نو کانتی ها،- مخالف سوسیالیسم و ماتریالیسم دیالکتیکی

neukantism.نو افلاتونی آرام بختیاری نو کانتی ها؛ نیم قرن میان مارکسیسم و…

غم دوشینه و سرنوشت نافرجام و دردناک مردم افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید کشتی شکستگانیم ای بادشرطه برخیز  باشد که باز بینیم …

برگردان شعرهایی از ژنرال پاییز

زنده‌یاد “محمدعمر عثمان” ملقب به “ژنرال پاییز” در سال ۱۹۵۷…

خلق در دانه لری - مرواریت های ناب

قۉشیق ( دو بیتی )   داکتر فیض الله ایماق باید گفت که،…

آشتی کردن طالبان با مردم افغانستان، راهی برای پایان جنگ…

نویسنده: مهرالدین مشید زهر پاشی های قومی و زبانی و توطیۀ…

 ترجمه‌ی شعرهایی از سردار قادر 

استاد "سردار قادر" (به کُردی: سه‌ردار قادر)، شاعر کُرد زبان،…

خموشی

 نوشته نذیر ظفر شــــــــد مــــدتی که ورد زبانم ترانه نیست آوای مــــن…

چشم براه وحدت

            چشمم براه  وحدت  پیوند وهمد لی جانم فدای وحدت وصد ق…

دوحه سر دوحه، پروسه های پیچیده و آرمانهای خشکیده 

نوشته از بصیر دهزاد  سومین کنفرانس در دوحه  درست سه هفته…

کور و نابینایان خرد

تقدیم به زن ستیز های بدوی و ملا های اجیر، آن…

فضیلت سیاسی و افغانستان

در نخست بدانیم٬ ماکیاولی در شهریار و گفتارها٬ در واقع…

بهای سنگین این خاموشی پیش از توفان را طالبان خواهند…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان بیش از این صبر مردم افغانستان را…

گلایه و سخن چندی با خالق یکتا

خداوندا ببخشایم که از دل با تومیخواهم سخن رانم هراسانم که…

(ملات گاندی در مورد امام حسین

باسم تعالى در نخست ورود ماه محرم و عاشوراء حسينى را…

جهان بی روح پدیداری دولت مستبد

دولت محصولی از روابط مشترك المنافع اعضاء جامعه می باشد٬ که…

ضانوردان ناسا یک سال شبیه‌سازی زندگی در مریخ را به…

چهار فضانورد داوطلب ناسا پس از یک سال تحقیق برای…

پاسخی به نیاز های جدید یا پاسخی به مخالفان

نویسنده: مهرالدین مشید آغاز بحث بر سر اینکه قرآن حادث است و…

طالبان، پناهگاه امن تروریسم اسلامی

سیامک بهاری شورای امنیت سازمان ملل: ”افغانستان به پناهگاه امن القاعده و…

  نور خرد

 ازآن آقای دنیا بر سر ما سنگ باریده عدوی جان ما…

عرفان با 3 حوزه شناخت/ ذهن، منطق، غیب

دکتر بیژن باران با سلطه علم در سده 21،…

«
»

آیا فلسطینی ها به روسیه پناه می برند؟

 یک روزنامه چاپ اسرائیل در تحلیلی این احتمال را مطرح کرد که با شکست مذاکرات صلح فلسطینی ها به سمت اتحاد با روسیه خواهند رود.

وب سایت یدیعوت آحارونوت نوشت به گفته تحلیلگران، فلسطینیان به زودی با دعوت از روسیه به پای میز مذاکره به عنوان یک شریک و میانجی، آمریکا (و اسرائیل) را تهدید می کنند.

