سراسری انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان اعلامیه هیات اجراییه انجمن

سیزدهم مارچ ۲۰۲۵ مطابق ۲۳ حوت ۱۴۰۳ شمسی هیات اجراییه انجمن…

له ښاغلي (استاد پوهاند ډوکټور اجمل ښکلي) سره د سمبولیسم…

مرکوال: انجنیر عبدالقادر مسعود ادبي مکتبونه د هغو خوځښتونو، نورمونو، لیدتوګو…

صفای عشق 

رسول پویان  جلوۀ صـورت حـدیـث خـفـتۀ سـیرت کند  عقل ازسودای دل لرزان…

تبلیغات نفاق انگیز

تبلیغات نفاق انگیز گاهی اوج می‌گیرد و گاهی فروکش می‌کند،…

افغانستان در چرخه ی بازی های ژئوپلیتیک کشور های منطقه…

نویسنده: مهرالدین مشید برتری های ژئوپولیتیکی افغانستان و ناکارآمدی زمامداران و…

دزد گورستان شهر یا بهلول دانای دگر؟

در این سیاهه میان سپید‌سرایی و هیچ‌مه‌دان‌سرایی شناوری دارم.محمدعثمان نجیبآن…

دلدادن!

امین الله مفکر امینی          2025-08-03! دلــــدادن بــه هربیـــوفا لطمه برعشق اســــت هم آخـــــوشی…

هشتم مارچ و فریاد های در گلو شکسته شده ی…

نویسنده: مهرالدین مشید حماسه های شکوهمند و تاریخ ساز زنان افغانستان…

حدیث زن

 ای زن محبوب هستی مایه بالندگی  وی توی لطف خدایی در…

التماس یک گدا

شعر از خاک پای عالم : خلیل پوپل تورنتو - کانادا دوستان…

۸ مارچ؛ روز ایستادگی، مقاومت و مبارزه برای آزادی زنان…

پیام تبریکی جنبش آزادی بخش زنان به زنان مبارز و …

انگلس ؛ تئوریسن سوسیالیسم علمی

Friedrich Engels (1820-1895) آرام بختیاری انگلس، در نظر و در عمل؛ همرزم…

«منطق تاریخ در آموزه‌های کارل مارکس و در تاریخ واقعی…

ترجمه- رحیم کاکایی لئو سورنیکوف:  دیدگاه هایی که مارکس و انگلس هرگز…

نقش‌آفرینی چتر بزرگ ملی افغانستان در مسائل کشور

نور محمد غفوری چتر بزرگ ملی افغانستان که به حیث مجموعهٔ از ائتلاف‌های…

مشرب عشق و عاشقی!

امین الله مفکر مینی     2025-02-03! مشرب عشـق و عاشقی ز شمع و…

سیگون و کابل دیروز و کابل کیف امروز؛ چند قلویی…

نویسنده: مهرالدین مشید رفتن به پای مردم بیگانه در بهشت -…

اعلامیۀ به مناسبت روز جهانی زن

سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان بشریت برابری‌طلب و آزادی‌خواه در حالی به…

تلاشی های خانه به خانه و حرمت شکنی مهاجمان انتحاری

نویسنده: مهرالدین مشید جنایت های جلیقه پوشان انتحاری و سفید نمایی…

خانقاى دل

نوشته نذیر ظفر بیا که حضرت می شیخ خانقای منست بیا…

دموکراسي د ګډ کار کولو هنر دی

نور محمد غفوری سریزه: دموکراتان باید پخپله د دموکراسۍ د بنستیزه کېدو،…

«
»

امیدهایی که در سانفرانسیسکو دود می‌شود

سال گذشته (دسامبر 2016) ، باراک اوباما رئیس جمهور دمکرات آمریکا در آخرین روزهای کاری خود به بهانه آنچه مداخله مسکو در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و در نتیجه شکست هیلاری کیلینتون عنوان شد، دستور تعطیلی دو ملک روسیه در واشنگتن و نیویورک و اخراج 35 دیپلمات روسی از خاک آمریکا را داد.

دیمیتری پسکوف‌ سخنگوی رئیس جمهوری روسیه، در آن زمان این اقدام آمریکا را غیرقانونی خواند و گفت که دولت اوباما برای خراب کردن روابط روسیه و آمریکا و ضربه زدن به سیاست خارجی دولت آینده (دولت ترامپ) این کار را کرده است. پوتین هم در واکنش به این اقدام آمریکا، گفت که مسکو حق اقدام متقابل را برای خود محفوظ می داند وبراساس مصالح ملی وخردمندی عمل خواهد کرد.

