صفای عشق 

رسول پویان  جلوۀ صـورت حـدیـث خـفـتۀ سـیرت کند  عقل ازسودای دل لرزان…

تبلیغات نفاق انگیز

تبلیغات نفاق انگیز گاهی اوج می‌گیرد و گاهی فروکش می‌کند،…

افغانستان در چرخه ی بازی های ژئوپلیتیک کشور های منطقه…

نویسنده: مهرالدین مشید برتری های ژئوپولیتیکی افغانستان و ناکارآمدی زمامداران و…

دزد گورستان شهر یا بهلول دانای دگر؟

در این سیاهه میان سپید‌سرایی و هیچ‌مه‌دان‌سرایی شناوری دارم.محمدعثمان نجیبآن…

دلدادن!

امین الله مفکر امینی          2025-08-03! دلــــدادن بــه هربیـــوفا لطمه برعشق اســــت هم آخـــــوشی…

هشتم مارچ و فریاد های در گلو شکسته شده ی…

نویسنده: مهرالدین مشید حماسه های شکوهمند و تاریخ ساز زنان افغانستان…

حدیث زن

 ای زن محبوب هستی مایه بالندگی  وی توی لطف خدایی در…

التماس یک گدا

شعر از خاک پای عالم : خلیل پوپل تورنتو - کانادا دوستان…

۸ مارچ؛ روز ایستادگی، مقاومت و مبارزه برای آزادی زنان…

پیام تبریکی جنبش آزادی بخش زنان به زنان مبارز و …

انگلس ؛ تئوریسن سوسیالیسم علمی

Friedrich Engels (1820-1895) آرام بختیاری انگلس، در نظر و در عمل؛ همرزم…

«منطق تاریخ در آموزه‌های کارل مارکس و در تاریخ واقعی…

ترجمه- رحیم کاکایی لئو سورنیکوف:  دیدگاه هایی که مارکس و انگلس هرگز…

نقش‌آفرینی چتر بزرگ ملی افغانستان در مسائل کشور

نور محمد غفوری چتر بزرگ ملی افغانستان که به حیث مجموعهٔ از ائتلاف‌های…

مشرب عشق و عاشقی!

امین الله مفکر مینی     2025-02-03! مشرب عشـق و عاشقی ز شمع و…

سیگون و کابل دیروز و کابل کیف امروز؛ چند قلویی…

نویسنده: مهرالدین مشید رفتن به پای مردم بیگانه در بهشت -…

اعلامیۀ به مناسبت روز جهانی زن

سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان بشریت برابری‌طلب و آزادی‌خواه در حالی به…

تلاشی های خانه به خانه و حرمت شکنی مهاجمان انتحاری

نویسنده: مهرالدین مشید جنایت های جلیقه پوشان انتحاری و سفید نمایی…

خانقاى دل

نوشته نذیر ظفر بیا که حضرت می شیخ خانقای منست بیا…

دموکراسي د ګډ کار کولو هنر دی

نور محمد غفوری سریزه: دموکراتان باید پخپله د دموکراسۍ د بنستیزه کېدو،…

نگاهی به یک نگاه نادرست در مورد نام زبان پارسی 

نوشته: دکتر حمیدالله مفید ————————————‫-‬ از مدت ها به این سو در…

زبان پارسی چون ستاره!

امین الله مفکرامینی                    2025-23-02! درآسمـــــانِ ادب، نورافشان است پارسی چون ستـاره چه بازیب…

«
»

دو رای مخالف و ممتنع آمریکا به دو قطعنامه درباره اوکراین برای اولین بار  

مجمع عمومی سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی برابر با ۲۴ فوریه ۲۰۲۵ در سومین سالگرد جنگ اوکراین، دو قطعنامه تصویب کرد؛ قطعنامه «پیشبرد صلح جامع، عادلانه و پایدار در اوکراین» و دیگری قطعنامه «مسیر صلح».

به قطعنامه اول که ضد روسیه است ۹۳ کشور رای موافق، ۱۸ کشور رای مخالف و ۶۵ کشور رای ممتنع دادند. این آرا کمتر از قطعنامه های قبلی است که بیش از ۱۴۰ کشور روسیه را محکوم کرده و خواستار لغو الحاق چهار منطقه اوکراینی به این کشور شدند. آمریکا به این قطعنامه رای منفی داد.

