ارزش نقد و کم‌رنگی نقدهای ادبی

یکی از بدی‌های تاریخی در جهان و کشور ما، رنگ‌باختنِ…

                یک گرفتاری با مافیا

        و یک دنیا آموزش شرعی، حقوقی، سیاسی و مدنی                               (قسمت سوم…

چند شعر کوتاه از زانا کوردستانی

گاهی اتفاقی ستاره‌ای  در دفترم چشم باز می‌کند ولی، من هنوز به آفتاب نقش…

ترور عروس خدا، توسط پدران مقدس!

Hypatia(355-415م ). ترور دختر خدا، توسط پدران مقدس! آرام بختیاری نبرد مکتب و…

مخالفان پراکنده، بازیگران متحد؛ مدیریت خلای سیاست در افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید اردوگاۀ از هم گسخته؛ فرصتی برای مانورهای منطقه…

گام بزرگ به سوی مبارزهٔ مشترک

برگزاری نشست مشترک دفتر سیاسی – اجرایی و بیروی اجرائیه…

پدر سالار

ما زنان سر زمین های جنگ  زنان جهان سوم  جهان پدر سالار وقتی…

اسدالله بلهار جلالزي

له ښاغلي (اسدالله بلهار جلالزي) سره، چې د علم او…

افغانستان، سوار بر شانه های ژیوپولیتیک پرتنش و پیچیده منطقه…

نویسنده: مهرالدین مشید روایتی از زنده گی در سایه امید یا…

میراث سکاها، هویت ایرانی و مسئله تورانیان در شاهنامه 

- دکتر بیژن باران شاهنامه، خاطره حماسی سکاهای ایران، جغرافیای اسطوره‌ای…

افغانستان نقطه مرکزی جیو پولیتیک

در سیاست قدرت های مخرب نظم و ثبات ! در بردن…

شور و حال عشق 

رسول پویان  عشق دردام سیاست مرغ بسمل می شود  پـرپـر احسـاس دل بندِ سـلاسـل می شود  تا ز چنگِ بازی ی صیاد مـرغ دل پـرید  عشوه از بهر فریب دل، مشکل…

«سازش» و «سازشکاری» یعنی چه؟

‫ رفیق نورالدین کیانوری ــ پرسش و پاسخ، شمارهٔ ۲۰، دی‌ماه ۱۳۵۹ــ…

دو کلمه؛ همچون دو پرخاش

Eklektism, Dogmatism. آرام بختیاری التقاطی و دگماتیسم؛ دو واژه یا دو سیستم…

«اسپینوزا در ترازوی مکتب من بیش از این نه‌می‌دانم: فیلسوفی،…

تذکر ضروری و تازه و بکر!در پایان هر بخش لینک…

                 یک گرفتاری با مافیا

        و یک دنیا آموزش شرعی، حقوقی، سیاسی و مدنی                          (قسمت دوم)                        چرا…

ژئوپولیتیک ساختار قدرت؛ تنوع قومی و آیندهٔ دولت‌سازی در افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان؛ از رویای فدرالیسم تا کابوس بالکانیزه شدن…

آیا محمد اشرف غني د بیا راڅرګندېدو په درشل کې…

نور محمد غفوری لنډیز د ۲۰۲۱م کال د اګست له سیاسي بدلون وروسته…

برگردان، یا همان واژه‌ی شناسای عربی ترجمه

محمدعثمان نجیب نماینده‌ی مکتب دینی-فلسفی من بیش از این نه می‌دانم از گذشته‌‌های…

چرا صدای گاندی ها در کوهستان‌های افغانستان پژواک نیافت ؟

نویسنده: مهرالدین مشید جغرافیای خشونت، سیاست قبیله‌ای و غیبت ماندلاها در…

«
»

شبح جنگ بزرگ در اروپا

Призраки большой войны

آرتیوم ایگناتیف (ARTYOM IGNATIEV)

ا. م. شیری

رئیس ام آی ۵ بریتانیا گفت، که انگلیس با تهدیدات امنیتی جدی از سوی سه کشور روسیه، چین و ایران مواجه است

اتحادیۀ اروپا و ناتو برنامه‌ای برای انتقال سریع نیروها و تجهیزات نظامی از غرب به شرقاروپا آماده می‌کنند.

ماه نوامبر با مجموعه‌ای از اعلامیه‌ها در بارۀ آیندۀ نزدیک ما نشانه‌گذاری شد. نگاه اجمالی به این بیانیه‌ها و آنچه که در اوکراین اتفاق می‌افتد، نشان می‌دهد که جهان در آستانۀ یک بحران نظامی قرار گرفته است.

