نو کانتی ها،- مخالف سوسیالیسم و ماتریالیسم دیالکتیکی

neukantism.نو افلاتونی آرام بختیاری نو کانتی ها؛ نیم قرن میان مارکسیسم و…

غم دوشینه و سرنوشت نافرجام و دردناک مردم افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید کشتی شکستگانیم ای بادشرطه برخیز  باشد که باز بینیم …

برگردان شعرهایی از ژنرال پاییز

زنده‌یاد “محمدعمر عثمان” ملقب به “ژنرال پاییز” در سال ۱۹۵۷…

خلق در دانه لری - مرواریت های ناب

قۉشیق ( دو بیتی )   داکتر فیض الله ایماق باید گفت که،…

آشتی کردن طالبان با مردم افغانستان، راهی برای پایان جنگ…

نویسنده: مهرالدین مشید زهر پاشی های قومی و زبانی و توطیۀ…

 ترجمه‌ی شعرهایی از سردار قادر 

استاد "سردار قادر" (به کُردی: سه‌ردار قادر)، شاعر کُرد زبان،…

خموشی

 نوشته نذیر ظفر شــــــــد مــــدتی که ورد زبانم ترانه نیست آوای مــــن…

چشم براه وحدت

            چشمم براه  وحدت  پیوند وهمد لی جانم فدای وحدت وصد ق…

دوحه سر دوحه، پروسه های پیچیده و آرمانهای خشکیده 

نوشته از بصیر دهزاد  سومین کنفرانس در دوحه  درست سه هفته…

کور و نابینایان خرد

تقدیم به زن ستیز های بدوی و ملا های اجیر، آن…

فضیلت سیاسی و افغانستان

در نخست بدانیم٬ ماکیاولی در شهریار و گفتارها٬ در واقع…

بهای سنگین این خاموشی پیش از توفان را طالبان خواهند…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان بیش از این صبر مردم افغانستان را…

گلایه و سخن چندی با خالق یکتا

خداوندا ببخشایم که از دل با تومیخواهم سخن رانم هراسانم که…

(ملات گاندی در مورد امام حسین

باسم تعالى در نخست ورود ماه محرم و عاشوراء حسينى را…

جهان بی روح پدیداری دولت مستبد

دولت محصولی از روابط مشترك المنافع اعضاء جامعه می باشد٬ که…

ضانوردان ناسا یک سال شبیه‌سازی زندگی در مریخ را به…

چهار فضانورد داوطلب ناسا پس از یک سال تحقیق برای…

پاسخی به نیاز های جدید یا پاسخی به مخالفان

نویسنده: مهرالدین مشید آغاز بحث بر سر اینکه قرآن حادث است و…

طالبان، پناهگاه امن تروریسم اسلامی

سیامک بهاری شورای امنیت سازمان ملل: ”افغانستان به پناهگاه امن القاعده و…

  نور خرد

 ازآن آقای دنیا بر سر ما سنگ باریده عدوی جان ما…

عرفان با 3 حوزه شناخت/ ذهن، منطق، غیب

دکتر بیژن باران با سلطه علم در سده 21،…

«
»

رولا غنی؛ از بانوی اول تا «منفورترین زن تاریخ» افغانستان

01.08.2022

گروهی از زنان افغانستان به دعوت از رولا غنی، همسر رئیس جمهور پیشین افغانستان، در یک نشست در مورد توانمند سازی زنان در آمریکا، اعتراض کرده اند و او را «منفورترین زن تاریخ» افغانستان لقب داده اند.

این زنان می گویند که رولا غنی، بانوی نخست پیشین افغانستان، نماینده زنان افغانستان نیست و نباید از او در نشست های که در مورد سرنوشت زنان این کشور برگزار می شود، دعوت شود.

نهادی بنام «زنان پیشرو» قرار است در ششم ماه اکتبر سال جاری میلادی، در شهر نیویارک آمریکا برنامه ای را با حضور رولا غنی در مورد توانمند سازی زنان افغانستان برگزار کند. خانم غنی در این نشست به عنوان مهمان ویژه دعوت شده و سخنرانی خواهد کرد.

گروهی از زنان افغانستان تحت نام «حرکت خودجوش زنان مبارز افغانستان» به دعوت از رولا غنی در این نشست اعتراض کرده اند و خواستار لغو دعوت او هستند.

این زنان می گویند که رولا غنی متهم به فساد در پروژه توانمندسازی زنان افغانستان (پروموت) است و شایسته دعوت در هیچ برنامه ای در مورد زنان افغانستان نیست.

