صفای عشق 

رسول پویان  جلوۀ صـورت حـدیـث خـفـتۀ سـیرت کند  عقل ازسودای دل لرزان…

تبلیغات نفاق انگیز

تبلیغات نفاق انگیز گاهی اوج می‌گیرد و گاهی فروکش می‌کند،…

افغانستان در چرخه ی بازی های ژئوپلیتیک کشور های منطقه…

نویسنده: مهرالدین مشید برتری های ژئوپولیتیکی افغانستان و ناکارآمدی زمامداران و…

دزد گورستان شهر یا بهلول دانای دگر؟

در این سیاهه میان سپید‌سرایی و هیچ‌مه‌دان‌سرایی شناوری دارم.محمدعثمان نجیبآن…

دلدادن!

امین الله مفکر امینی          2025-08-03! دلــــدادن بــه هربیـــوفا لطمه برعشق اســــت هم آخـــــوشی…

هشتم مارچ و فریاد های در گلو شکسته شده ی…

نویسنده: مهرالدین مشید حماسه های شکوهمند و تاریخ ساز زنان افغانستان…

حدیث زن

 ای زن محبوب هستی مایه بالندگی  وی توی لطف خدایی در…

التماس یک گدا

شعر از خاک پای عالم : خلیل پوپل تورنتو - کانادا دوستان…

۸ مارچ؛ روز ایستادگی، مقاومت و مبارزه برای آزادی زنان…

پیام تبریکی جنبش آزادی بخش زنان به زنان مبارز و …

انگلس ؛ تئوریسن سوسیالیسم علمی

Friedrich Engels (1820-1895) آرام بختیاری انگلس، در نظر و در عمل؛ همرزم…

«منطق تاریخ در آموزه‌های کارل مارکس و در تاریخ واقعی…

ترجمه- رحیم کاکایی لئو سورنیکوف:  دیدگاه هایی که مارکس و انگلس هرگز…

نقش‌آفرینی چتر بزرگ ملی افغانستان در مسائل کشور

نور محمد غفوری چتر بزرگ ملی افغانستان که به حیث مجموعهٔ از ائتلاف‌های…

مشرب عشق و عاشقی!

امین الله مفکر مینی     2025-02-03! مشرب عشـق و عاشقی ز شمع و…

سیگون و کابل دیروز و کابل کیف امروز؛ چند قلویی…

نویسنده: مهرالدین مشید رفتن به پای مردم بیگانه در بهشت -…

اعلامیۀ به مناسبت روز جهانی زن

سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان بشریت برابری‌طلب و آزادی‌خواه در حالی به…

تلاشی های خانه به خانه و حرمت شکنی مهاجمان انتحاری

نویسنده: مهرالدین مشید جنایت های جلیقه پوشان انتحاری و سفید نمایی…

خانقاى دل

نوشته نذیر ظفر بیا که حضرت می شیخ خانقای منست بیا…

دموکراسي د ګډ کار کولو هنر دی

نور محمد غفوری سریزه: دموکراتان باید پخپله د دموکراسۍ د بنستیزه کېدو،…

نگاهی به یک نگاه نادرست در مورد نام زبان پارسی 

نوشته: دکتر حمیدالله مفید ————————————‫-‬ از مدت ها به این سو در…

زبان پارسی چون ستاره!

امین الله مفکرامینی                    2025-23-02! درآسمـــــانِ ادب، نورافشان است پارسی چون ستـاره چه بازیب…

«
»

ترکیه رفیق اکرائین و شریک روسیه؟ 

فرستنده: حسین تلاش

سرگئی شاپتالا رئیس ستاد کل ارتش اوکراین روز جمعه به شبکه تلویزیونی ۱+۱ اوکراین گفت: دولت اوکراین چندین فروند پهپاد بایراکتار از ترکیه خریداری کرده است.

وی با بیان اینکه با خرید این پهپادها از ترکیه اقدامات خود را متوقف نمی کنیم، اظهار داشت: در آینده تعداد بیشتری بایراکتار از ترکیه خریداری خواهیم کرد. 