همه چیز با این گفتۀ چارلز ریچارد، رئیس ستاد فرماندهی راهبردی نیروهای مسلح ایالات متحده در ۴ نوامبر آغاز شد: «درگیری اوکراین، که ما اکنون در آن به سر می‌بریم، فقط یک تمرین است. بحران بزرگ هنوز در راه است. وال استریت ژورنال به نقل از او نوشت: و ما در آیندۀ نزدیک از یک آزمون قدرت، قدرتی که زمان زیادی است آزمایش نشده، عبور خواهیم کرد.

https://www.fondsk.ru/images/myfls/2022a/ai25112201.jpg

هنگام انتشار این بیانیه، نقشۀ شدت پروازهای هوایی کشورهای ناتو به فرودگاه رزسزاوشو لهستان در نزدیکی مرز اتحادیۀ روسیه و بلاروس به صورت ذیل بود:

این پروازها فقط در یک ماه- از اول اکتبر تا اول نوامبر انجام شده است. رزسزاوشو مرکز ارسال تسلیحات، مهمات و تجهیزات نظامی غرب به اوکراین است. در ۷ نوامبر، لهستان اعلام کرد که حضور ناتو را در کشور گسترش خواهد داد. در شهر پوویدز، آشیانه‌ها، انبارها و یک پایگاه سوخت آمریکایی پدیدار می‌شود. ماریوش بلاشژاک، وزیر دفاع لهستان تصریح کرد که هم اکنون در آنجا یک تیپ هوانوردی جنگی ایالات متحدۀ آمریکا مجهز به هلیکوپترهای تهاجمی آپاچی مستقر است.

https://www.fondsk.ru/images/myfls/2022a/ai25112202.jpg

در ۱۴ نوامبر معلوم شد که آلمان در حال تهیۀ یک طرح برای جنگ با روسیه است. این مطلب را اشپیگل با اشاره به سند محرمانۀ «راهنمای عملیاتی نیروهای مسلح» که توسط ابرهارد زورن، بازرس کل نیروهای مسلح آلمان امضا شده، گزارش داد.

رسانه‌های فرانسوی در ۱۵ نوامبر گزارش دادند که «فرانسه برای آغاز یک جنگ با شدت بالا در مقیاس بزرگ تدارک می‌بیند» و در سال ۲۰۲۳، پاریس میزبان بزرگترین رزمایش نظامی از زمان پایان جنگ سرد خواهد بود. ستاد کل فرانسه می‌گوید که این تصمیم را به دلیل «تغییر وضعیت ژئواستراتژیک» و «چشم‌انداز یک درگیری بزرگ» گرفته است. به گفتۀ ژنرال ایو متایر، مسئول سازماندهی عملیات در نیروهای مسلح فرانسه، تمام امکانات ارتش بسیج خواهد شد.

در ۱۶ نوامبر، رئیس سازمان ضد جاسوسی بریتانیا- ام آی ۵- روسیه را تهدید اصلی خواند و گفت: «انگلیس با تهدیدات امنیتی جدی از سوی سه کشور روسیه، چین و ایران مواجه است که برای دستیابی به منافع خود از زور، ارعاب و حتی خشونت در خاک کشورهای خارجی استفاده می‌کنند». به گفتۀ مک کالوم، این خطر وجود دارد که مسکو، پکن و تهران بتوانند با «افزایش نیروهای خود» به یکدیگر کمک کنند.

https://www.fondsk.ru/images/myfls/2022a/ai25112203.jpg

ژاپن نیز به طور جدی در حال افزایش زرادخانۀ موشکی خود است. این را می‌توان از گزارش تقدیمی کارشناسان به فومیو کیشید، نخست وزیر مشاهده کرد.

ژنرال کارل رژشکا، رئیس ستاد کل ارتش چک، در سخنرانی در نشست فرماندهان ارتش چک، خواستار آمادگی برای جنگ با روسیه شد. ژنرال رژشکا گفت: «بسیاری از سامانه‌های تسلیحاتی که امروز اوکراین را نابود می‌کنند، به خاک ما نیز خواهند رسید». در صورت بروز درگیری بین روسیه و ناتو، نیروهای مسلح چک از همان دقایق نخست فعالانه در آن شرکت خواهند کرد.

در ماه نوامبر، مشخص شد که اتحادیۀ اروپا بمنظور افزایش «تحرک نظامی» و برای انطباق زیرساخت‌های غیرنظامی و رویه‌های قانونی جهت انتقال نیروها به شرق اروپا یک برنامه تدوین و تنظیم می‌کند. انگلستان نیز به طرح اتحادیۀ اروپا می‌پیوندد. جوزپ بورل می‌گوید که برنامۀ «تحرک نظامی» به همکاری نزدیک‌تر بین اتحادیۀ اروپا و ناتو منجر خواهد شد. به گفتۀ او، تطبیق سریع زیرساخت‌ها با حرکت سریع نیروها و تجهیزات، عمدتاً از غرب به شرق، برای اروپا بسیار مهم است. تسهیل و تسریع مراحل اخذ اسناد برای انتقال ادوات نظامی از کشوری به کشور دیگر، یک وظیفۀ جداگانه است (این کار در حال حاضر ۵ روز طول می‌کشد، که به عقیدۀ ارتش اروپا، «خیلی زیاد است»).

در متن همۀ این اظهارات، سخنان هنری کیسینجر در پایان ماه می به یادها می‌آید: «مذاکرات صلح باید ظرف دو ماه آینده آغاز شود. در غیر این صورت، اوضاع متشنج خواهد شد، تنش‌هایی بوقوع خواهد پیوست که غلبه بر آن‌ها آسان نخواهد بود. در حالت مطلوب، خط تقسیم باید بازگشت به وضعیت قبلی باشد. من معتقدم ادامۀ جنگ پس از این مرحله، آن را نه به یک جنگ برای آزادی اوکراین که توسط ناتو با روحیۀ انسجام عالی انجام می‌شود، بلکه به جنگ علیه خود روسیه تبدیل خواهد کرد».

برگرفته از تارنمای بنیاد فرهنگ راهبردی

https://eb1384.wordpress.com/2022/11/29/

۸ آذر- قوس ۱۴۰۱