بخاطر انفاذ قانون اساسی به مثابه شاه کلید نجات افغانستان

اعلامیه و فراخوان ملی بنام خداوند حق و عدالت با اتکا بر…

 لیبرالیسم، جنبش روشنگری، و نبوغ جان لاک

john locke (1632- 1704) آرام بختیاری جان لاک ؛ آغاز تئوری تقسیم…

از ترور میر اکبر خیبر تا کودتای ثور؛ بهای سنگین…

نویسننده: مهرالدین مشید تروریکه هنوز هم مردم افغانستان بهای آن را…

با عاشقان وعارفان همصحبت!

امین الله مفکر امینی                     2026-19-04! دل منــــــور میکـــند صحبت بـــا اهلـی عشق…

اهمیت و ضرورت آسیب شناسی تاریخی ، برای امروز و فردا های…

نوشته از بصیر دهزاد   این  مقاله که در کنفرانس علمی انجمن سراسری حقوقدانان…

داستایفسکی شوروی: داستایفسکی در فرهنگ، ایدئولوژی و فلسفه شوروی

 برگردان . رحیم کاکایی سه گفتار در واکاوی جایگاه داستایفسکی، نویسنده…

در مرز سایه و روشنایی انسان

 « از عشق تا خشونت ؛ سفربه درون انسان » تهیه…

نظم نوین

رسول پویان سازش به دشمنان وحشی ننگ است افـتــادن پا بـه پنجـۀ…

از  روح الله خمینی تا هبت الله؛ دو گلوله، دو…

نویسنده: مهرالدین مشید هبت الله گلوله ای از اعماق تاریخ؛ اما…

اولادی مبارزِ وطن!

امین الله مفکر امینی                    2026-13-04! بــی بنیاد میگردد پایه های ظلم وستـــم…

بلز پاسکال

هغه فرانسوی فیلسوف، اختراع کونکی، ریاضی پوه، فزیک پوه، الهیات…

مذاکرات هیئت های افغانستان

و پاکستان با پا در میانی چین یک روز قبل از…

افغانستان در آجندای مذاکرات اسلام آباد

عبدالصمد ازهر                …

شماره یکم سال بیست و نهم گاهنامه محبت

شماره یکم سال بیست و نهم گاهنامه محبت نشر شد 

رنه ډکارت

دی د پنځلسمې پېړۍ یو فرانسوي فیلسوف، ریاضی پوه، فزیک…

ماکسیم گورکی

برگردان. رحیم کاکایی نویسنده‌ی کلاسیک ادبیات روسیه و شوروی، نویسنده‌ی برجسته‌ی…

جنگ‌های ژئوپلیتیک و فروپاشی عقلانیت سیاسی در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فاجعهٔ فکری و سیاسی در پرتو منطق ساختاری…

آمریکا و سیاست بیطرفی افغانستان

سیاست بی‌طرفی افغانستان برخاسته از موقعیت جغرافیایی آن است ،…

شرم و حیا

بزرگانِ اهلِ عرفان و تصوف، در بابِ حفظِ شرم و حیا بسیار تأکید نموده‌،  آن را بلند ترین درجه…

منطق سود و ویرانی: تحلیل مارکسیستی جنگ و استثمار در…

 تقابل کثرت‌گرایی و واقعیت طبقاتی درحالی‌که نظریه‌پردازان کثرت‌گرا (پلورالیست)، جامعه را…

«
»

آمریکای لاتین، تکه زمینی برای غارت آمریکا نیست!

اظهارات صریح رئیس ستاد فرماندهی جنوبی آمریکا مبنی بر چشم‌داشت آمریکا به منابع طبیعی آمریکای لاتین با واکنش مقام‌های مختلف منطقه روبرو شد: آمریکای لاتین نه حیاط خلوت است نه تکه زمینی برای غارت!

 لورا ریچاردسون رئیس ستاد فرماندهی جنوبی آمریکا در گفت‌وگو با اندیشکده شورای آتلانتیک به صورت روشن در بیان انگیزه‌ها و منافع واقعی واشنگتن در قبال آمریکای لاتین گفت: چرا این منطقه مهم است؟ به دلیل همه منابع غنی و عناصر کمیاب خاکی و مثلث لیتیومی که امروز برای فناوری ضروری است. ۶۰ درصد از لیتیوم جهان در مثلث کشورهای آرژانتین، بولیوی و شیلی قرار دارد.

