طبع غزلساز

رسول پویان دلی دارم که مسـت واژه و معـنـا و گفتار…

خالد ملا عبدالرحمن فاتحی

استاد "خالد فاتحی" (بە کُردی: خالید فاتیحی) با نام کامل…

دورنمای صلح و پایان منازعه در افغانستان

 نویسنده: مهرالدین مشید طالبان و حکومت همه شمول و دراز راه…

چند شعر کوتاه از لیلا طیبی (صحرا) 

دلتنگ که می‌شوم  حس پرواز به سرم می‌زند  افسوس! من پرنده‌ی محبوسم، زخمی‌ی میله‌ها. (۲) شبی…

مامۆی تەنها شاعر کُرد عراقی

آقای "حاجی جلال گلالی" (حاجی جلال گڵاڵی) با تخلص "آقای…

پښتون قامی( قومي) جرګې بري ته سترګې په لار

عبدالصمد ازهر                 …

اختلال شخصیت در عرفان

دکتر بیژن باران عرفان اوج خودشیفتگی در ردای نزدیکی به…

نقد رادیکال چپ به نیچه و آثارش

Nietzsche, friedrich (1844-1900) آرام بختیاری نیچه، زاده کلیسا، زرتشت توهمی، سخنگوی اشرافیت. فریدریش…

کــارمل بود یک جوهرِناب!

امین الله مفکر امینی      2024-09-10! بیاد جوانی ام صفـــــحه برداشتم از زنده…

چند شعر کوتاه از رها فلاحی

زیر باران قدم می‌زنم، درختان در گوشی می‌گویند:      -- هوا…

جنگ های بیهوده ایکه زیر نام دین چندین نسل را…

نویسنده : مهرالدین مشید جنگ هاییکه رزم آوران رهایی بخش را…

نشست فارمت مسکو؛ از دید ابزاری طالبان تا نگاه خوش…

عبدالناصر نورزاد   روز جمعه، فارمت مسکو با اشتراک ده کشور  آغاز…

انسانیت را فرض دانیم !

امین الله مفکر امینی       2024-01-10 بـدنیــــــــایی مجــاز نبینــــــی جزدرد وغم وافسـرده گـــی که…

هفتم اکتوبر روز تجاوز عریان آمریکا و ناتو

که ملت افغان را ۲۰ سال بخاک و خون نشاند نباید…

ابونصر محمد بن محمد فارابی کی بود؟

انجنیر حبیب فتاح ابونصر محمد بن محمد فارابی، مشهور به «فارابی»…

بکر علی

زنده‌یاد "بکر علی" (به کُردی: به‌کر عه‌لی) شاعر کُرد شهید،…

افزایش خطر تروریسم از افغانستان و رویکرد های رقابت محور…

نویسنده : مهرالدین مشید نجات افغانستان در گرو فرصت ها و…

دلگیر

دلم آنقدر.    از   دنيا   گرفتهتو گويي كس گلويم را…

وفاق ملی و همگرایی ملی

افغانستان برامده از جنگ های ۴۳ ساله اعم از تجاوز…

ابوالقاسم لاهوتی

ابوالقاسم لاهوتی

«
»

عبدالباری عطوان: فرهنگ مقاومت قطعاً و بزودی به کرانه باختری می‌رسد

«اسرائیل و متحدان عربش در بدترین ایام خود هستند»

تحلیلگر مشهور دنیای عرب در مقاله‌ای خواستار قاطعیت بیشتر هیأت فلسطینی در مذاکرات آتش‌بس شد و افزود که مقاومت معادلات ارتش اسرائیل را به هم ریخته و این اقدامات بزودی کرانه باختری را هم درگیر خواهد کرد و چیزی تا پشیمانی اعراب نمانده است.

«عبدالباری عطوان» تحلیلگر مشهور جهان عرب در یادداشت روزانه خود در روزنامه «رای‌الیوم» (چاپ لندن) روند مذاکرات کنونی آتش‎بس نوار غزه در قاهره را نقد کرد.

عطوان بر تسری فرهنگ مقاومت به کرانه باختری تاکید و در این یادداشت نوشت: درک نمی‌کنیم چرا هیئت فلسطینی تا این لحظه در قاهره مانده و در حالیکه هنوز با درخواست مقاومت در پایان محاصره غزه موافقت نشده به مذاکرات ادامه میدهد. این گروه باید مانند شجاعتی که در میدان به خرج داد در مذاکرات رفتار کند و به میانجی مصری و اسرائیلی‌ها هشدار دهد. اگر درخواستهای ما را در عرض 2 یا 3 روز عملی نکنید به ادامه جنگ و حرف تونلها باز میگردیم، آنچه گروه فلسطینی از پایان محاصره غزه، آزادی صیادی، گذرگاه دریایی و آزادی اسرا می‌خواهد حقوق مشروعش است و پرونده هسته‌ای نیست.

