به پیشواز اول می، روز جهانی همبسته‌گی کارگران

اعلامیه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان اول ماه می، روز تجدید پیمان…

ناپاسخگویی به چالش های جهانی؛ نشانه های زوال تمدن غربی!؟

نویسنده: مهرالدین مشید بحران های جهانی پدیده ی تمدنی یانتیجه ی…

عشق و محبت

رسول پویان در دل اگـر عـشق و محبت باشد نجـوای دل آهـنـگ…

جهان در یک قدمی فاجعه و ناخویشتن داری رهبران سیاسی…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در حاشیه ی حوادث؛ اما در اصل…

چند شعر از کریم دافعی (ک.د.آزاد) 

[برای پدر خوبم کە دیگر نیست]  ترک این مهلكه با خون…

مکر دشمن

  نوشته نذیر ظفر با مکـــــر خصم ، یار ز پیشم…

نویسنده ی متعهد نمادی از شهریاری و شکوهی از اقتدار…

نویسنده: مهرالدین مشید تعهد در قلمرو  ادبیات و رسالت ملی و…

اهداف حزب!

امین الله مفکر امینی      2024-12-04! اهـــــدافِ حــزبم بـــودست صلح وصفا ی مــردم…

پسا ۷ و ۸ ثور٬ در غایت عمل وحدت دارند!

در نخست٬ دین ماتریالیستی یا اسلام سیاسی را٬ بدانیم٬ که…

نگرانی ملاهبت الله از به صدا درآمدن آجیر فروریزی کاخ…

نویسنده: مهرالدین مشید پیام امیر الغایبین و فرار او از مرگ؛…

مدارای خرد

رسول پویان عصا برجان انسان مار زهرآگین شده امروز کهن افسانۀ کین،…

افراطیت و تروریسم زنجیره ای از توطیه های بی پایان

نویسنده: مهرالدین مشید تهاجم شوروی به افغانستان و به صدا درآمدن…

عید غریبان

عید است رسم غصه ز دلها نچکاندیم درد و غم و…

محبت، شماره یکم، سال ۲۷م

شماره جدید محبت نشر شد. پیشکش تان باد!

روشنفکر از نظر رفقا و تعریف ما زحمتکشان سابق

Intellektualismus. آرام بختیاری روشنفکر،- یک روشنگر منتقد و عدالتخواه دمکرات مردمی آرامانگرا -…

پیام تبریکی  

بسم‌الله الرحمن الرحیم اجماع بزرگ ملی افغانستان به مناسبت حلول عید سعید…

عید خونین

رسول پویان جهان با نـقـشۀ اهـریمنی گـردیـده پـر دعوا چه داد و…

بازی های ژیوپولیتیکی یا دشنه های آخته بر گلوی مردم…

نویسنده: مهرالدین مشید بازی های سیاسی در جغرافیای افتاده زیر پاشنه…

ادریس علی

آقای "ادریس علی"، (به کُردی: ئیدریس عەلی) شاعر و نویسنده‌ی…

گزیده‌ای از مقالهٔ «هدف دوگانهٔ اکوسوسیالیسم دموکراتیک»

نویسنده: جیسون هی‎کل ــ با گذشت بیش از دو دهه از…

«
»

آیا فلسطینی ها به روسیه پناه می برند؟

 یک روزنامه چاپ اسرائیل در تحلیلی این احتمال را مطرح کرد که با شکست مذاکرات صلح فلسطینی ها به سمت اتحاد با روسیه خواهند رود.

وب سایت یدیعوت آحارونوت نوشت به گفته تحلیلگران، فلسطینیان به زودی با دعوت از روسیه به پای میز مذاکره به عنوان یک شریک و میانجی، آمریکا (و اسرائیل) را تهدید می کنند.

