پس منظر اختلاف نظر رهبران طالبان و شکننده گی بقای…

نویسنده: مهرالدین مشید سیطره جویی ملاهبت‌الله و افزایش اختلاف میان جناح…

رهبران فراری

نوشته نذیر ظفر ما را به وحشیان زمـــــان رهبران فروخت خـــــود را…

کجاست

مادر دلسوز بی آزار و غمخوارم کجاست  مادر شیرین من از…

تبار گرایی یا تفوق خواهی تباری ؟

ساحه باقیمانده از آریانا ، خراسان و باختر که بنام…

لوکاچ؛ فیلسوف مجار، مورخ و تئوریسین ادبیات

georg lukacs (1885-1971) آرام بختیاری گئورگ لوکاچ، و دمکراسی سوسیالیستی شورایی. جرج لوکاچ(1971-1885…

په حکومت کولو کې بد، په خبرو کې بد او…

نور محمد غفوري جان کیری د امریکا د خارجه چارو پخواني وزیر هغه…

سروش واژگان 

رسول پویان  خـدا تا در نمـاد بنده یـی مصلـوب آدم شد  محـیط…

قلم آزادیخواه همچون باد وزان 

آقای "علی پاکی" (به کُردی: عەلی پاکی)، شاعر کُرد، زاده‌ی…

د نړیوال نظم سازماني بنسټونه

نور محمد غفوری (لومړۍ برخه) د لیکنو ددې سلسلې په پیل کې…

مارکسیسم دگم نیست، بلکه راهنمای عمل است

ترجمه – رحیم کاکایی میخاییل کارداسویچ کل جهان بینی مارکس اما دکترین…

د نړیوال نظم نورمونه

نور محمد غفوري په مخکنیو دریو لیکنو (نړیوال نظم او افغانستان،…

بازی طالبان با کارت قومی و سکوت مرگبار نخبه گان…

نویسنده: مهرالدین مشید هرگونه اعتماد به یک گروۀ تروریستی بزرگترین خیانت…

د نړیوال نظم اصول

نور محمد غفوري (د تیرو لیکنو په تسلسل) د (نړیوال نظم او…

چند شعر کوتاه از زانا کوردستانی 

اگر ماه و خورشید را هم از آسمان پایین بیاورند هرگز دل به…

نړیوال نظم په کومو قاعدو ولاړ دی؟

نور محمد غفوري (د پخوا نۍ لیکنې په سلسله) څو ورځې مخکې…

جایگاه ی طالبان در معادلات سیاسی و استخباراتی در حال…

نویسنده: مهرالدین مشید آیا معادلات سیاسی و استخباراتی در منطقه در…

قساوت و جنایات بی‌پایان حکومت جمهوری اسلامی سرمایه علیۀ مهاجران…

اعلامیۀ سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان  در اثر تیراندازی نیروهای مسلح جمهوری…

خاکِ وطنم!

امین الله مفکر امینی       2024-20-10! هـرجایی که نظر کـــردم وطنـــم جــلوه گــــــرآمـــد آن…

سیرت نیکو 

رسول پویان  وفـا و عـشق و محـبت کـرده بنیادم  بـه کـنج غمکـدۀ…

«
»

رأی تاریخی انگلستان به خروج از اتحادیه؛ اروپا در شوک، سقوط آزاد پوند و پرواز طلا

مردم انگلستان در اقدامی تاریخی به خروج این کشور از اتحادیه اروپا رأی داده‌اند؛ رأیی که می‌تواند حیات اتحادیه اروپا و بریتانیا را در معرض خطر قرار دهد.
همه‌پرسی جدایی بریتانیا از اتحادیه اروپا روز پنج‌شنبه (دیروز)‌ برگزار و شمارش آراء از ساعت 10 شب آغاز شد و تا صبح روز جمعه ادامه یافت.
رأی تاریخی انگلستان به خروج از اتحادیه؛ اروپا در شوک، سقوط آزاد پوند و پرواز طلا
در پایان شمارش آرا، مشخص شد که 52% رأی دهندگان به خروج انگلستان از اتحادیه اروپا رأی داده‌اند. بسیاری از کارشناسان این رأی تاریخی را آغازی بر یک دومینو دانسته‌اند که می‌تواند حیات اتحادیه اروپا و حتی بریتانیای متحد را به چالش بکشد.