به نوشته اسپوتنیک موندو، ریچاردسون در پاسخی آشکار اذعان می کند که منافع اصلی واشنگتن در آمریکای لاتین در درجه اول در منابع طبیعی آن نهفته است اما به این مسئله بسنده نکرد و انگیزه‌های دیگری را اضافه کرد: بزرگ‌ترین ذخایر نفت از جمله نفت خام سبک و شیرین که بیش از یکسال پیش در نزدیکی گویان کشف شد؛ منابع ونزوئلا…نفت، مس، طلا.

این مقام آمریکایی بر اهمیت جنگل‌های آمازون به عنوان «ریه‌های جهان» تاکید و خاطر نشان کرد: ۳۱ درصد آب شیرین جهان در آمریکای لاتین است.

نتیجه‌گیری پایان ریچاردسون اما چندان روشن نبود: ایالات متحده کارهای زیادی برای انجام دادن دارد، این منطقه مهم است. منابع طبیعی آمریکای لاتین، ارتباط زیادی با امنیت ملی دارد و ما باید بازی خود را شروع کنیم.

اظهارنظرهای رئیس فرماندهی جنوبی آمریکا بی‌پاسخ نماند و با واکنش‌های مقام‌های مختلف مواجه شد.

به گزارش تارنمای کوبا دباته، میگل دیاز کانل رئیس‌جمهوری کوبا در هفتمین نشست سران جامعه کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب گفت: ما باید یاد بگیریم…که ماهیت واقعی و منافع حقیقی امپراطوری کجا است و به دفاع از اصول مارتی (رهبر جنبش استقلال کوبا) ادامه دهیم…مارتی از ما خواست تا ملت‌های خود را متحد نگه داریم.

اوو مورالس، رئیس جمهور سابق بولیوی (۲۰۰۶-۲۰۱۹) نیز با انتشار پیامی در شبکه های اجتماعی اعلام کرد: ما به رئیس فرماندهی جنوب ایالات متحده یادآوری می‌کنیم که آمریکای لاتین حیاط خلوت یا ارث او برای بهره برداری از منابع طبیعی نیست. در مواجهه با تهدید مداخله‌جویانه جدید یانکی‌ها، تاکید می‌کنم که مردم آزاده میهن بزرگ از حاکمیت خود دفاع خواهند کرد.

لوئیس آرسه رئیس‌جمهوری بولیوی در گفت‌وگو با نشریه تلام آرژانتین تصریح کرد: ما نمی‌پذیریم که کسی ادعا کند منابع طبیعی ما متعلق به او است و این اولین بار نیست که ایالات متحده از منابع طبیعی ما صحبت می‌کند. نه، ما هیچ تحمیلی را از جانب کسی که ادعای منابع طبیعی ما را داشته باشد، نمی‌پذیریم.

ولادیمیر پادرینو لوپز وزیر دفاع ونزوئلا اطمینان داد که «آمریکای لاتین دیگر قطعه زمینی برای غارت نیست» و هشدار داد که «یک بلوک ژئوپلیتیکی در اینجا در حال ظهور است که در ساختن نظم جهانی چندقطبیِ جدید، نقشی کلیدی ایفا خواهد کرد.

مایک والاس عضو ایرلندی پارلمان اروپا نیز در پیامی کنایه‌آمیز در صفحه توییتر خود نوشت: ایالات متحده نسبت به دموکراسی و حقوق بشر در آمریکای لاتین بسیار نگران است، (در حالی که واقعیت این است که) آن‌ها به شدت نگران ثروت معدنی هستند که می‌خواهند از آن استخراج کنند.

اظهارات لورا ریچاردسون در مورد منافع واشنگتن در منطقه، به آموزه «دکترین مونرو» و فرضیه «آمریکا برای آمریکایی‌ها» در چارچوب اهمیت برخورداری از منابع طبیعی در دسترس این منطقه اشاره دارد.