حکومت آخوندی ایران جنایت کربلای قرن را رقم زد، یزیدان…

محمدعثمان نجیب ایران در گرمای سوزان، زمین را زیر پای هم‌وطنان…

حیات بشری را آتش فشان خاموشی به شدت تهدید میکند

نویسنده:مهرالدین مشید جهان در معرض توفانی فراتر از جنگ سوم  این پرسش…

دومین بار طی طریق در تعامل گذری انسان با هوش…

*محمدعثمان نجیب، بنیاد‌گذار مکتب دینی فلسفی من بیش‌از این نه…

درک لنینی از دموکراسی: نگاهی از سده 21

ترجمه. رحیم کاکایی یرومنکو ولادیمیر ایوانوویچ دکترعلوم فلسفه، مشاور رئیس مجلس قانونگذاری…

افغانستان در سایۀ رقابت‌های ژئوپولیتیکی جهانی ناشی از جنگ اسرائیل…

مقدمه تنش‌های دراز ‌مدت میان ایالات متحده آمریکا، اسرائیل و جمهوری…

فیلسوف آس و پاس،- مدافع مالکیت خصوصی!

max stirner (1806-1856) آرام بختیاری ماکس اشتیرنر، آغاز آنارشیسم فردگرایانه. ماکس اشتیرنر(1856-1806.م) آلمانی،…

افغانستان- آموزشگاهی خونین برای ایران و همسایگان 

سلیمان کبیر نوری در این مقاله می‌خوانید: چکیده نئولیبرالیسم و استعمار؛ تجربه‌ای عینی افغانستان؛…

جنگ های جیوپولیتیک جدید و افغانستان تحت حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید از بازگشت تروریسم تا تقابل قدرت های بزرگ در…

سید جمال الدین افغان

 فیلسوف ،دانشمند بنیانگذار نهضت فکری وجنبش آزادی  خواهی افغانستان ،اساسگذار  اتحاد اسلامی ومبارز…

  به آرمان وطن

بیا برویم کشور تا بان را بسا زیم  خا نه ی…

نوستالوژی و جاذبه های فکری و اعتقادی 

نویسنده: مهرالدین مشید نوستالوژی و گذشته گرایی های فکری و اعتقادی زمانیکه…

تاریخ‌گرایی و ارزش هنری رمان‌های میخائیل شولوخوف

ترجمه. رحیم کاکایی به مناسبت 120 سالگی میخائیل شولوخوف ای. کووالسکی (درباره مسئله…

نامه‌ی سرگشاده از سوی یک مهاجر، به صدراعظم آلمان!

آمریکا به سیم آخر زد. حمله‌ی آمریکا بر ایران، دردسر…

تنش میان ایران و اسراییل و پس لرزه های بحران…

نویسنده: مهرالدین مشید وارد شدن امریکا در جنگ و به صدا…

عزّ و شرف وطن 

در خانـه قـوی باش که چوراچور است  دزدان به کمین فانوس…

فطرتی انسانی

امرالدین نیکپی در اوایل دانشگاه ، داستان‌های مذهبی بسیاری دربارهٔ طرد…

جهان صلح وصفا!

امین الله مفکر امینی                   2025-19-06 جهانـی صلح وصفـــای بشربماتم کشیـــــده جـاهــــلانیکی برسیاستهای…

سرنوشت انسان امروز در چنگال مومیایی فروشان دیروز

نویسنده: مهرالدین مشید زنده گی مدرن در آینۀ زوال تاریخی در جهان…

سیمون دوبوار،- رفاقت و عشق اگزستنسیالیستی

Beauvoir, Simone de (1908- 1986). آرام بختیاری سیمونه و سارتر،- ازدواج سفید…

کتاب زبدۀ تاریخ

رسول پویان فسانه خوان وفسون سرگذشت موسارا مگـر خـرد بکــنــد حـل ایـن…

«
»

در ایران مردم اقتصادی فکر می کنند نه سیاسی

فرامرز دادرس، کارشناس اطلاعاتی

بررسی نظرات کارشناسان خارجی و رسانه های بیگانه نشان دهنده این موضوع است که در انتخابات آینده ریاست جمهوری ایران اکثریت مردم ایران صرفاً اقتصادی فکر می کنند و کمتر به مسائل سیاسی توجه دارند. رژیم جمهوری اسلامی در درازای سی و هشت سال حکومت خود با ترفند های گوناگون توانست اکثریت قریب به اتفاق جامعه ایران را سیاست گریز کند و بسوی آرمان های اقتصادی هدایت نماید. ایرانیان از دیر باز مردمی بازرگان و اهل داد و ستد بودند و حتی در مناسبات درونی خود معیار های تجاری حرف اول را می زند.

