حکومت آخوندی ایران جنایت کربلای قرن را رقم زد، یزیدان…

محمدعثمان نجیب ایران در گرمای سوزان، زمین را زیر پای هم‌وطنان…

حیات بشری را آتش فشان خاموشی به شدت تهدید میکند

نویسنده:مهرالدین مشید جهان در معرض توفانی فراتر از جنگ سوم  این پرسش…

دومین بار طی طریق در تعامل گذری انسان با هوش…

*محمدعثمان نجیب، بنیاد‌گذار مکتب دینی فلسفی من بیش‌از این نه…

درک لنینی از دموکراسی: نگاهی از سده 21

ترجمه. رحیم کاکایی یرومنکو ولادیمیر ایوانوویچ دکترعلوم فلسفه، مشاور رئیس مجلس قانونگذاری…

افغانستان در سایۀ رقابت‌های ژئوپولیتیکی جهانی ناشی از جنگ اسرائیل…

مقدمه تنش‌های دراز ‌مدت میان ایالات متحده آمریکا، اسرائیل و جمهوری…

فیلسوف آس و پاس،- مدافع مالکیت خصوصی!

max stirner (1806-1856) آرام بختیاری ماکس اشتیرنر، آغاز آنارشیسم فردگرایانه. ماکس اشتیرنر(1856-1806.م) آلمانی،…

افغانستان- آموزشگاهی خونین برای ایران و همسایگان 

سلیمان کبیر نوری در این مقاله می‌خوانید: چکیده نئولیبرالیسم و استعمار؛ تجربه‌ای عینی افغانستان؛…

جنگ های جیوپولیتیک جدید و افغانستان تحت حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید از بازگشت تروریسم تا تقابل قدرت های بزرگ در…

سید جمال الدین افغان

 فیلسوف ،دانشمند بنیانگذار نهضت فکری وجنبش آزادی  خواهی افغانستان ،اساسگذار  اتحاد اسلامی ومبارز…

  به آرمان وطن

بیا برویم کشور تا بان را بسا زیم  خا نه ی…

نوستالوژی و جاذبه های فکری و اعتقادی 

نویسنده: مهرالدین مشید نوستالوژی و گذشته گرایی های فکری و اعتقادی زمانیکه…

تاریخ‌گرایی و ارزش هنری رمان‌های میخائیل شولوخوف

ترجمه. رحیم کاکایی به مناسبت 120 سالگی میخائیل شولوخوف ای. کووالسکی (درباره مسئله…

نامه‌ی سرگشاده از سوی یک مهاجر، به صدراعظم آلمان!

آمریکا به سیم آخر زد. حمله‌ی آمریکا بر ایران، دردسر…

تنش میان ایران و اسراییل و پس لرزه های بحران…

نویسنده: مهرالدین مشید وارد شدن امریکا در جنگ و به صدا…

عزّ و شرف وطن 

در خانـه قـوی باش که چوراچور است  دزدان به کمین فانوس…

فطرتی انسانی

امرالدین نیکپی در اوایل دانشگاه ، داستان‌های مذهبی بسیاری دربارهٔ طرد…

جهان صلح وصفا!

امین الله مفکر امینی                   2025-19-06 جهانـی صلح وصفـــای بشربماتم کشیـــــده جـاهــــلانیکی برسیاستهای…

سرنوشت انسان امروز در چنگال مومیایی فروشان دیروز

نویسنده: مهرالدین مشید زنده گی مدرن در آینۀ زوال تاریخی در جهان…

سیمون دوبوار،- رفاقت و عشق اگزستنسیالیستی

Beauvoir, Simone de (1908- 1986). آرام بختیاری سیمونه و سارتر،- ازدواج سفید…

کتاب زبدۀ تاریخ

رسول پویان فسانه خوان وفسون سرگذشت موسارا مگـر خـرد بکــنــد حـل ایـن…

«
»

اردوغان رئیس جمهور ترکیه شد/ رقبا: اردوغان به سمت خودکامگی پیش خواهد رفت

هیئت عالی انتخابات ترکیه روز یکشنبه با اشاره به آمارهای اولیه اعلام کرد رجب طیب اردوغان در نخستین انتخابات ریاست جمهوری این کشور با کسب اکثریت آراء پیروز شده است.

 هم زمان با تایید پیروزی رجب طیب اردوغان در اولین انتخابات ریاست جمهوری ترکیه رقبای حزب عدالت و توسعه ادعا کردند که اردوغان به سمت خودکامگی پیش خواهد رفت.

  خبرگزاری رویترز گزارش داد ، سادی گوون رئیس هیئت عالی انتخابات ترکیه در کنفرانسی خبری گفت نتایج اولیه نشان می دهد اردوغان اکثریت آراء معتبر را در این انتخابات به دست آورده است.
وی افزود :« ما بیش از 99 درصد آراء را شمارش کرده ایم و من فردا آمار دقیق آراء نامزدهای انتخاباتی را اعلام خواهم کرد.»

رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه از طرفدارانش برای انتخاب وی به عنوان دوازدهمین رئیس جمهور ترکیه تشکر کرد.

اردوغان دوره اي جديد از آشتي اجتماعي را در ترکيه خواستار شد

در همین حال رئیس جمهور جدید ترکیه  پس از آنکه مشخص شد در انتخابات ریاست جمهوری این کشور پیروز شده است اعلام کرد قصد دارد به عنوان رئیس جمهور یک دوره جدید از آشتی اجتماعی را آغاز کند.
وی افزود :« من با همه وجود می گویم ، بیایید امروز یک دوره جدید از آشتی اجتماعی را آغاز کنیم. بیایید بحث های قدیمی را در ترکیه قدیمی رها کنیم.»

اردوغان به سمت خودکامگي پيش خواهد رفت

برخی از کارشناسان مسائل سیاسی ترکیه و منتقدان رجب طیب اردوغان می گویند با توجه به رویکردی که وی در 11 سال گذشته داشته است،رئیس جمهوری او که قرار است با همه اختیارات لازم قرار باشد،ترکیه را به سمت خودکامگی پیش خواهد برد.
شبکه خبری فرانس24 در گزارشی به موضوع انتخابات ریاست جمهوری در ترکیه پرداخت و اعلام کرد نخستین انتخابات ریاست جمهوری با رای مستقیم مردم در این کشور ساعتی پیش پایان پذیرفت و از قرار معلوم رجب طیب اردوغان با کسب بیشترین آراء پیروز این انتخابات شده است.
فاطمه کیزیلبوغا،خبرنگار شبکه خبری فرانس24 در استانبول، در این باره گفت بر اساس اعلام ناظران بین المللی میزان مشارکت در این انتخابات نسبت به دیگر انتخاباتی که در ترکیه برگزار می شود پایان بوده است.
کیزیلبوغا چندین دلیل را در پایین بودن مشارکت مردمی موثر می داند. نخست آنکه نام دیگر نامزدهای مطرح این انتخابات خیلی دیر مطرح شد. یعنی تقریبا همین دو ماه پیش بود که نام دو نامزد دیگر این انتخابات اعلام و مورد تایید قرار گرفت.دلیل دیگر پایین بودن میزان مشارکت در این انتخابات آن بود که شمار زیادی از مردم در تعطیلات تابستانی بودند اما این دلیلی اصلی نمی تواند باشد. به نظر می رسد جمعیتی که در این انتخابات شرکت نکرده بودند به علت آن بود که آنها هیچ کدام از نامزدهای مطرح در این انتخابات را نماینده خود نمی دانستندو از طرفی به نظر می رسد شرکت نکردن در این رویداد سیاسی ، به نوعی اذعان به شکست بوده است. زیرا اگر شرکت هم می کردند می دانستند پیشاپیش بازنده آن بودند.
خبرنگار شبکه خبری فرانس24 در استانبول، درباره پیروزی رجب طیب اردوغان در انتخابات ریاست جمهوری ترکیه واینکه این پیروزی چه نتایج برای ترکیه خواهد داشت گفت اردوغان وعده داده است در صورتی که سمت ریاست جمهوری ترکیه را به دست گیرد ترکیه نوینی را پایه ریزی خواهد کرد. ترکیه ای که مترقی تر، ثروتمند تر و پیشرفته تر خواهد بود. به همین علت نیز وی در تبلیغات انتخاباتی اش همیشه عملکرد اقتصادی یک دهه ای که سکان دار ترکیه بوده است پیش می کشید و به مردم درباره آینده بهتر برای کشورشان اطمینان خاطر می داد.
منتقدان وی می گویند اردوغان به گونه ای سخن می گوید که انگار وی می خواهد در صورتی که سمت ریاست جمهوری کشور را به دست گیرد کارهای دولت را نیز خودش عهده دار شود. اردوغان نیز در پاسخ گفته است با توجه به آنکه نخستین رئیس جمهور ترکیه خواهد بود که با رای مستقیم مردم انتخاب می شود در نتیجه از همه اختیارات لازم برخوردار لازم برخوردار خواهد و از همه این اختیارات استفاده خواهد کرد و در این راه حتی قانون اساسی کشور را نیز تغییر خواهد داد.
از همین رو، برخی از کارشناسان مسائل سیاسی ترکیه و منتقدان وی می گویند رجب طیب اردوغان در طول مدتی که در سمت نخست وزیری کشور بوده است انحرافاتی زیادی داشته است و اکنون که قرار است رئیس جمهوری با همه اختیارات قرار باشد به نظر می رسد ترکیه رابه سمت خودکامگی پیش خواهد برد.