رابطه ثنویت زرتشتی با 2گرایی مغز

دکتر بیژن باران ثنویت تصمیم گیری با گزینه این یا…

                      تهدید و اخطار به طالبان 

       نوشته ی : اسماعیل فروغی       اظهارات تهدید آمیز و اخطارگونه ی…

د غبرګولي، اتمه،‌ د پښتو خوږه ژبه، په ویاړ ټولو…

لیکونکۍ: محمدعثمان نجیب ژبه،‌ او مورنۍ ژبه، د څښټن تعالیٰ له…

چگونه بنویسیم؟ 

نویسنده: محمدناصر غلامی  اگر بنویسیم، چگونه بنویسیم؟ از مدت‌ها به این‌سو…

پرنده‌ی خیال روایت از شرح حال جامعه افغانستان

«پرنده‌ی خیال» دفتر شعری است‌که به‌تازگی به زیور چاپ رفته…

جنگ آب و تریاک

رسول پویان جنگ آب و معدن و تریاک را در می…

منازعه بر سر حق آبۀ هلمند یا بازی های  سیاسی…

نویسنده: مهرالدین مشید حق آبه یا بازی آخوندها و طالبان با…

از دموکراسی نباییست نالید!

این یادداشت را بخاطری مینویسم که گاهی عده یی از…

     انقلاب سفید نیاز به فلسفه اسپینوزا می داشت

آرام بختیاری       اسپینوزا،نبوغی چون مارکس،در 3 قرن پیش. فلسفه اسپینوزا(1677-1632م)، یک هلندی…

چگونگی مشروعیتِ نظام سیاسی 

نگارشی از سخی صمیم:  ***  یاد آوری ضروری: افکار ونگارش این قلم…

زاغه نشینی در غرب و رونق کالای چینایی

نویسنده: مهرالدین مشید هر از گاهی که از جا بلند می…

داستان «درگیری میشیگان»

نویسنده «ارنست همینگوی» مترجم «جعفر سلمان نژاد» جیم گیلمور از کانادا…

اطلاعیه در مورد حکم اعدام محمد رامز رشیدی و نعیم…

سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان جمهوری جنایتکار اسلامی سرمایه در ایران پس…

از جنگجویان استخباراتی تا پیش مرگان جنگ قومی

نویسنده: مهرالدین مشید پیش مرگان جنگ قومی چوب سوخت شبکه های…

بازی زیرکانه ایران و طالبان در مسئله آب

عبدالناصر نورزاد- پژوهش گر امنیت و ژئوپولیتیک معلوم است که این…

هوش مصنوعی

رسول پویان هوش مصنوعی رقیب ذهـن انسان می شود دم به دم…

                            ریگ روان 

                   کانون تمدن باستانی آریایی عقاب قله  پیما یم   افق  بر…

فرصت یا امتناع بودن فدرالیسم برای أفغانستان

تتبین موضوع: برای درک این معضله باید دانست که فدرال طلبان…

روز های دشوار به پایان می رسد و اما این…

نویسنده: مهرالدین مشید تاریخ هرگز این سکوت مرگبار را فراموش نخواهد…

جنگِ آبِ ایران در راه است

مگر، نه با طالب، بل با مهاجران افغانستان در ایران نوشته‌ی…

«
»

ازغلام بچه خواندن تا …

Voorbeeld van afbeelding

      نوشته ی : اسماعیل فروغی 

     درحالیکه کشتی بی بادبان افغانستان نزدیک به غرق شدن دیده می شود ، عطامحمد نورامپراتوربی تاج و تخت بلخ ، متردد و پشیمان ازحمایت ارگی های تمامیت خواه ، با غلام بچه خواندن امرالله صالح معاون اول رییس جمهور، بروی آتش نگرانی های مردم روغن بیشترریخته ، زمینه های غرق شدن این کشتی شکسته را بیشترفراهم کرده است.

     اینکه عطا محمد نوربا اتهام و تهدید و رییس پارلمان آقای رحمانی ، با صراحتی آشکار، آقای صالح را غلام بچه و ” روند سبزِ ” اش را سازمان وابسته به استخبارات بیرونی عنوان نموده اند ، و این که آقای صالح با برداشتن گام هایی نمایشی ، از وجود فسادگسترده ی دولتی در درون پارلمان حکایت و شکایت بر زبان دارد ، هیچ دردی را دوا نمی کند.