مسائلی چون دموکراسی، آزادی بیان و حقوق شهروندی زمانی ارزش می یابند که سفره های مردم رنگین باشند. در انتخابات دوره گذشته ریاست جمهوری در ایران، اپوزیسیون خارج نشین ایران موفق نشد در راستای تحریم انتخابات کاری از پیش ببرد واین بار ترجیح داده تا سکوت اختیار نماید.

در چهار سال گذشته دولت شیخ حسن روحانی نتوانسته است به اقتصاد ورشکسته ایران سر و سامانی بدهد و کلید حل این معما در گروی تغییرات بنیادی در ساختار حکومتی و قانون اساسی جمهوری اسلامی می باشد.

آیت الله خامنه ای که دولت روحانی را متهم به کم کاری در زمینه های مدیریت اقتصادی و اجرایی کشور می کند، خود مقصر اصلی ناکامی دولت های گذشته و کنونی جمهوری اسلامی می باشد. به نظر کارشناسان خارجی؛ انتقادات اخیر سیّد علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی از حسن روحانی نشانه آن است که وی مایل است یک اصول گرا به جای حسن روحانی به رئیس جمهوری انتخاب شود، ولی به گفته ایرانیان این عادت خامنه ای است که همه جناح ها را مورد انتقاد قرار دهد تا کسی در ایران دارای محبوبیت نشود.

آمار رسمی بیکاران در جامعه ایران به دوازده و نیم درصد رسیده است و این آمار در میان جوانان به بیش از بیست و پنج درصد افزایش یافته است . ایران دارای جمعیت جوان است و هنگامی که یک چهارم این جمعیت بیکار باشد بی شک باعث بروز مشکلات اجتماعی گوناگونی خواهند شد، مشکلاتی که  می توانند به هزینه های جاری کشور بیافزاید.

اغلب کارشناسان خارجی براین باورند که؛ شیخ حسن روحانی رئیس جمهور اصلاح طلب، خلاف محمود احمدی نژاد رئیس جمهور اصول گرا، برنامه نزدیکی و تعامل با غرب را در پیش گرفته تا بلکه ایران را از وضعیت ناهنجار کنونی بدر آورد. روحانی باید بکوشد تا از بالا رفتن میزان تورم که به چهل درصد رسیده است جلوگیری نماید. روحانی باید تلاش کند با رشوه خواری مبارزه کند و سیاست بانکی قرون وسطایی ایران را سروسامان دهد.

در آمد ناخالص ملی ایران در سال گذشته (7.7) درصد بوده است. صندوق بین المللی پول پیش بینی کرده که رشد اقتصادی ایران در سال آینده برابر (6.6) درصد خواهد بود و میزان تورم تک رقمی خواهد شد. ولی همه این مسائل برای طبقه متوسط مردم ایران  به کندی پیش می رود و این بزرگترین مشکل دولت شیخ حسن روحانی می باشد.

یک بازاری تهرانی به خبرگزاری فرانسه گفته است؛ مشکل کمبود نقدینگی است و اگر ایران نتواند سرمایه گذاری های خارجی را جلب کند،  درآمد ناخالص ملی ما در حد صفر پایین خواهد آمد. این بازاری افزود؛ بدون شفافیت های لازم سرمایه گذاران خارجی نگران می باشند و از سرمایه گذاری خودداری می کنند. این شفافیت ها از سوی اصول گرایانی که مخالف اسرائیل و غرب می باشند دشوار به نظر می رسد.

این بازاری افزود؛ زمانی فرا خواهد رسید که رهبران سیاسی جمهوری اسلامی باید تصمیم بگیرند که برای بهبود اوضاع کشور گام بردارند و یا در جهت شعار های انقلابی به همین روال در جا بزنند.

مشکل عمده دیگر ایران در سیستم بانکی این کشور نهفته است که دارای ابعاد مبهمی می باشد. وام های سمّی و مالکیت های بدون ارزش که بالغ بر چهل و پنج درصد فعالیت های بانک ها را در بر گرفته اند.

با توجه به موافقت نامه برجام هنوز بانک های بین المللی در قبال این ابهامات و هم چنین نگران از واکنش های دولت تازه آمریکا از سرمایه گذاری در ایران خودداری می کنند.

بعد از برجام انتظار هجوم سرمایه گذاری خارجی به ایران خلاف واقع پیش بینی شده بود. مناسبات دیوان سالاری و فامیل گرایی در ایران به  دشواری های سرمایه گذاری در این کشور افزوده است.

به نظر کارشناسان خارجی تنها بخت شیخ حسن روحانی برای انتخاب مجدد این است که حریفان اصول گرای وی نتوانند بر روی معرفی یک کاندیدای مشترک با یکدیگر به توافق برسند.

سوم آوریل 2017