این روزنامه  نوشته است هفته گذشته، تشکیلات خودگردان فلسطین (تا اطلاع ثانوی) مذاکرات با اسرائیل و آمریکا را متوقف کرد. دولت نتانیاهو در واکنش به ابتکار عمل جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا تعلل و وقت کشی کرد اما (بخش زیادی از کابینه نتانیاهو) به این دلیل که این گفتگوها مانع طغیان مردم به شکل انتفاضه دیگری می شود و همچنین به علت درخواست آمریکا، خواستار توقف مذاکرات نبودند.

اسرائیل بر این عقیده است که مقامات سیاسی فلسطین شهامت نافرمانی از آمریکا را نخواهند داشت و فقط در حال قدرت نمایی هستند و در مرز حرکت می کنند اما از آن عبور نمی کنند. از نظر اسرائیل، محاسبه سود و زیان فلسطینیان نسبتا ساده است به این صورت که در صورت ادامه مذاکرات، کمک و حمایت آمریکا ادامه خواهد داشت و توقف آن، لطمات اقتصادی و انزوای دیپلماتیک برای فلسطینیان در پی خواهد داشت.

این روزنامه نوشته است این محاسبه منجر به این نتیجه گیری شده است که فلسطینیان برای بهبود وضع خود خواستار رسیدن به یک توافق هستند. در برهه حساس کنونی، فلسطینیان کم و بیش روی آمریکا را زمین انداخته اند و این سئوال مطرح شده است که آیا آنها دیوانه شده اند، آیا متوجه نیستند که با توجه به تحولات کنونی در جهان عرب، آنها هیچ دوست واقعی برای تکیه کردن و هیچ حامی مهمی در آن سوی منطقه خاورمیانه ندارند؟ شاید اینگونه نباشد.

یدعوت آحارونوت نوشته است با نگاهی به روسیه متوجه اتفاقات غیرمنتظره ای می شویم. روسیه بخش اعظم نیروهای نظامی خود را در مرز با اوکراین مستقر کرده است و بر اساس ارزیابی مقامات ناتو، می تواند ظرف چند ساعت به این کشور حمله کند. کرملین تمایل دارد دایره دوستان خود را گسترش دهد و فلسطینیان نیز علاقمند به یافتن یک حامی قدرتمند، قابل اعتماد و ثروتمند دیگری برای خود هستند. در نتیجه اتحاد استراتژیک میان روسیه و فلسطینیان ظاهرا یک اقدام آشکار سیاسی و دیپلمایک است که به نفع هر دو طرف خواهد بود. برای روسیه از نظر استراتژیک، تشکیلات خودگردان فلسطین پل محکمی به سمت جهان عرب است و فلسطینیان مبارزانی بر ضد اسلام افراطی و متعصبی هستند که برای روسیه دشمن محسوب می شوند.

به نوشته این روزنامه  از نظر فلسطینیان نیز، روسیه به عنوان یک قدرت جهانی از اعتبار برخوردار است. مقامات رام الله مطمئن هستند که روسیه می تواند ظرف چند ساعت کمک اقتصادی فوری به فلسطینیان را تصویب کند در حالی که آمریکا توانایی این کار را ندارد. نماینده روسیه در سازمان ملل به نفع فلسطین رای خواهد داد در حالی که نماینده آمریکا با آن مخالفت خواهد کرد. دوما در مسکو از آنها حمایت می کند اما کنگره در واشنگتن با آنها خصومت می کند. اینها نمونه ای از منافع دوجانبه برای این اتحاد است که اجرای آن توازن قدرت در منطقه را تغییر خواهد داد. نویسنده این مقاله در خاتمه نوشت امروز جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا می تواند با هشدار در مورد این که آمریکا برای حل این اختلافات دست از تلاش خواهد شست، فلسطینیان (و اسرائیل) را تهدید کند اما فردا این فلسطینیان هستند که با دعوت از روسیه برای نشستن پای میز مذاکره به عنوان یک شریک و میانجی، کری (و اسرائیل) را تهدید خواهند کرد. چه کسی می داند، شاید روسیه میانجی بهتری باشد.