اعضای حرکت خودجوش زنان مبارز افغانستان می گویند که نهادهای که افراد متهم به فساد را دعودت می کنند و در صدد دادن مشروعیت به عملکرد آنها هستند، از نظر زنان افغانستان با متهمان فسادهای بزرگ مالی در پروژه های مربوط به زنان، هم دست هستند.

رولا غنی کیست؟

رولا سعاده غنی، زاده شهر بیروت، پایتخت لبنان است که در سال 2014 میلادی و با انتخاب اشرف غنی به عنوان رئیس جمهور افغانستان، بانوی اول این کشور شد.

او در یک خانواده لبنانی مسیحی به دنیا آمده است و در دانشگاه آمریکایی بیروت با اشرف غنی آشنا شد و با هم ازدواج کردند.

اشرف غنی بعد از اینکه به ریاست جمهوری افغانستان رسید، نام همسرش را از رولا به «بی بی گل» تغییر داد که مورد انتقاد زیادی از سوی فعالان حقوق زن قرار گرفت و یک حرکت زن ستیزانه در راستای پنهان کردن هویت واقعی خانم رولا، تلقی شد.

در زمان کمپاین های انتخاباتی، بسیاری از منتقدین آقای غنی، با اشاره به مسیحی بودن رولا غنی، به او تاختند و او را مورد انتقاد قرار دادند، اما رولا غنی پس از اینکه اشرف غنی به ارگ ریاست جمهوری راه یافت، در یک مصاحبه تلویزیونی گفت که در تذکره الکترونیکی افغانستان دین خود را اسلام و قوم خود را پشتون انتخاب کرده است؛ زیرا سالها در یک خانواده پشتون و مسلمان زندگی کرده است.

او پس از تسلط طالبان بر افغانستان در 15 آگست سال 2021 میلادی، با اشرف غنی از افغانستان فرار کرد و اکنون در آمریکا زندگی می کند.

رولا غنی در زمان ریاست جمهوری اشرف غنی، به عنوان بانوی اول افغانستان از جایگاه ویژه ای در سیاست افغانستان برخوردار شد و کنترل امورات مربوط به زنان را در دست گرفت.

در قانون اساسی افغانستان هیچ جایگاهی برای بانوی اول در نظر گرفته نشده است، اما او صاحب دفتری مجهز و با صلاحیت های ویژه در ارگ ریاست جمهوری بود.

رولا غنی، بسیاری از پروژه های بزرگ و چند صد میلیون دالری در مورد زنان افغانستان را مدیریت و نظارت می کرد، از جمله پروژه پروموت را که از سوی دولت آمریکا، حمایت مالی می شد.

او و اعضای دفترش متهم به فساد گسترده مالی در این پروژه بودند و این فسادها یکی از عوامل ناکامی و عدم مؤثریت این پروژه بزرگ و چند صد میلیون دالری بود.

پروژه پروموت چه بود؟

پروژه پروموت (promote ) یک برنامه پنج ساله بود که از سال 2014 میلادی از سوی اداره توسعه بین المللی آمریکا (USAID) برای توانمندسازی و ارتقای ظرفیت زنان افغانستان و با هزینه 280 میلیون دالر، راه اندازی شد.

هدف از این پروژه توانمند سازی زنان در عرصه رهبری، مدیریت، اقتصاد و تجارت و آموزش و پرورش و بهبود وضعیت زندگی حدود 75 هزار زن در افغانستان بود از طریق کاریابی و زمینه سازی برای اشتغال آنها در دولت و نهادهای خصوصی بود.

اداره بازرس ویژه آمریکا در امور بازسازی افغانستان (سیگار) در سال 1397 که سه سال از عمر این پروژه گذشته بود، گزارش داد که این پروژه ناکام بوده است و پول مالیه دهندگان آمریکا، حیف و میل شده است.

این پروژه تحت نظارت دفتر بانوی اول افغانستان اجرا می شد و پس از نشر گزارش ها در مورد ناکامی آن، بسیاری از شهروندان افغانستان انگشت انتقاد خود را به سمت دفتر رولا غنی بلند کردند.

شهروندان افغانستان از مصرف بی رویه پول های این پروژه {تحت نظر} دفتر بانوی اول و به اهداف نامشخص، انتقاد کردند و این دفتر {به ریاست رولا غنی}٬ متهم به فساد چندین میلیون دالر از پول این پروژه کردند.

پایان

منبع: شفقنا