دلایل و فرآیند برگزاری این همه‌پرسی پیشتر منتشر و شرحی از تاریخچه اتحادیه اروپا و معاهدات این اتحادیه و شرایط خروج را اینجا بخوانید.

آخرین اخبار مربوط به نتیجه همه‌پرسی جدایی بریتانیا از اتحادیه اروپا به شرح زیر است:

نتایج نهایی همه‌پرسی

کمیته اجرایی برگزاری همه‌پرسی رسما اعلام کرد که همه‌پرسی به رأی به خروج انگلستان از اتحادیه اروپا منجر شده است.

جزئیات آرای همه‌پرسی به این شرح است:

مجموع آرا: 33,577,342
خروج: 17,410,742 (51.9%)
ابقا: 16,141,241 (48.1)

با این رأی فرآیندی پیچیده و دستکم دو ساله برای خروج انگلستان آغاز می‌شود. انگلستان اولین کشوری است که تصمیم به خروج از اتحادیه اروپا گرفته و به همین دلیل ابهامات زیادی در ساز و کار اجرایی این فرآیند وجود دارد. گزارش فارس از مسیر پر پیچ و خم خروج از اتحادیه را اینجا بخوانید.

کامرون کناره‌گیری نمی‌کند

فیلیپ هاموند وزیر خارجه انگلستان اعلام کرد با وجود درخواست‌ها برای کناره‌گیری دیوید کامرون از نخست‌وزیری، او همچنان در قدرت خواهد ماند.

وی گفت که انگلستان باید باثبات و آرام بماند و به همین جهت کامرون تصمیمی برای کناره‌گیری از قدرت ندارد.

از آنجا که پیشنهاد برگزاری همه‌پرسی را اولین بار شخص کامرون مطرح کرد، بسیاری وی را مسئول اصلی نتایج امروز می‌دانند و خواستار کناره‌گیری او هستند.

در نظرسنجی آنلاین روزنامه تلگراف بیش از 60% مخاطبان گفته‌اند که کامرون باید همین حالا از قدرت کنار برود.

دویچه وله امروز نوشته بود که با شکست کامرون در همه‌پرسی، احتمال دارد که او کناره‌گیری کرده و بوریس جانسون چهره محبوب حزب محافظه‌کار و شهردار سابق لندن که کمپین خروج را رهبری می‌کرد، جایگزین وی شود.

درخواست برگزاری همه‌پرسی در فرانسه و هلند

احزاب راستگرا در چندین کشور از جمله فرانسه و هلند از دولت خواسته‌اند همه‌پرسی‌هایی مشابه همه‌پرسی انگلستان برگزاری کند.

مارین لو پن رهبر حزب جبهه ملی فرانسه با اشاره به نتایج همه‌پرسی انگلستان، تصمیم انگلیسی‌ها را یک پیروزی توصیف کرده و از دولت فرانسوا اولاند خواسته ادامه عضویت در اتحادیه اروپا را به رأی عمومی بگذارد.

گرت ویلدرز رهبر حزب ضد مهاجرت هلند هم گفت که این کشور نیز باید برای خروج از اتحادیه اروپا همه‌پرسی برگزار کند.

پاریس: اتحادیه اروپا باید اعتماد مردم را احیا کند

«ژان مارک آیرو» وزیر خارجه فرانسه رأی انگلستان به خروج از اتحادیه اروپا را «مایه تأسف» توصیف کرد و گفت این اتحادیه باید اعتماد مردم به خود را جلب کند.

وی گفت: «برای پادشاهی متحد متأسفم. اروپا به حیات خود ادامه می‌دهد، اما باید عکس‌العمل نشان داده و اعتماد مردم را به خود جلب کند. این یک ضرورت فوری است.»

پرواز قیمت طلا و سقوط ارزش پوند

پایگاه بلومبرگ نوشته است که همزمان با اعلام نتایج همه‌پرسی انگلستان، قیمت طلا در بازارهای جهانی به بالاترین حد در دو سال گذشته رسیده است.

همزمان قیمت پوند انگلستان در برابر دلار با سقوطی بی‌سابقه به پائین‌ترین سطح از سال 1985 رسیده است.

شاخص بورس در آمریکا و انگلستان هم به صورت جمعی سقوط کرده‌اند. آژانس اعتبارسنجی اس اند پی اعلام کرد که در پی تصمیم انگلیسی‌ها به خروج از اتحادیه اروپا، این آژانس احتمالا رتبه اعتباری بریتانیا را کاهش خواهد داد. رتبه انگلستان در حال حاضر AAA است که بالاترین سطح اعتماد سرمایه‌گذاری به شمار می‌آید.

