف به کی‌یف می‌تواند به پیروزی اوکراین در جنگ با روسیه ختم شود.