فوتوریسم ادبی؛ میان توفان انقلاب و هورای فاشیسم

Futurism.   آرام بختیاری فوتوریسم؛ جنبشی ادبی هنری، آینده گرا اعتراضی، و شورشی…

انسان؛ در جست ‌وجوی خویشتن (1)

تهیه و تدوین : فرشید یاسائی پیشگفتار : انسان از نخستین…

انوره دو بالزاک

هغه د (۱۹)مې پېړۍ د فرانسوي ادبیاتو د مخکښانو په…

سیستم څنګه کار کوي؟

نور محمد غفوری د سیستم د فعالیت څرنګوالی - دوهمه برخه سریزه په…

طالبان، تی‌تی‌پی و چرخش به سوی هند؛ رمز یک رقابت…

 نویسنده: مهرالدین مشید یکی از پرسش‌های مهم و پیچیده در تحولات…

میدان، فشار و خطای پیروزی: چه زمانی هزینه به قدرت…

Wahidullah Noorzai | Noorzai International Doctrine Academy (NIDA) تز مقاله در منازعات…

سیستم څه ته وایي؟

نور محمد غفوری سریزه سیستم (System) د انسان د ژوند، طبیعت، ټولنې،…

آیا زمان همگرایی نیروهای سیاسی افغانستان فرا نرسیده است؟

 نویسنده: مهرالدین مشید از راست و چپ تا طالبان؛ ضرورت توافق…

آته ایسم؛ ضرورت انقلاب و روشنگری است؟

Atheism: خدا ناوری  آرام بختیاری 2600 سال بحث و جدل خونین؛ آته…

ابونواس اهوازی؛نمایندۀ شادخواریهای عصر ساسانی

(بخش۳)،علی میرفطروس -«من فرزندِ جامم؛ از آن شیر می‌نوشم  و تا روز رستاخیز،…

شرحی بر شعر اخلاق و تمدن

شرحی بر شعر اخلاق و تمدن

زورا سورونبایوا  شاعر، نویسنده و نمایشنامه‌نویس قرقیزی شوروی

برگردان. رحیم کاکایی زورا سورونبایوا  نخستین نویسنده زن در قیرقیزستان شوروی،…

افغانستان؛ وقتی دخالت خارجی سرنوشت یک انقلاب را تغییر داد

https://www.youtube.com/watch?v=cX5Rlj8weaA از ورود شوروی تا فاجعه نجیب‌الله؛ چه بر سر افغانستان…

خاطرات امین الله مفکر

خاطرات اینجانت امین الله مفکر امینی شاعر و نویسنده درچـــاربــــــخش مختصرا…

افغانستان در دوراهی تاریخ؛ تداوم بحران یا گذار به حاکمیت…

 نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان امروز در نقطه‌ای حساس از تاریخ معاصر…

بی تفاوتی جهان در برابر تروریزم جهادی در افغانستان!

القاعده و طالبان دو رویی یک سکه اند! جهان در برابر…

اخلاق و تمدن

رسول پویان مگـر جـزیـرۀ اپـسـتـیـن دام شـیـطان بود که مرگ ارزش واخلاق…

مشروعیت‌زدایی قومی طالبان؛ خلع سلاح قومی این گروه

 نویسنده: مهرالدین مشید یکی از مهم‌ترین موانع در مسیر حل بحران…

آن کارسون، برنده نوبل ادبیات ۲۰۲۶؛ از ادبیات کلاسیک تا…

      بهرام رحمانی bahram.rehmani@gmail.com  آکادمی سوئد روز پنج‌شنبه ۸ اکتبر ۲۰۲۶، جایزه نوبل…

رمانتیسم؛ عطر شانل آیدا، یا سیگار اشنو شهلا ؟

Romantik . آرام بختیاری رمانتیک، مکتبی چند وجهی؛ خردگریز، اتوپیستی، هومانیستی. رمانتیک واژه…

«
»

رسانه آمریکایی: ضدحمله اوکراین در آستانه شکست و ناکامی است

رسانه آمریکایی: ضدحمله اوکراین در آستانه شکست و ناکامی است

تارنمای خبری «سی ان بی سی» نوشت: جریان ضدحمله اوکراین کندتر از آنچه بسیاری انتظار داشتند، پیش می‌رود و تحلیلگران نظامی هشدار می‌دهند که به زودی فرصت‌ها برای شکستن خطوط دفاعی روسیه و دستیابی به خاک [تحت تصرف این کشور] از بین می‌رود.

این تارنمای خبری آمریکایی نوشت: ضدحمله کی‌یف پس از ماه‌ها آماده‌سازی، در ماه ژوئن (خرداد) آغاز شد اما روند پیشرفت آن برخی از ناظران را که امیدوار به بازپس‌گیری سریع‌تر مناطق تحت تصرف روسیه بودند، ناامید کرده است.

در حالی که اوکراین از زمستان برای این ضدحمله برنامه‌ریزی کرده و منتظر دریافت تجهیزات نظامی بیشتری از متحدان بین‌المللی خود بود، نیروهای روسی به شدت مواضع خود را در امتداد خط مقدم ۹۰۰ کیلومتری که از مرز خارکیف-لوهانسک در شمال شرقی اوکراین، به سمت خرسون در جنوب غربی ادامه دارد، تقویت می‌کردند.

