چه بازی دردناک با سرنوشت انسان 

نویسنده: مهرالدین مشید  قدرت ابزاری برای رهایی انسان، نه ابزاری برای…

آیا هوش مصنوعی مسلمان است؟

عثمان نجیب من یادداشتی از یک پیش‌بینی هراس انداز در مورد…

خالق  “ قرارداد اجتماعی ” را گرامی میداریم 

میرعبدالواحد سادات  1 تتبع و نگارش از :  میر عبدالواحد سادات  دوم جولای مصادف به دوصدو چهل و هفتمین سال وفات یکی از تاثیر گزار ترین نمایندگان  عصرروشنگری اروپا و برجسته ترین نقاد آن عصر ژان ژاک روسو  است .  اندیشمندی که…

نه یک پیروزی دیپلوماتیک؛ بلکه یک اشتباه استراتژیک در هندسه‌…

نویسنده: مهرالدین مشید                              به رسمیت شناسی طالبان از سوی روسیه و…

اخراج بی رویه ی مهاجران افغان از ایران

  نوشته ی :اسماعیل فروغی       این روزها خبراخراج دسته جمعی و گسترده…

شناخت روسیه از طالبان

با خانه نشینی و بیکاری که چشم و گوش با…

داد خواهی بخاطر حق و حقوق افغانان مظلوم و داعیه…

بنام خداوند حق و عدالت مهاجرت افغانان که درطی نیم قرن…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

سیاست فاشیستی اخراج افغانها باید فورا متوقف شود!

هیچ انسانی غیر قانونی نیست! جمهوری اسلامی در پی شکست مفتضحانه…

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز!!

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز،…

حکومت آخوندی ایران جنایت کربلای قرن را رقم زد، یزیدان…

محمدعثمان نجیب ایران در گرمای سوزان، زمین را زیر پای هم‌وطنان…

حیات بشری را آتش فشان خاموشی به شدت تهدید میکند

نویسنده:مهرالدین مشید جهان در معرض توفانی فراتر از جنگ سوم  این پرسش…

دومین بار طی طریق در تعامل گذری انسان با هوش…

*محمدعثمان نجیب، بنیاد‌گذار مکتب دینی فلسفی من بیش‌از این نه…

درک لنینی از دموکراسی: نگاهی از سده 21

ترجمه. رحیم کاکایی یرومنکو ولادیمیر ایوانوویچ دکترعلوم فلسفه، مشاور رئیس مجلس قانونگذاری…

افغانستان در سایۀ رقابت‌های ژئوپولیتیکی جهانی ناشی از جنگ اسرائیل…

مقدمه تنش‌های دراز ‌مدت میان ایالات متحده آمریکا، اسرائیل و جمهوری…

فیلسوف آس و پاس،- مدافع مالکیت خصوصی!

max stirner (1806-1856) آرام بختیاری ماکس اشتیرنر، آغاز آنارشیسم فردگرایانه. ماکس اشتیرنر(1856-1806.م) آلمانی،…

افغانستان- آموزشگاهی خونین برای ایران و همسایگان 

سلیمان کبیر نوری در این مقاله می‌خوانید: چکیده نئولیبرالیسم و استعمار؛ تجربه‌ای عینی افغانستان؛…

جنگ های جیوپولیتیک جدید و افغانستان تحت حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید از بازگشت تروریسم تا تقابل قدرت های بزرگ در…

سید جمال الدین افغان

 فیلسوف ،دانشمند بنیانگذار نهضت فکری وجنبش آزادی  خواهی افغانستان ،اساسگذار  اتحاد اسلامی ومبارز…

  به آرمان وطن

بیا برویم کشور تا بان را بسا زیم  خا نه ی…

«
»

اطلاعیه مطبوعاتی

هفتاد سال پس از صدور اعلامیه جهانی حقوق بشر در پاریس، توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد،گزارش‌گران بدون مرز، سازمان جهانی مدافع آزادی رسانه‌ها، تشکیل کمیسیون مستقل ۲۵ نفره‌ای از شخصیت‌‌های برجسته جهانی را با هدف تهیه اعلامیه جهانی درباره اطلاعات و دموکراسی اعلام می‌کند.

شیرین عبادی برنده ایرانی جایزه نوبل صلح و کریستف دولوار دبیر کل سازمان گزارش‌گران بدون مرز  مشترکاً ریاست این کمیسیون را به‌ عهده دارند. ژوزف ستیگلیتز (Joseph E. Stiglitz) و آمارتیاسن (Amartya Sen) برندگان جایزه نوبل اقتصاد، ماریو وارگاس یوسا (Mario Vargas Llos) رمان‌نویس و برنده جایزه نوبل ادبیات از کشور پرو و هووا ابراهیم (Hauwa Ibrahi) وکیل حقوق بشری ازنیجریه و دارنده جایزه ساخاروف نیز از اعضای این کمیسیون هستند.