سرانجام پس از شش ماه مذاکره برای تغییر رویکرد آمریکا در دولت جدید، ترامپ و پوتین روسای جمهوری دو کشور در حاشیه نشست گروه 20 در هامبورگ، با یکدیگر دیدار کردند، دیداری که گفته می شد فصل جدیدی در روابط روسیه و آمریکا خواهد بود و روابط دو کشور را بهتر از گذشته خواهد کرد چرا که دو طرف به دنبال بهبود روابط هستند.

کمتر از یک ماه پس از این نشست، اوایل مرداد ماه کنگره آمریکا طرح تشدید تحریم های روسیه را تصویب کرد، مسکو نیز در واکنش به دومین اقدام آمریکا، دستور اخراج دیپلمات های آمریکایی از خاک خود را داد.

روسیه درمقابله با تحریم های جدید آمریکا که چند روز بعد به امضاء ترامپ هم رسید، دستور کاهش تعداد دیپلمات های آمریکایی در مسکو را صادر و املاک دیپلماتیک این کشور شامل مجموعه ویلایی در ناحیه سربرنی بور و انبارهای دیپلماتیک در خیابانی داروژنی (در مرکز مسکو) را توقیف کرد.

براساس تصمیم روسیه، شمار کارکنان سفارتخانه و کنسولگری های آمریکا در روسیه باید به 455 تن به اندازه کارکنان این کشور درآمریکا می رسید به عبارت دیگر 755 کارمند مراکز دیپلماتیک آمریکا در روسیه تا اول ماه سپتامبر(جمعه) فرصت داشتند خاک روسیه را ترک کنند.

دور دوم جنگ دیپلمات ها

اما یک روز پیش از پایان یافتن فرصتی که روسیه به دیپلمات های آمریکایی برای خروج از این کشور داده بود، آمریکا به بهانه آنچه اقدام تلافی جویانه اعلام شده، به روسیه اعلام کرد که تنها دو روز فرصت دارد کنسولگری خود را در سانفرانسیسکو و دو ساختمان مرتبط با آن در واشنگتن (ساختمان تجاری)و نیویورک را تعطیل کند.
روسیه چهار کنسولگری در سان فرانسیسکو، نیویورک، سیاتل و هیوستون آمریکا دارد که با تعطیل شدن یکی از آنها تعداد این مراکز دیپلماتیک به سه کنسولگری می رسد.

یک روز پیش از پایان فرصت دو روزه آمریکا به روسیه، از دودکش ساختمان کنسولگری روسیه در سانفرانسیسکو، دود بلند شد تا پس از سالها، بار دیگر دوران جنگ سرد تداعی شود.

وزارت خارجه روسیه در واکنش به تعطیل کردن ساختمان تجاری متعلق به این کنسولگری در واشنگتن، آنتونی گودفری رئیس بخش سیاسی سفارت آمریکا یکی از بلند پایه ترین دیپلمات های آمریکا در این کشور را احضار و اعتراض خود را به این تصمیم آمریکا، ابلاغ کرد.
وزارت خارجه روسیه هم این اقدام آمریکا را بی سابقه و خصومت جویانه توصیف و خاطرنشان کرد: بازرسی غیرقانونی اموال دولتی روسیه که از مصونیت دیپلماتیک برخوردار است، بدون حضور مقام های روسی می تواند با قرار دادن اشیاء با هدف جاسوسی صورت گرفته باشد.


امیدهایی که در سانفرانسیسکو دود شد

به نظر می رسد تصمیم اخیر آمریکا مبنی بر تعطیلی قدیمی ترین کنسولگری روسیه در سانفرانسیسکو اقدامی جدی و تاثیر گذار در روابط دو کشور باشد، آتشی که دود آن نیز از کنسولگری روسیه در سانفرانسیکو به آسمان بلند شده است.

روسیه هم انتخاب های مختلفی دارد از جمله بستن برخی ساختمان ها و مراکز دیپلماتیک آمریکا در این کشور و اخراج تعداد دیگری از دیپلمات های آمریکایی؛ البته اقدامات سخت تر می تواند با تعطیل کردن یکی از سه کنسولگری فعلی آمریکا در روسیه نشان داده شود. با این وجود نباید فراموش کرد که اگرچه مسکو حق اقدام متقابل را برای خود محفوظ می داند اما براساس مصالح ملی و خردمندی عمل خواهد کرد.

اگرچه واکنش جدی و عملی روسیه به این اقدام آمریکا در روزها یا ماه های آینده نمایان خواهد شد، اما دودی که از ساختمان کنسولگری روسیه در سانفرانسیسکو بلند شد، شاید خاکستر امیدهایی است که با به قدرت رسیدن ترامپ و ابراز تمایل او به بهبود روابط مسکو و واشنگتن ایجاد شده بود.