این روزنامه  نوشته است هفته گذشته، تشکیلات خودگردان فلسطین (تا اطلاع ثانوی) مذاکرات با اسرائیل و آمریکا را متوقف کرد. دولت نتانیاهو در واکنش به ابتکار عمل جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا تعلل و وقت کشی کرد اما (بخش زیادی از کابینه نتانیاهو) به این دلیل که این گفتگوها مانع طغیان مردم به شکل انتفاضه دیگری می شود و همچنین به علت درخواست آمریکا، خواستار توقف مذاکرات نبودند.

اسرائیل بر این عقیده است که مقامات سیاسی فلسطین شهامت نافرمانی از آمریکا را نخواهند داشت و فقط در حال قدرت نمایی هستند و در مرز حرکت می کنند اما از آن عبور نمی کنند. از نظر اسرائیل، محاسبه سود و زیان فلسطینیان نسبتا ساده است به این صورت که در صورت ادامه مذاکرات، کمک و حمایت آمریکا ادامه خواهد داشت و توقف آن، لطمات اقتصادی و انزوای دیپلماتیک برای فلسطینیان در پی خواهد داشت.

این روزنامه نوشته است این محاسبه منجر به این نتیجه گیری شده است که فلسطینیان برای بهبود وضع خود خواستار رسیدن به یک توافق هستند. در برهه حساس کنونی، فلسطینیان کم و بیش روی آمریکا را زمین انداخته اند و این سئوال مطرح شده است که آیا آنها دیوانه شده اند، آیا متوجه نیستند که با توجه به تحولات کنونی در جهان عرب، آنها هیچ دوست واقعی برای تکیه کردن و هیچ حامی مهمی در آن سوی منطقه خاورمیانه ندارند؟ شاید اینگونه نباشد.

یدعوت آحارونوت نوشته است با نگاهی به روسیه متوجه اتفاقات غیرمنتظره ای می شویم. روسیه بخش اعظم نیروهای نظامی خود را در مرز با اوکراین مستقر کرده است و بر اساس ارزیابی مقامات ناتو، می تواند ظرف چند ساعت به این کشور حمله کند. کرملین تمایل دارد دایره دوستان خود را گسترش دهد و فلسطینیان نیز علاقمند به یافتن یک حامی قدرتمند، قابل اعتماد و ثروتمند دیگری برای خود هستند. در نتیجه اتحاد استراتژیک میان روسیه و فلسطینیان ظاهرا یک اقدام آشکار سیاسی و دیپلمایک است که به نفع هر دو طرف خواهد بود. برای روسیه از نظر استراتژیک، تشکیلات خودگردان فلسطین پل محکمی به سمت جهان عرب است و فلسطینیان مبارزانی بر ضد اسلام افراطی و متعصبی هستند که برای روسیه دشمن محسوب می شوند.

به نوشته این روزنامه  از نظر فلسطینیان نیز، روسیه به عنوان یک قدرت جهانی از اعتبار برخوردار است. مقامات رام الله مطمئن هستند که روسیه می تواند ظرف چند ساعت کمک اقتصادی فوری به فلسطینیان را تصویب کند در حالی که آمریکا توانایی این کار را ندارد. نماینده روسیه در سازمان ملل به نفع فلسطین رای خواهد داد در حالی که نماینده آمریکا با آن مخالفت خواهد کرد. دوما در مسکو از آنها حمایت می کند اما کنگره در واشنگتن با آنها خصومت می کند. اینها نمونه ای از منافع دوجانبه برای این اتحاد است که اجرای آن توازن قدرت در منطقه را تغییر خواهد داد. نویسنده این مقاله در خاتمه نوشت امروز جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا می تواند با هشدار در مورد این که آمریکا برای حل این اختلافات دست از تلاش خواهد شست، فلسطینیان (و اسرائیل) را تهدید کند اما فردا این فلسطینیان هستند که با دعوت از روسیه برای نشستن پای میز مذاکره به عنوان یک شریک و میانجی، کری (و اسرائیل) را تهدید خواهند کرد. چه کسی می داند، شاید روسیه میانجی بهتری باشد.