حکومت آخوندی ایران جنایت کربلای قرن را رقم زد، یزیدان…

محمدعثمان نجیب ایران در گرمای سوزان، زمین را زیر پای هم‌وطنان…

حیات بشری را آتش فشان خاموشی به شدت تهدید میکند

نویسنده:مهرالدین مشید جهان در معرض توفانی فراتر از جنگ سوم  این پرسش…

دومین بار طی طریق در تعامل گذری انسان با هوش…

*محمدعثمان نجیب، بنیاد‌گذار مکتب دینی فلسفی من بیش‌از این نه…

درک لنینی از دموکراسی: نگاهی از سده 21

ترجمه. رحیم کاکایی یرومنکو ولادیمیر ایوانوویچ دکترعلوم فلسفه، مشاور رئیس مجلس قانونگذاری…

افغانستان در سایۀ رقابت‌های ژئوپولیتیکی جهانی ناشی از جنگ اسرائیل…

مقدمه تنش‌های دراز ‌مدت میان ایالات متحده آمریکا، اسرائیل و جمهوری…

فیلسوف آس و پاس،- مدافع مالکیت خصوصی!

max stirner (1806-1856) آرام بختیاری ماکس اشتیرنر، آغاز آنارشیسم فردگرایانه. ماکس اشتیرنر(1856-1806.م) آلمانی،…

افغانستان- آموزشگاهی خونین برای ایران و همسایگان 

سلیمان کبیر نوری در این مقاله می‌خوانید: چکیده نئولیبرالیسم و استعمار؛ تجربه‌ای عینی افغانستان؛…

جنگ های جیوپولیتیک جدید و افغانستان تحت حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید از بازگشت تروریسم تا تقابل قدرت های بزرگ در…

سید جمال الدین افغان

 فیلسوف ،دانشمند بنیانگذار نهضت فکری وجنبش آزادی  خواهی افغانستان ،اساسگذار  اتحاد اسلامی ومبارز…

  به آرمان وطن

بیا برویم کشور تا بان را بسا زیم  خا نه ی…

نوستالوژی و جاذبه های فکری و اعتقادی 

نویسنده: مهرالدین مشید نوستالوژی و گذشته گرایی های فکری و اعتقادی زمانیکه…

تاریخ‌گرایی و ارزش هنری رمان‌های میخائیل شولوخوف

ترجمه. رحیم کاکایی به مناسبت 120 سالگی میخائیل شولوخوف ای. کووالسکی (درباره مسئله…

نامه‌ی سرگشاده از سوی یک مهاجر، به صدراعظم آلمان!

آمریکا به سیم آخر زد. حمله‌ی آمریکا بر ایران، دردسر…

تنش میان ایران و اسراییل و پس لرزه های بحران…

نویسنده: مهرالدین مشید وارد شدن امریکا در جنگ و به صدا…

عزّ و شرف وطن 

در خانـه قـوی باش که چوراچور است  دزدان به کمین فانوس…

فطرتی انسانی

امرالدین نیکپی در اوایل دانشگاه ، داستان‌های مذهبی بسیاری دربارهٔ طرد…

جهان صلح وصفا!

امین الله مفکر امینی                   2025-19-06 جهانـی صلح وصفـــای بشربماتم کشیـــــده جـاهــــلانیکی برسیاستهای…

سرنوشت انسان امروز در چنگال مومیایی فروشان دیروز

نویسنده: مهرالدین مشید زنده گی مدرن در آینۀ زوال تاریخی در جهان…

سیمون دوبوار،- رفاقت و عشق اگزستنسیالیستی

Beauvoir, Simone de (1908- 1986). آرام بختیاری سیمونه و سارتر،- ازدواج سفید…

کتاب زبدۀ تاریخ

رسول پویان فسانه خوان وفسون سرگذشت موسارا مگـر خـرد بکــنــد حـل ایـن…

«
»

تنها دمکراسی خاورمیانه!