به گفته تحلیلگران نظامی، اوکراین اکنون با خطوط دفاعی پیاپی روسیه روبرو است که در برخی موارد ۳۰ کیلومتر عمق دارد و دارای میادین مین، موانع ضد تانک و شبکه‌های وسیعی از خندق‌ها و پناهگاه‌ها است که با هواپیماهای بدون سرنشین روسی، توپخانه و بالگرد پوشش داده شده.

این گزارش می افزاید: یکی از بزرگترین مشکلات اوکراین این است با توجه به اینکه تنها چند ماه از تابستان باقی مانده، این کشور چارچوب زمانی محدودی برای شکستن خطوط دفاعی روسیه دارد تا به دستاوردهای مهم برسد.

از نظر مایکل کلارک تحلیلگر دفاعی و مدیرکل سابق اندیشکده “مؤسسه خدمات متحد سلطنتی” (RUSI)، این احتمال خطر وجود دارد که ضدحمله در مرحله اول که برای بررسی خطوط دفاعی روسیه طراحی شده است، بیش از حد طولانی شود.

کلارک به سی ان بی سی گفت: از ابتدا در نظر گرفته شده بود که یک حمله دو مرحله‌ای انجام شود، به نوعی بررسی برای شناسایی نقاط ضعف در خط مقدم روسیه در مرحله اول و به دنبال آن مرحله دوم که در آن نیروهای زیادی به کار گرفته شود.

وی با بیان اینکه ما هنوز در مرحله اول هستیم که بیشتر از انتظارات، به طول انجامیده است، گفت: اگر مرحله اول خیلی طول بکشد، آنها [نیروهای اوکراین] زمان کافی پیش از تغییرات آب و هوایی و شروع مرحله دوم ندارند.

این تحلیلگر دفاعی اگرچه بر این باور است که این سناریو بعید است، اما خاطرنشان کرد که این فشارهای زمانی می‌تواند اوکراین را وادار کند تا واحدهای نظامی‌ که قرار بود تا در مرحله دوم ضدحمله از آنها استفاده کند را زودتر از برنامه‌ریزی مستقر کند؛ چیزی که به گفته او، روسیه به آن امیدوار است.

رسانه آمریکایی: ضدحمله اوکراین در آستانه شکست و ناکامی است

به گفته کلارک، یکی از مهم‌ترین محدودیت‌هایی که با تغییرات اجتناب‌ناپذیر آب و هوا ایجاد می‌شود و حمله را در فصل پاییز بسیار چالش‌ برانگیزتر می‌کند، زمین‌های گل‌آلود است که در واقع، گاهی عبور از جاده‌ها و زمین‌ها را غیر ممکن می‌کند.

کنراد موزیکا متخصص اطلاعات نظامی نیز در این زمینه اظهار داشت: آب و هوا همیشه یک عامل برای کی‌یف بوده است. منصفانه است که بگوییم اوکراینی‌ها تا سه ماه دیگر قبل از اینکه زمین دوباره گل‌آلود شود و تا اتمام مهمات توپخانه‌شان، زمان دارند.

چالشی که اوکراین با آن روبرو است، زمانی آشکار شد که شتاب اولیه در ضدحمله، که منجر به بازپس‌گیری تعداد انگشت شماری از روستاهای تصرف شده در جنوب اوکراین شد، از قرار معلوم کاهش پیدا کرده است.

اما کی‌یف ادعا کرده است که نیروهایش در حال انجام اقداماتی برای ضدحمله در حداقل سه منطقه هستند.

وزارت دفاع اوکراین مدعی است که نیروهای این کشور از ماه ژوئن (خرداد) حدود ۲۱۰ کیلومتر مربع (۸۱ مایل مربع) از خاک تصرف شده را آزاد کرده اند.

موزیکا گفت: اوکراینی‌ها تمایل دارند که بگویند “ما یک سنگر را تصرف کردیم” یا “ما ۵۰۰ متر جلو رفتیم” و غیره اما در اصل آنچه ما می‌بینیم یک نبرد بسیار سخت برای طرف اوکراینی است.

هفته گذشته، ژنرال مارک میلی رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، با بیان اینکه جنگ اوکراین طولانی، سخت و خونین خواهد بود، مدعی شد که ضدحمله اوکراین شاید کندتر از پیش‌بینی‌ها، جلو می‌رود، اما “به دور از شکست” است.

متحدان اوکراین اعلام کرده‌اند که تا هر زمانی که [ضدحمله] طول بکشد از اوکراین حمایت خواهند کرد.

در حالی که مقام های اوکراینی کوتاهی غرب از ارائه به موقع جنگده‌های اف-۱۶ را دلیل اصلی ناکامی ضدحمله این کشور می‌دانند اما اسکات ریتر افسر سابق اطلاعاتی آمریکا پیشتر از میادین مین و آتش سنگین ارتش روسیه به عنوان دلیل اصلی ناکامی این ضدحمله یاد کرد و گفت که ضدحمله اوکراین در این میادین به گِل نشسته است.

با این حال روسیه از زمان آغاز حمله خود به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ (اسفند ۱۴۰۰)، همچنان مناطق وسیعی از خاک اوکراین را در اختیار دارد و نیروهای اوکراینی همچنان با مواضع به شدت دفاعی و میادین مین مواجه هستند.