مجمع عمومی سازمان ملل همچنین قطعنامه “مسیر صلح” را با اصلاحاتی تصویب کرد که پیش نویس آن توسط آمریکا ارائه شده بود و در این رای گیری، ۹۳ کشور رای موافق، ۸ کشور رای مخالف و ۷۳ کشور نیز رای ممتنع دادند که آمریکا به این قطعنامه رای ممتنع داد؛ اما اوکراین رای مثبت و روسیه رای منفی دادند.

قطعنامه پیشنهادی آمریکا پس از اضافه شدن چندین اصلاحیه به تصویب رسید. پیش نویس قطعنامه اولیه، روسیه را متجاوز در جنگ نمی خواند یا تمامیت ارضی اوکراین را تایید نمی کرد. با این حال، تعدادی از اصلاحات قبل از رای گیری برای تقویت ادبیات علیه روسیه و تایید مجدد تمامیت ارضی اوکراین به تصویب رسید.

قطعنامه اصلاح شده آمریکا سپس توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد به تصویب رسید. آمریکا اکنون آماده است تا اواخر روز دوشنبه بار دیگر خود را در برابر متحدان اروپایی خود در شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار دهد، جایی که انتظار می رود همان قطعنامه ای را ارائه کند که روسیه را برای جنگ مقصر نمی داند.

یکی از اصلاحیه‌ها «تعهد خود به حاکمیت، استقلال، یکپارچگی و تمامیت ارضی اوکراین در محدوده مرزهای بین‌المللی به رسمیت شناخته‌شده، تا آب‌های سرزمینی آن را تایید می کند.»

اصلاحیه دیگر، جملات را از همدردی با « جان باختگان در سراسر درگیری روسیه و اوکراین» به «تهاجم تمام عیار به اوکراین توسط روسیه» تغییر داد.

رای گیری مجمع عمومی و شورای امنیت در سالگرد جنگ روسیه علیه اوکراین برگزار می شود که یک شکست برای دولت ترامپ در سازمان ملل با ۱۹۳ عضو است. این رای گیری ها همچنین نشان دهنده کاهش حمایت از اوکراین است چرا که آرای موافق کمتر از قطعنامه های قبلی است که بیش از ۱۴۰ کشور حمله روسیه به اوکراین را محکوم کردند.

دولت ترامپ همچنین در تلاش بود تا مانع از تصویب قطعنامه پیشنهادی اوکراین و اروپا شود که روسیه را به دلیل آغاز تهاجم نظامی به این کشور محکوم می‌کند.

ماریانا بتسا، معاون وزیر امور خارجه اوکراین گفت که کشورش از “حق ذاتی خود برای دفاع از خود” پس از تهاجم روسیه استفاده می کند، که ناقض الزام منشور سازمان ملل است که کشورها به حاکمیت و تمامیت ارضی دیگر کشورها احترام می گذارند.

او گفت: «در حالی که سه سال از این ویرانی – تهاجم کامل روسیه به اوکراین- می گذرد، از همه کشورها می‌خواهیم که محکم بایستند و طرف منشور، انسانیت و صلح عادلانه و پایدا و صلح از طریق قدرت را بگیرند.»

در همین حال، دوروتی شی، معاون سفیر ایالات متحده آمریکا در سازمان ملل نیز گفت که چندین قطعنامه قبلی سازمان ملل که روسیه را محکوم کرده و خواستار خروج نیروهای روسی شده بود، «در توقف جنگ شکست خورده است» که «اکنون (این جنگ) بسیار طولانی شده است و هزینه بسیار وحشتناکی برای مردم اوکراین و روسیه و فراتر از آن به همراه داشته است.»

شی گفت: «آنچه ما به آن نیاز داریم قطعنامه ای است که نشان دهنده تعهد همه کشورهای عضو سازمان ملل برای پایان دادن به جنگ است.»

این رای گیری ها پس از آن صورت می‌گیرد که یک هیات عالی‌رتبه آمریکایی با روسیه و بدون حضور اوکراین برای بحث در مورد روند پایان دادن به جنگ گفتگو کرد.

فرستاده ویژه آمریکا در امور اوکراین پس از این دیدار به طور جداگانه به کی یف سفر کرد. دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، در حالی که آمریکا برای توافق مواد معدنی با اوکراین فشار می آورد، خصومت خود را با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین تشدید کرده است.