ریاست این کمسیون در نامه‌ای درباره هدف ِ مأموریت آن گفته است که این کمیسیون مستقل در زمانی ایجاد می شود که “بحران اعتماد به دموکراسی و  نفوذ فزاینده رژیم‌های مستبد، تهدیدی است جدی برای آزادی‌ها، سازگاری مدنی و صلح”. مهار سیاسی اطلاعات در فضای جهانی شده، نفوذ منافع خصوصی، قدرت رو به رشد نقش‌افرینان خصوصی که از کنترل دموکراتیک می‌گریزند  و تضعیف روزنامه‌نگاری کیفی، از عوامل اصلی این بحران به‌شمار می‌آیند.

همچنین در تبیین این مأموریت و اعلامیه جهانی اطلاعات و دمکراسی، اعلام شده است : “این اعلامیه باید ” مرجعی باشد برای بسیج همه کسانی که متعهد به دفاع از فضای همگانی آزاد و تکثرگرا هستند که هر دو از ضرورت‌های دموکراسی به شمار می‌آیند.” کارکرد این اعلامیه بیان اصول، تعیین اهداف برای تصمیم‌گیران و ارائه اشکال حکومت‌ٰداری خواهد بود.

کمیسیونی مستقل با ۲۵ عضو از ۱۸ کشور جهان

افزون بر اعضا و همکارانی که در بالا از آنها نام برده شده است، عبدو دیوف(Abdou Diouf)،  رئيس جمهور سابق سنگال و  دبیر کل سابق سازمان بین المللی کشورهای فرانسه زبان ؛ ناوی پیلای (Navi Pillay)،  وکیل آفریقای جنوبی و  کمیسر سابق کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد ؛ فرانسیس فوکویاما (Francis Fukuyama)، پژوهشگر ، مقاله نویس و استاد دانشگاه استنفورد از ایالات متحده؛ میریل دلما مارتی (Mireille Delmas-Mart) حقوقدانان فرانسوی و استاد افتخاری کالج دو فرانس؛ و تنگ بیائو (Teng Biao) وکیل مدافع حقوق بشر چینی، آنتوان گرپون (Antoine Garapon)  دبیر کل انستیتو مطالعات عالی عدالت، دیگر اعضای این کمیسیون هستند.

همچنین در این کمیسیون  روزنامه نگاران برجسته‌ای مانند جان دوندر (Can Dündar) (ترکیه)، ماریا رسا (Maria Ressa)) (فیلیپین)، اولریک هاگراپ (Ulrik Haagerup) (دانمارک)، آن ماری لیپینسکی (Ann Marie Lipinski) و مارینا واکر Marina Walker))  (ایالات متحده)، ایدان وایت Aidan White)) (انگلستان) و میکائیل زیگار  (Mikhail Zygar) (روسیه)، متخصصان فن‌آوری نو یوچای بنکلر (Yochai Benkler) استاد دانشگاه هاروارد ؛ امیلی بل  (Emily Bell)، مدیر مرکز تله دانشگاه کلمبیا؛ آنتوان پتی  (Antoine Petit)، رئیس مرکز ملی تحقیقات علمی فرانسه (اِس اِن اِر اِس)؛ الی پاریزر، (Eli Pariser) بنیانگذار وب سایت آپ‌ورثی و یکی از بنیانگذاران اواز؛ محقق ایتالیایی پریماورا دوفیلیپی (Primavera De Filippi)؛ و نیگات داد  (Nighat Dad)، بنیانگذار بنیاد حقوق دیجیتال پاکستان حضور دارند.

 کمیسیونی برای تهیه میثاق جهانی در باره اطلاعات و دموکراسی

هدف نهایی کمیسیون این است که  دولت‌ها، شرکت‌های بخش خصوصی و نمایندگان جامعه مدنی را به “تعهدی جهانی در باره اطلاعات و دموکراسی” پایبند کند . برای رسیدن به این هدف  گزارش‌گران بدون مرز در نظر دارد در اواسط ماه نوامبر زمانی که ده‌ها تن از رهبران دولت‌ها در پاریس برای جشن صدمین سالگرد پایان جنگ جهانی اول (۱۱ نوامبر) و برای شرکت در  مجمع صلح پاریس ( ۱۱-۱۳ نوامبر) و مجمع حکومت داری اینترنتی (۱۲-۱۴ نوامبر) در پاریس حضور دارند، روند سیاسی ابن طرح را در چهارچوب پیش‌نویس اعلامیه آغاز کرده و به امضای رهبران بسیاری از کشورهای دموکراتیک برساند.

