روسیه بیانیه وزارت خارجه آمریکا درباره اظهارات پوتین را سودجویانه خواند
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه روز پنجشنبه ، بیانیه وزارت خارجه آمریکا در باره اظهارات ˈولادیمیر پوتینˈ رییس جمهوری روسیه که استدلال های وی در مورد وضعیت اوکراین را رد کرده است، سودجویانه خواند و تقبیح کرد.
آلکساندر لوکاشویچ با انتشار بیانه ای گفته است: بیانیه وزارت خارجه آمریکا مبنی بر رد استدلال های مطرح شده از طرف رییس جمهوری روسیه در باره اوضاع اوکراین، از نظر تحریف واقعیت ها حیرت آور و نمونه ای آشکار از اعمال معیارهای دوگانه است.
وی افزود: اما منابع مستقل این موارد را تایید می کنند.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت:بدیهی است مقام های آمریکایی نمی توانند این واقعیت را که اعتراضات کی یف را تامین مالی می کردند، بپذیرند اما واقعیت این است که آنها از هر وسیله ممکن به براندازی حکومت قانونی اوکراین از راه زور و خشونت کمک کردند و مسیر را برای کسانی که در حال حاضر خود را حکومت قانونی این کشور معرفی می کند هموار کردند.
لوکاشویچ در بیانیه خود افزود: آمریکا اجازه خلاقی درس دادن در مورد رعایت معیارهای قوانین بین المللی و احترام به حق حاکمیت کشورها را ندارد. بمباران یوگسلاوی سابق و تهاجم نظامی به عراق با جعل واقعیت ها نمونه ای از اقدامات غیرقانونی واشنگتن است.
وی افزود: اگر به تاریخ دورتر بنگریم مواردی از تهاجم های نظامی آمریکا به کشورهای دیگر را می بینیم که کوچکترین تهدیدی برای امنیت آمریکا نداشتند.
لوکاشویچ در بیانیه خود به عنوان مثال به تهاجم آمریکا به ویتنام اشاره کرد که بیش از دو میلیون قربانی غیرنظامی از این کشور گرفت و خسارات جبران ناپذیری به محیط زیست آن وارد کرد.
وی با اشاره به موارد متعدد مداخله نظامی آمریکا در کشورهای دیگر ازجمله لبنان، گرانادا و لیبی گفت: با این وجود آنها ما را که به دفاع از هموطنان خود در کریمه در برابر حملات احتمالی افراط گرایان اقدام می کنیم به تجاوز نظامی متهم می کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در بیانیه خود افزود: بدیهی است که مقامهای آمریکایی ارزیابی درستی از سیر حوادث ندارند و با این واقعیت که در همه موارد قادر به تحمیل اراده خود نیستند، سازش کنند.
وی اضافه کرد: اعصاب آنها خرد می شود اما این دلیلی برای به درد آوردن سر دیگران نیست.