افغانستان در سایۀ رقابت‌های ژئوپولیتیکی جهانی ناشی از جنگ اسرائیل…

مقدمه تنش‌های دراز ‌مدت میان ایالات متحده آمریکا، اسرائیل و جمهوری…

فیلسوف آس و پاس،- مدافع مالکیت خصوصی!

max stirner (1806-1856) آرام بختیاری ماکس اشتیرنر، آغاز آنارشیسم فردگرایانه. ماکس اشتیرنر(1856-1806.م) آلمانی،…

افغانستان- آموزشگاهی خونین برای ایران و همسایگان 

سلیمان کبیر نوری در این مقاله می‌خوانید: چکیده نئولیبرالیسم و استعمار؛ تجربه‌ای عینی افغانستان؛…

جنگ های جیوپولیتیک جدید و افغانستان تحت حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید از بازگشت تروریسم تا تقابل قدرت های بزرگ در…

سید جمال الدین افغان

 فیلسوف ،دانشمند بنیانگذار نهضت فکری وجنبش آزادی  خواهی افغانستان ،اساسگذار  اتحاد اسلامی ومبارز…

  به آرمان وطن

بیا برویم کشور تا بان را بسا زیم  خا نه ی…

نوستالوژی و جاذبه های فکری و اعتقادی 

نویسنده: مهرالدین مشید نوستالوژی و گذشته گرایی های فکری و اعتقادی زمانیکه…

تاریخ‌گرایی و ارزش هنری رمان‌های میخائیل شولوخوف

ترجمه. رحیم کاکایی به مناسبت 120 سالگی میخائیل شولوخوف ای. کووالسکی (درباره مسئله…

نامه‌ی سرگشاده از سوی یک مهاجر، به صدراعظم آلمان!

آمریکا به سیم آخر زد. حمله‌ی آمریکا بر ایران، دردسر…

تنش میان ایران و اسراییل و پس لرزه های بحران…

نویسنده: مهرالدین مشید وارد شدن امریکا در جنگ و به صدا…

عزّ و شرف وطن 

در خانـه قـوی باش که چوراچور است  دزدان به کمین فانوس…

فطرتی انسانی

امرالدین نیکپی در اوایل دانشگاه ، داستان‌های مذهبی بسیاری دربارهٔ طرد…

جهان صلح وصفا!

امین الله مفکر امینی                   2025-19-06 جهانـی صلح وصفـــای بشربماتم کشیـــــده جـاهــــلانیکی برسیاستهای…

سرنوشت انسان امروز در چنگال مومیایی فروشان دیروز

نویسنده: مهرالدین مشید زنده گی مدرن در آینۀ زوال تاریخی در جهان…

سیمون دوبوار،- رفاقت و عشق اگزستنسیالیستی

Beauvoir, Simone de (1908- 1986). آرام بختیاری سیمونه و سارتر،- ازدواج سفید…

کتاب زبدۀ تاریخ

رسول پویان فسانه خوان وفسون سرگذشت موسارا مگـر خـرد بکــنــد حـل ایـن…

چرا مردان از زنان قوی تر نیستند؟ پروفیسور دکتر شمس سینا بخش…

حقیقت فرا ذهنی: بنیاد برترین واقعیت

ذهنیت به مفهوم تفکر٬ و تعقل از جوهر حقیقت٬ بنیاد…

ژرفنای فاجعه در افغانستان و سناریو های فراراه ی طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید ستم طالبان و ایستادگی ملت؛ اراده مردم افغانستان…

پایداری

ثبا ت و پا یداری را نمانده  قدر و مقدارش چنان…

«
»

فراخوان آگاهان و روشنفکران افغان در خارج از کشور

قرار است با امضاء قرار داد میان دولت افغانستان و عربستان سعودی، یک مرکز بزرگ گویا آموزش عالی دینی در کابل اعمار گردد.
بدین مناسبت گفته شده است که حکومت وحدت ملی، چک سفیدی از سوی سعودی دریافت کرده است. به نظر میرسد این نخستین قرار داد حکومت بر آمده از سازش و توافق، پاسخی به حمایت های بیدریغ عربستان سعودی از حکومت وحدت ملی است.
امضاء این قرار داد و به دنبال آن، آغاز کار ساختن این مرکز در محافل مختلف افغانستان، واکنش هایی را بر انگیخته است. یکی از ملوس ترین و بارز ترین پیامد های خطرناک و زیانبار این قرار داد، ترویج و شایعه ای درک افراطی از دین مقدس اسلام در خط وهابیت پنداشته میشود. با فعال شدن این مرکز بدون تردید تلاش های گسترده صورت خواهد گرفت تا دید مردم متدین کشور از دین که بر مبنای مسامحه، میانه روی و اعتدال اسلامی استوار است، در جهت افراطگرایی و خصومت ورزی با پیروان مذاهب دیگر به ویژه شییعان کشور سمت و سو داده شود.
این روند سبب تفرقه افگنی در میان مردمان با هم برادر کشور ما خواهد شد. افغانستان که این یک چهاردهه است در آتش جنگ های تباه کننده و خان و مان بر انداز میسوزد و هنوز که هنوز است راه حلی برای بیرون رفتن ازین بحران ویرانگر نیافته است. این بار با برنامه جهنمی تازه ای روبرو شده است که تداوم جنگ و خشونت، افراطگرایی و تعصب، تنش و انقطاب پایان ناپذیر را در جامعه نهادینه میسازد.
از همین حالا تلاش ها برای ارائه تصویر وارونه از کشور و مردم مظلوم ما در انظار جهانیان آغاز شده است و تصادفی نیست که وزیر داخله پاکستان با پرُ رویی و بیشرمی، افغانستان را کانون بنیاد گرایی و افراطیت و کشورش را قربانی آن وانمود میسازد، در حالیکه اسامه بن لادن رهبر شبکه القاعده در چند کیلومتر اسلام آباد مرکز پاکستان و در شهر هیبت آباد با فامیلش زنده گی مینمود.
بنابرین نیاز شکل گیری یک حرکت بزرگ مردمی مشتمل بر روشنفکران، علمای دینی، بزرگان، محاسن سفیدان، جوانان، زنان، نهاد های جامعه مدنی، احزاب سیاسی دیموکرات و ترقیخواه در برابر این برنامه خطرناک وتباه کننده، درین برهه تاریخی قد بر می افرازد.
هرگونه کم بها دادن به ایجاد یک چنین جبهه مبارزات و عبور بی سر وصدای از کنار ایجاد مرکز شایعه تفرقه افگنی زیر نام تعلیمات اسلامی در کشور را تاریخ هیچ گاهی بر ما نخواهد بخشید.
بدینوسیله از همه آنانیکه دغدغه برگردانی صلح و صفا، اخوت و برادری و تامین ثبات پایدار در کشور را فرا میخوانند دعوت میشود تا برای شکل گیری یک نهاد بزرگ مردمی در جهت افشاء مقاصد پنهانی ایجاد این مرکز و جلوگیری از سقوط کشور در دام فریب و تذویر سردمداران وهابیت بسیط شوند و در برابر آن یک کار زار بزرگ مردمی و ملی را راه بیاندازند.
به امید موفقیت