مذاکرات قبلی مانند اینبار نبود؛ در طی 2 یا 3 روز و به صورت تلفنی تمام می‌شد و چند هفته‌ای و با حضور چندباره هیئتها در قاهره نبود همانگونه که در سالهای 2006، 2008 و 2012 شاهد آن بودیم.

هیئت فلسطینی پس از پایان آتش‌بس موقت اعلام کرد که آتش‌بس موقت فعلی که فردا (چهارشنبه) به پایان می‌رسد موافقت کرده‌اند و در اثر فشارهای قاهره و تعارف با آن، مصر را پس از آتش‌بس موقت قبلی ترک نکردند و این حرکت به نظر ما غیر مقبول بلکه ناپسند است، چرا هیئت فلسطینی باید با سرویس اطلاعات مصر که ناظر مذاکرات است تعارف کند در حالیکه او همان عاملی است که در محاصره غزه و بستن گذرگاه رفح شریک شده و مردانش از شکنجه فلسطینیان در فرودگاهها و معابر لذت میبرند.

با کمال تاسف باید بگوییم که مصر در جبهه «اسرائیل» ایستاده است و تمام حکومتهای [اصطلاحا] معتدل عربی دیگر پشت سر آن ایستاده‌اند و قصد دارند گروههای مقاومت را در طی چند روز ریشه‌کن کنند واین هدفی است علیرغم تمام تلاشها  از رسیدن به آن باز مانده‌اند و مقاومت مطمئن است در نهایت او پیروز میدان است.

طبق اطلاعاتی که تا کنون به دست ما رسیده واسطه مصری تا به حال حاضر نشده با گروه حماس به صورت مستقیم دیدار کند و با آنها از طریق «عزام الاحمد» عضو ارشد تشکیلات خودگردان صحبت می‌کند اگر این موضوع حقیقت داشته باشد چرا حماس تا کنون مذاکرات را ادامه میدهد؟

سرپرستی هیئت فلطسینی باید در دست کسی مانند «رمضان عبدالله شلح» دبیرکل جهاد اسلامی بود تا مذاکرات را قبل از شروع با طرف اسرائیلی، با مصر آغاز میکرد و تا پس از توافق در مورد گذرگاه رفح و برخورد مودبانه سربازان مصری با فلسطینیان و رفع محاصره غزه از سوی مصر ، وارد مذاکره با طرف اسرائیلی شود.

کسی که بیش از یکماه زیر حمله دوام آورده و تلفات بسیاری بالایی داده و مانع از ورود ارتش اسرائیلی به داخل نوار غزه شده و به یکی از بزرگترین پیروزیهای عربی- اسلامی رسیده است، چگونه نمیتواند در مقابل فشارهای مصر دوام بیاورد؟ به خدا وقتی می‌گوییم مقاومت پیروز شده و توازن قدرت ارتش اسرائیلی را تغییر داده اغراق نمی‌کنیم، زیرا ادعای اساسی این ارتش یعنی تامین امنیت شهرک‌نشینان را به هم ریخت و میلیونها شهرک‌نشین را به پناهگاه کشاند.

یک روزنامه‌نگار معروف انگلیسی به نقل از فرمانده سابق ارتش انگلیس به من گفت: ارتش اسرائیل دیگر مانند 50 سال پیش نیست و بیشتر سربازانش روحیه جنگیدن خود را از دست داده‌اند و نسبت به بکارگیری یا حتی شناخت اسلحه‎های جدیدی که در اختیارشان گذاشته می‌شود بی‌توجهند و دوست دارند زندگی‌شان ادامه داشته باشد اما فلسطینی‌ها دقیقا برعکس هستند و جنگ غزه این را نشان داد.

فرهنگ مقاومت در نوار غزه نهادینه شده است و حتما سریعتر از آنچه تشکیلات خودگردان و یا دیگران تصور می‌کنند به کرانه باختری کشیده می‌شود و شهادت جوانان در نابلس، الخلیل و غیره نشانه آن است؛ اینکه تشکیلات از ترس اسرائیل آنها را شهید اعلام نمی‌کند تاثیری بر این روند رو به جلو نخواهد گذاشت.

اسرائیل و همپیمانان عرب آن این روزها در بدترین ایام خود به سر می‌برند و مانند قضیه سوریه، عراق و لیبی و یمن باز شکست خورده‌اند و به زودی روزی میرسد که همه از حماس و برادر آن «جهاد اسلامی» تقاضای بخشش خواهند داشت و بر روزهای اخوان‌المسلمین و یا حتی روزهای القاعده خواهند گریست.