میان چشمه‌های شعر

مجموعه اشعاری از روناک آلتون برگردان به فارسی:زانا کوردستانی بانو "روناک توفیق…

افغانستان؛ میدان رقابت قدرت‌ها پس از خروج آمریکا

 نویسنده: مهرالدین مشید جایگاه مردم افغانستان در میدان رقابت های کشور…

عربستان در افغانستان چه می‌خواهد؟

Wahidullah Noorzai — Former Senior Military Officer, Field Strategist &…

انسان و نیروهای سازندهٔ تمدن( بخش دوم)

«انسان معمار روشنایی در دل تاریکیِ جهان» تهیه و تدوین :…

تجربه میدان در غرب افغانستان — از ادرسکن تا شیندند

Wahidullah Noorzai | Former Senior ANCOP/ANP Officer, Military & Security…

روایت اسدالله کشتمند از جنگ افغانستان؛ مجاهدین، شوروی و قدرت‌های…

https://www.youtube.com/watch?v=DGsTJnpdYQk مروز، ۱۶ سپتامبر ۲۰۲۶، بار دیگر در خدمت رفیق عزیزم،…

غنچه‌های پژمرده

گزیده‌ی اشعار اسعد لُرزاده برگردان به فارسی: زانا کوردستانی شاعر و نویسنده‌ی کُرد…

شعرهایی از روناک آلتون

بانو "روناک توفیق محمد"  (به کُردی: ڕووناک تۆفیق محمد)، متخلص به…

زندگی بدون محدودیت یا مرگ ...!

مرگ برخلاف دید صوری٬ چون نیستی تام باور موجه نیست.…

طالبان؛ از سرکوب مخالفان تا مهندسی حذف هویت‌ها

نویسنده: مهرالدین مشید بازگشت طالبان به قدرت در ۱۵ اگست ۲۰۲۱…

فراتر از فروپاشی؛ چگونه ملت‌ها پیش از شکست نظامی، شکست…

Wahidullah Noorzai Former Senior ANCOP/ANP Officer | Field Strategist | Military…

انسان و نیروهای سازندهٔ تمدن( بخش اول)

«انسان معمار روشنایی در دل تاریکیِ جهان» تهیه و تدوین :…

 دشمنی با فارسی؛ بازتاب سیاست زبانی برتری‌جویانه طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید فارسی‌ستیزی؛ چهره پنهان سیاست زبانی طالبان برای بررسی  دقیق…

نسل‌کشی هزاره‌ها یک پروژه چندوجهی بود که ریشه در سیاست‌های…

افغانستان سرزمینی نیست مانند روسیه و یا هند که بزرگ‌تر…

اگزیستنسیالیسم؛ آزادیاست، یا ترس و مرگ؟

Existenzphilosophie. آرام بختیاری فلسفه وجودی انسان؛ آزادی بورژوایی، یا رهایی جامعه؟ آیا انحلال…

۱۱ سپتامبر جهان را تغییر داد؛ زندگی من را نیز…

از صبحی که آمریکا را تغییر داد تا میدان‌های افغانستان؛…

د سیاسي فعالیت لپاره د ایډیا او رهبر جوړول

نور محمد غفوری (هیله من یم چې دا لیکنه د سیاست…

پروفیسور استاد نصیب الله سیماب

له ښاغلي پروفیسور استاد نصیب الله سیماب سره چې د…

کتاب راز هستی

رسول پویان به زندانی که دل دربند آن زنجیر و برپا…

 اسلام سیاسی؛ از اصلاح دینی تا ایدئولوژی قدرت

 نویسنده: مهرالدین مشید اسلام سیاسی یکی از مهم‌ترین پدیده‌های فکری و…

«
»

