افغانستان؛ از انحصار و پراکندگی تا همگرایی و مشارکت

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان؛ از واگرایی های سیاسی تا جستجوی وفاق…

 شمارۀ 71 سوسیالیسم کارگری

شمارۀ 71 سوسیالیسم کارگری نشریه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان

اقرار 

نوشته نذير ظفرپير  شدم   مرد  جوان  نيستملايق      الطاف …

نورم‌ها و ارزش‌های اجتماعی

 این مقاله نخستین‌بار در اوایل ماه می سال ۲۰۱۷ میلادی، در رسانه‌های…

محبتگاه عشق

رسول پویان زلف چین چین دام صید وتیغ ابرو قاتل است در…

افغانستان و «حاشیه نشینی ژئوپلیتیکی» در نظام بین الملل

نویسنده: مهرالدین مشید از اسیب پذیری ژئوپلیتیک تا نبود مشروعیت؛ «پاشنۀ…

در برابر جنایات ضد انسانی حلقه انسانیت ستیز طالبانیزم باید…

بصیر دهزاد  در هفته های اخیر افغانستان شاهد تشدید ارتکاب یک سلسله جرایم و…

از شمس النهار  و تجدد 

تا : نشريه «شريعت  » و تعصب کور ملا کراسی طالبانی  مصداق حال ما کلام شاعر…

 کاسیرر؛ فلسفه یعنی تئوری شناخت

آرام بختیاری تئوری شناخت جناب کاسیرر؛ متافیزیکی و لیبرالی است.   ارنست کاسیرر(1945-1874.م)،…

هجرت و تمدن؛ از زایش تمدن‌ها تا زایش بحران‌ ها

نویسنده: مهرالدین مشید روایت دوگانه هجرت؛ دیروز امید، امروز اضطراب هجرت به‌عنوان…

طالبان؛ اسطوره شکست ناپذیر با پاشنه اشیل

نویسنده: مهرالدین مشید توهم اقتدار پایدار؛ از فروپاشی امپراتوری‌ها تا شکست طالبان ظهور…

قربانی یاری شو!

امین الله مفکر امینی    2026-02-05! قربانی یاری شو که قربانــــت شـــــــــود     بوقتی سختی…

سلطنت مطلقه ؛ آنارشی جنگل گرگ ها

Hobbes , Thomas (1588-1679) آرام بختیاری هابس؛ فیلسوف سیاسی سلطنت مطلقه.  توماس هابس(1679-1588.م)،…

پایان یا بازتولید قدرت؛ طالبان در آستانه یک چرخش سرنوشت‌…

نویسنده: مهرالدین مشید حاکمیت طالبان و سناریو های آینده؛ تغییر از…

تکنولوژی یا تخیل؟ هارپ در میان واقعیت و توطئه 

از یوتیوب تا توهم خدایی: کالبدشکافی یک روایت خطرناک سلیمان کبیر…

بگذریـــد!

امین الله مفکر امینی          2026-27-04! بـگذرید زحرف وسخن های ممــلو ا زریـــــــــا نـــــدارد…

شب سیاه

رسول پویان شب سیاهی گریخته ماهی، شکـسته چنگی گـرفته نایی سحـر نیامد…

همدیگر ناپذیری

نفاق ، همدیگر ناپذیری ، بلند پروازی ، امتیاز طلبی…

مدافعان خط دیورند؛ واقع گرایان ژیوپلیتیک یا متهمان به همسویی…

نویسنده: مهرالدین مشید موافقان دیورند؛ بازیگران واقع گرا در برابر ستون…

‬‬نه به جنگ و نابرابری، آری به همبسته‌گی جهانی کارگران‬‬‬‬

 ‬‬‬‬اعلامیۀ سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان به‌مناسبت اول ماه می، روز…

«
»

هشدار پوتین به آمریکا و غرب درباره اشتباه محاسباتی

در پی حملات موشکی ارتش اوکراین به عمق خاک روسیه، که با استفاده از موشک‌های میانبرد «اتکمز» آمریکایی و «سایه توفان» انگلیسی انجام شد، ولادیمیر پوتین با صدور بیانیه‌ای، ضمن هشدار جدی به آمریکا و غرب درباره اشتباه محاسباتی در حمله به خاک روسیه اعلام کرد: حملات موشکی پیشرفته روسیه به پایگاه‌های نظامی اوکراین در منطقه دنیپروپتروفسک، در پاسخ به حملات اوکراین با موشک‌های آمریکایی و بریتانیایی به خاک روسیه صورت گرفته است.