21.11.22


خشونت علیه فلسطینی ها
ایدئولوژی کاهانیزم ستم را نه تنها از نظر نژادپرستانه، بلکه از نظر مذهبی نیز توجیه می کند

توسط ویلند هوبان
یونگه ولت
ترجمه میرفخرایی

در رابطه با تقویت راست افراطی اسرائیل، غالباً از کاهانیسم صحبت می شود، با اشاره به این که با ورود کاهانیست ها به ائتلاف دولت ظاهرا خط قرمز زیر پا نهاده می‌شود. این جنبش به افتخار مئیر کاهانه، خاخام ارتدکس نیویورکی که اتحادیه دفاع یهودیان را در سال ۱۹۶۸ تأسیس کرد، نامگذاری شد. 
این گروه که در سال ۲۰۰۱ توسط اف بی آی به عنوان یک سازمان تروریستی رده بندی شد، خود را به عنوان یک گروه آگاه برای یهودیانی معرفی کرد که فقط می خواهند از خود در برابر یهودی ستیزی دفاع کنند. 
در حقیقت، فعالیت های این گروه بسیار فراتر از این ادعا رفته است: 

آنها به بمبگذاری و حملات به موسسات عربی و یا موسسات اتحاد شوروی، افراد و نئونازی ها متهم هستند. 
کاهانه چندین بار بخاطر به این حملات محکوم شده‌اند، اما پس آنکه مدت کمی را پشت میله های زندان گذراندند دوباره آزاد شدند.
در سال ۱۹۷۱ کاهانه به اسرائیل نقل مکان کرد و در همان سال حزب کاخ را تأسیس کرد. در آنجا نیز بارها دستگیر شد، اما توانست رای آورده و به پارلمان اسرائیل کنست راه یابد. 
او در پارلمان فعال بود تا اینکه او و ناخ در سال ۱۹۸۸ به دلیل نژادپرستی شدیدش از انتخابات محروم شدند یعنی صلاحیت آنها رد شد. 

کاهانه در سال ۱۹۹۰ ترور شد. پیرو او باروخ گلدشتاین، یک شهرک نشین از نیویورک، در سال ۱۹۹۴ قتل عامی را در شهر الخلیل کرانه باختری انجام داد. 
در بخش مسلمان نشین غار پدرسالاران، او ۲۹ نمازگزار را به ضرب گلوله کشت و حداقل ۱۵۰ نفر را زخمی کرد و سپس توسط حاضران در صحنه مورد حمله قرار گرفت و کشته شد. در حالی که این عمل به وضوح در جریان اصلی اسرائیل محکوم شد، گلدشتاین به نمادی برای کاهانی ها تبدیل شد. 


یک بنای یادبود هنوز در هبرون تا به امروز پابرجاست و ایتامار بن گویر که در سازمان جوانان کاخ فعال بود، سال‌ها تصویری از گلدشتاین در خانه اش آویخته بود.  
وجه تمایز چهره هایی مانند کاهانه، رهبر شهرک نشینان باروخ مارزل یا بن گویر از سیاستمداران معتبری مانند نتانیاهو یا ژنرال سابق بنیامین گانتز، که مشترکا مسئول بمباران غزه در سال ۲۰۱۴ و کشتار حدود ۲۰۰۰ غیرنظامی فلسطینی بودند، تنها محیط و پایگاه اجتماعی آنهاست. 

کاهانی ها متعلق به تشکیلات ثروتمندان جامعه نیستند، بلکه متعلق به کف خیابان ها هستند. دستگاه خشونتی آنها نیروهای انتظامی و ارتش نیستند، بلکه ابزارخشونتی آنها تروریست های بی سروپا و اراذل و اوباش مردمی است. 
بن‌گویر نیز چندین بار محکوم شد و دیدگاه‌های او به حدی راست تلقی شد که از خدمت سربازی تعلیق شد. 
تعصب مذهبی هم مزید بر علت است. او در مقایسه با طبقه سیاسی سکولار حاکم، خشونت را نه تنها از نظر نژادپرستانه، بلکه به لحاظ مذهبی نیز توجیه می کند. 
در حالی که شهر و ساکنان تل آویو خود را به عنوان بهشت دگرباش می فروشد، این سیاستمداران مایلند بی فوت وقت همجنس گرایی را ممنوع کنند. بنابراین، ظهور آنها نه تنها نشان دهنده افزایش خطر برای فلسطینیان و حامیان آنها است، بلکه با خود پتانسیل یک جنگ فرهنگی در جامعه اسرائیل را نیز حمل میکند.

=====