کمدی الاهی یا کمدی انسانی؟ بالزاک و دانته

Balzak, Honore de (1799- 1850) آرام بختیاری بلبشو و شهر فرنگ جامعه…

         پنجساله گی چیره گی تاریکی درافغانستان       

    نوشته ی :اسماعیل فروغی                                                            پنجسال ازفاجعه ی تسلیم دادن…

میرزا تورسون‌زاده شاعر صلح و دوستی تاجیکستان

 برگردان. رحیم کاکایی زویا عثمانووا میهن‌دوستی پرشور که هرگز چیزی را بر…

 افغانستان ؛ در چنبره افراطیت دینی و تندروی قومی

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در طول تاریخ معاصر خود، به‌ویژه در…

از دیدگاه علم سیاست !

تلاش و سعی چه به شکل مسلحانه باشد یا غیر…

افغانستان در بن‌بست؛ راه‌های برون‌رفت و چشم‌انداز آیند

نویسنده: مهرالدین مشید فردای افغانستان و چگونگی عبور از وضعیت موجود در…

فرانس مهرینگ؛ تئوریسین ژورنالیست، ژورنالیست صاحبنظر

France Mehring (1846- 1919 ) آرام بختیاری مهرینگ؛ کوشش در راه روشنگری…

افغانستان در آستانه یکخطر وبحران جدید ( تداوم بحران نیم قرنه) 

نوشته از بصیر دهزاد  آغاز جنگ ها و حملات پراگنده گروه…

قرائت های تاریخی و فراتاریخی دینی؛ از بن بست تا…

نویسنده: مهرالدین مشید در دو سده اخیر، یکی از مهم‌ترین رویکردها…

تضاد دین و حقیقت...!

توهم خدای دین، حقیقتِ بشر را در آزادی او به…

نقدواره پژوهشیِ بر  مفاهیم جمهوری و جمهوریت 

1میرعبدالواحد سادات     از منظر  حقوق اساسی و علوم سیاسی  در راستای :  …

روح و نَفْس چیست؟

برهان الدین « سعیدی»  بادِ نفس مر سینه را ز اندوه…

طبع  شکسته

نوشته نذیر ظفر  2/8/26 ورجینیا  كوچهِ ما پر از گلِ است ،…

تحولات بدخشان؛ نشانه‌های سقوط یا پایان مأموریت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید جرقه‌ای که آتش مقاومت را در سراسر افغانستان…

بردی کربابایف

برگردان . رحیم کاکایی روسلان سمیاشکین نویسنده براستی مردمی و یکی از  بنیان…

ژورنالیست، راوی حقیقت است، نه مبلغ یک روایت

نور محمد غفوری هر حرفه‌ای چارچوب، قواعد، اصول و معیارهای خاص…

پر له خەمم!

[خه‌م] پر له خەمم! پر لە خەم... خەم له سینگمە، پر لە بەخەڵم‌و پر لە…

یاداشت انتقادی بر یک مصاحبه تلویزیونی

نور محمد غفوری ژورنالیسم، رسالتش پرسیدن است، نه دفاع کردن؛ روشن…

بنیادگرایی دینی و لیبرال‌دموکراسی؛ از سوخت‌رسانی تا امتم دهی به…

نویسنده: مهرالدین مشید  رابطه متقابل افراط‌گرایی دینی، بحران‌های نظم لیبرال و…

راز ارقام در هستی

رسول پویان جهان با رمز و رازش در دل ارقام پنهان…

«
»

اعلامیه مطبوعاتی 

راه های حقوقی جدید برای کشاندن محمد جعفر محلاتی، استاد کالج اوبرلین در امریکا، به دادگاه های حقوقی بدلیل نقش وی درقتل عام زندانیان سیاسی درتابستان سال ۱۳۶۷

۲۳ تیر ۱۴۰۱  )۱۴ ژوئیه ۲۰۲۲( یک روز تاریخی برای  جنبش دادخواهی جهان به ویژه  برای مردم ایران است.  امروز حميد نوری، يکی از عاملان قتل عام زندانيان سياسی در ايران در سال ۱۳۶۷، در دادگاهی  دراستکهلم سوئد به حبس ابد محکوم شد. این حکم دادگاه علیه حمید نوری به اتهام جنایت جنگی و قتل هزاران زندانی در زندان های ایران در سال ۱۳۶۷ تحت قانون صلاحیت جهانی صادر شد.

این اولین باری است که یکی از نمایندگان  رژیم اسلامی ایران برای جنایت های این رژیم در یک دادگاه  بین المللی محاکمه و محکوم شده است. این دادگاه تاریخی ۹ ماه به طول انجامید و در طول ۹۲ جلسه آن، ۵۸ زندانی سیاسی سابق و اعضای خانواده جان باختگان قتل عام ۱۳۶۷ علیه حمید نوری شهادت دادند. این حکم تاریخی برای خانواده های قربانیان قتل عام سال ۱۳۶۷ دریچه ای را باز می کند تا بدنبال رسیدن به عدالت، پای دیگر عاملان این جنایت علیه بشریت، مانند محمد جعفر محلاتی، استاد کالج اوبرلین درامریکا را به دادگاه های کشورهای غربی بکشند. محلاتی در مصاحبه با مسیح علی نژاد در صدای آمریکا، ادعاهای دروغین خود مبنی بر مخفی بودن این قتل عام را تکرار کرد. اما یافته های دادگاه  سوئد و مقالات روزنامه های مختلف آمریکا و بریتانیا نشان می دهد که این قتل عام یک راز نبود و جهان در مورد این جنایت علیه بشریت در هنگام وقوع آن اطلاعات کافی داشت.

از مهر ماه ۱۳۹۹ (اکتبر ۲۰۲۰) کمپین ما علیه محلاتی خواستار آن شده است که کالج اوبرلین محلاتی را اخراج کند، از اعضای خانواده قتل عام سال ۱۳۶۷ به دلیل استخدام محلاتی عذرخواهی کند و روندی را که محلاتی توسط آن در اوبرلین استخدام شده و کرسی استادی دریافت کرده، بررسی کند. ما باید بدانیم که پیش از استخدام محلاتی چه تحقیقاتی در مورد وی صورت گرفته است. آیا کالج اوبرلین با سازمان های مدافع حقوق بشر در مورد نقشی که نماینده سابق ایران در سازمان ملل ممکن است در بحران نقض حقوق بشر در ایران ایفا کرده باشد، مشورت کرده یا نه و آیا چنین اطلاعات گسترده ای نادیده گرفته شده است یا نه. ما همچنین مایلیم ارتباط سفر خانم نانسی دای، رییس سابق کالج اوبرلین به ایران در سال ۱۳۸۳ (۲۰۰۴ میلادی) و تصمیم او برای استخدام محلاتی را بدانیم. 

ما گروهی از زندانیان سیاسی سابق در ایران، خانواده های زندانیان سیاسی اعدام شده، فعالان حقوق بشر که برای عدالت و پاسخگویی کار می کنند و حقوقدانان بین المللی که سابقه نقض فاحش حقوق بشر ایران را بررسی کرده اند، خواسته های خود را تکرار می کنیم و امیدواریم با این حکم جدید بتوانیم تلاش خود علیه محلاتی را در دادگاه های حقوقی نیز ادامه بدهیم. 

اتحاد علیه رژیم اسلامی ایران عذرخواهی www.aairia.org

برای کسب اطلاعات بیشتربا لادن بازرگان تماس بگیرید:  212-9546(562) lawdanbazargan@gmail.com