آمریکا دولت‌های کوبا و نیکاراگوئه را تهدید به سرنگونی کرد

ترامپ قصد دارد سوسیالیسم را در نیمکره غربی از بین ببرد

برگرفته از :
سایت روسی بنیاد فرهنگ استراتژیک، ۲۳ فوریه ۲۰۱۹

روسیه، چین، کوبا و ونزوئلا از پروژه ساخت کانال نیکاراگوئه حمایت می‌کنند. این کانال می‌تواند اقیانوس آرام و اطلس را به‌هم متصل و مسیر حمل‌و‌نقل کالاها را از آمریکای جنوبی به آسیا، از‌جمله نفت ونزوئلا را به چین کوتاه کند. پدید آمدن کانال نیکاراگوئه واشنگتن را از کنترل انحصارطلبانه بر عبور از اقیانوس اطلس به اقیانوس آرام از طریق کانال پاناما محروم می‌کند.

مایک پومپئو وزیر امور‌خارجه آمریکا به‌دنبال تلاش برای کودتا در ونزوئلا، کوبا و نیکاراگوئه را تهدید کرد. او میگل دیاس کانیل رئیس‌جمهور کوبا و دانیل اورتگا رئیس‌جمهور نیکاراگوئه  را متهم به رفتار بی‌رحمانه با شهروندان خود و نقض آزادی‌های دموکراتیک کرد. پومپئو اعلام کرد که «دولت ترامپ با جدیت فعالیت می‌کند و به فعالیت نه تنها در ونزوئلا بلکه در دو کشور نیکاراگوئه و کوبا برای رفاه مردم آنها ادامه می‌دهد». تهدیدات وی به آدرس نیکاراگوئه در هماهنگی با تهدیدات مشاور امنیت ملی، جان بولتون طنین‌انداز شد که چند روز پیش در «توئیتر» خود نوشت که روزهای ریاست‌جمهوری در نیکاراگوئه شمرده می‌شوند و مردم نیکاراگوئه آماده‌اند مجددا آزادی خود را باز‌یابند. پیش از این دونالد ترامپ ضمن سخنرانی در میامی ‌در برابر مهاجران ونزوئلایی اعلام کرد که قصد دارد مبارزه با سوسیالیسم را به پایان برساند و پایان آن در سراسر جهان فرارسیده است، از‌جمله در ونزوئلا، نیکاراگوئه و کوبا.

تیرگی جدید روابط آمریکا با کوبا و نیکاراگوئه پس از آنکه دولت‌های این کشورها دخالت ایالات متحده در امور داخلی‌شان را غیر‌قابل قبول اعلام کردند و به تعمیق همکاری با روسیه و چین پرداختند، رُخ داد. در سالیان اخیر دولت نیکاراگوئه از روسیه تانک، نفر‌بر زره‌پوش، سیستم دفاع هوایی، هلیکوپتر، ناوچه گشت‌زنی و مهمات دریافت کرده است. کارشناسان روسی در ایجاد مرکز نظامی ـ آموزشی برای نیروهای مسلح نیکاراگوئه شرکت کردند. کوبا «مقصر بود» به اینکه دارای موقعیتی استراتژیکی است ـ خلیج مکزیک را «می‌بند‌د» و خروج از آنرا به اقیانوس اطلس از طریق تنگه فلوریدا کنترل می‌کند. بدون کنترل بر کوبا نفوذ واشنگتن در حوضه کارائیب در سواحل غربی آمریکا کامل نخواهد بود.

روسیه، چین، کوبا و ونزوئلا از پروژه ساخت کانال نیکاراگوئه حمایت می‌کنند. این کانال می‌تواند اقیانوس آرام و اطلس را به‌هم متصل و مسیر حمل‌و‌نقل کالاها را از آمریکای جنوبی به آسیا، از‌جمله نفت ونزوئلا را به چین کوتاه کند. پدید آمدن کانال نیکاراگوئه واشنگتن را از کنترل انحصارطلبانه بر عبور از اقیانوس اطلس به اقیانوس آرام از طریق کانال پاناما محروم می‌کند.