اعضای کمیسیون در روزهای ۲۰ و ۲۱ شهریور ۱۳۹۷ – ۱۱و ۱۲ سپتامبر ۲۰۱۸ – درشهر پاریس نخستین جلسه خود را برگزار می کنند. کمیسیون زمان تکمیل کار خود را دو ماه تعیین کرده است .سازمان گزارش‌گران بدون مرز که امر منشی‌گری عمومی این کمیسیون را بر عهده دارد، از چندین ماه پیش مباحثی را با نظرخواهی از بسیاری از روشنفکران و متخصصان و صاحب‌نظران و شرکای جهانی سازمان آغاز کرده است، تا موضوع‌ها و مفاهیم پیشنهادی در کمیسیون مورد استفاده و بحث قرار گیرند. هر شخص یا نهادی که تمایل به شرکت دارد می‌تواند اعلام مشارکت خود را به زبان انگلیسی یا فرانسوی به آدرس الکترونیکی

   informationdemocracy@rsf.org

ارسال کند. آنتوان گاراپن، سردبیر مجله اسپریت و دبیرکل مؤسسه آموزش عالی حقوق، مسئولیت دبیرخانه این کمسیون را ‌به عهده‌ خواهد داشت.

ابتکارهای گزارش‌گران بدون مرز(RSF)

سازمان گزارش‌گران بدون مرز (RSF)  انجمنی جهانی در دفاع از آزادی اطلاع‌رسانی بر مبنای اصل ١٩ اعلامیه جهانی حقوق بشر است. این سازمان در ژوئن ۱٩٨٥ در فرانسه تاسیس شد و به شکل روزمره برای آزادی روزنامه‌نگاران و همکاران رسانه‌ای که به دلیل فعالیت حرفه‌ای خود زندانی شده‌اند تلاش می‌کند. سازمان گزارش‌گران بدون مرز که به عنوان یک نهاد عام‌المنفعه در پاریس به ثبت رسیده است، نهادی است مستقل که دارای مقام مشورتی در سازمان ملل متحد، یونسکو، شورای اروپا، سازمان بین‌المللی کشورهای  فرانسه زبان  و کمیسیون افریقایی حقوق بشر و مردم می‌باشد. دفتر منشی‌گری جهانی آن در پاریس است و در ۱۷ شهر (برلین، بروکسل، ژنو، هلسینکی، استانبول، کراچی، کیف، لندن، مادرید، مکزیک، ریودوژانیرو، سان فرانسیسکو، استکهلم، تایپه، تونس، وین و واشنگتن) دفتر نمایندگی دارد  سازمان همچنین در ۱۳۰ کشور گزارش‌گر و ۱۵ سازمان همکار محلی دارد.

 فرجام نخستین سازمان گزارش‌گران بدون مرز این است که ” همه افراد  باید به اخبار و اطلاعاتی که برای شناخت و درک چالش‌های ناشی از جهان و محیط زیست نیاز دارند، آزادانه دسترسی داشته باشند”. وظیفه آن ارتقاء “آزادی، تکثرگرایی و استقلال روزنامه‌نگاری ” و همچنین دفاع از “کسانی است که این آرمان‌ها را تحقق می‌بخشند “.  این کار “با باور به ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر، میثاق جهانی حقوق مدنی و سیاسی و اعلامیه‌های و منشور‌های اخلاق روزنامه‌نگاری” است.

 اگرچه کمیسیون اطلاعات و دموکراسی با ابتکار و حمایت سازمان گزارش‌گران بدون مرز ایجاد شده است ولی نهادی است مستقل ازگزارش‌گران بدون مرز و وظایف آن.

گزارش‌گران بدون مرز با هدف ارتقاء روش‌های روزنامه‌نگاری، استقلال هیئت تحریریه، شفافیت رسانه‌ها و احترام به اخلاق روزنامه‌نگاری با دادن برتری‌های مشخص (به‌ویژه تکنولوژیکی و اقتصادی) به رسانه‌های خبری که استانداردهای مشترک را تعریف می ‌کنند، روزنامه‌نگاری اعتماد محور (JTI) را  آغاز کرد. حدود ۱۰۰ سازمان رسانه ای – از جمله ناشران، اتحادیه‌های رسانه‌ها، سازمان‌های غیر دولتی آزادی مطبوعات و دیگر سازمان های بین المللی در جی‌تی‌آی شرکت می‌کنند. آژانس فرانس پرس، شبکه گلوبال ادیتورز و اتحادیه شبکه‌های رادیو تلویزیون اروپایی جزو شرکای آنها به‌شمار می‌آیند.

جی تی آی بر روی  همه رسانه‌های خبری از هر نوع و اندازه  اندازه تمرکز دارد و برای دفاع از ارزش‌های روزنامه‌نگاری در برابر تغییرات حقیقی اقتصادی طراحی شده است. کمیسیون اطلاعات و دموکراسی هدف مکملی است که برای تعریف پایه‌های فکری و قانونی فضای همگانی در عصر اینترنت و اخبار و اطلاعات جهانی شده است.