قلۀ پیروزی

از قلـب خراسـان کهـن آمده ام با یعـقوب لیث و تهمتن…

بخاطر انفاذ قانون اساسی به مثابه شاه کلید نجات افغانستان

اعلامیه و فراخوان ملی بنام خداوند حق و عدالت با اتکا بر…

 لیبرالیسم، جنبش روشنگری، و نبوغ جان لاک

john locke (1632- 1704) آرام بختیاری جان لاک ؛ آغاز تئوری تقسیم…

از ترور میر اکبر خیبر تا کودتای ثور؛ بهای سنگین…

نویسننده: مهرالدین مشید تروریکه هنوز هم مردم افغانستان بهای آن را…

با عاشقان وعارفان همصحبت!

امین الله مفکر امینی                     2026-19-04! دل منــــــور میکـــند صحبت بـــا اهلـی عشق…

اهمیت و ضرورت آسیب شناسی تاریخی ، برای امروز و فردا های…

نوشته از بصیر دهزاد   این  مقاله که در کنفرانس علمی انجمن سراسری حقوقدانان…

داستایفسکی شوروی: داستایفسکی در فرهنگ، ایدئولوژی و فلسفه شوروی

 برگردان . رحیم کاکایی سه گفتار در واکاوی جایگاه داستایفسکی، نویسنده…

در مرز سایه و روشنایی انسان

 « از عشق تا خشونت ؛ سفربه درون انسان » تهیه…

نظم نوین

رسول پویان سازش به دشمنان وحشی ننگ است افـتــادن پا بـه پنجـۀ…

از  روح الله خمینی تا هبت الله؛ دو گلوله، دو…

نویسنده: مهرالدین مشید هبت الله گلوله ای از اعماق تاریخ؛ اما…

اولادی مبارزِ وطن!

امین الله مفکر امینی                    2026-13-04! بــی بنیاد میگردد پایه های ظلم وستـــم…

بلز پاسکال

هغه فرانسوی فیلسوف، اختراع کونکی، ریاضی پوه، فزیک پوه، الهیات…

مذاکرات هیئت های افغانستان

و پاکستان با پا در میانی چین یک روز قبل از…

افغانستان در آجندای مذاکرات اسلام آباد

عبدالصمد ازهر                …

شماره یکم سال بیست و نهم گاهنامه محبت

شماره یکم سال بیست و نهم گاهنامه محبت نشر شد 

رنه ډکارت

دی د پنځلسمې پېړۍ یو فرانسوي فیلسوف، ریاضی پوه، فزیک…

ماکسیم گورکی

برگردان. رحیم کاکایی نویسنده‌ی کلاسیک ادبیات روسیه و شوروی، نویسنده‌ی برجسته‌ی…

جنگ‌های ژئوپلیتیک و فروپاشی عقلانیت سیاسی در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فاجعهٔ فکری و سیاسی در پرتو منطق ساختاری…

آمریکا و سیاست بیطرفی افغانستان

سیاست بی‌طرفی افغانستان برخاسته از موقعیت جغرافیایی آن است ،…

شرم و حیا

بزرگانِ اهلِ عرفان و تصوف، در بابِ حفظِ شرم و حیا بسیار تأکید نموده‌،  آن را بلند ترین درجه…

«
»

حدود 15 سال پیش !

حدود 15 سال پیش با حمله آمریکا و سرنگون شدن صدام حسین ، بخشهایی از اطلاعات استخبارات صدام به دست حکومت اسلامی ایران افتاد . مدتی بعد که به زندان تیف منتقل شدیم فیلمهای ضبط شده توسط استخبارات عراق را ، وزارت اطلاعات حکومت اسلامی ایران به صورت عمومی در مدیا منتشر کرد . برای اولین بار دیدن این فیلمها و روابط بین مهمان و صاحب خانه ، برای هر بیننده ای جالب بود . آن زمان با دیدن فیلمها سوالات زیادی مطرح شد و گفتنی های مختلف از دیدگاههای متفاوت نوشته و بیان شد ! به تازگی فیلم تکراری همین روابط را یک مسیح خُل وچلی مطرح کرد و سوالی که پیش آمد : آیا همان حدود 15 سال پیش که فیلمها علنی شد شماها خبر داشتید ؟ اگر خبر داشتید که چرا همان زمان خفه خون گرفته بودید ؟ و اگر هم تا حالا واقعا بی خبر بودید که خدا زیادتون کنه…..