      شاید دراینگونه اظهارات برخی حقایق پشت پرده فاش شود ؛ اما این خروس جنگی ها که بی تردید ناشی از تضاد و تناقض منافع شخصی و مالی گروپ های مختلف مافیایی درون و بیرون نظام است ، نه تنها از کوه بزرگ دشواری های مملکت چیزی کم نمی کند ؛ بلکه بحران اعتماد را بیشتر دامن خواهد زد .

     تیم تمامیت خواه ارگ که اغلباً دربرپایی اینگونه خروس جنگی ها دست داشته و از آب خیت کردن های اینچنینی همواره ماهی های خود را شکارنموده اند ، اینبار نیز قوماندان” شش ونیم ” صبح را که شیفته ی قدرت وتشنه ی سرکوب حریفان است ؛ وارد معرکه کرده ، با مولتی میلیونران جهادیِ خود اش درگیر جنگهای زرگری نموده وازآن میان ، نقشه های خود را به پیش می برند .

    آنان ( بشمول آقای صالح ) که هرگز نیت و توان پرسان ازفسادسالاران دیسانتی وجهادی را ندارند ، از براه افتادن این تیاترهای تبلیغاتی که گاهی با گرفتاری موبایل دزدان به نمایش گذاشته می شود وزمانی با ویران کردن سینما پارک ؛ فقط یک قصد دارند : وآن منحرف کردن اذهان عامه ازناتوانی های شرم آوردولت درحفاظت ازجان ومال مردم وعدم صداقت در مبارزه علیه فساد گسترده ی دولتیست .

    اکنون همه میدانند که « شش و نیم » صبحِ آقای صالح یک حربه ی تبلیغاتی برای بقای سیاسی خود اش و به نحوی برای ادامه ی فساد و بی ثباتی در کشوراست . در غیر این ـ هرگاه آقای صالح توان و نیت مبارزه ی قاطع دربرابرفساد را دارد ، وقتی ادعای موجودیت فساد درمقامات دولتی دارد ، باید همین امروزفاسدان را افشا و فوراً به مراجع قانونی و رسانه ها معرفی نماید . مگراو معاون اول رییس جمهور نیست ؟  

    مگر آنان میتوانند ازوکلای فاسد ، از کرزی ها ، خلیلی ها ، عطا نورها ، سیاف ها ، قیومی ها ، فاروق وردک ها ، قدیرها ، گل آغا شیرزی ها ، نادری ها ، زاخیل وال ها ، رحمانی ها ودهها خانواده ی مولتی میلیونردیگردرباره ی منابع اصلی ثروتهای بادآورده ی شان بپرسند ؟

     مگرآنان توانسته اند یا می توانند با برنامه های « شش و نیم » از کشتارهای جمعی دوامداردرپاسگاههای سربازان ، کلان شهرها و شاهراه های کشورجلوگیری نمایند ؟ به یقین که پاسخ منفی است .

    خوشباوران و ساده دلانی که نجات افغانستان را ازفساد ، ذوق زده در تبلیغات فیسبوکی جلسات شش و نیم آقای صالح جستجو میکنند ، باید بدانند که منبع و مصدر اصلی فساد همین حکومتیست که امرالله صالح معاون با صلاحیت آن بوده و و دهها فساد سالار دیگر در درون آن حکم میرانند. بیرون از دولت نیز مافیای غاصب و چپاولگر دیسانتی ـ جهادی همدست با فاسدان حکومتی و خارجی ، چنان در بدنه ی جامعه و اقتصاد جامعه تنیده اند که دشواراست به اثرگذاری و صداقت این تلاش ها باور نمود .

    مردم به این باوررسیده اند که نه این تبلیغات فیسبوکی ضد فساد و نه این خروس جنگی ها میان رهبران سیاسی افغانستان ، به مصیبت های ما پایان خواهد بخشید . 

    مردم بخوبی میدانند که فقط صد تا سد و پنجاه سیاستباز مزدور و فاسد دیسانتی و جهادی است که به اشکال گونه گون ، هستی مردم را به گروگان گرفته و درحفظ و ادامه ی این وضعیت بحرانی تلاش و کوشش مینمایند . مردم مبارزه ی قاطع و به محاکمه کشاندن تمام فاسدان بزرگ را در درون و بیرون حکومت آرزو دارند .