یک گرفتاری با مافیا

        و یک دنیا آموزش شرعی، حقوقی، سیاسی و مدنی                          (قسمت دوم)                        چرا…

ژئوپولیتیک ساختار قدرت؛ تنوع قومی و آیندهٔ دولت‌سازی در افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان؛ از رویای فدرالیسم تا کابوس بالکانیزه شدن…

آیا محمد اشرف غني د بیا راڅرګندېدو په درشل کې…

نور محمد غفوری لنډیز د ۲۰۲۱م کال د اګست له سیاسي بدلون وروسته…

برگردان، یا همان واژه‌ی شناسای عربی ترجمه

محمدعثمان نجیب نماینده‌ی مکتب دینی-فلسفی من بیش از این نه می‌دانم از گذشته‌‌های…

چرا صدای گاندی ها در کوهستان‌های افغانستان پژواک نیافت ؟

نویسنده: مهرالدین مشید جغرافیای خشونت، سیاست قبیله‌ای و غیبت ماندلاها در…

جمعبندی غیر تحلیلی از جریانات اخیر نظامی و دپلماتیک افغانستان…

آنچه سیاسیون و نظامی های پاکستان پس از حملات هوایی…

                     یک گرفتاری با مافیا

محمد عالم افتخار         و یک دنیا آموزش شرعی، حقوقی، سیاسی و…

فلسفه سیاسی فردوسی و روانشناسی ترس در شاهنامه

دکتر بیژن باران نتیجه‌گیری. شاهنامه فردوسی چیزی بیش از یک…

سناریوی براندازی طالبان؛ از سوی پاکستان و ایران!؟

نویسنده: مهرالدین مشید براندازی طالبان واقعیت ژیوپولیتیک یا توهم تحلیل گران دراین…

دو کنیز در سحرگاه فلسفه یونان

Greece Philosophie.2800j. آرام بختیاری فلسفه یونان؛ افسانه و عرفان، منطق و برهان. در…

جنگی حاجی

آقای "جنگی حاجی" (به کُردی: جەنگی حاجی) با نام کامل…

 شانسی برای نجات افغانستان باقی مانده یا فرصت‌ها از دست…

نویسنده: مهرالدین مشید بیداری وجدان جمعی مردم؛ بازسازی مشروعیت سیاسی این پرسشی…

مارکسیسم قلب جوانان را تسخیر می‌کند

ا. م. شیری «چگونه یک ایدئولوژی غربی مانند مارکسیسم می‌تواند در…

عالم تنهایی 

رسول پویان  آزاد و ســرافـــرازم در عـالـم تـنهـایی  عشق و دل بیدار است تا…

هرمشکل حل گردد

امین الله مفکرامینی           2025-10-11! نازم آن قامت رسـا که نگردد خـــــــم زاِدبــــار همــتـــــــی…

جګړه او ورور وژنه د هېواد ستونزې نه شي حل…

 نور محمد غفوری سریزه نیمه پېړۍ کېږي چې په افغانستان کې جګړه…

پاکستان؛ درگیر جنگ نیابتی هند یا اسیر میراث تروریست‌پروری های…

نویسنده: مهرالدین مشید پیاله کافی؛ دیروز زهری به کام مردم افغانستان…

مذاکره هیئت های افغانستان و پاکستان

در ترکیه از دید حقوق بین الملل عمومی این نشست‌ها برخاسته…

خُردشدن کرزی نزد پرویز مشرف و خُردساختن کشور، توسط کرزی…

بازخوانی تاریخی نه چندان دور محمدعثمان نجیب من در دوران نخست حکومت…

احمدشاه بابا

احمدشاه بابا نومیالی اتل، غښتلی، توریالی او پیاوړی ملي شخصیت:  احمدشاه…

«
»

«رسالت هندو»

یوگنیا تساپورینا (Evgenia Tsapurina)

ا. م. شیری: طرف حطاب سخنم مقامات و مسئولان حاکمیت جمهوری است. میهن ما بطور مستقیم و غیرمستقیم، مرئی و نامرئی در جنگ تحمیلی اعم از نظامی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و اخلاقی بسر می‌برد. در شرایط تحریم و محاصره اقتصادی قرار دارد و نخستین شرط پیروزی در جنگ، ‌توسعۀ اقتصادی کشور، بهبودی شرایط زندگی توده‌های مردم، بویژه، رنجبران و زحمتکشان است. در این راستا، می‌توان از تجربۀ دیگر فراگرفت. استفاده از تجارب پر بار دیگران هیچ خدشه‌ایی به دین و ایمان، به باور و اعتقاد هیچ کس وارد نمی‌کند. طرفه اینکه، عاقلان از تجربۀ دیگران می‌آموزند و بی‌خردان خود تجربه می‌کنند. 

سال‌های زیادی پیش، از یک فیلسوف هندی (مشخصاتش را فراموش کرده‌ام) این جمله را خواندم: «تولد لنین ظهور مجدد مسیح بود»!

و فقط در «گرماگرم سرمایه‌داری» فعلی در روسیه [و نه فقط در روسیه] می‌توان حقانیت مطلق تاریخی این گفته را درک کرد.

قبل از همه، به یاد آوریم که چه کسی حزب بلشویک را تشکیل داد، چه کسی خواستار آماده شدن برای انقلاب شد، چه کسی مبتکر تشکیل جوخه‌های رزمی بود؟ لنین!

