تاملی بر  دیدگاه های «خدا مرده و یا اینکه سکوت…

نویسننده: مهرالدین مشید درامدی بر دو تجربه‌ی متفاوت از غیبت الهی اندیشه‌ی…

نصایح نامچه

موسی فرکیش «نصایح‌نامچه»، در حقیقت متن گفتار و پیشنهادهای عبدالرحمان خان…

یازدهم سپتامبر؛ مبارزه با تروریسم یا چرخه معکوس تحول در…

نویسننده: مهرالدین مشید حملات یازدهم سپتامبر ۲۰۰۱ نه تنها سیاست خارجی…

 آیا راه رشد غیر سرمایداری پاسخگوی  اهداف استراتیژیک خلقهای جهان…

مقدمه این را همه میدانند که در ایجاد جنبشها وحریانات تند…

استاد ګل پاچا الفت 

خدای بخښلی  استاد گل پاجا الفت  هغه  لوی  او وتلی…

د سیاسي ګوندونو په جوړولو او فعالیت کې د مرام…

 انسان له اوله په ټولنیز ژوند کې د ګډو موخو…

خاطر شاد 

رسول پویان  تـو گـویی خامـۀ پاییز کلک استاد است  به هر طرف…

برجحان تعلقات!

امین الله مفکر امینی                     2025-07-09 برجحان ز تـــــــــعلقات وافکاری واهی خدا جوییــــــــم با…

اگر سقراط ‌پدر فلسفه است، کنفوسیوس یا ملاصدرا چرا چنین…

بخش دوم از مقاله‌ی سقراط، تیشه‌زنی، به ریشه‌ی دانایی. بحثی از…

پاسخی به پرسشی

محمدعثمان نجیب  آغا صاحب گرامی، نه دانستم دلیل شتابان شما برای…

استاد قیام الدین خادم 

استاد خادم د پښتو ادبیاتو په اسمان کې له هغو…

روشنگری روس، ملی گرا، رفرمیستی، علم گرا

Lomonossow, Michail(1765-1711 آرام بختیاری لومونسف؛- شاعر، دانشمند، روشنگر. میشائیل لومونسف(1765-1711.م)، شاعر، محقق، فیلسوف،…

د سیاسي ګوند او سازمان اساسي او تشریفاتي سندونه

د یوه سیاسي ګوند او د هر سیاسي او ټولنیز…

اعتراف به خطا؛ اخلاق و پل عبور از تاریکی به…

نوسنده: مهرالدین مشید  تاریخ، دادگاه اشتباهات مشترک ما تاریخ معاصر افغانستان و…

وقتی اژدها می‌غرّد، خرس می‌خروشد و فیل می‌خرامد؛ بشکه زرد…

نوسنده: مهرالدین مشید  پیام نشست شانگهای برای طالبان؛ نشانه‌ای از افول…

در سوگ کنر

بمناسبت زلزله ي مهلک ولایت کنر از زمین لرزه کنر هر…

درمراثی قربانییان زمین لرزه ی مشرق زمیـــن !

امین الله مفکرامینی                   2025-02-09! بدیــــــــده اشکِ ماتم و بدل خونم ز لغزشِ…

اشک قلم 

رسول پویان  اشک قلم به صفحـۀ دل ها چکیده است  صد لاله…

استاد عبدالروف بینوا

استاد بینوا د هېواد، سیمې او نړۍ په کچه ستر…

کودکانی که کودکی نمی‌ کنند

خیابان، خانه بی‌در و پیکر کودکان فراموش‌ شده! فرشید یاسائی *  ما…

«
»

افشای سیاست تازه دولت ترامپ در ایران

فرامرز دادرس، کارشناس اطلاعاتی

رکس تیلرسون وزیر امور خارجه آمریکا در دومین روز حضور خود در کنگره آمریکا برای دفاع از بودجه پیشنهادی وزارت امور خارجه کشورش فاش کرد ؛ دولت دونالد ترامپ طرحی برای سرنگونی رژیم مذهبی ایران در دست ندارد و بودجه ای به منظور سرنگونی رژیم آیت الله ها در وزاتخانه تحت امرش پیش بینی نشده است. وی در سخنان خود افزود :« سیاست ما در ایران، حمایت از عوامل داخلی برای انتقال مسالمت آمیز قدرت است ».

عوامل داخلی مورد اشاره آقای تیلرسون در ایران یعنی؛ طیفی که به اصلاح طلب معروف شده اند، عوامل داخلی در ایران یعنی شمار قابل توجهی از ماًمورین و جاسوسان ایرانی که به سود شماری از کشور های بیگانه متمایل به سیاست های آمریکا، اسرائیل، کشور های اروپای غربی و کشور های عربی وابسته به سیاست غرب فعالیت می کنند، عوامل داخلی در ایران یعنی اکثریت مردم که از رژیم حاکم متنفر می باشند اما مایل هستند که بدون انقلاب دوباره، بی جنگ و خونریزی و بدون حمله نظامی بیگانگان به ایران تغییرات بنیادی در رژیم حاکم ایجاد شود.

رکس تیلرسون آب پاکی روی دست چند ایرانی ریخت که در چند ماه گذشته با رفت و آمد به کنگره آمریکا و ملاقات با نمایندگان کنگره کوشیدند تا مسئله تغییر رژیم ایران را در دستور کار دولتدونالد ترامپ وارد کنند. سخنان تیلرسون نشان داد که این رفت و آمد ها به کنگره آمریکا جدّی نیست و اصل تحریم های تازه علیه ایران نیز در واقع زمینه سازی برای فشار آوردن و تعدیل مواضع اصولگرایان جمهوری اسلامی می باشد تا دست شیخ حسن روحانی را برای خروج از بحران و گشودن در ها بسوی غرب باز گذارند.

رکس تیلرسون به نوعی اقرار می کند که دولت دونالد ترامپ همان سیاست مدارا و خرید وقت را که رؤسای جمهور پیشین آمریکا در برخورد با جمهوری اسلامی در نظر داشتند ادامه خواهد داد. حفظ رژیم اسلامی به عنوان ببر کاغذی و ادامه سیاست های ایران هراسی، اعراب ثروتمند منطقه را به مشتریان همیشه در صحنه کارخانجات اسلحه سازی آمریکا تبدیل خواهد کرد.

دم خروس دونالد ترامپ هنگامی بیرون زد که وی با دامن زدن به اتهامات پشتیبانی قطر از تروریسم و کمک به ایجاد جوّ قطر هراسی از سوی عربستان سعودی و چند امارت عربی، موفق شد تا در همان روز های نخستین آغاز این بحران دوازده میلیارد دلار هواپیما های پیشرفته نظامی به کشور کوچک قطر بفروشد، کشوری که از سوی آمریکا و دوستان عرب اش متهم به حمایت از تروریسم می باشد.

قطر پیش تر در سال ۲۰۱۳ میلادی یازده میلیارد دلار اسلحه و تجهیزات نظامی از آمریکا خریداری کرده بود. یازده هزار نیروی نظامی آمریکا در قطر و در پایگاه هوایی العدید در جنوب دوحهپایتخت این امیر نشین مستقر می باشند. با کمی توجه درخواهیم یافت که آمریکا به ازای حضور هر سرباز آمریکایی در قطر یک میلیون دلار به این کشور کوچک اسلحه فروخته است، این مبلغ با سفارش های تازه دوازده میلیاردی دلاری قطر به آمریکا به دوبرابر افزایش یافت.

پانزدهم ژوئن ۲۰۱۷