برگردان. رحیم کاکایی زورا سورونبایوا  شاعر، نویسنده و نمایشنامه‌نویس قرقیزی شوروی زورا…

افغانستان؛ وقتی دخالت خارجی سرنوشت یک انقلاب را تغییر داد

https://www.youtube.com/watch?v=cX5Rlj8weaA از ورود شوروی تا فاجعه نجیب‌الله؛ چه بر سر افغانستان…

خاطرات امین الله مفکر

خاطرات اینجانت امین الله مفکر امینی شاعر و نویسنده درچـــاربــــــخش مختصرا…

افغانستان در دوراهی تاریخ؛ تداوم بحران یا گذار به حاکمیت…

 نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان امروز در نقطه‌ای حساس از تاریخ معاصر…

بی تفاوتی جهان در برابر تروریزم جهادی در افغانستان!

القاعده و طالبان دو رویی یک سکه اند! جهان در برابر…

اخلاق و تمدن

رسول پویان مگـر جـزیـرۀ اپـسـتـیـن دام شـیـطان بود که مرگ ارزش واخلاق…

مشروعیت‌زدایی قومی طالبان؛ خلع سلاح قومی این گروه

 نویسنده: مهرالدین مشید یکی از مهم‌ترین موانع در مسیر حل بحران…

آن کارسون، برنده نوبل ادبیات ۲۰۲۶؛ از ادبیات کلاسیک تا…

      بهرام رحمانی bahram.rehmani@gmail.com  آکادمی سوئد روز پنج‌شنبه ۸ اکتبر ۲۰۲۶، جایزه نوبل…

رمانتیسم؛ عطر شانل آیدا، یا سیگار اشنو شهلا ؟

Romantik . آرام بختیاری رمانتیک، مکتبی چند وجهی؛ خردگریز، اتوپیستی، هومانیستی. رمانتیک واژه…

رساله‌ای در باب تخیل (3)

« آزادی و هراس انسان از خلوت خویش » تهیه و…

جنگ ایران، محاسبات ترامپ و بازتعریف آسیب‌پذیری در جغرافیای منطقه

وحیدالله نورزی جنگ‌ها را نمی‌توان تنها با شمار حملات، میزان خسارات…

دو یاداشت !

1-- افغانستان و اثرات موقعیت جغرفیایی ان . 2-- چاره اساسی…

تعلق بر انسانیت بجا است !

امین الله مفکر امینی              2026-08-10! بــه هر طرف مینگرم بوی تعلقات…

از قهرمان‌سازی تا نقد تاریخی؛ بازخوانی کارنامه رهبران در شش…

 نویسنده: مهرالدین مشید بزرگ‌نمایی رهبران؛ ناسپاسی به آرزو های مردم افغانستان رخدادهای…

ابونواس اهوازی؛نمایندۀ شادخواری های عصر ساسانی(بخش۲)

علی میرفطروس -« عربِ بادیه نشین را رها کن و او…

پروفیسور استاد  نصیب الله سیماب

له ښاغلي پروفیسور استاد  نصیب الله سیماب سره، چې د…

پیام هستی

رسول پویان ز قلب هستی پیامی بـه گوش دل گفتند چه خوش…

افغانستان در آستانه بحران چند لایه؛ ابتکار خروج از جنگ

 نویسنده: مهرالدین مشید چه کسی باید ابتکار خروج از جنگ را…

فراتر از امیر؛ درون معماری قدرت طالبان

قسمت دوم: از هویت تا قدرت؛ چگونه یک سازمان خود…

نیهلیسم؛ محصول شکست سیاسی یا فردی؟

Nihilism. آرام بختیاری نیهلیسم یعنی پوچی، انفعال، زوال، بطالت، و فاقد هدف.  نیهلیسم…

«
»

آمریکا هرگز نمی‌تواند خواسته‌هایش را به روسیه دیکته کند

خبرگزاری فارس: ریابکوف: آمریکا هرگز نمی‌تواند خواسته‌هایش را به روسیه دیکته کند

معاون وزیر خارجه روسیه گفته است آمریکا نمی‌تواند با در پیش گرفتن سیاست وضع تحریم‌ها علیه روسیه، خواسته‌های خود را به مسکو تحمیل کند.

