اقرار 

نوشته نذير ظفرپير  شدم   مرد  جوان  نيستملايق      الطاف …

نورم‌ها و ارزش‌های اجتماعی

 این مقاله نخستین‌بار در اوایل ماه می سال ۲۰۱۷ میلادی، در رسانه‌های…

محبتگاه عشق

رسول پویان زلف چین چین دام صید وتیغ ابرو قاتل است در…

افغانستان و «حاشیه نشینی ژئوپلیتیکی» در نظام بین الملل

نویسنده: مهرالدین مشید از اسیب پذیری ژئوپلیتیک تا نبود مشروعیت؛ «پاشنۀ…

در برابر جنایات ضد انسانی حلقه انسانیت ستیز طالبانیزم باید…

بصیر دهزاد  در هفته های اخیر افغانستان شاهد تشدید ارتکاب یک سلسله جرایم و…

از شمس النهار  و تجدد 

تا : نشريه «شريعت  » و تعصب کور ملا کراسی طالبانی  مصداق حال ما کلام شاعر…

 کاسیرر؛ فلسفه یعنی تئوری شناخت

آرام بختیاری تئوری شناخت جناب کاسیرر؛ متافیزیکی و لیبرالی است.   ارنست کاسیرر(1945-1874.م)،…

هجرت و تمدن؛ از زایش تمدن‌ها تا زایش بحران‌ ها

نویسنده: مهرالدین مشید روایت دوگانه هجرت؛ دیروز امید، امروز اضطراب هجرت به‌عنوان…

طالبان؛ اسطوره شکست ناپذیر با پاشنه اشیل

نویسنده: مهرالدین مشید توهم اقتدار پایدار؛ از فروپاشی امپراتوری‌ها تا شکست طالبان ظهور…

قربانی یاری شو!

امین الله مفکر امینی    2026-02-05! قربانی یاری شو که قربانــــت شـــــــــود     بوقتی سختی…

سلطنت مطلقه ؛ آنارشی جنگل گرگ ها

Hobbes , Thomas (1588-1679) آرام بختیاری هابس؛ فیلسوف سیاسی سلطنت مطلقه.  توماس هابس(1679-1588.م)،…

پایان یا بازتولید قدرت؛ طالبان در آستانه یک چرخش سرنوشت‌…

نویسنده: مهرالدین مشید حاکمیت طالبان و سناریو های آینده؛ تغییر از…

تکنولوژی یا تخیل؟ هارپ در میان واقعیت و توطئه 

از یوتیوب تا توهم خدایی: کالبدشکافی یک روایت خطرناک سلیمان کبیر…

بگذریـــد!

امین الله مفکر امینی          2026-27-04! بـگذرید زحرف وسخن های ممــلو ا زریـــــــــا نـــــدارد…

شب سیاه

رسول پویان شب سیاهی گریخته ماهی، شکـسته چنگی گـرفته نایی سحـر نیامد…

همدیگر ناپذیری

نفاق ، همدیگر ناپذیری ، بلند پروازی ، امتیاز طلبی…

مدافعان خط دیورند؛ واقع گرایان ژیوپلیتیک یا متهمان به همسویی…

نویسنده: مهرالدین مشید موافقان دیورند؛ بازیگران واقع گرا در برابر ستون…

‬‬نه به جنگ و نابرابری، آری به همبسته‌گی جهانی کارگران‬‬‬‬

 ‬‬‬‬اعلامیۀ سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان به‌مناسبت اول ماه می، روز…

توهم برتری و بازی قدرت

«جستاری در خودبزرگ‌ بینی و بازی‌های پنهان برتری» تهیه و تدوین…

بالیستیک چی‌ست؟

چرا این واژه‌ی صفت را به جای نام اصلی کار…

«
»

عنوانی پارلمان و دولت جمهوری فدرال آلمان

تقاضای جرگه افغان های مقیم شهر هامبورگ آلمان

مؤرخ  5  نومبر 2015

 

خانم ها و آقایان محترم !

 

طوریکه میدانید ، چندی قبل دوستی میان خلق های آلمان و افغانستان و دولتین دو طرف به صد سالگی خود رسید و از مناسبات دوستانه و دپلوماتیک میان افغانستان و آلمان طی مراسم باشکوهی خاصی در افغانستان و آلمان تجلیل بعمل آمد .

دوستی میان مردم افغانستان و آلمان حتی در دوران دو جنگ جهانی خدشه دار نشده و مانند گذشته ادامه یافت ، کشور آلمان طی سالیان متمادی در روز های دشوار در کنار ما قرار گرفته و از کمک های خود در عرصه های مختلف اقتصادی ، سیاسی و اجتماعی دریغ نورزیده که همه افغانان سپاسگزار اند .

با در نظر داشت روابط و مناسبات حسنه طولانی که هردو کشور باهم دارند ، اخیرن بعد از سرازیر شدن تعدادی زیادی مهاجران به آلمان ( با در نظر داشت حس بشر دوستی صدراعظم آلمان خانم انگلا مرکل ) تعدادی از افغان ها نیز وارد اروپا و از آنجمله وارد کشور آلمان گردیدند .

تا جایکه شنیده میشود ، مقامات دولتی آلمان بخصوص وزارت داخله در سد د برنامه ریزی اخراج افغان ها به کشور شان هستند .

شما میدانید که افغانستان طی چهار دهه در شعله های جنگ می سوزد ، نصف این کشور به ویرانه تبدیل شد ، ملیون ها کشته ، معلول و معیوب به جا گذاشت و بیشتر از پنج ملیون افغان به کشور های مختلف جهان آواره گردیدند و با تأسف که این سلسله ادامه دارد. یک واقعیت تلخ این است که متاسفانه با حضور فعال نظامی و سیاسی چهارده ساله جامعه جهانی و ناتو هنوز هم صلح و ثبات در افغانستان تأمین نگردیده است.

در حالیکه مشکلات حکومت و مردم مهمان نواز آلمان در قبال پناهنده گان را کاملن درک می کنیم ، در شرایطی موجود که یک دولت مرکزی واحد مقتدر ملی و کارا در افغانستان وجود ندارد ، جنگ با شدت فوق العاده آن ادامه دارد ، بنیاد گرایی مذهبی ، طالبان ، القاعده و داعش در افغانستان حضور فعال دارند و این جنگ نیابتی از جانب نظامیگران پاکستان تمویل ، تجهیز و سوق و اداره میشود ارسال جبری پناهنده گان به افغانستان یک اقدام درست ، معقول و سنجیده نخواهد بود بر عکس از مقامات تصمیم گیرنده آلمان تقاضا می نمایم تا مهاجران تازه وارد و به خصوص نسل جوان آن به تعلیم و تحصیل تشویق و حمایت گردند تا با همکاری دولت آلمان نیروی جوان مسلکی افغان بعد از ختم جنگ با موسسات آلمانی که در پروژه های انکشافی افغانستان تعین میشوند در اعمار و بازسازی مجدد افغانستان سهیم گردند. جنگ و بی امنیتی علت اصلی فرار افغان ها به خارج کشور است ، باور داریم که اگر جنگ در کشور ما خاتمه یابد بازگشت دوباره به وطن و شرکت در بازسازی آن افتخار هر افغان خواهد بود .

همه اتحادیه ها و نهاد های اجتماعی افغانی در شهر هامبورگ آلمان چنین تقاضا را دارند و به زودی درین رابطه گفتمان های مثمری را با آنها آغاز خواهیم کرد .

 

با عرض حرمت و احترامات فایقه