تاریخ و برخی آمار نیز لازم به یادآوری است. در روسیه تزاری، سهم سرمایۀ خارجی در صنایع سنگین ۶٩ درصد بود. روسیه به نفع انگلیس به جنگ ١٩١۴ وارد شد. حتی مرگ راسپوتین پس از آن اتفاق افتاد که او به متقاعد کردن پادشاه و ملکه برای انعقاد صلح جداگانه شروع کرد. اگر چه او حتی بزرگترین آزادیخواه و رشوه‌خوار بود، فهمید که روسیه نمی‌تواند در برابر جنگ بیشتر مقاومت کند و باید قبل از سقوط امپراتوری، از فرستادن بچه‌های روسیه به سلاخی خودداری کند. بنابراین، ایدۀ دنیای جداسازی در مدت طولانی و حتی در محیط سلطنتی شکل گرفته بود. اما نزدیکان طرفدار انگلیسی تزار می‌خواستند روسیه به خون‌ریزی ادامه دهد تا مستعمرات تحت سلطۀ آلمان قبل از جنگ جهانی اول را که برای انگلستان بسیار ضروری بودند، تصرف کند.

لنین در تمام دورۀ هرج و مرج موجود در روسیه و در شرایط بسیار دشوار، خواستار تصرف قدرت سیاسی شد.

بنابراین، لنین بنیانگذار واقعی انقلاب ١٩١٧ بود.

لنین در سخت‌ترین شرایط خواستار انعقاد پیمان صلح با آلمان شد. اما، حتی برخی بلشویک-لنینیست‌های واقعی مخالف امضای معاهدۀ صلح بودند. و تا معلوم شد که لنین درست می‌گوید: جنگ داخلی و مداخله در سراسر قلمرو امپراتوری روسیۀ سابق آغاز شد و انعقاد صلح به کشور شوروی اجازه داد تا بخشی از سربازان روسیه را در جبهۀ آلمان آزاد کند و آن‌ها را به جنگ علیه کشورهای آنتانت بفرستد. با وجود اینکه معاهدۀ برست- لیتوفسک فقط ٨ ماه دوام یافت، در این مدت ارتش سرخ تشکیل گردید که در نهایت به روسیه اجازه داد در مقابل مداخله‌گران و گاردهای سفید مقاومت کند.

و جنبش کارگری در بسیاری از کشورها با شعار «دست‌ها از روسیه کوتاه!» نشان ‌داد که نفوذ و اعتبار لنین در سرتاسر جهان چقدر بود و ارتش‌های مداخله‌گر در اثر پیوستن سربازان به ارتش سرخ، چگونه از هم پاشیدند.

و سپس لنین یک معجزۀ اقتصادی نشان داد. او برنامه‌ریزی اقتصادی در سطح دولتی را برای اولین بار در جهان به اجرا گذاشت. بمنظور بهبودی و توسعۀ اقتصاد ملی، کمیسیون دولتی برقی‌سازی روسیه را راه‌اندازی کرد. و استالین ایده‌های برنامه‌ریزی را در برنامه‌های پنج سالۀ اول، دوم، سوم ادامه داد. اگر چنین برنامه‌های جسورانه تدوین و تنظیم نمی‌شد، اقتصاد روسیه احیا نمی‌شد. متوسط ​​نرخ رشد تولید ناخالص ملی در دوران صنعتی کردن ١٧ درصد در سال بود [پنج ساله- ٨۵ درصد]، اما اکنون به نرخ رشد ٣ درصدی افتخار می‌کنند. و دومین مرکز صنعتی در اورال و سیبری راه‌اندازی شد! ! و همۀ این‌ها کشور را برای جنگ کبیر میهنی آماده کرد.

فرانسه با داشتن تقریباً همان تعداد مساوی سرباز با آلمان، در چهل و یکمین روز جنگ با آلمان تسلیم شد. نروژ – ظرف ٢١ روز، لهستان در مدت ١٨ روز، سایر کشورها بعد از ٣-١٠ روز جنگ تسخیر شدند.

و تنها کشور سوسیالیستی شوروی، علیرغم این واقعیت که آلمان از ٨٠٪  منابع اروپا علیه اتحاد جماهیر شوروی استفاده می‌کرد و سربازان ٢٢ کشور اروپایی در جبهۀ آن می‌جنگیدند، موفق شد در مقابل آلمان فاشیست مقاومت کند.

بنابراین، پیروزی سال ١٩۴۵ بدون انقلاب اکتبر ١٩١٧ غیرممکن بود. و این لنین بود که در خاستگاه پیروزی در جنگ کبیر میهنی ایستاد.

با این وصف، سخنان گفته شده: «تولد لنین ظهور مجدد مسیح بود»، کاملاً صحیح است. لنین جهان را از زیر یوغ فاشیسم نجات داد. لنین منجی و استالین اولین رسول او بود. و نسل لنین و استالین- متولدان دورۀ رهبری لنین، تربیت یافتگان دورۀ استالین در جنگ پیروز شدند.

منبع: ساوتسکایا راسیا– وب سایت حزب کمونیست فدراسیون روسیه

https://eb1384.wordpress.com/2024/04/19/

٣١ فروردین- حمل ١۴٠٣