شاپتالا گفت که تصمیم در مورد بکارگیری پهپادهای بایراکتار توسط ارتش اوکراین در حوزه اختیارات فرمانده نیروهای مسلح اوکراین (ولادیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین) است.

وی خاطر نشان کرد که شبه نظامیان در شرق اوکراین مواضع ارتش این کشور را مورد حمله قرار دادند و این اقدام نقض توافقنامه آتش بس مینسک بود.

 پهپاد بایراکتار تی- بی۲ یک پهپاد شناسایی رزمی است که توسط شرکت ترکیه‌ای بایکار (Baykar) که در زمینه صنایع نظامی فعالیت می‌کند برای ارتش ترکیه ساخته شده است. پهپاد بایراکتار TB۲ به چهار موشک هدایت شونده MAM-L و MAM-C ساخت شرکت دفاعی راکستان مجهز است.

کانال تلویزیونی زویوزدا متعلق به وزارت دفاع روسیه روز سه شنبه با اشاره به فروش پهپادهای بایراکتار به اوکراین اعلام کرد که روسیه، ترکیه را بخاطر تحویل پهپادهای «بایراکتار» به اوکراین مجازات می کند.

این رسانه در گزارش خود به نقل از کارشناسان گفت: ترکیه تاکنون چندین فروند پهپادهای «بایراکتار» به اوکراین فروخته است که ممکن است در منطقه مناقشه دونباس در شرق اوکراین بکار گرفته شود.  

زویوزدا خاطرنشان کرد که ارتش اوکراین برای نخستین بار برای انهدام یک مقر شبه نظامیان دونتسک در منطقه دونباس از پهپاد بایراکتار استفاده کرد، در حالی که مطابق توافقنامه مینسک استفاده از این تسلیحات در خطوط حائل در دونباس منع شده است.  

در گزارش رسانه روسی گفته شد که مسکو به عنوان گام های نخست مجازات ترکیه بخاطر تحویل این تسلیحات که ممکن است علیه روس تبارهای جمهوریهای خودخوانده دونتسک و لوگانسک بکار گرفته شود، واردات نارنگی و گوجه فرنگی که از اقلام عمده صادراتی ترکیه به روسیه است را متوقف کرد.  

‹ایگور کوروتچنکو› رییس سابق شورای اجتماعی وزارت دفاع روسیه در این رابطه گفت: روسیه باید ابزار واقعی برای فشار بر اوکراین و ترکیه در رابطه با بکارگیری پهپادهای بایراکتار در منطقه دونباس در شرق اوکراین را بیابد.  

وی معتقد است که دولت اوکراین با بکارگیری پهپاد ترکیه ای در شرق این کشور، در واقع نارضایتی خود را از تکمیل خط لوله گاز نورد استریم ۲ که روسیه از طریق دریای بالتیک به آلمان کشیده است نشان می دهد.

کوروتچنکو گفت که دولت اوکراین از یک طرف با بکارگیری پهپاد در منطقه دونباس، توافقنامه مینسک را نقض می کند و از طرف دیگر خواستار ادامه گفت و گوها در چارچوب گروه چهار نورماندی است.  

سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه نیز در سخنانی از بکارگیری پهپاد ترکیه ای بایراکتار در شرق اوکراین انتقاد کرد و گفت: مقام های اوکراینی در این فکر هستند که در زمان حاضر چه چیزی به سود این کشور است و آیا باید شهامت خود را با بکارگیری پهپاد نشان دهند یا اینکه توافقنامه مینسک را برای حل بحران اجرا کنند.

لاوروف در ادامه سخنان خود بدون نام بردن از ترکیه، از کشورهایی که تسلیحات پیشرفته به اوکراین تحویل می دهند، انتقاد کرد.  

در ادامه گزارش رسانه روسی گفته شد، باوجود اینکه تحویل پهپادهای ترکیه ای به اوکراین چالشی برای روسیه است، مسکو وارد عمل نشده و خویشتندارانه رفتار کرده است.