در بیانیه پوتین آمده است: در تاریخ ۱۹ نوامبر ۶ موشک از نوع اتکمز آمریکایی و در تاریخ ۲۱ نوامبر موشک‌های انگلیسی «سایه طوفان»، به اهدافی در مناطق کورسک و بریانسک حمله کردند که سامانه‌های پدافند هوایی روسیه این حملات موشکی را دفع کردند.

پوتین گفت: تنش در اوکراین پس از حملات موشک‌های دوربرد غربی به روسیه، رنگ و بوی جهانی به خود گرفته است.

ولادیمیر پوتین از آزمایش موفقیت‌آمیز موشک میان‌برد جدید آرشنیک خبر داد و افزود: سامانه‌های پدافند هوایی مدرن قادر به رهگیری آن نیستند، زیرا این موشک‌ها اهداف را با سرعت ۱۰ ماخ، معادل دو و نیم تا ۳ کیلومتر در ثانیه، هدف قرار می‌دهند.

رئیس جمهور روسیه با اشاره به اینکه اهداف این موشک‌های جدید برای تخریب در طول آزمایش‌های آینده بر اساس تهدید‌ها علیه کشور تعیین خواهد شد افزود: روسیه خود را مجاز به استفاده از سلاح علیه اهداف نظامی کشور‌هایی می‌داند که اجازه استفاده از سلاح خود علیه آن را می‌دهند.

پوتین تاکید کرد: روسیه به طور پیشگیرانه به شهروندان اوکراینی و شهروندان کشور‌های دیگر پیشنهاد می‌دهد که مناطق احتمالی هدف را در صورت استفاده از موشک‌هایی مانند آرشنیک ترک کنند، زیرا در حال حاضر هیچ‌گونه وسیله‌ای برای مقابله با این سلاح‌ها وجود ندارد.

ولادیمیر پوتین تاکید کرد: در منطقه دنیپروپتروفسک، روسیه یک مجتمع نظامی صنعتی را که به تولید فناوری موشکی نیز مشغول است، هدف قرار داد.

همزمان با هشدار شدید رئیس جمهور روسیه درباره استفاده ارتش اوکراین از موشک‌های دوربرد غربی علیه روسیه، لری جانسون، افسر اطلاعاتی بازنشسته سیا و مقام وزارت امور خارجه آمریکا، خاطرنشان کرد که این موشک‌ها تحت معاهده INF قرار داشت، که بدست خود آمریکایی‌ها منحل اعلام شد.

جانسون گفت: این معاهده توسط رونالد ریگان و میخائیل گورباچف در دسامبر ۱۹۸۷ میلادی اجرایی شده بود و بر اساس آن آمریکا روسیه متعهد می‌شدند از موشک‌های بالستیک، موشک‌های کروز، پرتاب‌کننده‌های موشک با میانبرد بین ۱۰۰۰ تا ۵۵۰۰ کیلومتر را محدود کنند.

وی حمله موشکی روز پنجشنبه روسیه به شهر دنیپروپتروفسک در اوکراین را پیام آشکار پوتین به ایالات امریکا دانست که پیش از این به طور یکجانبه معاهده INF را لغو کردند.

جانسون گفت: حمله روز پنجشنبه به دنیپروپتروفسک نشان می‌دهد که روسیه هم موشک بالستیک کوتاه برد و هم موشک بالستیک میان‌برد با قابلیت بسیار بالا را توسعه داده است، به طوری که یک موشک می‌تواند کلاهک‌های متعدد حمل کند.