اشتاین‌مایر: امروز روزی تلخ برای اروپا است

فرانک والتر اشتاین‌مایر وزیر خارجه آلمان که پیش از این کشورش تلاش زیادی کرده بود تا انگلیسی‌ها را از خروج از اتحادیه اروپا منصرف کند، از تصمیم مردم انگلستان ابراز تأسف کرد.

وی گفت که امروز «روزی تلخ برای اروپا و بریتانیا است.»

خروج انگلستان از اتحادیه اروپا قطعی شد

با پایان شمارش آرا، رسما اعلام شد که برتیانیایی‌ها به خروج از اتحادیه اروپا رأی داده‌اند. بر اساس اعلام مراکز شمارش رأی، حامیان خروج از اتحادیه با اختلاف بیش از یک میلیون رأی، پیروز شده‌اند.

وزیر اول اسکاتلند: مردم ما خواستار ماندن در اتحادیه اروپا هستند

«نیکولا استرجون» رهبر کنونی حزب ملی اسکاتلند و وزیر اول این کشور با توجه به اعلام نتایج گفت این کشور خواستار ماندن در اتحادیه اروپاست و رای مردم نشان از این خواسته است بنابراین فعلا منتظر اعلام نتیجه نهایی خواهند بود.

وی بارها هشدار داده بود که در صورت رای بریتانیا به خروج از اتحادیه اروپا، همه‌پرسی دوم استقلال اسکاتلند از بریتانیا برگزار خواهد شد.

«الکس سموند» رهبر سابق حزب ملی اسکاتلند هم به صراحت اعلام کرده است که با توجه به نتایج همه‌پرسی، مشخص است که اسکات‌ها خواهان جدایی از انگلستان و ماندن در اتحادیه اروپا هستند.

در نظرسنجی شب گذشته، اهالی اسکاتلند به ماندن در اتحادیه اروپا رأی دادند، اما با توجه به اینکه آن‌ها جزئی از بریتانیا به شمار می‌آیند، برای ماندن در اتحادیه باید از پادشاهی مستقل شوند.

احتمال برگزاری همه‌پرسی اتحاد ایرلند شمالی و ایرلند

روزنامه گاردین خبر داد که جنبش «شین فین» که قدیمى‌ترین حزب فعال ایرلندى به شمار مى‌آید، با اشاره به مخالفت ایرلندى‌ها با خروج از اتحادیه اروپا، برگزارى همه پرسى براى تشکیل ایرلند متحد و حذف مرز بین ایرلند و ایرلند شمالى را خواستار شده است.

رای قاطع اسکاتلند و ایرلند شمالی به ماندن؛ ولز رای به خروج داد

شمارش آراء در اسکاتلند، ایرلند شمالی و ولز به اتمام رسیده و اعلام شده است. گاردین خبر داد، مردم ایرلند شمالی رای به ماندن در اتحادیه اروپا دادند. به نوشته این روزنامه مردم ایرلند شمالی با مشارکت 62 درصدی خواستار ماندن بریتانیا در اتحادیه اروپا شدند.

همچنین بی بی سی گزارش داد، آراء کل اسکاتلند شمارش شده و نشان از آن است که این کشور نیر رای به ماندن در اتحادیه اروپا داده است. مشارکت مردم اسکاتلند در این همه پرسی 67 درصد بود. و اما ولز رای به خروج داد و مشارکت مردم ولز 71 درصد بود. نتایج انگلیس هنوز کامل اعلام نشده است.

همه‌پرسی دوم جدایی اسکاتلند از بریتانیا قریب الوقوع است

بعد از آنکه نتیجه شمارش بیش از 73 درصد آراء حاکی از پیشتازی کمپین خروج است، «الکس سالموند» رهبر پیشین حزب ملی اسکاتلند و از سیاسیون ارشد گفت به محض آغاز مذاکرات کامرون با اتحادیه اروپا برای خروج، همه‌پرسی دیگری برای خروج اسکاتلند از بریتانیا برگزار خواهد شد.

کامرون و کوربین موقعیتشان را از دست می‌دهند

«سایمون دانک زوک» از اعضای حزب کارگر به روزنامه تلگراف گفت که رای بریتانیا به خروج از اتحادیه اروپا به برکناری «دیوید کامرون» نخست وزیر و رهبر حزب محافظه کار و «جرمی کوربین» رهبر حزب کارگر منجر خواهد شد. کامرون و کوربین هر دو در کمپین ماندن در اتحادیه اروپا هستند.