مثل این است که دولت آمریکا به عنوان صاحب خانه جدید مجاهدین بعد از صدام ، از نشستی با مسعود رجوی فیلم گرفته باشد و بخواهد در روزی منتشر کند . این شیفتگان اطلاع رسانی ظاهرا به امروز ( سیاست خط موازی ) نمیتوانند کاری داشته باشند . ولی برای حدود 15 سال پیش و تکه ای از تمامی پازل مشتاق هستند . آیا در یک جنگی یک صحنه جنگ علامت سوال اصلی است ویا تمام “جنگ”؟مثلا ورود آمریکا به خاورمیانه ؟ و اگر اسکول مربوطه فقط روی یک صحنه علامت سوال بگذارد ، معنی اش این است که دستش خالی شده ؟ و یا مثل حسنک که از بیکاری درفش رو فرو کرد به تخم خودش….

تنظیم رابطه درهر شرایطی و با هر پدیده ای تابع قوانین یکسانی نیست . مجموعا ما در 2 حوزه میتوانیم فعال باشیم . اول حیطه ایدئولوژی و تفکر و دوم حیطه سیاست روز . قبلا گفته بودم و باز هم تکرار میکنم در حیطه تفکر اسلامی ( حاکم و سایه ) هیج تفاوتی با هم ندارند و من هم نقاد نیستم بلکه جنگنده میشوم . ولی در سیاست روز موضوع تفاوت میکند . انسان فعال اشتباه در تمام لحظات و تصمیماتش مستتر است . دلایل یا انگیزه های ارتکاب خطاهای ریز و درشت هم تا همیشه قابل نقد و آنالیز است . احترام به ” انسان ” با احترام به باورها فرق میکند .آنجا که تبلورمادی هر باوری به جنایت مشخص کشیده میشود، من ادب واحترام بیلمیرم ! فرقی هم نمیکند عاشورای خمینی باشد یا عاشورای مجاهدین یا شام غریبان کرملین و کاخ سفید….

تقریبا تمام حاکمان امروز عراق ، در زمان صدام ساکن و مهمان حکومت اسلامی در ایران بودند . بعید میدانم حکومت اسلامی همینطوری قدمی بردارد و یا تمام امکانات را برایشان داده تا آنها صدام را به زبان عربی نفرین کنند ! امروز در تمام عراق سوال کسی نیست که زمان جنگ ایران و عراق کجا بودی و چرا و چگونه !؟ میدانید چرا ؟ چون حاکم شدند . ولی مجاهدین مسعود رجوی به هر دلیلی به حاکمییت سیاسی نرسیدند ، پس هر ریقوی ننه قمری میتواند خودش را یه چیزی معرفی کند !

جنس تنظیم رابطه مجاهدین مسعود رجوی با صدام از همین جنس تنظیم رابطه بعد از صدام با دولت آمریکا ( سیاست خط موازی ) است . اگر بد و زشت است از همین امروز استارت بزنید . بدی یا خوبی هر سیاستی موضوع این مطلب نیست . دست دادن ظریف با اوباما که خیلی هم صدا کرد از همان جنس دست دادن ظریف با صدام است . حرکت خوب یا بد در بازی شطرنج نهایتا نتیجه مثبت یا منفی برای خود بازیکن دارد . جیک جیک زیادی تماشاگران همنشینِ دست خر اسمش سیاست کردن نیست ! اگر میتوانید از مولفه های سیاسی روزاستفاده کنید . با سقراط و بقراط فقط میشود یا جمله ساخت و یا روضه انگلیسی خواند !

به قول پوریا ، تا دیروز این‌طوری بود که هر کی با هرکی قهر می‌کرد ، می‌رفت وبلاگ می‌زد . وبلاگ‌نویسی هم این‌طوری بود که آدم‌ها از تنهایی می‌نوشتند و بغض….بعد دیگران کامنت می‌گذاشتند و از آن بغض کم‌کم حالت ازدواج پیش می‌آمد و طرف وبلاگش را می‌بست میرفت دنبال زندگی اش ! بعد هر کی با زنش قهر می‌کرد، می‌رفت توی مطبوعات و با سابقه اینترنتی‌ای که داشت ، اول ستون در صفحه آخر می‌گرفت و بعد صفحه می‌گرفت و بعد از شش‌ ماه دبیر می‌شد و مجله خودش را می‌زد و می‌شد سردبیر….تو این خرتوخری وزارت اطلاعات هم هی با تجربه تر میشد ، حالا دیگه میدانست چطور با مشتی عکس رنگی ، احمقهای دنیای مجازی را در تحریریه خودش پیچ بدهد !

اسماعیل هوشیار