 «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه روسیه امروز (جمعه) تأکید کرد، تحریم‌های جدید آمریکا علیه روسیه بی‌حاصل بوده و واشنگتن با این روند نخواهد توانست خواسته‌های خود را به روسیه دیکته کند.

بنا بر گزارش خبرگزاری «تاس»، ریابکوف در گفت‌وگو با خبرنگاران گفت: «ما به نظارت بر اقدامات آمریکا در وضع تحریم‌ها علیه کشورمان ادامه می‌دهیم… تحریم در آمریکا به نظر می‌رسد به یک سرگرمی ملی تبدیل شده چرا که اقدامات ضدروسی روز گذشته این کشور شصتمین مورد از سال 2011 میلادی تاکنون بوده است».

وی ادامه داد: «فهرست‌های سیاه و متعدد آمریکایی هر روز بیشتر و بیشتر می‌شود. این مسئله به یک مسئله خنده‌دار تبدیل شده اما به هر حال وجود دارد».

معاون وزیر خارجه روسیه همچنین تأکید کرد: «تمایل قابل توجهی در میان سیاستمداران آمریکایی برای دنبال کردن این رویه مشاهده می‌شود، سیاستمدارانی که اکثر آنها زندانی عقاید شخصی خودشان شده‌اند و امید دارند بتوانند به خیال خود حرفشان را به کرسی بنشانند و شرایطشان را به روسیه تحمیل کنند اما هرگز چنین امری محقق نخواهد شد».

این دیپلمات روس افزود: «ما پیشنهاد می‌دهیم که عاملان تحریم‌ها در واشنگتن دست‌کم به صورت سطحی هم شده با تاریخ کشور ما آشنا شوند تا بلکه از این آب در هاون کوبیدن‌های بیهوده دست بردارند.»

وی ادامه داد: «علاوه بر این بد نیست که مفهوم ثبات جهانی را نیز برای آنها یادآور شد، مفهومی که آنها با افزایش تنش‌ها در روابط میان روسیه و آمریکا، آن را خدشه‌دار کرده‌اند».

معاون وزیر خارجه روسیه در ادامه هشدار داد: «بازی با آتش احمقانه است چرا که می‌تواند بسیار خطرناک باشد».

بنا بر این گزارش، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا روز پنجشنبه یک فرمان اجرایی را به امضا رساند که طبق توضیحات ارائه شده از جانب دولت آمریکا، به منظور  تشدید تحریم‌های آمریکا علیه روسیه تنظیم شده بود.

دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا تصریح کرد که این سند به وزارت دارایی آمریکا این اختیار را می‌دهد تا «اقداماتی محسوس برای اجرای تحریم‌های بیشتر و ارائه دستورالعمل به نهادهای دولتی آمریکا برای اتخاذ تمام اقدامات لازم در محدوده اختیارات خود برای تضمین اجرای کامل تحریم‌های نامبرده» در نظر گیرد.

خبرگزاری «تاس»‌ گزارش کرد که بررشی متن این حکم و نامه ضمیمه آن به رئیس کنگره آمریکا، هیچ سوالی درباره نیت واشنگتن برای وضع تحریم‌های محدودساز بیشتر علیه روسیه باقی نمی‌ماند.

بر اساس این گزارش، حکم رئیس‌جمهور آمریکا تحریم‌هایی را فهرست کرده که دولت این کشور بنا بر متن این سند، «مجبور به اجرای آنها علیه روسیه» مطابق با قانون مقابله با دشمنان آمریکا از طریق تحریم‌ها موسوم به «قانون کاتسا» است که شامل «ممنوعیت ارائه وام به اشخاص تحت تحریم‌ها از جانب نهادهای مالی آمریکایی، توقیف تمام دارایی‌های اشخاص و نهادهای تحت تحریم در داخل کشور آمریکا، منع سرمایه‌گذاری شهروندان آمریکایی به نفع اشخاص تحت تحریم‌ها و یا خرید دارایی‌های قابل توجه آنها و منع ورود این افراد به داخل آمریکا» و موارد دیگر می‌شود.

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا، قانون کاتسا را در تابستان سال 2017 میلادی تأیید و به امضا رساند. متن این قانون تحریم‌های مختلفی را علیه روسیه، ایران و کره شمالی که به طور خاص در این متن از آنها به عنوان دشمنان آمریکا یاد شده، وضع می‌کند.