همچنین برخی سیاسیون از پایان کار «جورج آزبورن» وزیر خزانه داری بریتانیا خبر دادند. آزبورن در کنار کامرون همواره بر ماندن در اتحادیه اروپا تاکید و نسبت به ضررهای اقتصادی خروج هشدار داده بود.

رسانه‌ها: بریتانیا از اتحادیه اروپا خارج خواهد شد

شبکه اسکای نیوز در تازه ترین پیش بینی از نتیجه قطعی همه پرسی اعلام کرد، با وجود کسب 52 درصد آراء و پیشتازی کمپین خروج، بریتانیا رای به خروج از اتحادیه اروپا می دهد.

همچنین شبکه‌های «بی بی سی» و «آی تی وی» نتیجه نهایی همه پرسی را، خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا می‌دانند. از سوی دیگر روزنامه تلگراف با پیوستن به این شبکه‌های تلویزیونی اعلام کرد «بریتانیا، رای به خروج از اتحادیه اروپا داد.»

در صورت رای به خروج، کامرون باید استعفا دهد

روزنامه تلگراف نوشت، «هیلاری بن» وزیر خارجه دولت سایه بریتانیا گفت در صورت رای مردم به برگزیت (رای بریتانیا به خروج از اتحادیه اروپا) «دیوید کامرون» نخست وزیر این کشور باید استعفا دهد. وی افزود کامرون خودش وعده برگزاری این همه پرسی را داده بود و در صورت خروج دیگر نخواهد توانست به عنوان نخست وزیر بریتانیا باقی بماند. کامرون خواستار ماندن بریتانیا در اتحادیه اروپاست.

کمپین خروج پیشتاز است

اعلام نتایج سایت بی بی سی نشان می دهد، تا کنون کمپین خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا آراء بیشتری را از آن خود کرده است. نتایج کل بریتانیا تا کنون نشان می دهد رقابت بسیار نزدیکی میان کمپین خروج و ماندن در جریان است. کمپین ماندن بیش از 48 درصد وکمپین خروج بیش از 51 درصد آراء را تا کنون از آن خود کرده اند.

یک چهارم آراء شمارش شده حاکی از پیشتازی کمپین ماندن است

روزنامه تلگراف اعلام کرد بیش از 23 درصد آراء مأخوذه تا کنون شمارش شده که در نتیجه آن کمپین ماندن تا کنون بیش از 50 درصد و کمپین خروج 49 درصد آراء را از آن خود کرده اند. پیش از این نتایج اولیه پیشتازی کمپین خروج را نشان داده بود.

انگلیس رای به خروج و ایرلند شمالی رای به ماندن داد

بی بی سی همچنین گزارش داد، تا کنون شمارش آراء در انگلیس حاکی از پیشتازی کمپین خروج اما در ایرلند شمالی حاکی از رای به ماندن است. مشارکت مردم در انگلیس 71 درصد و در ایرلند شمالی 61 درصد بوده است.

ولز خواستار خروج و اسکاتلند خواستار ماندن

شبکه خبری بی بی سی گزارش داد، نتایج اولیه اسکاتلند نشان داده است کمپین ماندن پیش است. بیش از 60 درصد شرکت کنندگان رای به ماندن و کمتر از 40 درصد رای به خروج داده اند. مشارکت مردم 68 درصد در اسکاتلند بوده است.

همچنین آراء شمارش شده در ولز نشان داد تا کنون کمپین خروج پیش افتاده است. مشارکت مردم ولز حدود 70 درصد و تاکنون معلوم شده است بیش از 50 درصد رای به خروج دادند.

فایننشال تایمز: نتایج اولیه حاکی از تصمیم برای خروج است

روزنامه فایننشال تایمز نوشت، شمارش آراء تا کنون نشان داده است، کمپین خروج تا کنون پیشتاز است. نتیجه شمارش آراء تا کنون در برخی نواحی نشان داد رای به خروج به مراتب بیشتر از رای به ماندن است.

این روزنامه ادامه داد، نتایج اولیه همه‌پرسی منجر به افت ناگهانی ارزش پوند شده است و ارزش پوند در برابر دلار 11 درصد سقوط کرد.